Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Verenigde Staten, het swingende Zuiden en de Atlantische kust - Hotelreis
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - New Orleans

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We komen vandaag aan in New Orleans en slapen in een centraal gelegen hotel. New Orleans, ook wel ‘The Big Easy’ genoemd, is opgericht door Franse handelaren in 1718 en daardoor kent deze stad veel geschiedenis met bijzondere bezienswaardigheden. De stad werd in 2005 hard getroffen door orkaan Katrina die aan bijna tweeduizend mensen het leven kostte. De wederopbouw verliep traag, maar vandaag is New Orleans ondanks deze nare herinneringen weer een bruisende stad.

 • 2

  New Orleans / vrije dag

  image

  Geniet vandaag van alle bezienswaardigheden van New Orleans, kort NOLA. We treffen hier een gevarieerde mix van Europese, Creoolse en Cajun cultuur aan. Neem de geluiden van Bourbon Street in je op, ontspan in de Garden District en proef de sferen van de Franse Wijk. De diversiteit in de stad maakt New Orleans een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten.

  image

  Je kunt ook een interessante fietstocht maken die je langs alle bezienswaardigheden van de stad brengt. In de avond is er genoeg te doen, er is altijd wel ergens een live optreden. In de Preservation Hall spelen elke avond top jazzmuzikanten voor een klein publiek, de moeite waard om hiervoor in de rij te staan. Ons hotel in New Orleans is op 20 minuten loopafstand van Bourbon Street, zo kun je rustig bijkomen van de vlucht maar is alle levendigheid alsnog makkelijk te bereiken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Natchez

  image

  Onderweg naar Natchez stoppen we nabij Lafayette om een boottocht te maken door de 'Swamps’. Deze moerasgebieden maken onderdeel uit van het stelsel van bayous in de Mississippi Delta. Een gids vertelt over de dieren, planten en weelderige moerassen. Hier kun je alligators zien, herten, maar ook de rode wolf komt hier voor, evenals vele exotische vogelsoorten. Na deze bijzondere ervaring besteden we de middag in Lafayette, het centrum van de Cajun cultuur. Dit is een kleurrijke stad waar Franse, Spaanse, Afrikaanse en Indiaanse invloeden met elkaar vermengd zijn. 

  image

  In twee en een half uur tijd rijden we door naar onze eindbestemming van de dag: Natchez, gelegen aan de Mississippi rivier. Een diner langs de rivier is hier zeker aan te raden. Natchez is ondergedompeld in geschiedenis van voor en na de burgeroorlog. Deze voormalige hoofdstad van Mississippi was vroeger het hart van de slavenhandel. In de stad staan historische kerken en vooroorlogse huizen waaraan duidelijk te zien is hoe rijk de plantagebezitters voor de burgeroorlog waren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Memphis

  image

  Vandaag rijden we een deel van de Mississippi Blues Trail naar Memphis. De langere rit is al snel vergeten wanneer we aankomen in Memphis: 'The River City', gelegen aan de Mississippi. Hier blijven we twee dagen. In de middag bezoeken we de bekende Sun Studios waar veel Blues- en Rock-‘n-Roll artiesten hun nummers opgenomen hebben in de jaren ‘50. De bekendste hiervan is natuurlijk Elvis Presley, maar ook Jerry Lee Lewis en Johnny Cash. Een interessante tour, waarbij je veel te weten komt over de muziekgeschiedenis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Memphis / vrije dag

  image

  Memphis heeft een lang en kleurrijk verleden en ademt de Blues en Rock-‘n-Roll. Loop door de legendarische Beale Street, op de kaart gezet door bewoners als Elvis en Aretha Franklin. Ook kun je ervoor kiezen het Rock 'n' Soul Museum te bezoeken of om een wandeling te maken langs de Riverwalk in het Mud Island River Park, een schiereiland in de Mississippi.

