Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Arctisch Canada
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 9 of 11 dagen

  Deze reis kent twee varianten: 9 of 11 dagen. Bij deze 11-daagse reis verblijf je twee dagen langer in de Arctic Watch Wilderness Lodge. Kies hierboven voor de juiste dag-tot-dag omschrijving.

  Let op: Onderstaand programma is slechts een voorbeeld van hoe een week in de Lodge er uit kan zien. De programmering is sterk afhankelijk van het weer.

  Het zien van witte dolfijnen (beluga’s) is aan het begin van het seizoen afhankelijk van weer- en ijscondities.

 • 1

  | vlucht naar Yellowknife

  image

  Na een lange vluchtdag kom je aan in Yellowknife. Yellowknife is een rustige plaats in de Canadese Northwest Territories. Het stadje is gelegen aan de rand van de Poolcirkel en was vroeger populair onder de goud- en diamantzoekers. ’s Avonds in het hotel maak je tijdens een introductiebijeenkomst kennis met je medereizigers en worden de laarzen en poolparka’s uitgedeeld. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  | vlucht van Yellowknife naar de Arctic Watch Wilderness Lodge

  image

  We gaan aan boord van ons gecharterde vliegtuig voor de 1600 km vlucht naar de Arctic Watch Wilderness Lodge. Tijdens de 4½ uur durende vlucht passeren we de boomgrens en de poolcirkel. Na een korte tankstop in Cambridge Bay vliegen we verder boven Cunningham Inlet. Vanuit het vliegtuig kun je de lodge – op Somerset Island – al goed zien liggen.

  image

  Vanaf de landingsbaan is het een kort stukje lopen over de toendra naar de Lodge. Na een korte rondleiding word je naar je verblijf gebracht en daarna verwelkomd door de gastvrouw en –heer en krijg je te horen welke activiteiten er zoal op het programma staan de komende week. Het avontuur gaat nu echt beginnen!

 • 3

  | witte dolfijnen en de Triple Waterfalls

  image

  Na een warm ontbijt krijg je uitgebreide instructies om de ATV’s (All-Terrain Vehicles) te bedienen; makkelijk en leuk! Wat later in de ochtend kun je een wandeling maken naar de monding van de Cunninghamrivier om te zien of je witte dolfijnen kunt spotten, die hier vlakbij in het water spelen.

  image

  Na de lunch kun je naar Triple Waterfalls wandelen, een waterval van vijf ‘verdiepingen’. Hier vind je naast broedende slechtvalken ook sneeuwgorsen, strandlopers, ruigpootbuizerds en duikers (de voor Canada zo typerende ‘loon’; het 1-dollar munstuk wordt in de volksmond ook wel ‘loonie’ genoemd, vanwege de afbeelding van deze vogel). Al wandelend door de kloof maak je ook kennis met de schoonheid van de delicate Arctische flora. En alsof dat niet genoeg is, is het ook niet ongewoon om hier muskusossen te zien.

  image

  ‘s Avonds geniet je van een overheerlijke maaltijd in de Lodge. Na het diner kun je in de omgeving wandelen of de uitgebreide Pool-bibliotheek induiken. Ook is er een klein informatiecentrum waar een collectie fossielen, enkele skeletten van pooldieren en wat traditionele kleding van Inuit uit Canada, Groenland en Siberië zijn tentoongesteld.

 • 4

  | kajakken tussen ijsbergen en Beluga's spotten

  image

  Een van de activiteiten die je vanuit de Lodge kunt ondernemen is kajakken op de Cunningham Inlet. Tijdens het peddelen tussen de ijsbergen ga je op zoek naar witte dolfijnen en pelsrobben. Sternen en eidereenden zijn enkele vogelsoorten die je waarschijnlijk ook tegen gaat komen. Na de lunch kun je een korte wandeling maken door een kleine canyon met de toepasselijke naam Kayak Falls. Je hebt hier fantastisch zicht op de Noordwestelijke Doorvaart en je kunt vanaf hier soms ijsberen zien.

  image

  's Middags keren we terug naar de monding van de Cunninghamrivier, een migratieplek voor witte dolfijnen (beluga’s). Deze plek is uniek in de wereld vanwege de grote hoeveelheden witte dolfijnen, en dat zo dicht bij de Lodge! Je kunt de beluga’s soms zelfs vanaf de oever zien; dichtbij genoeg om ze te horen zingen. De gidsen hebben speciale onderwatermicrofoons om ook hun gezang onder water te kunnen laten horen. Na het diner vanavond kun je een lezing bijwonen over het onderzoek dat naar de witte dolfijnen in de Cunningham Inlet wordt gedaan.

