< Terug naar overzicht
De 5 toppers van Thailand

De 5 toppers van Thailand

De allereerste reis van Sawadee ging naar...Thailand. Bijna dertig jaar later is het land van de glimlach razend populair. En terecht. Productmanager Chantal van Gent weet wat je beslist niet mag missen:


 1. Het is goud wat er blinkt

  Het blinkt, schittert en fonkelt. Voor het Grand Palace in Bangkok werd niet bespaard op het bladgoud waarmee de gebouwen zijn versierd. De pracht en praal zijn soms letterlijk oogverblindend. Het paleis van koning Bhumibol is als een stad in de stad. Binnen het ommuurde complex vind je gebouwen in uiteenlopende stijlen. Meest indrukwekkend is Wat Phra Kaeo; Thailands heiligste tempel. De smaragdgroene Boeddha staat hoog op een gouden altaar. Alleen de koning mag de Boeddha van dichtbij benaderen. Tip van Chantal: Neem de tijd om de rituelen van de monniken te observeren.
 2. Ontdekkingstocht per fiets

  Het lijkt een mission impossible, fietsen door het drukke Bangkok, maar niets is minder waar. Het is juist dé manier om de stad te ervaren. Het chaotische verkeer laat je achter je. Je fietst door achteraf gelegen smalle straatjes waar je zo de huiskamers van de Thai inkijkt. Verder langs kleurrijke markten, (mini)- tempels en het levendige Chinatown. De verrassing is groot als je per boot de Chao Phraya rivier oversteekt. Opeens rijd je in alle rust tussen bananenplantages langs de typische kanalen. Tip van Chantal: Koop bij een van de marktstalletjes onderweg exotisch fruit. Probeer eens een durian of rambutan.
 3. De beruchte brug

  Kanchanaburi kennen wij vanwege de Brug over de River Kwai en de Birmaspoorlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, onder wie veel Nederlanders, onder verschrikkelijke werkomstandigheden aan het werk gezet voor de aanleg van de Birma-spoorlijn. Je kunt een treinritje maken over de spoorlijn en het kleine oorlogsmuseum bezoeken. Tip van Chantal: Bezoek de grootste begraafplaats.
 4. Werp een blik op Siam

  Het was in de 17e eeuw de mooiste stad van Azië. Maar liefst 33 koningen regeerden in Ayutthaya, de oude hoofdstad van koninkrijk Siam. In die glorietijd verrezen vele paleizen en tempels. Omdat deze langs kanalen waren gebouwd werd de stad ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd. Helaas brak er oorlog uit met Birma; het betekende het einde van de stad. De ruïnes herinneren nog steeds aan de glorieuze tijd van deze stad. Wat je zeker niet mag missen zijn de tempels van Ayutthaya. Tip van Chantal: Je kunt de tempels het beste per fiets of te voet verkennen.
 5. Badderen met een olifant

  De olifant is het icoon van Thailand. Maar de dieren leiden niet altijd een vrolijk bestaan. Ze worden ingezet voor zwaar werk of vormen een toeristische attractie. Het Elephant Nature Park, zo'n 60 kilometer van Chiang Mai, doet
  daar wat aan. Hier worden olifanten opgevangen in een bergachtig natuurpark. Je kunt de olifanten hier zien in hun natuurlijke omgeving. Daarnaast leer je over hun gedrag en hoe ze leven.

Laat een reactie achter