Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Antananarivo

  image

  Het avontuur op Madagascar gaat beginnen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Rond middernacht komen we aan bij ons hotel in de hoofdstad Antananarivo. Tongenbreker Antananarivo wordt door de inwoners Tana genoemd.

  NB. De reis met vertrek op 13 oktober 2021 is een 24-daagse reis. Tijdens deze reis verblijf je aan het begin van de reis een extra nacht in Antananarivo. In totaal verblijf je de eerste 3 nachten in deze stad.

 • 2

  Antananarivo / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om bij te komen van de vlucht en om het bruisende centrum van Antananarivo te ontdekken. Wandel eens richting Avenue de la Liberté. In de omgeving met verschillende markten heerst een enorme bedrijvigheid. Verder vind je in Antananarivo een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om de reis smaakvol af te beginnen.

 • 3

  naar Andasibe

  image

  's Ochtends vertrekken we met de bus naar Andasibe. De ongeveer vier uur durende rit voert in oostelijke richting langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 4

  Andasibe (Périnet)

  image

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer om je aan te verwonderen: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Het is een aanrader 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Een goede zaklamp is hier essentieel.

 • 5

  naar Antsirabe

  image

  Vandaag is een lange reisdag door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de Hooglanden met prachtige hoge rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden naar Antsirabe. In deze vriendelijke stad zien we zeer veel van de voor de regio belangrijke pousse-pousses, een soort riksja's die door mannen worden voortgetrokken en worden gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Als we door de straten lopen gonst het 'Vazáha! Vazáha!' , want zo noemen de Malagasy alle blanken.

  image

  De pousse-pousse mannen zullen niet rusten voor ze je een keer door de stad getrokken hebben. De afstanden zijn echter niet groot en je loopt zo het stadje met zijn oud-koloniale gebouwen, het kuurhotel des Thermes en de kathedraal uit. We verblijven éen nacht in Residence Madalief net buiten Antsirabe.

 • 6

  bezoek Tritriva / naar Miandrivazo

  image

  Vandaag rijden we door richting Miandrivazo. We onderbreken de route met een bezoek aan het kratermeer van Tritriva. Hier verwonderen we ons aan de adembenemende uitzichten. Vervolgens rijden we door richting Miandrivazo. Miandrivazo is een populaire stop die vaak wordt gebruikt om de reis richting Morondava te onderbreken. 

  image

  Toch heeft Miandrivazo ook haar eigen charme. Deze stad ligt aan de oevers van de Mahajilo - rivier. Deze rivier is te bevaren met een traditionele 'pirogue', een boot gesneden uit één stuk hout. 

 • 7

  naar Morondava

  image

  We reizen verder naar Morondava, na ongeveer vier uur komen we daar aan. Als de tijd het toelaat kun je bij aankomst een verfrissende duik nemen in de zee. Morondava staat bekend om de kleurrijke lokale markten. Een bezoekje aan zo'n markt is een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking. We overnachten één nacht in Morondava.

 • 8

  naar Bekopaka

  image

  Vanuit Morondava rijden we vervolgens door richting Bekopaka. De komende drie dagen stappen we over op 4x4 jeeps, waarmee we gemakkelijker over de rode zandweggetjes kunnen rijden. Een deel van de route moeten we per veerboot afleggen. Na een avontuurlijke rit komen we aan in Bekopaka. Vanuit Bekopaka bezoeken we de volgende dag het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. Dit park staat bekend om de indrukwekkende kalksteenformaties. We verblijven twee nachten in Bekopaka.

 • 9

  Bekopaka / boottocht en bezoek Tsingy de Bemaraha NP

  image

  We beginnen de dag met een anderhalf uur durende tocht per pirogue (een lokale kano) over de Manambolo rivier. Vanaf de rivier kunnen we de Tsingy vanaf de onderkant bekijken. Ook bezoeken we een grot in het massief. Daarna heb je alle tijd om het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park zelf te ontdekken. In dit bijzondere park vind je bijzondere kalksteenformaties. Mysterieus steken vlijmscherpe rotsen de lucht in. Deze unieke plek staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  image

  Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen. De wandelpaden gaan door spannende doorgangen en over hangbruggen. Het nationale park is een absoluut hoogtepunt van deze rondreis. Houd je ogen onderweg goed open, want je hebt kans op het zien van verschillende reptielen, amfibieën en bijzondere vogels.

 • 10

  via Allée des Baobabs naar Morondava

  image

  Vandaag rijden we met de 4x4 jeeps en met de veerpont via de bekende Allée des Baobabs weer terug richting Morondava. Allée des Baobabs wordt gezien als één van de mooiste plekken van Madagascar. We passeren de onverharde weg met aan weerszijden de torenhoge baobabs, hét icoon van Madagascar. Nergens in Madagascar kom je zo'n fotogenieke plek tegen als deze. 

  image

  Over een lengte van ongeveer 300 meter staan tientallen van deze bijzondere bomen van soms wel 30 meter hoog. Sommigen van deze baobabs zijn al rond de 1000 jaar oud! Na het bezoek aan deze bijzondere bomen rijden we terug richting Morondava. Waar we een nacht verblijven in het hotel welke we al van ons eerdere bezoek kennen.

