< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Israël Kerst Pop-Up

Kerst in het land waar het is ontstaan

Waarom deze reis?

 • NIEUW! Unieke kans om kerst te vieren/beleven in het land waar het is ontstaan!
 • Rechtstreekse vluchten
 • Kerstavond en eerste kerstdag in Bethlehem
 • Bijzondere overnachtingen in een kibboets
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als Nazareth, het Meer van Galilea, Bethlehem en Jeruzalem

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  1 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 8 daagse Groepsrondreis Israël Kerst Pop-Up

Er is geen land op aarde waar het meer bijzonder is om kerst te vieren dan in het land waar het is ontstaan, Israël. We brengen kerstavond en eerste kerstdag door in de geboorteplaats van Jezus, Bethlehem. Op het plein voor de geboortekerk wordt er, zoals in meer steden in het land, tijdens kerst een enorme kerstboom neergezet en op kerstavond vindt er een processie plaats. Naast het bijzondere kerstfeest in Bethlehem bezoeken we tijdens deze reis Nazareth, het Meer van Galilea en Jeruzalem waar we de Bijbelse geschiedenis herleven. We sluiten de reis af in Tel Aviv.

 1. Dag 1 - vlucht naar Tel Aviv / naar Nazareth (20 december)
 2. Dag 2 - via Cana en Gideon Springs naar het meer van Galilea (21 december)
 3. Dag 3 - Meer van Galilea / boottocht over het meer en bezoek Golanhoogten (incl. wijnproeverij) (22 december)
 4. Dag 4 - via Qasr El Yahud, Jericho en Jeruzalem naar Bethlehem (23 december)
 5. Dag 5 - Bethlehem / dagtocht naar Jeruzalem (incl. bezoek Oude Stad) (24 december)
 6. Dag 6 - Bethlehem / vrije dag (optionele dagtocht Masada en de Dode Zee) (25 december)
 7. Dag 7 - naar Tel Aviv (26 december)
 8. Dag 8 - vlucht naar Amsterdam (27 december)
Bekijk Route Israël met kerst, 8 dagen

Kerst vieren en beleven in Israël

Tijdens deze rondreis krijg je de unieke mogelijkheid om kerst te vieren en te beleven in het land waar het is ontstaan, Israël. De meest bijzondere plek in Israël om kerst te vieren is natuurlijk in Bethlehem, waar Jezus zou zijn geboren. Wij vieren kerstavond en eerste kerstdag dan ook in deze stad (gelegen in Palestijns gebied). Op kerstavond vindt er een bijzondere processie plaats. Mensen van over de hele wereld komen naar Bethlehem voor deze speciale viering. Nergens kun je je er een betere voorstelling van maken hoe de herders en wijzen het kindje Jezus bezochten in de stal door daadwerkelijk op deze plek te zijn. Naast Bethlehem vind je op de meeste plekken in Israël kleurrijke kerstversieringen en een grote kerstboom op een centrale plek. 

Bijbelse hoogtepunten

Tijdens deze rondreis bezoeken we verschillende Bijbelse hoogtepunten. Voor we kerst vieren in Bethlehem bezoeken we plekken waar Jezus veel tijd zou hebben doorgebracht. Zo beginnen we de reis in Nazareth, de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid. Rondom het meer van Galilea vind je verschillende plekken waar bijzondere gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Zoals Cana, Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen en Tabgha. Onderweg naar Bethlehem bezoeken we de doopplaats van Jezus in de Jordaan. Hier zou hij zijn gedoopt door Johannes de Doper.  

Twee bijzondere steden: Jeruzalem & Tel Aviv

Een reis naar Israël is niet compleet zonder een bezoek aan Jeruzalem en Tel Aviv. Deze steden zijn totaal verschillend. Zo bezoeken we in Jeruzalem de Oude Stad, waar we een uitgebreide stadstour krijgen. We beginnen op de Olijfberg en het hof van Getsemane en lopen over de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk. Natuurlijk bezoeken we ook de bijzondere Klaagmuur. We sluiten deze unieke reis af in Tel Aviv, waar je genoeg tijd hebt om deze heerlijke stad zelf te ontdekken. Bezoek zeker het oude Jaffa, de Carmelmarkt en struin over de boulevard. 's Avonds wordt het nog moeilijk kiezen waar je gaat eten. Tel Aviv beschikt over ontzettend veel goede restaurants. Ga je voor de Israëlische keuken? Kies dan zeker voor een shakshuka of pita met gegrilde groenten.

Reizen door Israël

Israël is een bijzonder land en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit land zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens een reis door Israël minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent. Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen Israëlische reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in Israël en haar directe buurlanden uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Groepsrondreis Israël Kerst Pop-Up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven