< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Deze route geldt voor de reizen met vertrek in 2019.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Rond middernacht komen we aan bij ons hotel in de hoofdstad Antananarivo. Tongenbreker Antananarivo wordt daarom door de inwoners Tana genoemd.

 • 2

  naar Andasibe

  image

  's Ochtends vertrekken we met de bus naar Andasibe. De ongeveer vier uur durende rit voert in oostelijke richting langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 3

  Andasibe (Périnet)

  image

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Het is zeer interessant om 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Hierbij is een goede zaklamp wel essentieel.

 • 4

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag is een lange reisdag door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de Hooglanden met prachtige hoge rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden naar Antsirabe. In deze vriendelijke stad zien we zeer veel van de voor de regio belangrijke pousse-pousses, een soort riksja's die door mannen worden voortgetrokken en worden gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Als we door de straten lopen gonst het 'Vazáha! Vazáha!' , want zo noemen de Malagasy alle blanken.

  image

  De pousse-pousse mannen zullen niet rusten voor ze je een keer door de stad getrokken hebben. De afstanden zijn echter niet groot en je loopt zo het stadje met zijn oud-koloniale gebouwen, het kuurhotel des Thermes en de kathedraal uit. We verblijven twee nachten in Residence Madalief net buiten Antsirabe.

 • 5

  Antsirabe / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om met onze eigen bus naar de kratermeren Tritriva en Andraikibe te rijden, waarbij we bij Lac Tritriva een wandeling van ongeveer een uur en het nabijgelegen dorpje bezoeken. Een zeer bijzondere ceremonie die we misschien in Antsirabe kunnen bijwonen is een herbegrafenis, de zogenaamde famadihana, wat letterlijk 'het omwentelen van de doden' betekent. Dit klinkt luguber, maar in werkelijkheid is het een groots en emotioneel feest met muziek, dans en drank.

  image

  De stoffelijke overschotten (er worden er altijd meerdere tegelijk uit tombes gehaald) worden op de grond gelegd, en familie en vrienden praten tegen ze, vertellen ze de laatste nieuwtjes en geven ze wat spullen mee voor de komende jaren. De overblijfselen worden in nieuwe doeken gewikkeld en voor het donker worden ze weer in de tombes terug gelegd. Het 'seizoen' voor deze ceremonie is ongeveer van juni t/m september, dus als er zo’n ceremonie in de buurt wordt gehouden is het mogelijk om hem bij te wonen.

 • 6

  naar Ranomafana

  image

  Vandaag vertrekken we op tijd naar Ranomafana, een tocht die al naar gelang de gesteldheid van de weg vijf tot 10 uur kan duren. We rijden eerst door een gebied met rijstvelden en prachtige vergezichten naar Ambositra, een plaatsje met karakteristieke oude huizen en bekend om het houtsnijwerk. Het laatste stuk naar Ranomafana is een afdaling door het regenwoud. We slapen twee nachten in bungalows aan de Mananjary rivier.

 • 7

  Ranomafana Nationaal Park / vrije dag

  image

  Ranomafana National Park is één van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd vooral opgericht om de gouden bamboelemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. Je kunt hier ook twee andere bamboelemuren-soorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s (met hun oorverdovende contactroep), de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Je moet wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is zeer uitgestrekt en heuvelachtig.

  image

  In het regenwoud zijn verschillende wandelroutes waarlangs je op zoek kunt naar de zeldzame bamboe-lemuren, de diadeemsifaka en de ringstaartmangoest. Vanuit het park kun je via een speciale route afdalen naar het dorp. Onderweg passeer je dan een enorme waterval waar je kunt zwemmen. Vlakbij het dorp kun je zwemmen in de warme bronnen, waaraan Ranomafana zijn naam ontleent: het betekent letterlijk 'warm water'. ‘s Avonds maken we nog een nachtwandeling waarbij we met zaklampen zoeken naar de microcebus (de kleinste lemuur van Madagascar), de civetkat en slapende kameleons.

