< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Afwisselende rondreis van Chengdu naar het levendige Shanghai
 • Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
 • Unieke 3- daagse Yangtze riviercruise inclusief
 • Alle maaltijden aan boord de Yangtze rivier cruise zijn inclusief
 • Bezoek aan de reuzenpanda's in Chengdu
 • Overnachting in de nachttrein naar Hangzhou
 • Twee vrije dagen in de culturele stad Hangzhou
 • Afsluiting in het bruisende Shanghai

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Chengdu

  image

  Vandaag gaat de reis naar China beginnen.Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Chengdu / vrije dag

  image

  Bij aankomst in Chengdu staat de bus te wachten die ons naar het hotel brengt. Ook al is Chengdu een miljoenenstad, je vindt ook hier de Chinese gezelligheid in de kleine straatjes. Langs de rivier en rondom de Sichuan universiteit liggen veel theehuizen. Je kan hier heerlijk thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao.

 • 3

  Chengdu / bezoek panda centrum

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan het panda centrum even buiten de stad. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat dit unieke diersoort niet uitsterft. De rest van de dag heb je vrij te besteden. 's Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken die Chengdu te bieden heeft. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes.

 • 4

  trein naar Chongqing / Yangtze cruise, aan boord Victoria boot

  image

  Vandaag nemen we de express trein naar de grote stad Chongqing. Deze treinreis duurt ongeveer 1,5 uur. Het dineren in Chongqing is op eigen gelegenheid. Chinees lezen is waarschijnlijk moeilijk, maar gelukkig hebben veel restaurants een menukaart met plaatjes. Na het avondeten rijden we in ongeveer twee uur naar de haven, waar we aan boord gaan van de Victoria Jenna. Maak je klaar voor je eerste overnachting op de boot.

 • 5

  Yangtze cruise / Fengdu en Shibaozhai

  image

  In de ochtend krijg je meer uitleg over de cruise van de komende drie dagen. We meren aan in Fengdu. Voor de liefhebbers is er een excursie naar 'de stad van de geesten'. In de middag verlaten we het schip en is er een excursie naar Shibaozhai. Dit is een indrukkende pagode van hout, die ook wel bekend staat als 'De Parel van de Yangtze'. In de avond is er een welkomstfeest met een hapje en een drankje. De maaltijden op de Yangtze cruise zijn inclusief.

 • 6

  Yangtze cruise / Baidicheng, Wu Gorge en Shennv rivier

  image

  Vroeg in de ochtend bestaat er de mogelijkheid om een excursie naar Baidicheng te boeken. Later in de ochtend varen we langs twee prachtige valleien. De Qutang vallei en de Wu vallei worden aangedaan. De Qutang vallei is de kortste, smalste en meest drastische vallei. De Wu vallei staat bekend om zijn stille schoonheid, beboste bergen en zijn dramatische kliffen.

  image

  In de middag stappen we over naar een andere boot voor een ontspannen excursie langs de kloven van 'Goddess Stream' door de Shennv rivier. In de avond geniet je van het afscheidsdiner, terwijl we langs de Xiling vallei varen. De Xiling vallei, de langste en diepste kloof van de drie. Na het diner kan je genieten van een avondshow aan boord.

 • 7

  naar Yichang; trein naar Wuhan

  image

  's Morgens vroeg verlaten we de boot en bezoeken we de immense Drieklovendam bij Sandouping. Deze veelbesproken dam staat bekend om de natuurlijke barrières, grove kliffen en stroomversnellingen. Dit is 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. We varen tenslotte naar Yichang waar onze cruise eindigt. In de avond nemen we de trein die ons in ongeveer 2,5 uur naar Wuhan brengt.

 • 8

  Wuhan / vrije dag; nachttrein naar Hangzhou

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Wuhan. Deze stad kent een oude geschiedenis en ontwikkelt zich tegenwoordig steeds meer naar een moderne stad. Wil je iets leren over de geschiedenis en de oude cultuur? Breng dan een bezoek aan de Yellow Crane Tower en het Hubei provinciaal museum. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn de Guiyuan boeddhisten tempel en de Changchun Taoist tempel. We overnachten in de nachttrein die ons naar Hangzhou brengt.

 • 9

  Hangzhou / vrije dag

  image

  In de ochtend komen we aan in Hangzhou en gaan we naar ons hotel. De komende twee dagen heb je vrij om deze stad te verkennen. Hangzhou is een van de meest welvarende steden van China. Bezienswaardigheden als West Lake, de Lingyin tempel, de Six harmony pagode en de Dragon Well Tea zijn een bezoekje waard. 's Avonds kan je de bekende West Lake Impression Show bijwonen die bijna elke avond te zien is.

 • 10

  Hangzhou / vrije dag

  image

  Een goede manier om deze stad te verkennen is per fiets. Hangzhou kent het rode fietsenplan, wat inhoudt dat je op verschillende plekken in de stad een fiets kan huren en ook weer in kan leveren. Fiets rondom het mooie West Lake, de trekpleister van Hangzhou. West Lake is omgeven door leuke eettentjes, winkeltjes en verschillende tempels. Een van de bekendste en oudste straten van Hangzhou is de Qing He Fang straat, waar je een heel goed beeld krijgt van de Chinese cultuur.

 • 11

  naar Xitang

  image

  In de ochtend reizen we met onze bus naar Xitang. De bus zal zo'n 130 km afleggen voordat we deze stad bereiken. Xitang is misschien wel het meest authentieke waterstadje van China. Je kan een boottocht nemen over de kanalen of lekker rondlopen in de smalle straatjes van dit stadje. Schuif in de middag aan bij één van de vele restaurantjes die langs het water liggen. Relax en geniet van het uitzicht. Er zijn hier ook talloze winkeltjes om leuke souvenirs te kopen.

 • 12

  naar Shanghai

  image

  We reizen vandaag naar de laatste plaats die we aandoen tijdens de ze reis: Shanghai. Shanghai ligt zo'n 90 km van Xitang. We overnachten twee nachten in deze grote havenstad. ’s Avonds kun je slenteren over de Bund vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op het nieuwe Shanghai met zijn futuristische architectuur.

 • 13

  Shanghai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf de stad verkennen: bezoek de oude stad, de futuristische wijk Pudong of maak een boottocht over de Huangpu rivier. Shanghai staat bekend als de grootste en meest luxueuze winkelstad van China. Als je van het uitgaansleven in Shanghai wilt genieten dan kun je naar een bar in de 'French Concession' gaan. Shanghai heeft een paar grote tempels,

  image

  Jade Buddha is er een van. Dit is een prachtige tempel. Pudong is het zakencentrum van Shanghai. Hier kun je de Oriental Pearl Tower in, vanwaar je prachtige vergezichten over de stad hebt. Wil je meer het oude en traditionele Shanghai bezoeken? Dan kun je naar Yuyuan Old Street gaan. Dit is een ouderwets wijkje met typische Chinese winkeltjes.

 • 14

  vlucht Shanghai - Amsterdam

  image

  Vandaag komt ons China avontuur tot een einde. De bus brengt je naar de luchthaven van Shanghai en vanaf hier vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis China - Pop-up Yangtze riviercruise

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!