  image

  In Memphis kun je een bezoek brengen aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley, de man die de grootste invloed heeft gehad op Country-, Blues- en Rock-‘n-Roll muziek. Het landgoed, nu museum en gelegen aan de Elvis Presley Boulevard, was van 1957 tot aan zijn dood in 1977 het woonhuis van Elvis. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Nashville

  image

  Vanuit Memphis reizen we naar Nashville, ongeveer drie uur rijden. Nashville is de enige echte hoofdstad van de country muziek waar menig onbekend muziektalent naartoe trekt en vele bekende namen vandaan komen. Zo heeft country legende Johnny Cash de helft van zijn leven in Nashville gewoond. De stad beschikt nu zelfs over een museum gericht aan hem waar je zijn carrière in kan duiken. Gevuld met dans en muziek is Nashville de ideale plek om line dancing uit te proberen in de bekende Wildhorse Saloon. Waag jij je op de dansvloer?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Nashville / vrije dag

  image

  Tijdens je verblijf in Nashville kan een bezoek aan de Country Music Hall of Fame niet ontbreken. Dit museum is een eerbetoon aan alle artiesten die de country muziek groot hebben gemaakt. Hier word je meegenomen in de geschiedenis en cultuur van deze muziek. Dit museum ligt midden in de stad, dus na het bezoek kan je de stad in en zelf ervaren hoe hier de country cultuur doorleeft. Ga in de avond naar Broadway, dit staat vol met podia, waar ze niet alleen country muziek spelen maar alle stijlen aan bod komen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Louisville

  image

  In een kleine 3 uur rijden we vandaag naar Louisville - de 'Southern Belle' van de staat Kentucky. Een stad die omgeven is door rijke natuur, gevuld is met mooie Victoriaanse huizen en waar je een scala aan heerlijke gerechten kunt proeven. 

  image

  Jaarlijks wordt hier de Kentucky Derby gehouden - een van de grootste paardenraces in Noord-Amerika. In de weken die oplopen naar dit gigantische evenement vinden er talloze evenementen plaats en komt Louisville helemaal tot leven. Ook buiten de Derby weken om zie je dat het evenement leeft in de mensen en in de stad. In deze tijd is het erg interessant om een tour te maken door het Churchill Downs racecomplex.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Louisville

  image

  Vandaag gaan we Kentucky - ook wel bekend als Bourbon Country - op een andere manier ontdekken. Ga mee met de Bourbon and Foodie Tour, waar je verschillende distilleerderijen bezoekt en wereldberoemde Bourbon Whiskey's uit Kentucky kunt proeven. Hier horen natuurlijk ook wat lekkere hapjes bij. Bereid je dan alvast voor op een dag vol genot!

  image

  De mensen in Kentucky houden van lekker eten, en zo is dit ook te merken in Louisville. Probeer bijvoorbeeld de Derby Pie - een chocolade-noten taart. Deze taart wordt geassocieerd met de Kentucky Derby. In deze taart zit een geheim ingrediënt, namelijk echte Kentucky Bourbon. Geen wonder dat deze taart zo lekker is!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Charlottesville

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We vertrekken vroeg in de ochtend en rijden door tunnels en over wegen met prachtig uitzichten op de Appalachen naar Charlottesville. Onderweg maken we af en toe stops om te genieten van de indrukwekkende panoramische uitzichten. Laat in de middag komen we aan. We kunnen nog lekker even de benen strekken tijdens een kleine rondwandeling om kennis te maken met Charlottesville, waarna we bijkomen van de reis in ons hotel waar we de komende twee nachten zullen verblijven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  wandelen in Shenandoah National Park

  image

  Met een prachtige rit door de bergen komen we dieper in het Shenandoah Nationaal Park. Misschien zien we herten of beren langs de weg of - niet ongebruikelijk - de weg oversteken. Tijdens het maken van een lange wandeling kun je het nationaal park van dichtbij bekijken en je laten overweldigen door prachtige uitzichten. Vergeet niet een camera mee te nemen, deze uitzichten wil je zeker vastleggen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Washington DC

  image

  Via de Skyline Drive in het Shenandoah NP bereiken we Washington D.C.. Dankzij de Franse planoloog Pierre Charles L’Enfant is Washington geen standaard Amerikaanse stad. Hij en andere architecten van de hoofdstedelijke monumenten lieten zich inspireren door Europese bouwstijlen. Ook zul je geen hoogbouw aantreffen in de stad aangezien gebouwen hoger dan het Capitool niet toegestaan zijn. De uitzondering hierop vormt het Washington Monument, gewijd aan president George Washington. Ons hotel in Washington D.C. ligt op een half uurtje rijden van het centrum. Voor activiteiten in het centrum hebben we de chauffeur tot onze beschikking. Afhankelijk van het weer zal de reisbegeleider ons meenemen voor een rondleiding langs de meest beroemde monumenten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Washington / vrije dag