 • 8

  naar Ambalavao

  image

  Een rit van vier uur brengt ons in Ambalavao. Onderweg stoppen we bij een klein dorp, hier heeft de lokale bevolking zich gespecialiseerd in het smeden van scheppen. Dit gebeurt op een traditionele manier, die bijna middeleeuws lijkt. Vervolgens passeren de streek rond Fianarantsoa (kortweg Fianar). De omgeving rond deze stad is op Madagascar vooral bekend vanwege de kleinschalige wijnproductie. In Fianar is het de moeite waard om rond te kijken in de sfeervolle Haute-ville met zijn karakteristieke oude huizen, kerken en steegjes.  image

  Ambalavao staat bekend als een charmant stadje vol met kleurrijke Hans en Grietje huizen met vervallen houten balkons. De hele middag heb je de tijd om hier rond te dwalen. Ook bestaat hier de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een kleine werkplaats waar papier wordt gemaakt. We overnachten in een sfeervol hotel.

 • 9

  naar Andringitra

  image

  Uit de heuvels gehouwen rijstterrassen maken plaats voor granieten rotspartijen in een uiterst spectaculair landschap. Een rit van enkele uurtjes, waarbij we moeten overstappen in een vierwiel aangedreven safaritruck, brengt ons tot bij Camp Catta: een kamp met bungalows onderaan het Tsaranoro massief.

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Parc d'Anja. Dit nationale park is het thuis van de ringstaartmaki, grote kans dat je deze meerdere keren tegenkomt. In het park zijn verschillende wandelingen langs de prachtige rotsformaties mogelijk. 

 • 10

  Andringitragebergen / vrije dag

  image

  Vandaag kan je er met een gids op uit trekken en je aan verschillende wandelingen wagen. Er is een wandeling beneden in de vallei die zich focust op een heilig bos met ringstaartmaki's en uiteindelijk tot in het dorp leidt. Een zes uur durende wandeling brengt je tot bovenop de kameleonpiek, een rotspunt in de vorm van dit unieke dier. Zij die van een échte uitdaging houden en voor geen kleintje vervaard zijn, kunnen een spectaculaire tocht ondernemen tot bovenop het Tsaranoro massief.

  image

  In onze zomermaanden (juni tot en met september) is het ‘s nachts zelfs soms onder het vriespunt. Warme kleding is dus noodzakelijk. De maaltijd nuttigen we binnen bij kaarslicht of buiten onder de sterrenhemel.

 • 11

  naar Isalo

  image

  Vandaag rijden we naar Isalo. Het landschap is overweldigend. Baobabs staan her en der verspreid in het rode landschap. Als we dichterbij Isalo komen, beginnen de eerste gele en roze rotspartijen in zicht te komen die tekenend zijn voor dat park. We overnachten twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

 • 12

  Isalo NP / vrije dag

  image

  Het Isalo Park is een schitterend wandelgebied bestaande uit roze en gele zandsteen formaties, canyons vol met palmbomen en smalle riviertjes. Er zijn verschillende korte wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de Piscine Naturelle waar het heerlijk is om een duik te nemen in een natuurlijk zwembad met kristalhelder water te midden van tropische begroeting.

  image

  Via de hoogvlakte kun je deze wandeling verbinden met een wandeling van twee uur door het landschap met zandsteenformaties die je bij de cascade des nymphes brengt, twee kleine watervallen met heldere poelen waarin je je ook weer kunt opfrissen.


 • 13

  naar Ifaty

  image

  Op weg naar Ifaty verandert het landschap weer zienderogen: het savannelandschap van Isalo met zijn palmbomen en zandsteenrotsen maakt plaats voor dorpjes met Baobabs. Na vijf uur rijden lunchen we in Tuléar, een prettig stadje aan zee waar je op een terras heerlijke fruitdrankjes kunt drinken en verse vis kunt eten. Vanaf Tuléar is het nog ongeveer één uur rijden naar onze accommodatie aan het strand. We verblijven twee nachten in bungalows met uitzicht op het strand.

