< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Mexico, Guatemala en Honduras reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de hoogte. In het hoogland (San Cristóbal de las Casas in Mexico) kan het ‘s nachts wat frisser zijn (tussen de 10 en 15°C). Overdag is het in het algemeen aangenaam warm. In de regio rond Palenque en Tikal is het gedurende het gehele jaar erg vochtig en warm.
Het regenseizoen, dat bovendien het warmste seizoen is, valt tussen juni en september in Mexico en tussen juni en november in Guatemala. In deze periode regent het vrijwel nooit de hele dag. Meestal is het 's morgens droog en valt er 's middags of 's avonds een tropische bui.
Beste reistijd: Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in Mexico, Guatemala en Honduras, maar de voorkeur is te geven aan de drogere periode, die grotendeels valt tussen oktober en mei.

image

 Mexico, Guatemala en Honduras reizen met een festival

Semana Santa (Pasen)

Bijzonder aan te raden zijn periodes waarin de christelijke feesten vallen, zoals Pasen en Kerstmis. Tijdens de week voorafgaand aan Pasen, de Semana Santa, zijn er in Guatemala en Honduras veel kleurrijke processies te zien. Tijdens deze festivalreizen ben je in de week van Pasen in Antigua of Lago de Atitlán waar veel processies plaatsvinden. Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn de belangrijkste dagen van de Semana Santa. Heilige beelden worden door de straten gedragen en op de grond vind je bloementapijten die gekleurd zijn met zand in allerlei patronen.

Het wordt vooral in Antigua groots gevierd. Mensen maken op de grond prachtige bloementapijten (alfombras) in allerlei patronen, welke door de processies weer worden weggevaagd. Het is leuk om de mensen aan het werk te zien om de bloementapijten op te maken, sommige zijn maar liefst 100 meter lang. De processies zijn een ware happening en gaan tot diep in de nacht door. Daarnaast vinden er in de stad allerlei andere activiteiten plaats, zoals een voorstelling van de kruisiging van Jezus voor de kathedraal.

Kijk hieronder en bij 'data en prijzen' tijdens welk vertrek je Semana Santa mee kunt maken.

Día de los Muertos in San Cristóbal de las Casas (Allerheiligen/Allerzielen)

De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest-en herdenkingsdag. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november. Gedurende deze dagen is er veel te doen in San Christóbal de las casas en het nabijgelegen Chamula.

In Mexico gelooft men dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. Ze bereiden zich gedurende het hele jaar al voor op het festival. Ze verzamelen allerlei goederen om tijdens deze dagen te offeren aan de doden. Rond deze dagen worden de graven schoongemaakt en ze worden versierd. De graven van de dierbaren worden bezocht en men offert er o.a. voedsel en drank. Sommige families bouwen een altaar in hun huis. 

In San Christóbal de las casas is bijvoorbeeld een markt met allerlei zoetigheden, bijvoorbeeld een schedel van chocolade of een doodskist van suiker. Ook zijn er altaren gemaakt in hotels en restaurants. De lokale bevolking eet en drinkt op het kerkhof, er zijn muzikanten en alles is mooi versierd. Schedels en skeletten zijn veelvoorkomende symbolen deze dagen.

Kijk hieronder en bij 'data en prijzen' tijdens welk vertrek je Dia de los Muertos mee kunt maken.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Semana Santa (in Antigua) 02 apr 2017 23 GV
Semana Santa (bij meer van Atitlán) 04 apr 2017 23 B
Dia de los Muertos 24 okt 2017 23 GV
Semana Santa 18 mrt 2018 23 B
Semana Santa 20 mrt 2018 23 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Een positieve en flexibele instelling is wel belangrijk. We willen erop wijzen dat de gebieden waar we doorheen reizen vrij groot zijn en dat daardoor de reisroute een paar lange dagtrajecten bevat.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis hebben we de beschikking over een eigen bus. Zo zijn we flexibel in onze tijdsindeling en kunnen we stoppen waar we willen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Rio Dulce

In Rio Dulce overnachten we in de, aan de oever van de rivier gelegen, Hacienda Tijax. Dit is een bijzondere jungle-lodge die gericht is op duurzaam toerisme. De hutten zijn midden tussen de bomen gebouwd op palen en te bereiken via houten loopbruggen. Er zijn wandelpaden door het aangrenzende oorspronkelijke regenwoud en mangrovegebied. Onder begeleiding van een gids kan je een wandeling over het terrein maken, waarbij deze uitleg geeft over planten, bomen en vogels die in dit gebied voorkomen. Tijdens de wandeling kunnen liefhebbers over een 225 meter lange en 15 meter hoge hangbrug tussen de bomen lopen, waardoor je ook de vogels en planten in de toppen van de bomen kunt bewonderen.

Te Gast In Guatemala & Honduras

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Mexico, Guatemala en Honduras

De magie van de Maya's

image
23 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!