 • 11

  naar Antsirabe

  image

  We ruilen de jeeps weer om voor de bus en maken ons op voor een lange reisdag richting Antsirabe. Na ongeveer 6-7 uur komen we aan in deze vriendelijke stad. We verblijven wederom een nacht in Residence Madalief net buiten Antsirabe. Dit hotel is onderdeel van de stichting Madalief en is ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringsplekken te creëren voor jongeren en alleenstaande moeders uit de omgeving, en om een inkomen te genereren voor de projecten aldaar.

 • 12

  naar Ranomafana NP

  image

  Vandaag vertrekken we op tijd naar Ranomafana, een tocht die al naar gelang de gesteldheid van de weg vijf tot 10 uur kan duren. We rijden eerst door een gebied met rijstvelden en prachtige vergezichten. Het laatste stuk naar Ranomafana is een afdaling door het regenwoud. We slapen twee nachten in bungalows aan de Mananjary rivier.

 • 13

  bezoek Ranomafana NP

  image

  Ranomafana Nationaal Park is één van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd vooral opgericht om de gouden bamboelemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. Je kunt hier ook twee andere bamboelemuren-soorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s (met hun oorverdovende contactroep), de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Je moet wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is zeer uitgestrekt en heuvelachtig.

  image

  Je kunt via verschillende wandelroutes afdalen naar het dorp. Vlakbij het dorp kun je zwemmen in de warme bronnen, waaraan Ranomafana zijn naam ontleent: het betekent letterlijk 'warm water'. ‘s Avonds kunnen we nog een nachtwandeling maken waarbij we met zaklampen zoeken naar de microcebus (de kleinste lemuur van Madagascar), de civetkat en slapende kameleons.

 • 14

  naar Ambalavao

  image

  Een rit van ongeveer vier uur brengt ons in Ambalavao. Onderweg stoppen we bij een klein dorp, hier heeft de lokale bevolking zich gespecialiseerd in het smeden van scheppen. Dit gebeurt op een traditionele manier, die bijna middeleeuws lijkt. Vervolgens passeren we de streek rond Fianarantsoa, ook wel Fianar. De omgeving rond deze stad is op Madagascar vooral bekend vanwege de kleinschalige wijnproductie. In Fianar is het de moeite waard om rond te kijken in de sfeervolle Haute-ville met zijn karakteristieke oude huizen, kerken en steegjes.

  image

  Ambalavao staat bekend als een charmant stadje vol met kleurrijke huisjes met vervallen houten balkons. De hele middag heb je de tijd om hier rond te dwalen. Ook bestaat hier de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een kleine werkplaats waar papier wordt gemaakt. We overnachten in een sfeervol hotel.

 • 15

  bezoek Parc d'Anja / naar Tsaranoro Vallei

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het Anja Reserve. Dit is een groot reservaat met een bos tussen drie reusachtige rotsblokken. Dit bos is het leefgebied voor de typerende ringstaartmaki, deze komt hier dan ook in grote aantallen voor. Kijk goed om je heen, ze bevinden zowel in de bomen als op de grond. De maki's zijn geen mensenschuwe dieren, dit maakt het mogelijk de dieren vanaf een korte afstand te benaderen.

  image

  Vervolgens rijden we nog een laatste stukje door naar de Tsaranoro Vallei. Deze vallei, ten Westen van de hoofdstad Antananarivo staat bekend om haar prachtige flora & fauna. Een perfect gebied om te wandelen. 

 • 16

  Tsaranoro Vallei / vrije dag

  image

  Vandaag heb je uitgebreid de tijd om de Tsaranoro Vallei te ontdekken. Omdat het schitterende gebied met spectaculaire uitzichten omringd door natuur zich perfect leent voor prachtige hikes worden er vele wandelingen georganiseerd. Veradem je aan de schitterende hoge rotswanden die elk moment van kleur lijken te veranderen, dit komt door de verschillende kleuren en soorten mos dat op de rotsen groeit. De hoogte van het park varieert van 650 tot 2.658 meter boven zeeniveau, de op één na hoogste berg van Madagascar, de Pic Boby, bevindt zich tevens in deze vallei. 

  image

  De wandelingen worden altijd begeleid door een professionele gids. Eén van de wandelingen focust zich op het heilige bos met ringstaartmaki's. Deze wandeling leid je richting het bijbehorende dorpje. Voor degene die van een echte uitdaging houden is het mogelijk om een spectaculaire tocht naar de top van het Tsaranoro massief te maken. 

  image

  In onze zomermaanden (juni tot en met september) is het ‘s nachts zelfs soms onder het vriespunt. Warme kleding is dus noodzakelijk. De maaltijd nuttigen we binnen bij kaarslicht of buiten onder de sterrenhemel.

 • 17

  naar Isalo NP

  image

  Vandaag staat de route richting Isalo Nationaal Park op het programma. Deze route is zeker geen straf, het landschap is overweldigend. We rijden dwars door het rode landschap met aan alle kanten de welbekende Baobabs. Zodra we dichterbij Isalo komen zul je merken dat het landschap begint te veranderen. Een combinatie van langgerekte rotspartijen en zandstenen doemt voor ons op. We overnachten twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

 • 18

  Isalo NP / vrije dag

  image

  Het Isalo Nationaal Park bevindt zich op een hoogte van 820 tot 1.240 meter boven zeeniveau en vandaag heb je de hele dag de tijd om op ontdekkingstocht te gaan door dit gevarieerde park. Het gebied wordt getekend door met rotsplanten begroeide zandsteenformaties, verschillende grotten, bossen, weidse graslanden, droge savannes en rivieren. Niet alleen het landschap is gevarieerd, ook is er een grote verscheidenheid aan vegetatie.  

  image

  In dit park zijn verschillende soorten wandelingen mogelijk. Een verfrissende en mooie wandeling is bijvoorbeeld de wandeling richting Piscine Naturelle waar het heerlijk is om een duik te nemen in een natuurlijk zwembad met kristalhelder water te midden van tropische begroeiing.

  image

  Je kunt er voor kiezen om de wandeling met twee uur te verlengen. De extra wandeling brengt door het landschap met zandsteenformaties die je bij de cascade des nymphes brengt, twee kleine watervallen met heldere poelen voor een frisse duik. 

 • 19

  naar Ifaty

  image

  Op weg naar Ifaty zie je het landschap veranderen: het savannelandschap van Isalo met zijn palmbomen en zandsteenrotsen maakt plaats voor dorpjes met de zo kenmerkende Baobabs. Na vijf uur rijden lunchen we in Tuléar, een prettig stadje aan zee waar je op een terras heerlijke verse fruitdrankjes kunt drinken en verse vis kunt eten.

  image

  Vanaf Tuléar is het nog ongeveer één uur rijden naar onze accommodatie aan het strand. We verblijven twee nachten in bungalows met uitzicht op het strand.

 • 20

  Ifaty / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om te ontspannen en alle opgedane indrukken te verwerken. We zitten pal aan het schitterende palmenstrand. Liever wat actiever? Er is hier voldoende te beleven. Je kunt er gemakkelijk snorkelen en duiken. In september zijn er vaak walvissen te zien, met een beetje geluk kun je deze spotten! 

  image

  Mocht je nog geen genoeg krijgen van wandelen dan is Ifaty een ideale plaats voor een mooie strandwandeling. Wandel dan zeker langs de zogeheten Vezo-vissersdorpen. Aan het eind van de ochtend komen de vissers terug met de vangst van de dag.

  image

  In het achterland ligt het spiny forest. Dat is een woestijnachtig stekelwoud van didiëraceeën (metershoge stekelbomen), euphorbia's (wolfsmelkachtigen), kruikvormige baobabs en pachypodiums ('olifantsvoet').

 • 21

  naar Tuléar / vlucht Tuléar - Antananarivo

  image

  Afhankelijk van de vluchttijd heb je nog tijd om te relaxen op het strand. daarna reizen we naar Tuléar om daar vervolgens een vlucht te maken naar Tana. We overnachten in het hotel dat we kennen van de eerste dag. Afhankelijk van je vluchtschema kun je in de middag en avond echt kennis te maken met de hoofdstad van Madagascar. 

 • 22

  Antananarivo

  image

  Afhankelijk van de vluchttijden hebben we vandaag de beschikking over een aantal dagkamers (voor de hele groep) in het huidige hotel, zodat je je nog even kunt opfrissen voor de nachtvlucht. Overdag heb je dan nog de tijd om in de hoofdstad van Madagascar door te brengen. 

 • 23

  Vlucht naar Amsterdam

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Uitdagende wandeling door het Tsingy van Bemaraha NP
 • Jungletocht op zoek naar het unieke wildlife van Madagascar
 • Bezoek aan Allée des Baobabs
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Inclusief boottour op de Manambolo rivier
 • Maki's spotten in Parc d' Anja
 • Ontdek de Tsaranoro Vallei met haar spectaculaire vergezichten
 • Naast veel diverse wandelmogelijkheden zijn er ook nachtwandelingen mogelijk
 • Bijzondere én duurzame overnachtingen in Residence Madalief
 • Uitrusten, snorkelen en wandelen aan de kust bij Ifaty

Groepsrondreis Madagascar

Brug tussen Afrika en Azië

image
23 dagen vanaf € 2.979
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!