< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  Na aankomst op de luchthaven rijden we in ongeveer een uur naar de stad Beijing, de hoofdstad van China. De komende drie nachten overnachten we in een centraal gelegen en comfortabel hotel. Onderweg maken we direct kennis met de moderne kant van China. Van veraf zie je de hoogbouw die het centrum van Beijing domineert. Je hebt ruim de tijd om te genieten van deze

  image

  stad en de vele bezienswaardigheden tot je te nemen. Je kunt naar het Plein van de Hemelse Vrede gaan, het grootste openbare plein ter wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toegangspoort van de Verboden Stad. De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar vroeger de keizerlijke familie woonde.

 • 3

  Beijing / optionele wandeltocht

  Vanzelfsprekend mag een stadstour door Beijing niet ontbreken. Samen met de reisbegeleider kun je te voet een tour door verschillende hutongs maken. Een hutong is een oude traditionele wijk in Beijing. Tijdens deze wandeltocht maak je kennis met het echte lokale leven in Beijing. De middag is naar eigen interesse in te vullen. Bezoek vanavond de straten Dazhalan en Liulichang. Hier zijn veel winkels en goede restaurants. Een specialiteit die in vele restaurants wordt geserveerd, is de beroemde Peking eend.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Beijing / vrije dag

  image

  Tijdens de Ming en Qing dynastieën woonden de keizers van China in de paleizen van de Verboden Stad. Je kunt hier uren ronddwalen. Als je eindigt bij de poort in het noorden is het de moeite waard om de Kolenheuvel te beklimmen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de Verboden Stad.

  Een bezoek aan één van de parken in Beijing is erg interessant, vooral om te zien hoe de Chinezen gymnastieken. Er wordt bijvoorbeeld aan Tai Chi en waaierdansen gedaan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Beijing / vrije dag

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan de Chinese Muur. Wanneer je niet meegaat naar de Chinese Muur kun je Beijing zelf verder ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een moderner gedeelte van Beijing dat rondom het Olympisch Stadion ligt: 'het vogelnest'. Of breng een bezoek aan het panda house om de reuzenpanda te zien. Wie zin heeft kan ‘s avonds naar een indrukwekkende acrobatenvoorstelling.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie Chinese Muur (incl. lunch, gids, entree) / €60,00 per persoon

  image

  Het is vandaag mogelijk om een excursie te maken naar de Chinese Muur. Een wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van het bezoek aan Beijing. We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden en authentieke Muur. We bezoeken de delen Jinshanling of Mutianyu, beide niet zo toeristisch. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man.
  De kosten zijn inclusief transport, gids, lunch en entreegelden.

 • 6

  Express trein naar Luoyang

  image

  We hebben nog een laatste ochtend in Beijing. In de loop van de middag stappen we in de hogesnelheidstrein naar Luoyang. Tijdens de treinrit maak je kennis met de zeer efficiënte en snelle treinverbindingen  die de afgelopen jaren in China zijn ontwikkeld. Aan het begin van de avond kom je aan in Luoyang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Via Shaolin tempel en Longmen grotten naar Xian

  image

  Vandaag reizen we naar de Shaolin tempel. Hier maken we kennis met de bakermat van de kungfu. Neem zeker een kijkje bij één van de kungfu leerscholen. Het is bijzonder om te zien hoeveel fysieke controle de monniken over hun lichaam hebben. De tempels in dit gebied behoren tot de oudste boeddhistische tempels van China. We overnachten in een comfortabel hotel.

  image

  We rijden verder met onze bus naar de grotten van Longmen. De grotten van Longmen staan op de lijst van UNESCO en je vindt er de meest indrukwekkende uit steen gehouwen Chinese beelden. Vanaf Luoyang nemen we de trein die ons in ongeveer drie uur naar Xi’an brengt. Xi’an, gedurende maar liefst elf dynastieën de hoofdstad van China. De komende twee overnachtingen in Xi'an vinden plaats in een comfortabel hotel.

 • 8

  Xi'an

  image

  Het centrum van Xi’an is erg overzichtelijk. Samen met de reisbegeleider kun je een wandeltocht maken, zodat je de stad beter leert kennen. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. De middag is vrij te besteden, het is leuk om per fiets of tandem de stadsmuren te verkennen.

 • 9

  Xi'an / Terracottaleger; vlucht naar Yangshuo via Guilin

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. De beelden die allemaal unieke gelaatstrekken hebben, zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Na het bezoek aan het Terracottaleger rijden we naar de luchthaven en stappen we in het vliegtuig naar Guilin. Daar aangekomen rijden we in ongeveer 2 uur naar ons hotel in Yangshuo.