 • 14

  Ifaty / vrije dag

  image

  In Ifaty is er tijd voor ontspannen uurtjes aan het palmenstrand, maar er valt hier ook veel te ontdekken als je geen strandliefhebber bent. Zo kun je gaan snorkelen en je kunt hier ook duiken. Als je geen brevet hebt, is het mogelijk om een 'baptême' (eerste duik) te maken. In augustus en september zijn er vaak migrerende walvissen in het Kanaal van Mozambique te zien, een geweldige belevenis om mee te maken.

  image

  Als je langs het uitgestrekte strand wandelt, passeer je kleine Vezo-vissersdorpen. Aan het eind van de ochtend keren de vissers terug van zee en manoeuvreren behendig hun kleine houten pirogues door de branding, met aan boord misschien wel hamerkophaaien en kreeften. In het achterland ligt het spiny forest. Dat is een woestijnachtig stekelwoud van didiëraceeën (metershoge stekelbomen), euphorbia's (wolfsmelkachtigen), kruikvormige baobabs en pachypodiums ('olifantsvoet').

 • 15

  naar Tulear / vlucht naar Antananarivo (Tana)

  image

  We reizen terug naar Tuléar en stappen op het vliegtuig naar Tana. We overnachten in het hotel dat we kennen van de eerste dag. Afhankelijk van je vluchtschema kun je in de middag en avond echt kennis te maken met de hoofdstad van Madagascar. Het bruisende centrum van Antananarivo. Met name rond de Avenue de la Liberté en de markten er omheen heerst een enorme bedrijvigheid. Verder vind je in Tana een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen.


 • 16

  vlucht naar Diego Suarez

  image

  We vliegen naar Diego Suarez. Diego heeft net als Rio de Janeiro zijn eigen, kleinere versie van de suikerbroodberg. De stad ademt ook een kosmopolitische sfeer uit met zijn moskeeën, Italiaanse restaurants en Afrikaanse bars. Als we in de ochtend in Diego arriveren, heb je in de middag de mogelijkheid om de Amberbergen te bezoeken. De omgeving van Diego is heel droog, maar bizar genoeg bevindt zich op ongeveer anderhalf uur rijden van Diego het primaire tropische regenwoud van de Amberbergen (Montagne d’Ambre). Hier is het aan het einde van de middag vaak mistig en vochtig en de temperatuur kan een graad of tien lager zijn dan in Diego! 

  image

  Het gebied is door de grotere hoeveelheid neerslag wel gezegend met een uitbundige flora en fauna. Terwijl je wandelt langs watervallen en wurgficussen en opkijkt tegen ‘reuze’ reuzenvarens zie je met wat geluk de brookesia minima, de kleinste kameleon ter wereld, die kleiner is dan een halve vinger. Ook boa’s, 77 soorten vogels waaronder prachtig gekleurde ijsvogels en de ‘blauwe neus’ kameleon behoren tot de bewoners. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 17

  Diego Suarez / vrije dag

  image

  Vandaag zijn er verschillende opties. Als je gisteren de Amberbergen niet hebt bezocht, kan dat vandaag. Ook bestaat de mogelijkheid om een excursie te maken naar Les Trois Bais, de drie paradijselijke baaien van Sakalava. Je kunt hier heerlijk zwemmen in het lauwwarme water waarvan de kleur varieert van azuurblauw tot turkoois. ’s Avonds zijn de terrasjes van de lokale bars erg gezellig!

 • 18

  naar Ankarana via Rode Tsingy

  image

  In de ochtend reizen we met onze terreinwagens naar de Rode Tsingy. Dit rode zandsteenmassief is uitgestrekt over enkele valleien. Het geoxideerde ijzer in het zand in combinatie met het zonlicht zorgt ervoor dat deze rotspartij een rode kleur krijgt. We maken een uitgebreide wandeling door dit massief. Tegen het eind van de middag komen we aan bij ons kamp in Ankarana. We overnachten in zeer eenvoudige hutjes nabij de ingang van het park.

 • 19

  Ankarana NP / bezoek Tsingy Massief

  image

  We staan zeer vroeg op om voor de grootste hitte midden op de dag het Tsingy massief te bereiken. Miljoenen jaren geleden is de noordwestkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt en door de jaren heen heeft het zich gevormd tot dit grote stenen massief. Je zult er unieke flora vinden, zoals als olifantsvoet, flessenbomen en twee alleen in dit gebied voorkomende soorten baobabs. Onder andere  lepilemuren  en één van de zeldzaamste vogels ter wereld, de mezite en één van de drie papegaaiensoorten op Madagascar, de vaza-papegaai hebben hier hun leefgebied.

  image

  Er zijn meerdere wandelingen mogelijk beginnend in een bosachtig landschap en eindigend in het adembenemende Tsingy landschap. Je kunt kiezen voor een kortere wandeling naar de Kleine Tsingy. Deze wandeling bevat enig klimwerk. We verkennen tijdens deze wandeling ook een natuurlijke kathedraal die gevestigd is in een vleermuizengrot. Er is ook een langere, minder technische tocht mogelijk naar de Grote Tsingy. De sportievelingen kunnen eventueel beide wandelingen maken.

 • 20

  naar Nosy Be

  image

  Door een weelderig groen gebied met cacao- en koffieplantages, waar de grootste en meest kleurrijke kameleons van Madagascar zitten, reizen we naar Ankify. Vanuit de kleine haven varen we over naar het parfumeiland, Nosy Be. We overnachten in een hotel nabij het strand.

 • 21

  Nosy Be / vrije dag

  image

  Tijdens een excursie naar het eiland Nosy Tankily, gelegen in de azuurblauwe zee kun je heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen waarbij je anemonen, papegaaivissen, zee-egels en mooi gekleurd koraal kunt zien. Daarna kun je genieten van een uitgebreid ‘zee-lunchbuffet’. Ook leuk is een excursie naar het Lokobé reservaat waarbij je in een pirogue naar het reservaat roeit en daarna te voet op zoek gaat naar reptielen en lemuren. Je kunt ook het eiland rond en naar het mooiste strand van het eiland bij Andilana. Hier kun je met je voeten in het zand op een terrasje aan zee heerlijk krab of kreeft eten.

 • 22

  Nosy Be / vrije dag

  image

  De dagen in Nosy Be kun je geheel naar eigen inzicht besteden. Langs het strand zijn verschillende restaurantjes waar je kunt eten terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Op dit exotische eiland, waar exotische bloemen met exotische namen als frangipane en ylang ylang groeien, is het - in tegenstelling tot de eilanden aan de oostkust van Madagascar - bijna het hele jaar door goed weer.

 • 23

  vlucht naar Antananarivo

  image

  We keren vandaag per vliegtuig terug naar Tana, waar je overnacht in het nu welbekende hotel. Je hebt vandaag en morgen ruim tijd om naast het gezellige centrum van Antananarivo, ook de buitenwijken te verkennen. Een wandeling naar de Rova, de voormalige residentie voor het koningshuis van Madagascar voert langs leuke wijkjes en mooie uitzichten.

 • 24

  vlucht naar Nederland

  image

  Antananarivo heeft ook genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. Na het avondeten stappen we op de nachtvlucht naar Amsterdam.

 • 25

  aankomst Nederland

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Let op: aangepaste route vanaf 2020
 • Complete rondreis, inclusief een bezoek aan het ruige noorden van Madagascar per jeep (t/m 2019)
 • Bezoek Tsingy van Bemaraha NP (vanaf 2020)
 • Bezoek aan Allée des Baobabs (vanaf 2020)
 • Andringitra N.P. met prachtige rotsformaties en diverse wandelmogelijkheden (t/m 2019)
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Wandelen in Ankarana met een bezoek aan de ‘Tsingy’s’(t/m 2019)
 • Inclusief boottour op de Manambolo rivier (vanaf 2020)
 • Bezoek aan Parc d' Anja (excl. entreegelden, vanaf 2020)
 • Ontdek de Tsaranoro Vallei met haar spectaculaire vergezichten (vanaf 2020)
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk
 • Bijzondere én duurzame overnachtingen in Residence Madalief
 • Verlaten stranden en vreemde zandsteenformaties bij Diego Suarez (t/m 2019)
 • Uitrusten, snorkelen en wandelen aan de kust bij Ifaty
 • Ontspannen afsluiter op het eiland Nosy Be (t/m 2019)
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Madagascar

Brug tussen Afrika en Azië

image
22 dagen vanaf € 2.769
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon