< Terug naar overzicht
De mooiste wildparken

De mooiste wildparken

Hoe vaak je ook op safari gaat, het spotten van wild is een onvergetelijke ervaring. Welk park heeft de beste kansen op het spotten van wilde dieren?

De Ngorongorokrater (Noord-Tanzania)

Park met een wereldwonder

De Ngorongorokrater in Tanzania wordt beschouwd als een wereldwonder. In de 24 kilometer brede krater, die ontstond na een vulkaanuitbarsting, vormde zich een gevarieerd landschap met dieren. Middenin ligt het sodameer Lake Magadi waar flamingo's en olifanten leven. Over de vlakten struinen hyena's en leeuwen op zoek naar hun dagelijks maal. Als je geluk hebt spot je de bedreigde zwarte neushoorn.

Tarangire National Park (Noord-Tanzania)

Machtige Baobab-bomen en badende olifanten

De honderden Baobab-bomen zijn kenmerkend voor dit park in Tanzania. Voor luipaarden vormen ze een ideale rustplaats, dus kijk af en toe omhoog. In het graslandschap leven verder leeuwen, giraffen en zebra. Langs de Tarangirerivier lessen olifanten hun dorst.

Amboseli National Park (Kenia)


De Kilimanjaro als achtergrond

Op de achtergrond de besneeuwde toppen van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro in Kenia; is er een mooiere setting voor het spotten van wild? Vooral olifanten kun je hier bijna altijd vinden bij de moerassen. Ze vormen kuddes van 20 tot soms 50 olifanten. Tot de moederleider ze richting Kilimanjaro dirigeert.

Selous National Park (Zuid-Tanzania)


Afrika's best bewaarde geheim

Het grootste en minst bezochte wildpark van Afrika. Het ruige Selous Park in Tanzania telt echter grote aantallen krokodillen, nijlpaarden, roofdieren, olifanten, buffels, zebra's en andere grazers. Extra avontuurlijk wordt het als je te voet met een ranger op pad gaat. Mocht een eenzame buffel wat dichtbij komen... een gewapende ranger weet deze op vreedzame manier af te schrikken. Hier heb je ook de meeste kans op het spotten van een wilde hond. En er zijn veel minder toeristen.

Samburu National Park (Kenia)


Een kennismaking met oryxen en grevy zebra's

In dit Keniase wildpark kun je kennismaken met bijzondere diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan de netgiraffen en lange nekte gerenuks (ook girafantilope genoemd), die alleen in het Samburu Park voorkomen. Net zoals de oryxen (spiesbokken) en de grevy zebra's. We zullen kamperen vlak bij de Ewaso Ngiri, de rivier en levensader van dit zeer droge park. De reden trouwens dat je hier veel dieren tegenkomt, is dat ze goed tegen de droogte kunnen.

Lake Nakuru (Kenia)


Een zachtroze lint van flamingo's

Als je vanaf de Bavianenrots uitkijkt op Lake Nakuru,wordt het omgeven door een zachtroze lint. Met de verrekijker zie je pas dat het duizenden flamingo's zijn. In het park daaromheen leven waterbokken, buffels, giraffen en klipdassen. En neushoorns, die je elders in Kenia niet gemakkelijk zult vinden.


Serengeti (Noord-Tanzania) en Masai Mara National Park (Kenia)


Wildebeesten en zebra's tot aan de horizon

Serengeti betekent in het Maasai 'oneindige vlakte'. Het wildpark is beroemd om de jaarlijkse trek. Rond mei verlaten gigantische aantallen wildebeesten en zebra's de steeds droger wordende Serengeti en trekken ze naar de Masaai Mara in Kenia. Een waar spektakel voor wie dan een gamedrive maakt. Zover het oog reikt zie je kuddes wilde dieren. Rond november trekken de dieren weer terug.


Laat een reactie achter