< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Madagascar & Mauritius Hoogtepunten

Lemuren, Baobabs en paradijselijke stranden

Waarom deze reis?

 • NIEUWE REIS: Bijzondere combinatie van avontuurlijk Madagascar en ontspannen Mauritius
 • Bezoek aan verschillende nationale parken (incl. entree)
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Verblijf aan het Kanaal van Pangalanes
 • Op zoek naar lemuren zoals o.a. Indri-Indri, roodbuik maki’s en zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Madagascar

Route 22 daagse Groepsrondreis Madagascar & Mauritius Hoogtepunten

Cultuur, avontuur en paradijs in één reis. Deze afwisselende rondreis door Madagascar en Mauritius neemt je mee naar de mooiste natuurgebieden via de meest authentieke dorpjes van Madagascar naar uiteindelijk de paradijselijke witte stranden van Mauritius. Madagascar herbergt een groot aantal exotische plant– en diersoorten, zoals lemuren, kameleons en bijzondere vogels. De bekende baobab bomen wisselen af met idyllische vergezichten, koloniale dorpen, rijstvelden en grillige rotsformaties. Diverse wandelingen door de nationale parken van Madagascar afgewisseld met een kijkje in het dagelijks leven van de vriendelijke bevolking. Waan je midden in de jungle tijdens een tocht over het Kanaal van Pangalanes met enkel het fluiten van de vogels op de achtergrond. Sluit af op een relaxte manier en ontdek de magische onderwaterwereld op het groene buureiland Mauritius.

 1. Dag 1 - vlucht naar Antananarivo
 2. Dag 2 - vlucht naar Tulear / naar Ifaty
 3. Dag 3 - naar Isalo NP
 4. Dag 4 - bezoek Isalo NP
 5. Dag 5 - naar Tsaranoro Vallei
 6. Dag 6 - bezoek Tsaranoro Vallei
 7. Dag 7 - naar Ambalavao / bezoek Parc d'Anja
 8. Dag 8 - naar Ranomafana NP
 9. Dag 9 - bezoek Ranomafana NP
 10. Dag 10 - naar Antsirabe
 11. Dag 11 - naar Andasibe NP
 12. Dag 12 - bezoek Andasibe NP
 13. Dag 13 - naar kanaal van Pangalanes
 14. Dag 14 - Kanaal van Pangalanes / vrije dag
 15. Dag 15 - naar Andasibe NP
 16. Dag 16 - naar Antananarivo
 17. Dag 17 - vlucht naar Mauritius
 18. Dag 18 - Mauritius / vrije dag
 19. Dag 19 - Mauritius / vrije dag
 20. Dag 20 - Mauritius / vrije dag
 21. Dag 21 - vlucht Mauritius - Amsterdam
 22. Dag 22 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Madagascar & Mauritius, 22 dagen

Van jungle naar kust

Dit is een groepsreis door Madagascar en buureiland Mauritius. De reis is een perfecte mix tussen natuur, cultuur en activiteit. Je kunt de mogelijke wandelingen zo zwaar maken als je zelf wilt. De afwisseling in accommodaties maakt het een bijzondere reis welke je daadwerkelijk het authentieke leven van de beide eilanden laat zien. Zo slaap je de ene nacht in een eenvoudige lodge aan het Kanaal van Pangalanes en de andere keer weer in een hotel pal aan het strand. Er wordt tijdens deze reis niet gekampeerd. We reizen met onze eigen bus en maken gebruik van een korte tijdbesparende binnenlandse vlucht van Antananarivo richting Tulear.

Exotische flora en fauna

Nergens anders vind je zo een diversiteit aan plant- en diersoorten als op Madagascar. Laat je verrassen door de jungle-achtige gebieden, maar schrik niet op wanneer de Indri-Indri zijn oerkreet laat horen. Verwonder je aan de prachtige Aziatisch- ogende rijstvelden om vervolgens midden in een Afrikaans uitziend dorp uit te komen. De rijstvelden maken plaats voor grillige rotsformaties waarvan de kleur elke keer lijkt te veranderen. Bewandel de bijzondere paden en fris lekker op in één van de vele natuurlijke waterbronnen. Een rustgevende boottocht vervoert ons langs de hyacinten en waterlelies in het Kanaal van Pangalanes, wat een magische ervaring!

Rijst, kruiden en bananen

Laat je zintuigen het werk doen. De reis door Madagascar en Mauritius is een ware culinaire reis. De Malagassische keuken draait om rijst. Alle combinaties zijn mogelijk en je komt het dan ook overal tegen. Probeer zeker eens de ‘ravitoto’, een stoofpotje van vlees en kruiden met, uiteraard, rijst. Ook de snack ‘Koba’ zal je niet ontgaan, dit is een paté van rijst, bananen en pinda’s. Een logisch gevolg van de mix aan culturen is natuurlijk ook een mix in de keuken. Bereid je smaakpapillen maar vast voor, want op Mauritius houden ze wel van een beetje pit in het eten. Groenten en vruchten kunnen niet spicy genoeg zijn! Toch iets té pittig? Spoel het dan weg met de specialiteit van Mauritius, koffie met vanillearoma.

Goedlachse bevolking

Door een rijke geschiedenis vind je op zowel Madagascar als op Mauritius een bonte mix aan mensen en religies. Aziaten, Afrikanen en Arabieren leven allemaal hand in hand. Ontdek de authentieke dorpen met vrolijk gekleurde huisjes op Madagascar en laat je vervoeren met de pousse-pousses, een soort Aziatische Riksja, voortgeduwd door een goedlachse inwoner van het dorp. Op Mauritius lopen vrouwen van Indiaase afkomst in de prachtigste, kleurrijke sari’s. Dit geeft een on-Afrikaanse sfeer en getuigt van de mix van culturen op het eiland.

Relaxen in het paradijs

Niets zo fijn als een indrukwekkende reis afsluiten in een paradijs. Mauritius is een perfecte afsluiter voor zowel de strandliefhebber als de natuurliefhebber. Naast een wonderlijke onderwaterwereld vol exotische vissen is er een ook rijke flora en fauna boven water. Ontdek het beste van de twee werelden per snorkel, met een duik of tijdens een wandeling door de groene oases. Je verblijft op Mauritius in een resort pal aan het strand, zodat je volledig kunt genieten van de paradijselijke sferen.

Groepsrondreis Madagascar & Mauritius Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven