< Terug naar resultaten

Rondreis Nepal Annapurna Basecamp

Trekking langs de toppen van de Himalaya

23 dagen vanaf € 1.598 € 1.548

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • 11-daagse trektocht naar het Annapurna Base Camp (4130 m)
 • Trektocht inclusief berggids, assistent gidsen en dragers
 • Tijdens de trektocht overnachtingen in eenvoudige lodges
 • Tijdens de trektocht voldoende tijd om aan de hoogte te wennen
 • Stadstour in Kathmandu Vallei inbegrepen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 23 daagse rondreis Nepal Annapurna Basecamp

Tijdens deze wandelreis door Nepal maken we een 11 daagse trektocht naar het Annapurna Basecamp (ABC), één van de bekendste en mooiste wandelroutes van Nepal. Het hindoeïstische Nepal wordt doorsneden door de Himalaya met de hoogste bergtoppen ter wereld: de Mount Everest en de Annapurna. In het natuurreservaat Chitwan gaan we op zoek naar de Indiase neushoorn. Dompel je onder in de mystieke sfeer van de koningssteden in de Kathmandu vallei en dwaal rond tussen de schitterend bewerkte tempels en heilige Saddhu's.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Kathmandu
 2. Dag 2 - aankomst Kathmandu
 3. Dag 3 - Kathmandu / stadstour
 4. Dag 4 - naar Bandipur
 5. Dag 5 - naar Pokhara
 6. Dag 6 - dag 1 trektocht: naar Ulleri (1960 m)
 7. Dag 7 - dag 2 trektocht: naar Ghorepani (2850m)
 8. Dag 8 - dag 3 trektocht: via Poon Hill (3210) naar Tadapani (2590m)
 9. Dag 9 - dag 4 trektocht: naar Chomrong (2210m)
 10. Dag 10 - dag 5 trektocht: naar Himalaya Hotel (2840m)
 11. Dag 11 - dag 6 trektocht: naar Machapuchhare Base Camp (3700m)
 12. Dag 12 - dag 7 trektocht: naar Annapurna Basecamp (4130m)
 13. Dag 13 - dag 8 trektocht: naar Bamboo (2310m)
 14. Dag 14 - dag 9 trektocht: via Chomrong (2210m) naar Jhinu Danda (1760 m)
 15. Dag 15 - dag 10 trektocht: naar Pothana (1900m)
 16. Dag 16 - dag 11 trektocht: naar Phedi; Pokhara
 17. Dag 17 - Pokhara / vrije dag
 18. Dag 18 - naar Chitwan Nationaal Park
 19. Dag 19 - Chitwan / vrije dag
 20. Dag 20 - naar Nuwakot, the Famous Farm
 21. Dag 21 - naar Bhaktapur
 22. Dag 22 - Bhakapur - vrije dag
 23. Dag 23 - vlucht Kathmandu - Amsterdam
Bekijk reisroute

Actieve rondreis met 11-daagse trektocht naar Annapurna Base Camp

Dit is een actieve wandelvakantie in Nepal met een 11-daagse trekking door de Himalaya. Je loopt tussen de 6 en 8 uur per dag over paden die behoorlijk stijgen en dalen. In Kathmandu en Pokhara overnachten we in een comfortabel hotel. Tijdens de trektocht in eenvoudige lodges met gedeelde sanitaire voorzieningen. In Chitwan overnachten we in een sfeervolle lodge vlakbij het Nationaal Park. In Bandipur en Nuwakot overnachten we in prachtige, sfeervolle hotelletjes in typisch Nepalese stijl. We reizen in Nepal met een privé bus, zodat we zelf kunnen bepalen waar we willen stoppen.

Kathmandu, Bandipur en Pokhara

We beginnen deze actieve vakantie door Nepal in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een bonte mengeling van mensen, riksja's, fietsen, rijkelijk bewerkte tempels én heilige koeien.

In het autovrije Newari dorpje Bandipur lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. We overnachten in een sfeervol oud Newari koopmanshuis dat in volle glorie is hersteld.

Pokhara is prachtig gelegen aan het enorme Fewa Meer. Als je over het meer vaart met je roeibootje zie je de toppen van het Annapurna Massief weerspiegeld in het meer.

Wandelen langs de machtige Himalaya toppen van Nepal

Maar liefst 11 dagen trekken we over eeuwenoude paden en via kunstig gebouwde hangbruggen over snelstromende rivieren. De uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, de dalen en de dromerige dorpjes van Nepal zijn prachtig. We brengen één nacht door op het  Annapurna Basecamp op 4130 meter hoogte, waar je volledig bent omringd door gletsjers en imposante toppen van de Himalaya. 

Op zoek naar neushoorns in het Chitwan Nationaal Park

In het natuurreservaat Chitwan leven neushoorns, Bengaalse tijgers, krokodillen, herten, apen en schitterend gekleurde vogels. Per jeep of in een uitgeholde boomstam kun je dit reservaat in het warme zuiden van Nepal verkennen.

Ontspannen einde van deze wandelvakantie in Nepal

In het dorpje Nuwakot verblijven we in een boerderij in Newari stijl die helemaal in oude glorie is hersteld. Het is een heerlijke, landelijk gelegen plek. De tuin biedt een geweldig uitzicht op de vallei, en nodigt uit tot lekker relaxen. Of maak een wandeling door de prachtige omgeving.

We sluiten de reis af in Bhaktapur, één van de koningssteden in de Kathmandu Vallei. Bhaktapur heeft een prachtige, authentieke sfeer. Er staan veel tempels en in kleine winkeltjes zie je hoe zilversmeden, koperslagers en leerbewerkers op traditionele wijze hun ambacht uitoefenen. 's Avonds chanten oudere mannen voor de tempels tot de goden.

Single vakanties Nepal

Wij bieden diverse reizen naar Nepal speciaal bestemd voor alleenreizenden/singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Single vakanties naar Nepal Annapurna Basecamp

Wij bieden diverse reizen naar Nepal Annapurna Basecamp speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Nepal Annapurna Basecamp

Trekking langs de toppen van de Himalaya

image
23 dagen vanaf € 1.598 € 1.548
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.