  image

  We hebben vandaag de hele dag de tijd om Washington te ontdekken. Op een vrije dag in deze interessante stad moet je uiteraard een kijkje nemen bij het Witte Huis en Arlington Cemetery. Je kunt vandaag ook deelnemen aan verschillende optionele excursies om Washington D.C. te verkennen. Ga bijvoorbeeld mee op een fiets tocht door de stad, of kies voor de sightseeing tour om élke highlight van de stad te bewonderen. Ook kun je de hele middag besteden aan het bezoeken van musea of het ontdekken van het centrum. De reisbegeleider zal je helpen om het meeste uit deze dag te halen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via Philadelphia naar New York

  image

  Vroeg in de ochtend checken we uit bij ons hotel. Het is een rit van ongeveer drie uur naar Philadelphia, ook wel Philly genoemd. In deze historische stad zijn de VS ontstaan met de ondertekening van het onafhankelijkheidsverdrag. Wij bezoeken de Independence Hall waar deze historische gebeurtenis plaatsvond. Dit monument staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is met de Liberty Bell het symbool van de onafhankelijkheid. Neem vandaag de kans om van de Philly Cheesesteak te proeven, een lekkernij waar de stad om bekend staat. 

  image

  In de namiddag verlaten we Philadelphia om onze weg te vervolgen naar New York - de eindbestemming van deze prachtige reis. Maar de reis is zeker nog niet voorbij, want wát is er veel te doen in deze wereldstad! Ons hotel ligt in Manhattan, ideaal uitgangspunt voor een uitgebreide verkenning van de Big Apple. In New York nemen we afscheid van onze reisbegeleider. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  New York / vrije ochtend, rondleiding en Circle Line boat cruise

  image

  Je begint je dag in New York natuurlijk met een koffie van de Starbucks. Daarna is het tijd om deze enorme stad te ontdekken. Er is genoeg te doen! Bezoek het indrukwekkende Ground Zero, het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center op 9/11. In Manhattan ligt ook de wijk China Town waar je heerlijk kunt eten. Hou je van sport? Dan mag het bijwonen van een wedstrijd van de New York Yankees niet ontbreken, natuurlijk onder het genot van een hotdog. We raden aan om kaartjes voor een wedstrijd vooraf te boeken. 

  image

  In de middag ontmoeten we een Nederlands sprekende gids die ons een rondleiding zal geven door New York. We zullen langs interessante bezienswaardigheden gaan en de gids zal ons vertellen over de geschiedenis van deze plekken. De gids begeleidt ons naar de haven van New York waarvandaan we in de avond een boottocht maken over de Hudson River, langs Lady Liberty en de beroemde skyline van New York. Hier zal je zien dat dit inderdaad de stad is die nooit slaapt. Wanneer het donker wordt gaan de lichten aan en krijgt de stad een bijzondere energie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  New York / vrije dag

  Ook vandaag krijg je de dag weer gemakkelijk gevuld met allerlei activiteiten en bezoeken. Wil je het liever iets rustiger aan doen? Maak dan een ontspannen wandeling door het groene hart van Manhattan, Central Park. Het park is enorm en een attractie op zich. Een leuke manier om het park te ontdekken is op de fiets. Een andere aanrader is een bezoekje aan het stadsdeel Brooklyn en de Brooklyn Bridge. Dit kan met de metro of natuurlijk met een Yellow Cab. Wist je dat Brooklyn haar naam te danken heeft aan de Nederlandse stad Breukelen? 

  image

  Een echte aanrader is een bezoek aan de top van het Empire State Building, ooit met 381 meter het hoogste gebouw ter wereld. Alhoewel dat al lang niet meer zo is, is het uitzicht vanaf dit gebouw prachtig. 's Avonds is het een gezellige boel op Times Square en Broadway. In het donker zijn de vele gekleurde neonlichten nog overweldigender. Wat je ook besluit te doen in New York, deze stad laat zeker een indruk op je achter. New York, New York!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  Indien het vluchtschema het toelaat heb je de ochtend nog ter vrije besteding.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  aankomst in Amsterdam

  .


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Kleine groepen voor een optimale reiservaring
 • Bijzondere excursies twv €300 pp inclusief
 • Vrijheid om New York te ontdekken naar eigen keuze
 • Reis mee naar de roots van de Blues, Rock 'n roll en Country muziek
 • Bezoek aan de historische steden Washington en Philadelphia
 • Maar liefst drie dagen om New York, the 'Big Apple' te ontdekken
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Overnachtingen in comfortabele hotels

Groepsrondreis Verenigde Staten, het swingende Zuiden en de Atlantische kust - Hotelreis

Niet boekbaar

Naar boven