Groepsreizen Venezuela - Laat je inspireren


Resultaten worden geladen

Rondreis Venezuela

Venezuela ligt net boven de evenaar wat een aangenaam, zonnig rondreis klimaat garandeert. De temperatuur verandert wel als je het hogerop zoekt in bijvoorbeeld de Andes. Het noordelijke deel van het enorme Venezuela is bekend vanwege de schitterende natuur en de enorme contrasten tussen de verschillende landschappen. Op onze reizen door Venezuela zal die natuur je weten te overweldigen. Tevens ontmoeten we de vriendelijke lokale bevolking die nog midden in deze prachtige natuur leeft. Het land heeft een grote variëteit aan landschappen; van zandstranden tot bergen, van savannes tot tropisch regenwoud en woestijnachtige duinlandschappen. Het dierenleven in Venezuela is oneindig met meer dan 1250 exotische vogelsoorten en 250 soorten zoogdieren. Het wereldbekende boek 'The Lost World' van sir Arthur Conan Doyle is niet voor niets gebaseerd op deze jungle. Venezuela is een enorm land waar reizen door de nog ongerepte en woeste natuur een echte beleving is!

Venezuela: een smeltkroes van culturen

Tijdens je rondreis door Venezuela zul je merken dat het land een rijke cultuur met Spaanse, Afrikaanse en inheemse invloeden heeft. De bevolking is een smeltkroes van mensen van Afrikaanse, Europese en Indiaanse afkomst en van nieuwkomers uit andere Latijns-Amerikaanse landen. Handwerken en keramiek zijn erg populair in Venezuela, maar de meest bekende cultuuruiting is toch wel de muziek. Deze opgewekte deuntjes bestaan uit een mix van Europese, Afrikaanse en de meeslepende Latino-ritmes. Laat je tijdens het reizen door Venezuela dan ook minstens één keer verleiden tot het dansen van een uitdagende salsa!

Een reis door Venezuela langs Merida, the Lost World en de Angel Falls

Venezuela kent een aantal wereldberoemde hoogtepunten die je beslist gezien moet hebben tijdens je reis door het land. Tijdens onze reizen is er ook zeker de mogelijkheid om enkele van deze plekken te bezoeken. Merida bijvoorbeeld, een stad die diep in het Andesgebergte ligt, met een spectaculaire achtergrond van besneeuwde bergtoppen bekend als de vijf Witte Adelaars. In deze stad zijn bezienswaardigheden uit het prachtige verleden goed behouden. Vroeger was het een belangrijk centrum voor de productie van koffie en suikerriet. Er zijn meer parken dan in elke andere stad in Venezuela, evenals enkele mooie musea, waaronder de musea voor Koloniale Kunst en Wetenschap en Technologie, een prachtige kathedraal en het regeringspaleis op Plaza Bolivar.
Het zuidwesten van Venezuela is een gebied van dichte jungle en grasland, gedomineerd door immense tafelbergen bekend als tepuis. Dit gebied was de inspiratiebron voor het klassieke avontuur van Conan Doyle's roman "The Lost World". In Venezuela vind je de hoogste waterval ter wereld, The Angel Falls. De waterval komt aan zijn naam door de Amerikaanse vliegenier Jimmie Angel die op 9 oktober 1937 neerstortte bij de Angel Falls, waarna hij een tocht van 11 dagen naar de bewoonde wereld maakte.
Dit zijn maar een aantal van de vele hoogtepunten die Venezuela te bieden heeft. Ontdek zelf wat er nog meer te beleven is!

Venezuela in één oogopslag

- Venezuela bezit de hoogste waterval ter wereld, de Angel Falls met 979 meter
- Venezuela is 22 maal groter dan Nederland;
- De Amazone is de rivier die de grootste hoeveelheid water ter wereld vervoert;
- Lago de Maracaiba is het grootste meer van Zuid-Amerika is en één van de oudste meren ter wereld;
- Merida heeft de langste en hoogste kabelbaan ter wereld;

Naar boven