 • 5

  | bezoek Flatrock Falls en de Gull Canyon

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Flatrock Falls. We steken de Cunningham Delta over, waarna je kunt kiezen tussen wandelen of meegaan met de Mercedes Unimog (een 4x4-truck). We bezoeken de Somerset Island Canyons, de tot 300 meter hoge steile wanden die door plaattektoniet zijn ontstaan. Je vindt er miljoenen fossielen van prehistorische planten en dieren. Het is ook mogelijk om broedplekken te bekijken van onder andere sternen, plevieren en sneeuwganzen. Lunch wordt op de platte rotsen rondom de canyon geserveerd. Wie wil dit nou niet op deze speciale plek?

  image

  Na de lunch reizen we naar Gull Canyon, waar je een prachtig kleurencontrast ziet tussen de kale rotsen en de duizenden meeuwen die hier hun broedplaats hebben. Ook zijn hier veel slechtvalken te zien. ’s Avonds zal een van de begeleiders weer een leuke en informele wetenschappelijke lezing houden.

 • 6

  | raften door spectaculaire kloven

  image

  Vandaag staat er een rafttocht op het programma. Na het ontbijt rijden we met de Unimog 20 km naar de Cunninghamrivier. Je kunt de laatste 6 km ook te voet afleggen. Je loopt dan door de zogenaamde ‘badlands’ en je komt o.a. twee 8000 jaar oude walvisskeletten tegen. Ook is er kans op het zien van muskusossen, sneeuwganzen, poolvossen, ruigpootbuizerds en zandlopers. 

  image

  Terwijl de gidsen de boten klaarmaken, hebben we een lunch aan de rivieroever. We gaan per raft terug naar de lodge over het kraakheldere snelstromend water, met wat kleine stroomversnellingen. De vergezichten zijn adembenemend; we gaan o.a. door diepe, steile kloven. 

 • 7

  | opzoek naar de ijsbeer

  image

  Vandaag gaan we per ATV naar Cape Anne. Hier gaan we op zoek naar ijsberen, maar bezoeken we ook enkele Thule sites. De Thule waren de voorouders van de moderne Inuit en jaagden op Groenlandse walvissen. De rit per ATV gaat door prachtig landschap en langs ijsbergen, oude Inuit kampeerplekken en prehistorische walvisbeenderen. Cape Anne is de grootste Thule site en je vindt hier 15 huizen gemaakt van steen en botten.

  image

  Langs de oevers lopen dikwijls ijsberen, wachtend op de terugkeer van het poolijs. De mooie vergezichten houden maar niet op, want tijdens de terugrit heb je bij Red Valley prachtig zicht op ons thuis deze week.

 • 8

  | prachtige trails en indrukwekkende zandpilaren

  image

  Na het ontbijt steken we per ATV de Cunningham Delta over en rijden we over het Muskox Ridge Trail. Het pad doet wellicht z’n naam eer aan, want er worden regelmatig muskusossen gezien hier. Met wat geluk zien we ook poolvossen en hun spelende jonkies. We lunchen bij het Inukshuk-meer, waarna je een poging kunt wagen om op forel te vissen.

  image

  We rijden terug via de River Trail, een andere, maar net zo mooie route. Onderweg zien we zogenaamde hoodoo’s: zandpilaren. ’s Avonds wordt er zoals gebruikelijk een leuke lezing gegeven.

 • 9

  | vertrek Arctic Watch / vlucht naar Yellowknife

  image

  Het is alweer tijd om de Arctic Lodge en het team te verlaten. Maak dus gebruik van de tijd ’s ochtends om een laatste activiteit te ondernemen. ’s Middags vlieg je terug naar Yellowknife, waar je in een comfortabel hotel overnacht.

 • 10

  | vlucht Yellowknife - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 11

  aankomst Amsterdam

 • verlenging Yellowknife

  Wil je alle indrukken nog even rustig op jezelf laten inwerken? Dan kun je er voor kiezen om je reis nog met één of twee dagen te verlengen in Yellowknife. Ben je hierin geïnteresseerd? Bel dan gerust even op, onze verkoper helpt je met plezier. 


Waarom deze reis?

 • Zeer grote kans op beluga's, ijsberen en andere pooldieren
 • Ervaar hoe het is om geïsoleerd van de buitenwereld te leven
 • Geniet van prachtige vergezichten
 • Je verblijft in de unieke Arctic Wilderness Lodge
 • Prachtige excursies die je vanuit de lodge kunt ondernemen
 • De reis biedt volop gelegenheid voor veel mooie wandelingen
 • Comfortabele hotelovernachtingen in het mooie Yellowknife
 • Breng een bezoek aan het spectaculaire Cape Anne Thule (historische ruïne)
 • Sportief per 4x4, kajak en te voet over de toendra
 • Alle maaltijden in de lodge zijn inclusief
 • Je kunt de reis verlengen in het rustige Yellowknife
 • Inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en snacks aan boord

Groepsrondreis Arctisch Canada

Niet boekbaar

Naar boven