Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Ecuador

Ecuador kan grofweg in vier gebieden verdeeld worden: de kust, de Andes, het Amazonegebied en de Galápagoseilanden. Quito en Cuenca liggen beiden in het hooggebergte van de Andes. Het Andesgebergte loopt door het midden van het land, van noord naar zuid. In het gebergte liggen veel vulkanen, waarvan sommige nog actief zijn. Je kunt tijdens je reis een vulkaan beklimmen, maar houd dan wel rekening met de flinke hoeveelheid sneeuw die de toppen bedekt en waardoor je behoorlijk nat kunt worden. 

Het kustgebied van Ecuador wordt gekenmerkt door glooiende heuvels waar bananenplantages en rijstvelden worden afgewisseld met dicht begroeid regenwoud. Aan de ene kant zie je de hoge bergen van de Andes en aan de andere kant de golven van de Stille Oceaan. Je vindt hier geen witte stranden met palmbomen en het toerisme aan de kust is daardoor nog nauwelijks ontwikkeld. Je kunt hier genieten van de rust en heerlijk slenteren door één van de vele authentieke vissersdorpjes. 

In het oosten van Ecuador, grenzend aan Peru en Brazilië, ligt het Amazonewoud. Het is hier tropisch warm en vochtig en het gebied wordt doorsneden door vele rivieren, die allemaal vertakkingen zijn van de Amazone. Natuurliefhebbers moeten tijdens hun reis zeker een bezoek brengen aan het oerwoud, waar een grote diversiteit is aan flora en fauna. 

Bezoek Cuenca, de culturele hoofdstad

Cuenca is de culturele hoofdstad van Ecuador. Ook hier is de koloniale architectuur nog in goede staat en zijn er rijk gedecoreerde kerken bewaard gebleven, die zijn versierd met het goud dat de Spanjaarden van de Inca's roofden. In Cuenca vind je bovendien een groot aantal musea en kunstopleidingen.

Bekijk onze reizen naar Ecuador per reissoort:

Naar boven