Er zijn 2 groepsrondreizen naar Malawi die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania Het warme hart van Afrika
  • Entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom
  • Unieke reis met bijzondere wildparken: Ruaha, Selous en South Luangwa
  • Bezoek fair trade theeplantage in het zuiden van Tanzania

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  24 dagen
  vanaf € 3.699,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.265,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Malawi

Heb je wel eens gedacht aan een groepsrondreis door Malawi? Malawi wordt wel 'the warm heart of Africa' genoemd. En terecht! Reizen door Malawi zal je lange tijd bijblijven. Dit kleine dichtbevolkte gebied wordt begrensd door de prachtige natuur van het meer van Malawi, dat 20% van het landoppervlakte beslaat. De bevolking van Malawi is een zeer warm en vriendelijk volk. Treed in de voetsporen van dr. Livingstone met Sawadee reizen.

Geschiedenis Malawi: van Nyasa-land tot Maravi

Tijdens een rondreis door Malawi word je meegenomen langs de veelzijdige geschiedenis van het land. De naam Malawi is afgeleid van het woord 'Maravi'. Dit betekent reflecterend licht en verwijst naar de prachtige zonsopgangen die het land rijk is dankzij het grote meer van Malawi.

David Livingstone, de beroemde ontdekkingsreiziger, kwam rond 1850 tijdens één van zijn vele reizen in Malawi aan. Het land heette toen nog Nyasa-land en werd geteisterd door grove slavenhandel door de Portugezen. Livingstone was hier geen voorstander van en bevocht de slavenhandel. Langzaam kwam een eind aan de Portugese overheersing, waarna de Engelsen de heerschappij in het land overnamen. David Livingstone was verantwoordelijk voor de eerste stoomschepen die het Nyasa meer - het huidige Malawi meer - overstaken. Heden ten dage zijn in Malawi nog vele overblijfselen en monumenten te vinden die verwijzen naar Livingstones erfenis.
De Engelse heerschappij werd na WO2 bevochten door vrijheidsstrijders en in 1958 werd Malawi onafhankelijk. Dr. Hastings Banda werd in 1963 de eerste Malawiaanse premier van het land en later ook president. Het Britse protectoraat Nyasaland heette vanaf 1964 officieel 'Malawi'. In 1993 vonden in Malawi voor het eerst vrije verkiezingen plaats en de bevolking koos voor een meerpartijen democratie.

Naar boven
 

Sawadee Game Week
Oceanië

Ben jij goed in puzzelen? Let’s see! Los deze puzzel zo snel mogelijk én in zo min mogelijk kliks op en maak kans op een National Geographic Ar. the world in 125 years. Succes!