Onze Cubareizen zijn tijdelijk niet boekbaar.

Waarom niet?

Sawadee is onderdeel van Travelopia. Sinds kort heeft Travelopia een Amerikaans moederbedrijf. Door de recente verscherpte maatregelen van de Amerikaanse regering ten aanzien van Cuba moeten bedrijven met een Amerikaans moederbedrijf een licentie hebben om handel te drijven met Cuba. Deze licentie hebben wij op dit moment nog niet.

De procedure voor het verkrijgen van deze licentie neemt enige tijd in beslag. Wij hopen dat dit proces binnenkort is afgerond, maar tot die tijd mogen wij geen reizen naar Cuba aanbieden.

Alternatieven

Gelukkig bieden wij meer dan genoeg mooie alternatieven voor Cuba. Bijvoorbeeld het authentieke Colombia; dit kleurrijke land met zijn gastvrije bevolking is opkomende, dus wacht niet te lang om deze prachtige bestemming te ontdekken! En wist je dat de muziek, de religie, de cultuur en de etnische samenstelling van de bevolking in Cuba en Brazilië veel gemeen hebben? Juist daarom is ook Brazilië met stip hét onverwacht alternatief.

Lees hieronder meer over onze alternatieve reisroutes, de reisverslagen en blogs.

Alternatieve reizen:

Reisverslagen van onze reisbegeleiders:

Er zijn 2 groepsrondreizen naar Cuba die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Cuba Levendige sfeer, swingende salsa
  • Bezoek aan het weinig bezochte Sierra Maestra gebergte en Sierra Cristal National Park
  • Fijn verblijf in Baracoa aan de Atlantische oceaan
  • Bezoek de sfeervolle koloniale steden Havana, Trinidad, Cienfuegos en Santiago de Cuba
  Blijf op de hoogte
  21 dagen
  Reis binnenkort boekbaar
 • Groepsrondreis Cuba - Casas Particulares Ervaar het échte Cubaanse leven
  • Vrijwel alle overnachtingen in casas particulares, bij mensen thuis
  • Bezoek aan het weinig bezochte Sierra Maestra gebergte
  • Een bijzonder bezoek aan het historische Varkensbaai
  Blijf op de hoogte
  23 dagen
  Reis binnenkort boekbaar

Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Cuba

Ga mee op een avontuurlijke groepsrondreis naar Cuba: het land van zon, zee, strand en palmbomen. Het land van de salsa, de rumba en de son. Cuba swingt! Je zult het reizen over dit prachtige eiland niet snel vergeten. Ga mee op vakantie naar één van de mooiste bestemmingen en laat je betoveren door dit swingende eiland. Je hebt prachtige koloniale steden in Cuba zoals Havana, Trinidad, Cienfuegos en Santiago. De prachtige steden zijn levendig en je zal overal de authentieke oldtimers zien. 

De roerige geschiedenis van Cuba

Cuba werd in 1492 ontdekt door ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus die het eiland Juana noemde - naar een toenmalige Spaanse prinses. Het eiland bleek voor Columbus van weinig waarde toen er geen goud werd gevonden. Daarom kwam het land in handen van de Spanjaarden onder leiding van Diego Velázquez de Cuéllar. De inheemse indianen stierven snel uit onder deze overheersing en er werden slaven uit Afrika naar het eiland verscheept. De eerste Spaanse nederzettingen van 't land staan bekend als de 'siete villas', de zeven steden van Cuba: Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Puerto Principe (nu Camaguey), Trinidad de Cuba, Sancti Spiritus en La Villa de San Cristóbal de La Habana.
Gesteund door Noord-Amerika bereikte Cuba in 1902 haar onafhankelijkheid. Het eiland werd een tropisch paradijs voor rijke Amerikanen. Vandaar dat je hier tot op de dag van vandaag nog altijd de karakteristieke Amerikaanse oldtimers tegenkomt tijdens je Cuba groepsrondreis

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen