Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Verenigde Staten, het Zuiden en Oosten - Hotelreis
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - New Orleans

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We komen vandaag aan in New Orleans en slapen in een centraal gelegen hotel. New Orleans, ook wel ‘The Big Easy’ genoemd, is opgericht door Franse handelaren in 1718 en daardoor kent deze stad veel geschiedenis met bijzondere bezienswaardigheden. De stad werd in 2005 hard getroffen door orkaan Katrina die aan bijna tweeduizend mensen het leven kostte. De wederopbouw verliep traag, maar vandaag is New Orleans ondanks deze nare herinneringen weer een bruisende stad.

 • 2

  New Orleans / vrije dag

  image

  Geniet vandaag van alle bezienswaardigheden van New Orleans, kort NOLA. We treffen hier een gevarieerde mix van Europese, Creoolse en Cajun cultuur aan. Neem de geluiden van Bourbon Street in je op, ontspan in de Garden District en proef de sferen van de Franse Wijk. De diversiteit in de stad maakt New Orleans een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten.

  image

  Je kunt ook een interessante fietstocht maken die je langs alle bezienswaardigheden van de stad brengt. In de avond is er genoeg te doen, er is altijd wel ergens een live optreden. In de Preservation Hall spelen elke avond top jazzmuzikanten voor een klein publiek, de moeite waard om hiervoor in de rij te staan.

 • 3

  naar Lafayette

  image

  Onderweg naar Lafayette kunnen we een optionele boottocht maken door de 'Swamps’. Dit zijn moerasgebieden in Louisiana. Ze maken onderdeel uit van het stelsel van bayous in de Mississippi Delta. Een gids vertelt over de dieren, planten en weelderige moerassen. Hier kun je alligators zien, herten, maar ook de rode wolf komt hier voor, evenals vele exotische vogelsoorten.

  image

  Het is een kleine drie uur rijden naar Lafayette, het centrum van de Cajun cultuur. Dit is een kleurrijke stad waar Franse, Spaanse, Afrikaanse en Indiaanse invloeden met elkaar vermengd zijn. De stad heeft een rijk nachtleven waar je niet kunt ontsnappen aan opzwepende Cajun- en Zydeco-muziek. Het aantal restaurantjes waar je verrukkelijk Cajun maaltijden kunt eten is niet op twee handen te tellen. 

 • 4

  via Natchez en de Mississippi Blues Trail naar Vicksburg

  image

  Natchez, de originele hoofdstad van Mississippi, was vroeger het hart van de slavenhandel. In de stad staan historische kerken en vooroorlogse huizen waaraan duidelijk te zien is hoe rijk de plantagebezitters voor de burgeroorlog waren. Je kunt een bezoek brengen aan het ‘Under the Hill’ gebied dat bekend is geworden door Mark Twain of ontdek Natchez City Cemetery, waar veel slachtoffers van de Amerikaanse Burgeroorlog begraven liggen.

  image

  We rijden een deel van de Mississippi Blues Trail naar Vicksburg. Deze stad, strategisch gelegen aan de Mississippi, speelde een belangrijke rol tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Veel bezienswaardigheden, zoals het Old Court House Museum staan in het teken van de oorlog. Leuk is ook om een bezoek te brengen aan het Coca Cola Museum. Het zwarte drankje heeft hier zijn roots.

 • 5

  via Clarksdale naar Memphis

  image

  Via Clarksdale, de bakermat van de Blues muziek en de geboorteregio van onder andere John Lee Hooker en Muddy Waters, vervolgen we onze reis naar Memphis. Hier blijven we twee dagen. Memphis ligt aan de Mississippi en wordt dus niet voor niets ‘The River City’ genoemd. De stad heeft een lang en kleurrijk verleden en ademt de Blues en Rock-‘n-Roll. Loop door de legendarische Beale Street, op de kaart gezet door bewoners als Elvis en Aretha Franklin.

  image

  In Memphis kun je een bezoek brengen aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley, de man die de grootste invloed heeft gehad op Country-, Blues- en Rock-‘n-Roll muziek. Het landgoed, nu museum en gelegen aan de Elvis Presley Boulevard, was van 1957 tot aan zijn dood in 1977 het woonhuis van Elvis. 

 • 6

  Memphis / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen we de bekende Sun Studio's bezoeken. Hier hebben veel Blues- en Rock-‘n-Roll artiesten nummers opgenomen in de jaren ‘50. De bekendste hiervan is natuurlijk Elvis Presley, maar ook Jerry Lee Lewis en Johnny Cash. Hier kun je een interessante tour maken, waarbij je alles te weten komt over de muziekgeschiedenis. Ook kun je ervoor kiezen het Rock 'n' Soul Museum te bezoeken of een wandeling maken langs de Riverwalk in het Mud Island River Park, een schiereiland in de Mississippi.

 • 7

  naar Nashville

  image

  Vanuit Memphis reizen we naar Nashville, ongeveer drie uur rijden. Nashville is de enige echte hoofdstad van de country muziek. Dit is de ideale plek om line dancing uit te proberen in de bekende Wildhorse Saloon.

  image

  In de middag kunnen we de Country Music Hall of Fame bezoeken. Dit museum is een eerbetoon aan alle artiesten die de country muziek groot hebben gemaakt. Hier word je meegenomen in de geschiedenis en cultuur van deze muziek. Dit museum ligt midden in de stad, dus na het bezoek kan je de stad in en zelf ervaren hoe de country cultuur door leeft in deze stad. Ga in de avond naar Broadway, dit staat vol met podia, waar ze niet alleen country muziek spelen maar alle stijlen aan bod komen.

 • 8

  naar Asheville

  image

  In Asheville blijven we nog even in muzikale sferen en ontdekken we de Bluegrass, de muziek uit de Apalache Mountains met Ierse en Schotse invloeden. Asheville heeft een levendig centrum met veel cafés en restaurantjes. De vele straatmuzikanten in de stad maken het extra gezellig. Je herkent misschien wel plekken uit bekende films. Onder andere Dirty Dancing, Hannibal en Last of the Mohicans zijn in deze omgeving opgenomen.

 • 9

  Asheville / wandeling Smoky Mountains

  image

  Ashville is omringd door een prachtige omgeving. Het UNESCO werelderfgoed Smoky Mountains, onderdeel van het Apalache gebergte, is hier het ultieme voorbeeld van. De naam 'Smoky Mountains' is te danken aan de nevel die vaak rond de toppen hangt. Vandaag trekken we de wandelschoenen aan en maken we een wandeling door dit mooie gebied. 

 • 10

  via de Blue Ridge Parkway naar Roanoke

  image

  Vandaag rijden we via de Blue Ridge Parkway, vaak de mooiste weg van Amerika genoemd, naar Roanoke. De weg is rijk aan tunnels en onderweg maken we af en toe stops om een wandeling te maken of om te genieten van prachtige uitzichten. Roanoke is een niet al te grote stad midden in de Appalachen. 

 • 11

  via Shenandoah National Park (Skyline Drive) naar Washington

  image

  Wederom een prachtige rit door de bergen vandaag. Via de Skyline Drive in het Shenandoah NP bereiken we Washington DC. Onderweg nemen we ruim de tijd om stops te maken voor het uitzicht of voor een wandeling. Misschien zien we herten of beren langs de weg of, niet ongebruikelijk, de weg oversteken. In Washington DC slapen we in een hotel iets buiten de stad.

 • 12

  Washington DC / vrije dag

  image

  Dankzij de Franse planoloog Pierre Charles L’Enfant is Washington geen standaard Amerikaanse stad. Hij en andere architecten van de hoofdstedelijke monumenten lieten zich inspireren door Europese bouwstijlen. Ook zul je geen hoogbouw aantreffen in de stad aangezien gebouwen hoger dan het Capitool niet toegestaan zijn. De uitzondering hierop vormt het Washington Monument, gewijd is aan president George Washington. Andere interessante bezienswaardigheden zijn uiteraard het witte Huis en Arlington Cemetery. We hebben vandaag de hele dag de tijd om deze interessante stad te ontdekken.

 • 13

  naar Philadelphia

  image

  Het is een rit van ongeveer drie uur naar Philadelphia, ook wel Philly genoemd. In deze historische stad zijn de VS ontstaan met de ondertekening van het onafhankelijkheidsverdrag. Wij bezoeken de Independence Hall waar deze historische gebeurtenis plaatsvond. Dit monument staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is met de Liberty Bell het symbool van de onafhankelijkheid. Uiteraard heb je ook tijd om rond te dwalen in de historische stad met veel gezellige uitgaansgelegenheden. 's Avonds kun je een heerlijke Philysteak eten.

 • 14

  naar New York

  image

  Ook vandaag is het een korte rit. We bereiken onze eindbestemming New York voor nog een paar prachtige dagen. Ons hotel ligt in Manhattan, ideaal uitgangspunt voor een uitgebreide verkenning van de Big Apple. In New York nemen we afscheid van onze reisbegeleider. Hij zal ons wegwijs maken en suggesties doen voor bezienswaardigheden en gebruik van het openbaar vervoer.

 • 15

  New York / vrije dag

  image

  Je begint je dag in New York natuurlijk met een koffie van de Starbucks. Daarna is het tijd om deze enorme stad te ontdekken. Er is genoeg te doen! Bezoek zeker Ground Zero, het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center op 9/11. Vanaf Manhattan kun je met de boot naar het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat. Natuurlijk moet je ook naar de top van het Empire State Building, ooit met 381 meter het hoogste gebouw ter wereld. Alhoewel dat al lang niet meer zo is, is het uitzicht vanaf dit gebouw prachtig. 's Avonds is het een gezellige boel op Times Square en Broadway. In het donker zijn de vele gekleurde neonlichten nog overweldigender. 

 • 16

  New York / vrije dag

  image

  Ook vandaag krijg je de dag weer gemakkelijk gevuld met allerlei activiteiten en bezoeken. Wil je het liever iets rustiger aan doen? Maak dan een ontspannen wandeling door het groene hart van Manhattan, Central Park. Het park is enorm en een attractie op zich. Een leuke manier om het park te ontdekken is op de fiets. Een andere aanrader is een bezoekje aan het stadsdeel Brooklyn en de Brooklyn Bridge. Dit kan met de metro of natuurlijk met een Yellow Cab. Wist je dat Brooklyn haar naam te danken heeft aan de Nederlandse stad Breukelen? 

  image

  In Manhattan ligt ook de wijk China Town waar je heerlijk kunt eten. Hou je van sport? Dan mag het bijwonen van een wedstrijd van de New York Yankees niet ontbreken, natuurlijk onder het genot van een hotdog. We raden aan om kaartjes voor een wedstrijd vooraf te boeken. Wat je ook besluit te doen in New York, deze stad laat zeker een indruk op je achter. New York, New York!

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  Indien het vluchtschema het toelaat heb je de ochtend nog ter vrije besteding.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 18

  aankomst in Amsterdam

  .


Waarom deze reis?

 • Unieke reis door het swingende zuiden en oosten
 • Reis mee naar de roots van de Blues, Rock-'n-Roll en de Country muziek
 • Start in het bruisende New Orleans, de 'Big Easy'
 • Bezoek aan de historische steden Washington en Philadelphia
 • Maar liefst drie dagen om New York, the 'Big Apple' te ontdekken
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Wandelen door de indrukwekkende Great Smoky Mountains
 • Overnachtingen in comfortabele hotels

Groepsrondreis Verenigde Staten, het Zuiden en Oosten - Hotelreis

Van de Big Easy naar de Big Apple

image
18 dagen vanaf € 3.179,-
Naar boven