Familiereis Ecuador

De naam van het land Ecuador is afgeleid van het woord 'equator', dat 'evenaar' betekent. De evenaar loopt dan ook door het land. Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar Ecuador heeft volwassenen en ook kinderen op een familiereis veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Er wordt wel gezegd dat Ecuador heel Latijns-Amerika in zich herbergt. Je vindt er indianen, vulkanen, steden met koloniale invloeden en tropische regenwouden. Genoeg om te ontdekken dus!

Wist je dat in Ecuador....

 • de hoofdstad de hoogst of de op één na hoogst gelegen hoofdstad van de wereld is (La Paz in Bolivia ligt hoger, maar is officieel geen hoofdstad)?
 • je in de zomermaanden kans hebt om de grote bultrugwalvissen te zien?
 • op de reis van Familieavontuur op een hoogte van 4800 meter gaat komen?
 • je mountainbikend een vulkaan af kunt sjeezen?

Familiereis Ecuador: Ecuador voor de reiziger

In Ecuador vind je nog steeds veel terug van de oorspronkelijke Indianencultuur. Bezoek de kleurrijke Indianenmarkt; in elk dorpje zijn ze nog te vinden. De invloed van de Spanjaarden zie je vooral terug in de vele rooms-katholieke kerken. Het geloof is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven; je zult merken dat dat heel anders is dan in Nederland. Dwaal over de marktjes, langs de kerken en door de smalle pittoreske straatjes en je voelt je echt in een andere wereld.
De hoofdstad Quito behoort ook tot de hoogtepunten van een Ecuador-reis. Het is een zeer kleurrijke stad en de oude stad is net een dorp. Dit deel staat vanwege zijn unieke karakter op de Wereldefgoedlijst en is heerlijk om relaxt rond te dwalen. Ook de ligging van Quito is spectaculair; tussen twee vulkaanketens in op een hoogte van 2850 meter. Hierdoor is het klimaat er altijd aangenaam.
Cuenca is de culturele hoofdstad van Ecuador. Hier vind je nog vele oude gebouwen en kerken uit de Spaanse tijd, die rijk gedecoreerd zijn met goud dat de Spaanse kolonisten van de Inca's hadden gestolen. De verschillende musea in Cuenca geven een goed beeld van de culturele kunstschatten van Ecuador.

Er is 1 familiereis naar Ecuador die voldoet aan jouw wensen
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Situatie Ecuador

  Midden- en Zuid-Amerika, 07-10-19

  Amsterdam 14/10/2019 13:05Zondagmorgen 13 oktober hebben we na hard werken de laatste reizigers en onze reisbegeleidster, die vast zaten in Ecuador, kunnen verwelkomen op Schiphol. Een dag eerder w...

  Lees verder
 • Hoogtepunten van Quito

  Midden- en Zuid-Amerika, 24-03-19

  Het was een feest om 7 maanden lang in de hoogste hoofdstad ter wereld te wonen, Quito. In deze stad op 2850 m hoogte en met meer dan 2 miljoen inwoners heb ik mij dan ook geen moment hoeven te ver...

  Lees verder
 • Ecuador, een land vol verborgen schatten.

  Midden- en Zuid-Amerika, 21-03-19

  Tijdens het reizen in Ecuador werd ik elke keer weer verrast door de continue verandering van de omgeving. Dit is waarschijnlijk ook wel de reden waarom Ecuador zo'n speciaal land is. Geen enkele p...

  Lees verder
image
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.