< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Complete rondreis van bekende hoogtepunten tot unieke verborgen plekjes
 • Van het ruige westen tot de vissersdorpjes in de Pangalanes
 • Entreegelden van nationale parken inclusief (Kirindy, Tsingy de Bemaraha en Andasibe)
 • Op zoek naar bijzondere diersoorten op Madagascar
 • Hoogtepunten als Allée des Baobabs, het Tsingy massief en het Kanaal de Pangalanes
 • Op zoek naar de Indri-Indri's in het Andasibe NP
 • Ontspannen afsluiter op het paradijselijke eiland Sainte Marie
 • Vervoer per bus, 4x4's en boten
 • Verschillende overnachtingen op bijzondere locaties

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  Het avontuur naar Madagascar gaat beginnen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 4-5 uur door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de Hooglanden met prachtige hoge rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden naar Antsirabe. In deze vriendelijke stad zien we zeer veel van de voor de regio belangrijke pousse-pousses, een soort riksja's die door mannen worden voortgetrokken en worden gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Als we door de straten lopen gonst het 'Vazáha! Vazáha!' , want zo noemen de Malagasy alle blanken.

  image

  De pousse-pousse mannen zullen niet rusten voor ze je een keer door de stad getrokken hebben. De afstanden zijn echter niet groot en je loopt zo het stadje met zijn oud-koloniale gebouwen, het kuurhotel des Thermes en de kathedraal door. We verblijven twee nachten in Residence Madalief net buiten Antsirabe. Dit hotel is onderdeel van de stichting Madalief en is ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringplekken te creëren voor jongeren en alleenstaande moeders uit de omgeving, en om een inkomen te genereren voor de projecten aldaar.

 • 3

  Antsirabe / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om met onze eigen bus naar de kratermeren Tritriva en Andraikibe te rijden, waarbij we bij Lac Tritriva een wandeling van ongeveer een uur maken en het nabijgelegen dorpje bezoeken. Een zeer bijzondere ceremonie die we misschien in Antsirabe kunnen bijwonen is een herbegrafenis, de zogenaamde famadihana, wat letterlijk 'het omwentelen van de doden' betekent. Dit klinkt luguber, maar in werkelijkheid is het een groots en emotioneel feest met muziek, dans en drank.

  image

  De stoffelijke overschotten (er worden er altijd meerdere tegelijk uit tombes gehaald) worden op de grond gelegd, en familie en vrienden praten tegen ze, vertellen ze de laatste nieuwtjes en geven ze wat spullen mee voor de komende jaren. De overblijfselen worden in nieuwe doeken gewikkeld en voor het donker worden ze weer in de tombes terug gelegd. Het 'seizoen' voor deze ceremonie is ongeveer van juni t/m september, dus als er zo’n ceremonie in de buurt wordt gehouden is het mogelijk om hem bij te wonen.

 • 4

  naar Miandrivazo

  image

  We rijden met onze bus verder naar Miandrivazo. Dit plaatsje is de uitvalsbasis voor ons avontuur in het ruige westen van Madagascar. Miandrivazo is gelegen aan een lange rivier. Bij aankomst kun je een wandeling maken langs de rivier. Ook kun je een tocht per boomstamkano maken. We verblijven één nacht in Miandrivazo.

 • 5

  naar Kirindy Nationaal Park

  image

  Het eerste stuk rijden we verder per bus. Later stappen we over in ruige 4x4 jeeps en kan het avontuur beginnen. We rijden naar het Kirindy Nationaal Park. Hier kun je zelf zien waarom Madagascar bekend staat om de vele unieke diersoorten. We maken namelijk een avondwandeling om nachtdieren zoals de Fossa (fredkat) te spotten. Een uniek en onvergetelijk bezoek. We verblijven één nacht in een bijzondere eco lodge midden in het nationale park.

 • 6

  naar Bekopaka

  image

  's Ochtends maken we nog een wandeling in Kirindy National Park om ook de dieren die overdag actief zijn te spotten. Daarna rijden we per 4x4 jeeps over rode zandweggetjes verder naar Bekopaka. Een deel van de route moeten we per veerboot afleggen. Na een avontuurlijke rit komen we aan in Bekopaka. Vanuit Bekopaka bezoeken we de komende dagen het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. Dit park staat bekend om de indrukwekkende kalksteenformaties. We verblijven drie nachten in Bekopaka.

 • 7

  Bekopaka / vrije dag

  image

  Vandaag en morgen heb je alle tijd om het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park te ontdekken. In dit bijzondere park vind je bijzondere kalksteenformaties. Mysterieus steken vlijmscherpe rotsen de lucht in. Deze unieke plek staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • 8

  Bekopaka / vrije dag

  image

  Ook vandaag heb je de tijd om het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park verder te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen. De wandelpaden gaan door spannende doorgangen en over hangbruggen. Het nationale park is een absoluut hoogtepunt van deze rondreis. Houd je ogen onderweg goed open, want je hebt kans op het zien van verschillende reptielen, amfibieën en bijzondere vogels.

 • 9

  naar Morondava

  image

  We reizen verder naar Morondava ten zuiden van Bekopaka. Dit plaatsje is gelegen aan de westkust van Madagascar en bereiken we per veerboot en 4x4s. Als de tijd het toelaat kun je bij aankomst een verfrissende duik nemen in de zee. Morondava staat bekend om de kleurrijke lokale markten. Een bezoekje aan zo'n markt is een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking. We overnachten twee nachten in Morondava.

