< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Amazone en Galapagos Pop Up

Prachtige combinatie van de Amazone jungle en een cruise langs de Galapagos eilanden

Waarom deze reis?

 • Een once-in-a-lifetime combinatiereis: Wildlife highlights van het Amazonewoud én de Galapagoseilanden!
 • Alle maaltijden, excursies en gidsen in de jungle en tijdens de cruise inclusief in de reissom!
 • In onaangetast regenwoud op zoek naar wilde dieren als apen, rivierdolfijnen en bijzondere vogelsoorten
 • Bezoek het laboratorium van de evolutie en kom oog in oog met unieke Galapagos reuzenschildpadden
 • Kom in contact met de lokale bevolking van het Cuyabeno-reservaat

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Ecuador

Route 14 daagse groepsrondreis Amazone en Galapagos Pop Up

Deze comfortabele natuurreis is de perfecte once-in-a-lifetime combinatiereis voor natuurliefhebbers. Je bezoekt namelijk twee wereldberoemde natuurparadijzen: het weelderige Amazoneregenwoud en de vulkanische Galapagoseilanden. Beide gebieden staan bekend om hun unieke flora en fauna en ongeëvenaarde biodiversiteit, al is een groter contrast nauwelijks voorstelbaar. Je bezoekt het onaangetaste Cuyabeno-reservaat, diep in het Ecuadoraanse Amazonegebied, met oerwoud, vloedbossen, kronkelige kreken en rustieke meren. Vanuit de junglelodge maak je diverse avontuurlijke boswandelingen en vaartochten, en ga je op zoek naar o.a. apen, kaaimannen, rivierdolfijnen, anaconda's en vele tropische vogelsoorten (zoals toekans en quetzals). Ook bezoek je een lokale nederzetting van Siona indianen, waar je meer te weten komt over hun tradities en dagelijks leven.

Vervolgens maak je een cruise door de Galapagosarchipel aan boord van het het eersteklas motorjacht Solaris. Door de zeer geïsoleerde ligging in de Grote Oceaan hebben zich vele soorten ontwikkeld die nergens anders op aarde voorkomen. Het bijzondere van Galapagos is bovendien dat de meeste diersoorten helemaal niet schuw zijn, en mensen tot een afstand van twee meter laten naderen. Dit geeft je de gelegenheid om oog in oog te staan met reuzenschildpadden, (zee)leguanen, zeeleeuwen en zeldzame vogels, zoals de blauwpootgent, de Galapagosaalscholver, de albatros, de pinguïn, en nog veel meer.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Quito
 2. Dag 2 - vlucht naar Lago Agrio / boottocht naar het Cuyabeno-reservaat
 3. Dag 3 - Cuyabeno-reservaat
 4. Dag 4 - Cuyabeno-reservaat
 5. Dag 5 - optionele vogelspotexcursie, vlucht naar Quito
 6. Dag 6 - vlucht Quito – Galápagos – Bachas Beach
 7. Dag 7 - Isabela / Whitetip reef shark channel en Wetlands
 8. Dag 8 - Moreno Point, Mangle Point en Tagus Cove
 9. Dag 9 - Espinoza Point en Vicente Roca Point
 10. Dag 10 - Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas
 11. Dag 11 - Rabida en de Chinese Hoed
 12. Dag 12 - Charles Darwin Research Center en de hooglanden
 13. Dag 13 - North Seymour en vlucht naar Guayaquil
 14. Dag 14 - Aankomst Amsterdam
Bekijk Route Amazone en Galapagos

Op zoek naar dieren in de Amazone 

Tijdens deze reis breng je een bezoek aan het Cuyabeno-reservaat. Je verkent de jungle te voet of per kano. Je gaat op zoek naar o.a. apen, kaaimannen, roze dolfijnen en veel prachtige vogel- en plantensoorten. De gids legt je uit hoe het complexe tropische ecosysteem werkt. Je brengt ook een bezoek aan de Siona-gemeenschap van Puerto Bolivar, de grootste etnische groep die in het reservaat leeft. Tijdens deze tour zal je hun gewoonten, tradities en dagelijks leven leren kennen. Je helpt met de bereiding van cassave, een lokaal dagelijks gerecht gemaakt van maniok (yuca). 

 

Unieke natuur van de Galapagos eilanden

De Galapagoseilanden zijn de toppen van reusachtige onderzeese vulkanen, die van de oceaanbodem oprijzen. Deze archipel heeft zich door haar geïsoleerde ligging volledig kunnen ontwikkelen zonder verstoring van buitenaf. Je treft er endemische planten- en diersoorten aan die nergens anders ter wereld voorkomen. De archipel dankt zijn bekendheid aan de waarnemingen van de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin, die bijdroegen aan zijn evolutietheorie door natuurlijke selectie.

Darwin's Dierentuin

Je maakt korte wandelingen over de eilanden, er worden zodiac-vaartochtjes gemaakt, er zijn mogelijkheden om te snorkelen en je kunt heerlijk ontspannen op het dek van het schip. Op de Galapagoseilanden zijn de gidsen zeer professioneel. Ze hebben een speciale opleiding gevolgd en beschikken over zeer veel kennis over de aanwezige flora en fauna. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels. Je vliegt van Quito naar de Galapagoseilanden en vaart van eiland naar eiland. Omdat er voornamelijk ’s nachts gevaren wordt, is er volop tijd om de verschillende eilanden te bezoeken.

Galapagos reis: Vogels en reptielen

Tot de opvallendste vogels op de Galapagoseilanden behoren de gent met zijn felblauwe poten en de grote indrukwekkende fregatvogel. De Galapagoseilanden zijn ook een paradijs voor reptielen. Er liggen enorme aantallen zeeleguanen te zonnen op de rotsen en kliffen. Het beroemdste reptiel is de reuzenschildpad, die zeer zeldzaam is en wel 250 kg zwaar en 150 jaar oud kan worden. Bescherming van deze prachtige dieren is één van de taken van het Charles Darwin Research Station, waar je ook een bezoek aan brengt. Zij hebben een succesvol fokprogramma opgezet, inclusief het terugplaatsen van schildpadden


Zeeleeuwen en vissen op de Galapagos eilanden

Zeeleeuwen zijn altijd zeer populair bij bezoekers van de Galapagoseilanden. Ze zwemmen rondom snorkellaars en je moet er niet van opkijken als een jonge zeeleeuw je uitdaagt door van heel dichtbij in je duikbril te staren en dan opeens wegschiet. Dolfijnen zou je in de boeggolf van de boot kunnen zien zwemmen. Snorkelaars zwemmen te midden van scholen kleurrijke tropische vissen, een sprookjesachtige ervaring tijdens deze reis naar de Galapagoseilanden!

Groepsrondreis Amazone en Galapagos Pop Up

Niet boekbaar

Naar boven