Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Malawi

Dit kleine dichtbevolkte gebied wordt begrensd door de prachtige natuur van het meer van Malawi, dat 20% van het landoppervlakte beslaat. De bevolking van Malawi is een zeer warm en vriendelijk volk. Treed in de voetsporen van dr. Livingstone met Sawadee reizen.

Geschiedenis Malawi: van Nyasa-land tot Maravi

Tijdens een rondreis door Malawi word je meegenomen langs de veelzijdige geschiedenis van het land. De naam Malawi is afgeleid van het woord 'Maravi'. Dit betekent reflecterend licht en verwijst naar de prachtige zonsopgangen die het land rijk is dankzij het grote meer van Malawi.

David Livingstone, de beroemde ontdekkingsreiziger, kwam rond 1850 tijdens één van zijn vele reizen in Malawi aan. Het land heette toen nog Nyasa-land en werd geteisterd door grove slavenhandel door de Portugezen. Livingstone was hier geen voorstander van en bevocht de slavenhandel. Langzaam kwam een eind aan de Portugese overheersing, waarna de Engelsen de heerschappij in het land overnamen. David Livingstone was verantwoordelijk voor de eerste stoomschepen die het Nyasa meer - het huidige Malawi meer - overstaken. Heden ten dage zijn in Malawi nog vele overblijfselen en monumenten te vinden die verwijzen naar Livingstones erfenis.
De Engelse heerschappij werd na WO2 bevochten door vrijheidsstrijders en in 1958 werd Malawi onafhankelijk. Dr. Hastings Banda werd in 1963 de eerste Malawiaanse premier van het land en later ook president. Het Britse protectoraat Nyasaland heette vanaf 1964 officieel 'Malawi'. In 1993 vonden in Malawi voor het eerst vrije verkiezingen plaats en de bevolking koos voor een meerpartijen democratie.

Naar boven