 • 10

  Morondava / vrije dag

  image

  In de buurt van Morondava ligt de beroemde Allée des Baobab, de Baobablaan. Een bezoek aan deze indrukwekkende laan is zeker een aanrader. Langs een lange zandweg staan deze gigantische iconen van Madagascar. Sommigen van deze bomen zijn wel meer dan 800 jaar oud. Vooral bij zonsondergang leveren deze bomen de mooiste foto's op.

 • 11

  vlucht naar Antananarivo

  image

  We vliegen vandaag terug naar de hoofdstad Antananarivo. We overnachten in het hotel dat je inmiddels al kent. In de middag en avond kun je echt kennis maken met de hoofdstad van Madagascar en het bruisende centrum van Antananarivo. Met name rond Avenue de la Liberté en de markten er omheen heerst een enorme bedrijvigheid. Verder vind je in Tana een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen.

 • 12

  naar Andasibe

  image

  's Ochtends vertrekken we met de bus naar Andasibe. De ongeveer vier uur durende rit voert in oostelijke richting langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 13

  Andasibe / bezoek Nationaal Park

  image

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen.

 • 14

  naar Ankanan'ny Nofy (Kanaal de Pangalanes)

  image

  Na het ontbijt gaan we naar het Kanaal de Pangalanes. De Pangalanes bestaan uit een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, verbonden door kanalen. In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine ‘pirogues’ van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Een uniek natuurgebied – dat pal tegen de kust van de Indische Oceaan ligt – en onze accommodatie ligt er middenin! Een boot brengt ons er over het Akanin’ny Nofy meer naartoe. Die naam betekent ‘droomplek’, en dat zegt genoeg.

 • 15

  Ankanan'ny Nofy (Kanaal de Pangalanes) / vrije dag

  image

  Vandaag kan je onder begeleiding van een gids het Palmarium-reservaat bezoeken. In dit beschermde gebied wonen onder andere bruine maki’s, indri-indri’s en diadeemsifaka’s. Deze laatste komen vaak over het pad naar je toe gedanst. Ook kameleons en gekko’s in diverse kleuren en de unieke stralenschildpad struinen rond door het struikgewas. Nóg veel spannender zijn de vleesetende planten die hier groeien! Je kan ook makkelijk op eigen houtje het eiland verkennen. De paden die het bos doorkruisen komen altijd weer op het strand terecht, waar het heerlijk zonnebaden en zwemmen is.

  image

  Je kunt ook kiezen voor de boot als vervoersmiddel in de Pangalanes. Je vaart langs de dorpen van de vissers, met wie je op het water kennismaakt. De zoetwatervis en krabbetjes die ze in hun netten ophalen liggen ’s avonds misschien wel op jouw bord! Langs de oevers zie je vrouwen de was doen en kinderen spelen, maar ook mooie natuur. Sommige van de vissersdorpjes waar je aanlegt, grenzen aan de andere kant namelijk aan de eindeloze Indische Oceaan. Bij kalm water kan hier gezwommen worden.

 • 16

  naar Mahambo

  image

  We reizen verder naar Mahambo. Dit kustplaatsje ligt aan de oostkust van Madagascar. Bij aankomst kun je genieten op het strand en een duik nemen in de zee. We verblijven één nacht in Mahambo voor we de volgende dag per boot verder reizen naar het eiland Sainte Marie.

 • 17

  boot naar Sainte Marie

  image

  Met de boot vertrekken we naar het bountyeiland Sainte Marie, gelegen voor de oostkust van Madagaskar. Door de bewoners wordt het eiland "Nosy Boraha" genoemd. Het eiland is ongeveer 60 kilometer lang en 5 kilometer breed. Je kunt daardoor prachtige wandelingen maken over het eiland. We overnachten vier nachten in huisjes aan het strand.

 • 18

  Sainte Marie / vrije dag

  image

  De komende drie dagen heb je alle tijd om bij te komen van deze avontuurlijke rondreis over het rode eiland. Heb je na een frisse duik nog geen genoeg gehad van alle dieren in Madagascar? Dan kun je in het juiste seizoen bultrugwalvissen spotten. 's Avonds is de zonsondergang vanaf het strand prachtig.

 • 19

  Sainte Marie / vrije dag

  image

  Een vrije dag om van dit paradijselijke eiland te genieten. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer leren over het eiland? Breng dan een bezoekje aan het piratenkerkhof op het eiland. Piraten speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van het eiland. Relaxen op het strand met een cocktail kan natuurlijk ook.

 • 20

  Sainte Marie / vrije dag

  image

  Nog een vrije dag om bijvoorbeeld een boot excursie naar de Ampanihy Baai te maken. Hier vind je koraalriffen en een schitterend afgelegen strand.

 • 21

  vlucht naar Antananarivo

  image

  We keren vandaag per vliegtuig terug naar Tana, waar je overnacht in het nu welbekende hotel. Je hebt vandaag en morgen ruim tijd om naast het gezellige centrum van Antananarivo, ook de buitenwijken te verkennen. Een wandeling naar de Rova, de voormalige residentie voor het koningshuis van Madagascar voert langs leuke wijkjes en mooie uitzichten.

 • 22

  Antananarivo / vrije dag

  Antananarivo heeft ook genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. Na het avondeten stappen we op de nachtvlucht naar Amsterdam.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Rondreis Madagascar Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

image
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.