Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Patagonië

Patagonië is waarschijnlijk een van de meest ongerepte natuurgebieden op deze aarde. Het Zuid-Amerikaanse landschap is nog altijd woest en verlaten. Patagonië ligt ten zuiden van de rivier de Colorado (41ste breedtegraad) tot aan de Straat Magellaan. Het strekt zich uit van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan. Patagonië is ongeveer 900.000 km2 groot: ongeveer 21 keer Nederland. Het gebied is enorm, maar bijna onbevolkt. Er wonen slechts 2,0 mensen per km2.

Flora en fauna Patagonië

Wie aan een groepsrondreis door Patagonië denkt, denkt gelijk aan de wonderschone natuur. Het ongerepte en afwisselende landschap met actieve vulkanen, gletsjers, valleien, fjorden, besneeuwde bergtoppen, bossen en kristalheldere meren. En natuurlijk pampa's: de uitgestrekte boomloze vlaktes die zo typerend zijn voor Latijns-Amerika. Meer dan vijftig uitgestrekte gletsjers zijn te vinden in het gletsjerpark Los Glaciares.
De fauna van Patagonië is ook bijzonder te noemen. In het uitgestrekte landschap voelen guanaco's (familie van de lama's), Zorro Colorado (de Vuurlandse vos), poema's, mara's (Patagonische haas) en gordeldieren zich thuis. Aan de kust leven zeehonden, zeeleeuwen, zeerobben, pinguïns en walvissen. Schapen en koeien begrazen de Patagonische weiden.

Bekijk ook onze andere reizen naar Patagonië:

Naar boven