< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Fietsbus naar Pamplona.

  Je vertrekt in de loop van de dag met de fietsbus naar Pamplona. 

  Optioneel Fietsbus Nederland - Pamplona (enkele reis heen inbegrepen)

  Fietsbus Nederland Pamplona enkele reis heen


  De fietsbus is bij de reis inbegrepen. Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 10:45 uur Amsterdam
  • V 12.00 uur Utrecht
  • V 13.30 uur Breda
  • A 09.15 uur Pamplona

  Opstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


 • 2

  Startpunt Pamplona (Eusa)

  Je komt in de in de loop van de dag op de camping in Eusa bij Pamplona aan. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Indien je de eerste dag gelijk een leuk uitje wilt plannen kun je uiteraard naar het nabij gelegen Pamplona fietsen. Pamplona (ca. 200.000 inwoners) is vooral bekend voor de jaarlijkse stierenrennen. Deze feesten (San Fermín) spelen zich af tussen 6 en 14 juli. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de gotische kathedraal La Catedral Basílica de Santa María la Real, het Palacio de Navarra, de middeleeuwse kerk Iglesia de San Saturnino, het barokke stadhuis, het Museo de Navarra, de 16e-eeuwse Citadel, de oude stadsmuren met het Redin-Bastion als magnifiek uitzichtpunt.

  Voor diegenen die gelijk wat willen fietsen hebben we als opwarmertje een tour van 38 kilometer uitgezet door het heuvellandschap te noorden van Pamplona.


 • 3

  Eusa – Ochagavia, 83 km

  Je verlaat de omgeving van Pamplona via drukkere wegen. Langzaam sterft het verkeer uit. Ondertussen win je reeds wat hoogte. Na Aoiz komt de vallei van de rivier Irati die stroomopwaarts gevolgd wordt. Je krijgt uitzichten op het stuwmeer van Itoiz en fietst even verder door enkele mooie kloven. Ondertussen is er het ene klimmetje na het andere. Na het verlaten van de rivier wordt het klimmen steiler en krijgt je het gevoel dat de bergen nabij zijn. Het dorp Abaurrea Alta is het hoogste punt van de dag. Daarna volgt de pashoogte Alto de Remendia. Na nog een korte klim daal je af naar de vallei van de rivier Salazar, die je stroomopwaarts volgt tot bij de camping bij Ochagavía

  Je stijgt 1400 meter.

 • 4

  Ochagavia, rustdag of rondrit 29 of 40 km

  Je kunt uitrusten van de eerste inspanning. Het kleine dorpje Ochagavia met kasseistraatjes en enkele leuke terrasjes en gelegen in de vallei van de rivier de Salazare leent zich hier prima voor. We hebben ook twee rondritten uitgezet.

  Rondrit Paso Tapia 29 km
  Na het verlaten van de camping gaat de weg eerst lichtjes stijgen, maar geleidelijk wordt de klim pittiger. Je krijgt het niet cadeau op deze klim. De laatste kilometer zit je boven de boomgrens en bij de Paso Tapia of Paso Tapla (1365 m) wordt de inspanning beloont met prachtige uitzichten op de weidse omgeving en de achterliggende Pyreneeën. De loslopende paarden en koeien zijn de extra attracties hier. Afdalen en terugkeren naar de Ochagavía verloopt langs hetzelfde traject. Je stijgt 650 meter.

  Rondrit Puerto de Larrau 40 km
  Deze klim gaat naar een van de de klassieke oversteken naar Frankrijk. Een echt col of puerto in het Spaans dus.  De klim is gelijkmatig te noemen met wat kortere steile stukjes. Halverwege kom je boven de boomgrens met fantastische uitzichten. Puerto de Larrau (1585 m) is de grens met Frankrijk en tevens het hoogste punt op deze vakantie. Je bevind je nu te midden van de Pyreneeën. Afdalen en terugkeren naar de Ochagavía verloopt langs hetzelfde traject. Je stijgt 850 meter.


