Er is 1 groepsrondreis naar Tibet die voldoet aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Tibet en Nepal De mystiek van de Tibetaanse hoogvlakte
  • Bijzondere overnachtingen bij prachtig gelegen kloosters
  • Mogelijkheid om een dagwandeling te maken naar het meditatieoord Chim-puk
  • Ontspannen einde in Nepal

  Gegarandeerd vertrek op:
  14 apr , 22 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  22 dagen
  vanaf € 2.999,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Groepsrondreis door natuur van Tibet

De vele bijzondere kloostercomplexen die je tijdens je rondreis door Tibet zult tegenkomen liggen in prachtige gebieden. Het Samye-complex is het oudste boeddhistische klooster, dat gebouwd is in de vorm van een mandala, wat het universum symboliseert. Van hieruit kun je een mooie, maar pittige wandeling maken naar de meditatiegrotten. Ook een lichtere wandeling in de schitterende omgeving van de Hepo Ri heuvel achter het Samye-complex is mogelijk. Het Drigung Tilklooster, ten oosten van Lhasa, ligt adembenemend tegen een bergwand aan. Je kunt het klooster alleen te voet bereiken, waardoor er bijna geen toeristen komen. Je hebt van hieraf een prachtig uitzicht over de ondergelegen vallei.

Tibet heeft een indrukwekkende natuur waar je tijdens een rondreis volop van kunt genieten. De hoogvlakte is een uitgestrekt, dunbevolkt gebied dat omringd wordt door hoge bergketens: het Himalayagebergte in het zuiden en het Kun-Lungebergte in het noorden. Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, ligt op de grens tussen Tibet en Nepal in de Himalaya. Vanuit het Rongbukklooster, het hoogst gelegen klooster van Tibet op 4980 meter, kun je naar het nabijgelegen Everest Base Camp wandelen. Tibet wordt gekenmerkt door zuivere lucht en daardoor heb je vaak schitterende uitzichten.

Belangrijke reistip

De eerste dagen van je rondreis door Tibet is het aan te raden om rustig aan te doen. Omdat Tibet zo hoog ligt, is de lucht er erg ijl. Om hoogteziekte te voorkomen moet je jezelf de kans geven om hier aan te wennen voor je je rondreis voortzet.

Naar boven
 

Sawadee Game Week
Midden-Oosten en Noord-Afrika

Test je reiskennis over deze regio en speel de quiz! De deelnemer die in de kortste tijd alle vragen goed beantwoordt, wint een Traverz M Eastpak Koffer. Succes!