Familiereizen Ecuador

Familiereis Ecuador: De naam van het land Ecuador is afgeleid van het woord 'equator', dat 'evenaar' betekent. De evenaar loopt dan ook door het land. Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar Ecuador heeft volwassenen en ook kinderen veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Er wordt wel gezegd dat Ecuador heel Latijns-Amerika in zich herbergt. Je vindt er indianen, vulkanen, steden met koloniale invloeden en tropische regenwouden. Genoeg om te ontdekken dus!

image

Wist je dat in Ecuador....

 • de hoofdstad de hoogst of de op één na hoogst gelegen hoofdstad van de wereld is (La Paz in Bolivia ligt hoger, maar is officieel geen hoofdstad)?
 • je in de zomermaanden kans hebt om de grote bultrugwalvissen te zien?
 • op de reis van Familieavontuur op een hoogte van 4800 meter gaat komen?
 • je mountainbikend een vulkaan af kunt sjeezen?

Familiereis Ecuador: Ecuador voor de reiziger

In Ecuador vind je nog steeds veel terug van de oorspronkelijke Indianencultuur. Bezoek de kleurrijke Indianenmarkt; in elk dorpje zijn ze nog te vinden. De invloed van de Spanjaarden zie je vooral terug in de vele rooms-katholieke kerken. Het geloof is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven; je zult merken dat dat heel anders is dan in Nederland. Dwaal over de marktjes, langs de kerken en door de smalle pittoreske straatjes en je voelt je echt in een andere wereld.
De hoofdstad Quito behoort ook tot de hoogtepunten van een Ecuador-reis. Het is een zeer kleurrijke stad en de oude stad is net een dorp. Dit deel staat vanwege zijn unieke karakter op de Wereldefgoedlijst en is heerlijk om relaxt rond te dwalen. Ook de ligging van Quito is spectaculair; tussen twee vulkaanketens in op een hoogte van 2850 meter. Hierdoor is het klimaat er altijd aangenaam.
Cuenca is de culturele hoofdstad van Ecuador. Hier vind je nog vele oude gebouwen en kerken uit de Spaanse tijd, die rijk gedecoreerd zijn met goud dat de Spaanse kolonisten van de Inca's hadden gestolen. De verschillende musea in Cuenca geven een goed beeld van de culturele kunstschatten van Ecuador.

Familiereis Ecuador: De natuur van Ecuador in vier gebieden

Ecuador kent vier natuurlijke gebieden: de kust, de Andes, het Amazonegebied en de Galápagoseilanden. De twee grote steden Quito en Cuenca liggen in de Andes. Het Andesgebergte splijt Ecuador van noord naar zuid door midden. Je vindt in het hooggebergte veel vulkanen, waarvan een aantal nog werkt. De Tungurahua heeft in 2010 nog een uitbarsting gehad. Tijdens onze reis zullen we gaan wandelen in de omgeving van de Cotopaxi-vulkaan. Onderweg kun je nog een canopywalk maken, dan wandel je tussen de toppen van de bomen.
Aan de kust van Ecuador vind je vooral heuvels, waarvan er veel begroeid zijn met bananen en rijst. Daarnaast ligt ook dicht begroeid regenwoud. De kustlijn ligt tussen de Andes en de Stille Oceaan in. Het zijn geen stranden van wit zand met wuivende palmbomen en daarom zijn er niet veel toeristen. Toch is er voldoende te doen: Je kunt hier lekker relaxen, wandelen door één van de vele authentieke vissersdorpjes, een excursie maken om bulturgwalvissen te spotten of te gaan surfen.
Het oosten van Ecuador, dat grenst aan Peru en Brazilië, behoort tot het Amazonewoud. Een gebied met vele rivieren die allemaal ontspringen aan de Amazone. Hier is de temperatuur tropisch, dus warm en vochtig. De flora en fauna van dit gebied is prachtig.
De Galápagos vormen het vierde gebied. De eilandengroep ligt 1000 km. van de kust van Ecuador. De unieke flora en fauna van deze vulkanische eilanden is het belangrijkste onderzoeksgebied geweest voor Charles Darwins Origin of Species. Er leven hier 89 soorten broedvogels, waarvan 76 nergens anders ter wereld voorkomen. De dieren van de Galápagos zijn van dichtbij te observeren en fotograferen, omdat ze niet bang zijn voor mensen.

Een korte geschiedenis van Ecuador

Ecuador wordt vaak gezien als het land van de Inca's. Maar voordat de Inca-cultuur tot bloei kwam, waren er al verschillende, grote Indiaanse volkeren in Ecuador. De belangrijkste hiervan waren de Caras aan de kust, en de Quitus in de hooglanden. De Quitus werden ingelijfd bij de Caras en dit werd een nieuwe Indianenstam; de Shyri-stam.
De Inca's kwamen in Ecuador in de 15e eeuw. Vanuit hun hoofdstad Cuzco, in het huidige Peru, werd heel het gebied van Ecuador veroverd. De Inca-overheersing heeft niet lang geduurd, want in het jaar 1534 zetten de Spanjaarden voet aan wal. De Inca's werden verslagen door de Spanjaarden. Dit kwam mede doordat vele Inca's ziek werden en zelfs stierven door Europese ziekten die de Spanjaarden mee hadden genomen.
De stad Quito werd door de Spanjaarden totaal verwoest, maar ook weer opgebouwd. Quito, gelegen op 2850 meter boven zeeniveau, groeide in 300 jaar tot een bloeiende stad met 10.000 inwoners. In 19e eeuw starten de Ecuadorianen hun onafhankelijkheidsstrijd, hetgeen succesvol werd in 1830. Vanaf dat jaar werd Ecuador een onafhankelijke republiek.
Het land werd jaren geregeerd door verschillende dictatoren en zo bleef Ecuador erg instabiel. In 1979 werden er voor het eerst democratische verkiezingen gehouden. Door armoede, corruptie en regelmatige wisseling van presidenten is het land ook nu nog steeds weinig stabiel.

Er is 1 familiereis naar Ecuador die voldoet aan jouw wensen
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Reisverhalen

 • De 5 ‘’hoogtepunten’’ van Quito

  Midden- en Zuid-Amerika, 14-08-18

  Het was een feest om 7 maanden lang in de hoogste hoofdstad ter wereld te wonen, Quito. In deze stad op 2850 m hoogte en met meer dan 2 miljoen inwoners heb ik mij dan ook geen moment hoeven te ver...

  Lees verder
 • Ecuador, een land vol verborgen schatten.

  Midden- en Zuid-Amerika, 03-08-18

  Tijdens het reizen in Ecuador werd ik elke keer weer verrast door de continue verandering van de omgeving. Dit is waarschijnlijk ook wel de reden waarom Ecuador zo'n speciaal land is. Geen enkele p...

  Lees verder
image
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!