 • 5

  Ochagavia - Jaca, 107 km of 93 km


  Prachtige valleien, een bosrijke omgeving, toeristische bergdorpjes en 3 langere klimmen zijn de ingrediënten van de langste etappe (107 km) van deze vakantie. Na het verlaten van de camping gaat de weg lichtjes stijgen naar de Alto Laza (1129 m). Enkel de laatste 3.3 km zijn wat steiler. Je daalt hierna af naar de vallei van Roncal en even later start de 2de klim. Ook nu is de aanloop  vals plat te noemen. Op de top verlaat je Navarra en komt in Aragón. Je daalt af naar het pittoreske Ansó, geniet even van de satad want even later gaat de weg opnieuw stijgen naar de Alto de Vedao. Een lange afdaling brengt je bij Puente la Reina. Ten slotte bereik je stroomopwaarts in de vallei van de rivier Aragón de stadJaca. Je stijgt 1500 meter.

  Het korte alternatief (93 km)volgt de rivier Salazar stroomafwaarts tot bij Güesa. Hier start een lange gestage klim naar een hoogte van ca. 900 m.  Er volgt een lange afdaling, je fietst daarbij door erg mooie kloven en Navarra wordt ingeruild voor Aragón. Het 2de deel van deze etappe loopt stroomopwaarts langs de rivier Aragón. Hierbij krijg je wat korte klimmetjes te verwerken door een brede vallei met in het begin ook mooie maanlandschappen. Het laatste deel van bij Puente la Reina is eigenlijk niet klimmen maar eerder vals plat. je stijgt 1000 meter.

 • 6

  Jaca - Labuerda-Bielsa, 94 km

  Na het verlaten van Jaca fietst je al snel op kleine en rustige wegen gestaag omhoog naar de Alto de Navasa. Na de afdaling en een stukje drukke weg zoekt je opnieuw de kleine wegen op en ga je beginnen aan een lange lichtjes stijgende rit stroomopwaarts langs het riviertje de Guara. Vervolgens klim je in 4 stapjes naar de Puerto de Serrablo en is gelukkig het klaar met klimmen. De uitzichten op de lager gelegen valleien en achterliggende bergen tijdens de lange afdaling naar Labuerda zijn ronduit fantastisch te noemen, een terechte beloning voor al het harde werk! Je stijgt 1295 meter.

 • 7

  Labuerda-Bielsa, rustdag of rondrit 44 km

  De rondrit brengt je bij het hoog in de bergen gelegen Monasterio de San Victorián. Na Aínsa klim je via kleine wegen in verschillende stapjes naar een hoogte van 1100 m. Bij het kleine klooster, dat ook bezocht kan worden krijg je een prachtig panorama over de weidse omgeving. De terugweg naar de camping is vooral afdalen…

  Je stijgt 850 meter 

 • 8

  Labuerda - la Puebla de Castro 80 km

  Je fietst nagenoeg de hele dag op kleine wegen door een fantastisch landschap met grillige rotsen en lage begroeiing, kleine dorpjes op heuveltoppen en met de majestueuze Pyreneeën op de achtergrond. Na het verlaten van de camping ga je meteen klimmen naar een hoogte van 850 m. Na een langere afdaling die af en toe onderbroken wordt door een korte klim krijg je de lange maar niet zo steile klim naar de Alto del Pino voor de kiezen. In de afdaling loont het de moeite van de route af te wijken en bij het pottenbakkersdorp Naval heerlijk te dobberen in de merkwaardige zoutbaden. Vervolgens ga je na de stuwdam van het Embalse de El Grado weer klimmen naar de Alto de San Roque. Ten slotte brengt een mooie afdaling je bij het stuwmeer van Barasona en de camping

