< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Comodoro - Havana

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  In de wijk Miramar ligt het hotel- en bungalowcomplex Comodoro. Voor CUC 20,- (dagtarief) kun je met de hop on hop off-bus op en neer naar het centrum van Havana. Er is een klein privéstrandje met een natuurlijk zwembad en watersportmogelijkheden. Bij de bungalows zijn meerdere zwembaden aanwezig.

 •  

  Hotel Los Jazmines - Viñales

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Aan de rand van de Viñales vallei, omringd door een prachtige natuur, ligt dit aangename hotel. De kamers zijn ruim en netjes. In de omgeving kun je goed wandelen. Maar je kunt ook heerlijk relaxen bij het zwembad. Er is ook een restaurant, een bar, een sportveld en een BBQ.
 •  

  Hotel la Ermita - Viñales

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Heerlijk hotel met zwembad, bar en restaurant. Prima om na een dag van excursies te relaxen, na te praten of een cocktail te drinken. Vanaf het terras van het restaurant heb je een schitterend uitzicht over de Viñales vallei.

 •  

  Hotel Jagua - Cienfuegos

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit is een prima hotel met mooie, nette kamers en fantastisch uitzicht! Er is goede airco aanwezig en een mooi uitzicht op het gezellige zwembad en de zee. Een aanrader is het dakterras met bar in het Palacio del Valle. Het hotel ligt ca. 3 km van het centrum en na een korte taxirit ben je er zo.

 •  

  Casa Particular - Trinidad

  In Trinidad maken we gebruik van Casas Particulares. De ene homestay is wat luxer of kleurrijker dan de andere en de ene familie is net wat extraverter dan de andere. De casas zijn echter allemaal comfortabel en schoon. De familie waar je verblijft woont vaak in een apart gedeelte van het huis, maar als je het leuk vindt, kun je zeker een praatje aanknopen. In de casas heb je een eigen kamer met badkamer.

 •  

  Gran Hotel Camaguey - Camaguey

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Het hotel is gelegen in het historische centrum van Camagüey. Het hotel is gebouwd in 1939 en heeft een koloniale stijl. Het ligt dichtbij de culturele hoogtepunten van de stad. De kamers beschikken over airconditioning, een minibar en een eigen badkamer. Het hotel is voorzien van een klein zwembad, bar en een gezellig restaurant.
 •  

  Hotel Mascotte - Remedios

  • image image
   eigen badkamer

  Hotel Mascotte ligt in een historisch stadje wat de afgelopen 100 jaar vrijwel onveranderd is gebleven. De winkels liggen op twee minuten loopafstand. Het is een klein hotel in een oud, koloniaal gebouw met mooie hoge ramen. De kamers beschikken over een eigen badkamer, airconditioning en satelliet televisie. Het restaurant op de begaande grond is een aanrader!

 •  

  Hotel America - Santa Clara

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Hotel America is zeer centraal gelegen in het centrum van Santa Clara. Vanaf hier loop je zo naar het Leoncio Vidal park waar vaak markten en (muziek)evenementen plaatsvinden. Het is een nieuw hotel met comfortabele kamers en er is een zwembad.

 •  

  Memories Paraiso Azul - Cayo Santa Maria

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het Memories Paraiso Azul is een all inclusieve resort. Voor iedereen is hier wel iets te doen! Neem een duik in het heerlijke grote zwembad, geniet van het prachtige Cubaanse strand, speel een potje volleybal of geniet van Cubaanse live muziek. Alle maaltijden en non alcoholische drankjes zijn inclusief. Dus stap in de ochtend je hotelkamer uit, geniet van het ontbijt dat voor je klaar staat en loop daarna meteen het strand op. Dit is pas ultiem te genieten. 

 •  

  Hotel Memories Varadero - Varadero

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit All-Inclusive resort is van alle gemakken voorzien. Er zijn meerdere zwembaden en restaurants en het entertainment maakt dit hotel uitermate geschikt voor kinderen. Het strand is goed onderhouden en groot en je kunt er met een golfkarretje naartoe. De kamers zijn ruimopgezet en comfortabel. Een prima resort om de reis ontspannen af te sluiten

 •  

  Accommodaties Cuba - Cuba

  Om je een goede indruk te geven in wat voor type accommodaties wordt overnacht, vind je hieronder een overzicht van de meest gebruikte accommodaties. We zullen tijdens de reis zoveel mogelijk in deze accommodaties (op basis van beschikbaarheid) verblijven. Het kan echter voorkomen dat we uitwijken naar een alternatief hotel. Dit is qua comfort en voorzieningen altijd zoveel mogelijk gelijkwaardig. 

  Sinds de relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten sterk verbeterd is, merken wij dat steeds meer toeristen ervoor kiezen om naar Cuba te reizen. Het land heeft momenteel grote moeite om deze ontwikkelingen bij te benen, waardoor accommodaties helaas steeds vaker overboekt raken. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de reis zoveel mogelijk volgens het oorspronkelijke programma te laten verlopen, maar het kan dus voorkomen dat zich onverwachte situaties voordoen tijdens de reis en dat we aanpassingen moeten doen in accommodaties of route. Eén van de gevolgen hiervan is dat hotels zich soms buiten het stadscentrum bevinden. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan telefonisch 020-4202220 (keuze 2) of per e-mail info@sawadee.nl gerust contact op met onze reisexperts.

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis overnachten we in goede toeristenhotels. De meeste hotels zijn voorzien van een zwembad. In alle hotels worden in principe tweepersoonskamers gereserveerd met airconditioning (of fan) en een eigen badkamer. In Varadero verblijven we op basis van All-Inclusive en in Trinidad slapen we in casas particulares: bij mensen thuis). Elektriciteitsstoringen komen in Cuba soms voor en watertoevoer is niet altijd gegarandeerd.

Voor Cuba geldt dat kwalitatief goede hotels op dit moment beperkt beschikbaar zijn. Accommodaties in het centrum van de stad zijn vaak kwalitatief niet goed genoeg of peperduur. Omdat wij onze standaard willen garanderen, liggen de hotels die wij gebruiken, meestal wat verder van het stadscentrum. Op veel plaatsen is het mogelijk om vervoer (taxi) te regelen.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis hebben we een eigen bus met airconditioning tot onze beschikking. Zoals je waarschijnlijk weet, heeft Cuba nog steeds een grotendeels staatsgeleide economie. Ook het toerisme wordt door de overheid strak gereguleerd. Zo zijn ook de vervoersbedrijven, waarvan wij onze bussen inhuren, eigendom van de staat. De chauffeur dient van tevoren zijn exacte reisschema door te geven en heeft (vanwege een zeer beperkt aantal bonuskilometers) vrijwel geen ruimte om hiervan af te wijken. Sommige bussen zijn zelfs voorzien van een GPS-systeem zodat de overheid de afgelegde route van de bus achteraf precies kan nagaan. Wanneer we dan op Cuba een extra rit of omweg moeten maken voor een bezienswaardigheid of optionele excursie, moet de chauffeur deze extra kilometers onmiddellijk verantwoorden en na afloop van de reis afdragen aan zijn werkgever. Daarom zal hij in dergelijke situaties vaak een extra bijdrage vragen van de betreffende deelnemers.   

Groepsrondreis Cuba Hoogtepunten

Niet boekbaar

image
Deze reis is nog niet boekbaar.
Laat een reisexpert je adviseren over de mogelijkheden.
Naar boven