 • 10

  Yangshuo / vrije dag

  In Yangshuo heb je een paar dagen om zelf dingen te ondernemen. Er is een leuke markt waar je lekker kunt eten, maar er zijn ook ontelbare kleine restaurantjes, winkels en marktjes. Hou je van wat meer actie? Dan is het geweldig om per fiets de traditionele dorpjes in de omgeving te verkennen. Yangshuo is gelegen aan de Li rivier. Er komen veel toeristen op deze plaats en de omgeving is dan ook prachtig. Tussen ontelbare pieken van het wereldberoemde karstgebergte liggen groene rijstvelden en kleine dorpen. We slapen de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 11

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je in de middag een optionele kookworkshop in Yangshuo volgen. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar. Ook zijn er westerse maaltijden zoals pizza, pannenkoeken en milkshakes aanwezig. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij.

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo / €25,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 12

  Naar Ping'an / Longji N.P.

  Vandaag heb je nog de hele ochtend in Yangshuo en die kan je naar eigen wensen invullen. Volg bijvoorbeeld een workshop kalligraferen. Het valt niet mee om zo’n penseel vast te houden en op de juiste manier de schilderstreken te maken.

  Vroeg in de middag rijden we in ongeveer vier uur naar Ping'an. Vannacht slapen we in een schitterend gelegen hotel. Ons hotel ligt in een pittoresk dorpje met houten huizen. Om hier te komen lopen we een stuk omhoog.

 • 13

  Longji N.P. / vrije dag

  image

  Ping'an ligt in het Longji nationaal park, dat beroemd is vanwege de enorm uitgestrekte rijstterrassen en de vele kleurrijke stammen die er wonen. In de omgeving kan je verschillende mooie wandelingen maken. Het uitzicht zal steeds weer geweldig zijn. Sommige mensen noemen deze rijstterrassen zelfs het achtste wereldwonder. Het is een heerlijke plek om bij te komen.

 • 14

  Express trein naar Hong Kong

  image

  In de loop van de ochtend rijden we in twee uur naar Guillin waar we op de Express trein naar Hong Kong stappen. In amper 3 uur raas je zeer comfortabel over de 548 km spoor richting Hong Kong. We komen rond het middaguur aan in Hong Kong waardoor u ook deze dag tijd heeft om de bruisende metropool te verkennen.

 • 15

  Hong Kong / vrije dag; vlucht Hong Kong - Amsterdam

  image

  De naam Hong Kong betekent "geurige haven" en de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hongkong plaatsvond. Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool.

  We verblijven in een comfortabel hotel. Vanaf het hotel heb je de tijd om deze bruisende stad te ontdekken.

  image

  Vandaag hebben we de beschikking over een aantal dagkamers. Op deze manier kan je tot het laatste moment genieten van het verblijf in Hong Kong en je nog even opfrissen voor vertrek. Breng zeker een bezoek aan de Victoria Peak voor een prachtig uitzicht over de skyline. Beoordeel zelf of dit de mooiste skyline is die je ooit gezien hebt. Aan het eind van de avond, na het avond eten, worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

  Let op: de reis met vertrek op 9 mei 2019 is een 17-daagse reis en heeft een extra vrije dag in Hong Kong.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Hong Kong

  Het is mogelijk om je reis met twee dagen te verlengen in Hong Kong. Je verblijft 2 extra nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Je kunt deze dagen je eigen gang gaan. De prijs is inclusief hotelovernachting en transfer naar het vliegveld, het ontbijt is niet inclusief.
  Je hebt geen extra visum nodig voor een verlenging in Hong Kong.


  - Verlenging Hong Kong 2 dagen v.a. € 175,-
  - Verlenging Hong Kong (o.b.v. 1 persoon) 2 dagen v.a. € 300,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 18

  Hong Kong / vrije dag

 • 19

  Hong Kong / vrije dag; vlucht Hong kong - Amsterdam

 • 20

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van China te ontdekken
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van China te beleven
 • Bezoek aan de prachtige rijstterrassen van Longji nationaal park
 • Afsluiting in het bruisende Hong Kong en mogelijkheid om hier te verlengen
 • Excursie naar het wereldberoemde Terracotta leger
 • Bezoek aan Yangshuo met mogelijkheden voor veel leuke activiteiten
 • Kennis maken met de bakermat van de kungfu bij de Shaolin tempel
 • Mogelijkheid om de Chinese Muur te beklimmen
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis China Hoogtepunten

Zeg ni hao tegen China

image
16 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Schrijf je in en WIN!

Wil je kans maken op een van deze prijzen? Laat dan hier je e-mailadres achter, blijf op de hoogte van ons reisnieuws en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

 • Een Eastpak Tranverz M Trolley
 • 2x bol.com bon t.w.v. €25,-

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.