  Je stijgt 1425 meter.
 • 9

  la Puebla de Castro - Talarn 88 km

  Na het stuwmeer van Barasona en het stadje Graus wint je langzaam hoogte. Na 21.5 km start de 1ste van 3 lange klimmen naar een hoogte van 900 meter. Na de afdaling krijgt je op een drukkere weg de 2de kortere klim voorgeschoteld. Bij de rivier La Noguera Ribagorçana verlaat je Aragon en bevindt je je in Catalonië. Hier gaat de weg  weer omhoog naar de Coll de Montllobar. Het landschap oogt nu dorder en kaler. Als toetje krijgt je een mooie afdaling met verre uitzichten op de weidse omgeving en de achterliggende Pyreneeën. Na een terrasje in het stadje Tremp en nog 2 korte klimmetjes bereikt je 5 km later het stuwmeer Pantà de Sant Antoni en de daarbij gelegen camping.

  Je stijgt 1550 meter 

 • 10

  Talarn, rustdag of rondrit 63 km

  Rondrit Congost de Collegats
  Via het stuwmeer Pantà de Sant Antoni fiets je naar het levendige Pobla de Segur. In de stad gaat je meteen klimmen en volgt daarbij de rivier El Flamisell. Gestaag stijgend bereik je een hoogte van 1050 m. Het laatste deel van de klim na het verlaten van de rivier zijn een ietsje steiler. De route gaat verder over een klein weggetje, via kleine dorpjes. De uitzichten op de omringende bergen zijn adembenemend. De afdaling brengt  je in de vallei van de rivier La Noguera Pallaresa met de bekende Congost de Collegats, een erg mooie diepe kloof die je van dichtbij kunt bekijken. Via La Pobla de Segur waar je nog even kunt genieten op een terrasje keer je opnieuw via het stuwmeer terug naar de camping.

  Je stijgt 800 meter. • 11

  Talarn – Solsona, 105 km

  Na het verlaten van Tremp gaat de weg lichtjes stijgen om dan over te gaan in de klim naar de Coll de Comiols. Meteen is de toon van deze lange maar tevens erg mooie etappe gezet. Je maakt vandaag bijna 2000 hoogtemeters! De afdaling naar het Pantà de Rialb kent mooie uitzichten op het Catalaanse binnenland. Via kleine wegen cirkel je om het stuwmeer en krijgt daarbij 3 klimmetjes te verwerken. Maar je onthoudt waarschijnlijk echt alleen de prachtige natuur waar je doorheen fietst. Ook na de afdaling blijft het nog wat op en neer gaan en ten slotte krijgt is er nog de 14 km lange klim naar de Collada de Clarà. Hierna daal je af naar Solsona waar je kunt genieten van een meer dan welverdiend terrasje alvorens de even verder gelegen camping op te zoeken.

  Je stijgt 1950 meter  


 • 12

  Solsona, rustdag of rondrit 55 km

  Als je vandaag wilt uitrusten van de vermoeiende dagen hiervoor dan is Solsona een heerlijke stad daarvoor. Solsona (ca. 9000 inwoners) heeft een mooie binnenstad met smalle straatjes, terrasjes en winkeltjes Bij de Oficina de Turisme is een leuke stadswandeling te verkrijgen. 

  Rondrit Coll de Jou
  Bij het verlaten van de camping ga je meteen klimmen en na bijna 20 kilometer bereik je de Coll de Jou (1480 m). De uitzichten op de lager gelegen grillige valleien zijn meer dan een beloning. Vervolgens daalt de route af naar het pittoreske Sant Llorenç de Morunys. Het stadje herbergt een middeleeuwse stadswal en een 11de -eeuwse kerk. Op een terrasje geniet je van het leven in Spanje. Vervolgens slingert de route zich langs het stuwmeer Pantà de la Llosa del Cavall en de vallei van de Cardener. Bij het verlaten van de rivier volgen nog wat lichte klimmetjes tot je weer in Solsona aankomt. Je stijgt 1150 meter.

 • 13

  Solsona - Ripoll 93 km

  Na het verlaten van de camping gaat de weg wat op en neer… Uiteindelijk start een langere klim, vrij snel gevolgd door een nog een kortere klim. Je fietst nu door een meer open landschap, veelal bestaande uit een landbouwgebied afgewisseld met stukje bos in een rotsige omgeving. Vanaf  de top is het voornamelijk afdalen naar het grotere Berga waar je op een terrasje kunt genieten van de gezellige drukte. Via het Pantà de la Baells verlaat je de stad weer. Na het stuwmeer krijgt je alweer een opeenvolging van klimmetjes, geen van allen zijn echt steil te noemen. Je bevindt je nu in een groene omgeving met mooie valleien en de bergen op de achtergrond. Na 76 km is er het hoogste punt van de dag (970 m) en mag je eindelijk afdalen. Ten slotte doorkruist de route de levendige binnenstad van Ripoll alvorens de even verder gelegen camping op te zoeken.

  Je stijgt 1500 meter 

 • 14

  Ripoll - Banyoles 65 km

  Met deze makkelijke en korte etappe verlaat je de bergen. Na Ripoll is er de laatste lange klim van deze vakantie, de Coll de Canes (1120 m). In de afdaling krijgt je de Coll de Coubet (1010 m) nog cadeau. De route daalt verder af naar het grotere Olot. Na het doorkruisen van de stad gaat de fiets je door het Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, een gebied dat nu bebost en groen is maar 11.000 jaar geleden vulkanisch was. Na Santa Pau is het meer afdalen dan klimmen naar Banyoles en zijn camping gelegen aan het gelijknamige meer. je stijgt 850 meter.

 • 15

  Banyoles – Garriguella, 77 km

  De laatste etappe loopt door een groene omgeving met de bergen op de achtergrond. De hele dag gaat het op en neer, maar zelden is het echt steil. Halverwege fiets je langs het stuwmeer Pantà de Boadella. Even verder bij Capmany ziet je de eerste wijngaarden. En na 77 km arriveer je bij Garriguella, zijn camping en eindbestemming van deze reis.

  Je stijgt 1000 meter.

 • 16

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De fietsbus naar Nederland vertrekt in de avond, dus overdag kun je nog genoeg ondernemen. 

  Een leuke en nagenoeg vlakke rit brengt je bij het stadje Figueres aan de Middellandse Zee. Het Dali museum is hier de grote attractie. Je stijgt 200 meter

  Alternatief is een rondrit naar het Parc Natural del Cap de Creus. Tijdens deze rondrit van 49km moet er geklommen worden, maar word je wel beloond met prachtige uitzichten over bergen, vlaktes en zee. Een bezoek aan het klooster van St. Pere op de top van de berg is een aanrader. Je kunt hier een rondwandeling maken en vervolgens dezelfde weg teruggaan, of via een steile weg afdalen naar het witte watersportdorp El Port de la Selva. Je maakt dan een langere lus door het nationale park. Je stijgt 850 meter.

  Optioneel Fietsbus Garriguella - Nederland (enkele reis terug inbegrepen)

  Cycletours fietsvakanties fietsbus

  De fietsbus is bij de reis inbegrepen.

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 21:45 uur Garriguella
  • A 15.00 uur Breda
  • A 16.30 uur Utrecht
  • A 17.30 uur Amsterdam


  Uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je uit wilt stappen.

 • 17

  Aankomst Nederland

  Je komt in de loop van de dag met de fietsbus in Nederland aan.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie Spaanse Pyreneeën
 • Startpunt Pamplona
 • Fietsen met de Pyreneeën op de achtergrond
 • Dwars door het groene, rustige achterland
 • Van de Atlantische Ocean naar de Middellandse Zee
 • 9 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis is inbegrepen.

Fietsvakantie Spanje - Spaanse Pyreneeën West - Oost

Niet boekbaar

Naar boven