Er zijn 2 groepsrondreizen naar Patagonië die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Patagonië Azuurblauwe meren en besneeuwde bergtoppen
  • Meerdaags verblijf in het NP Torres del Paine - inclusief lokale wandelgids
  • Bezoek aan de imposante Perito Moreno inclusief
  • Mogelijkheid om walvissen te spotten bij Peninsula Valdes (juni- half dec)
  23 dagen
  vanaf € 3.849,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Patagonië en Paaseiland Gletsjers en mysterieuze beelden
  • Vijf dagen wandelen door de mooiste natuurparken van Chili en Argentinië
  • Ontdekking van de geheimen van het mysterieuze Paaseiland
  • Vier nachten in het NP Torres del Paine o.b.v. volpension - wandelen onder begeleiding van een lokale gids

  Gegarandeerd vertrek op:
  19 nov , 14 jan - alle vertrekdata

  30 dagen
  vanaf € 5.449,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Patagonië

Patagonië is waarschijnlijk een van de meest ongerepte natuurgebieden op deze aarde. Het Zuid-Amerikaanse landschap is nog altijd woest en verlaten. Patagonië ligt ten zuiden van de rivier de Colorado (41ste breedtegraad) tot aan de Straat Magellaan. Het strekt zich uit van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan. Patagonië is ongeveer 900.000 km2 groot: ongeveer 21 keer Nederland. Het gebied is enorm, maar bijna onbevolkt. Er wonen slechts 2,0 mensen per km2.

Flora en fauna Patagonië

Wie aan een groepsrondreis door Patagonië denkt, denkt gelijk aan de wonderschone natuur. Het ongerepte en afwisselende landschap met actieve vulkanen, gletsjers, valleien, fjorden, besneeuwde bergtoppen, bossen en kristalheldere meren. En natuurlijk pampa's: de uitgestrekte boomloze vlaktes die zo typerend zijn voor Latijns-Amerika. Meer dan vijftig uitgestrekte gletsjers zijn te vinden in het gletsjerpark Los Glaciares.
De fauna van Patagonië is ook bijzonder te noemen. In het uitgestrekte landschap voelen guanaco's (familie van de lama's), Zorro Colorado (de Vuurlandse vos), poema's, mara's (Patagonische haas) en gordeldieren zich thuis. Aan de kust leven zeehonden, zeeleeuwen, zeerobben, pinguïns en walvissen. Schapen en koeien begrazen de Patagonische weiden.

Bekijk ook onze andere reizen naar Patagonië:

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.