< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Genoeg tijd om het koloniale Paramaribo te bezoeken
 • Per fiets het Surinaamse ‘platteland’ en de historische plantages ontdekken
 • Overnachting bij een Saramaccaans dorp midden in het Amazoneoerwoud
 • Wandel door het schitterende regenwoud bij Brownsberg
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom!
 • Bezoek aan de legstranden van de zeeschildpadden aan de wilde kust van Suriname (afhankelijk van het legseizoen)
 • Vaar in een traditionele houten Korjaal over de Marowijnerivier
 • Ontdek het westen van Suriname, het moerasgebied Bigipan en Nickerie
 • Goede afwisseling tussen lodges en hotels
 • Vijfdaagse verlenging Curaçao mogelijk
 • Rechtstreekse vlucht met KLM

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Paramaribo

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Eenmaal aangekomen in Paramaribo word je per shuttlebus naar het eerste hotel gebracht waar we twee nachten zullen verblijven. Rust uit op het terras aan de rivier, flaneer langs de Waterkant of dwaal door de straten van deze bruisende hoofdstad. De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, dus ideaal om te voet te bezoeken.

 • 2

  Paramaribo

  image

  Paramaribo is een fascinerende stad aan de westoever van de Suriname rivier. Er heerst een multiculturele sfeer en de koloniale achtergrond van Suriname zorgt af en toe voor een typisch Nederlands tintje. Het historische centrum van de stad is de grootste trekpleister, wat in zijn geheel behoort tot werelderfgoed van Unesco. Paramaribo is veruit de enige echte stad van Suriname; de helft van de gehele bevolking van het land, zo’n 250.00 mensen, woont hier.

  image

  In de ochtend maken we een wandeling onder begeleiding van een gids. We brengen een bezoek aan de lokale markt waar je kennis kunt maken met de diversiteit aan fruit, groenten, kruiden en overige waren die Suriname te bieden heeft. Daarnaast wandelen we langs fraaie houten gebouwen, de houten basiliek, de moskee, de Joodse synagoge, het onafhankelijkheidsplein en Fort Zeelandia.

 • 3

  fiets- en boottocht via oude plantages naar Johanna Margaretha

  image

  We maken vandaag een prachtige fietstocht richting het Commewijne district, een voormalig plantagegebied. We fietsen naar “Platte Brug” waar we per tentboot de Surinamerivier oversteken. Commewijne is een gebied met uit de 18e eeuw stammende plantages. Velen zijn volledig overwoekerd en daarom herinneren alleen de oude plantagenamen ons nog aan de koloniale tijd.

  image

  We fietsen naar Peperpot waar we een rondleiding krijgen op een voormalige koffie- en cacaoplantage. Dit is een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Na ons bezoek vervolgen we onze weg naar Mariënburg, een oude suikerfabriek waar de overblijfselen van de machines nog te bewonderen zijn. We steken per boot de rivier weer over naar Johanna Margaretha waar we 1 nacht in hangmatten verblijven.

  Optioneel Liever geen hangmat?

  image

  Tijdens deze avontuurlijke reis hoort natuurlijk een bijpassend verblijf. Zo slapen we in totaal 3 nachten (bij Johanna Margaretha, Arouaba Island en Bigipan) in comfortabele hangmatten met klamboe in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • 4

  door het Marowijne district naar Albina

  image

  Na het ontbijt steken we de Commewijnerivier weer over met de boot en rijden over de Oost- Westverbinding richting het district Marowijne. Onderweg maken we een stop bij Stolkertsijver, vernoemd naar een suikerplantage. Ook in Moengo, wat heuvel betekent, maken we een korte stop. Moengo was vroeger het oude bauxietcentrum van Suriname en heeft een cruciale rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog bij het leveren van bauxiet voor het maken van aluminium.

  image

  Onderweg zullen we niks tekort komen en genieten we van Surinaams fruit, snacks en verfrissende drankjes. Eind van de middag komen we aan bij de laatste stop van vandaag. Albina is het grensdistrict van Suriname met Frans- Guyana waarna wij de weg vervolgen naar onze lodge waar we 1 nacht zullen verblijven. Je kunt er voor kiezen om in de avond een hengeltour te doen op de Marowijnerivier.

 • 5

  naar Arouaba Island

  image

  Vandaag stappen we op de boot naar het nergens op de kaart voorkomende Arouaba eiland, niet ver van Galibi. Het is mogelijk om te kajakken rond het eiland of andere wateractiviteiten te doen. Na de lunch maken we een wandeling op het strand van Awala Yalimapo aan de Frans Guyanese oever of op het strand van Galibi aan de Surinaamse oever. 

  image

  Tijdens de periode dat de schildpadden hun eieren komen leggen (februari tot augustus) is het mogelijk om 's avonds een bezoek te brengen aan deze legstranden bij Galibi. Een bijzonder gezicht om te zien hoe deze reuze schildpadden te werk gaan. Later op de avond zullen we terugkeren naar Arouaba eiland waar we mogen genieten van een barbecue met specialiteiten van de chef.

 • 6

  terug naar Albina / bezoek kamp en Bigiston dorpswandeling

  image

  Na het ontbijt keren we terug naar het vasteland. In de middag varen we langs een groot eiland midden in de Marowijnerivier waar we het voormalig strafkamp St. Jean du Maroni bezoeken. Na de 2 uur durende rondleiding vervolgen we onze weg naar het dorp Bigiston voor een wandeling. Het bijzondere aan dit dorp is dat het een mengeling is van inheemse en Marron gemeenschappen. Vele indrukken rijker stappen wij in de boot naar ons verblijf in Albina waar we nog 1 nacht zullen slapen.

 • 7

  naar Paramaribo / optioneel dolfijnentour

  image

  's Ochtends stappen we in de bus en keren we over de hoge Wijdenboschbrug terug naar Paramaribo waar we een nachtje zullen verblijven. Je hebt in de middag de tijd om je eigen gang te gaan. Veel van de koloniale houten huizen in het centrum zijn in de afgelopen periode gerenoveerd. Wanneer je door straten als de Heerenstraat, de Keizerstraat of de Jodenbreestraat loopt, lijkt het even alsof je in Nederland bent op een warme zomerdag.

  image

  Ook heb je de mogelijkheid om richting Leonsberg te gaan voor de dolfijnentoer. In een traditionele boot vaar je richting de monding van de Surinamerivier waar de dolfijnen rondom de boot verschijnen. Een onwijs gaaf gezicht! De boot vaart langs Fort Nieuw Amsterdam waar je kanonnen ziet staan die destijds de achterliggende plantages konden beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden.

 • 8

  via Jodensavanna naar Brownsberg

  image

  We trekken in zuidelijke richting naar de oude plantage van de Jodensavanna, gevestigd op een heuvel met uitzicht op de Surinamerivier. Dit gebied is een van de eerste Joodse nederzettingen. De eerste Joden die zich hier vestigden begonnen met de aanleg van suikerrietplantages. Onderweg bezoeken we de inheemse (Indianen) dorpen Redi Doti en Cassipora. In Suriname willen de inheemsen geen Indianen genoemd worden.

  image

  De ruïnes van de oudste synagoge in Zuid-Amerika, de grafzerken van de Joden en de op deze plantage werkzame slaven zijn nog steeds zichtbaar. Tijdens de rondleiding vertelt de gids alles wat op deze plantage heeft plaatsgevonden, de bloei maar ook de neergang. Tegenover de ingang bevindt zich het Cordonpad, wat in 1778 is aangelegd om de omliggende plantages tegen invallen van de Marrons te beschermen. Dit pad is 94 km lang en 10 meter breed.

  image

  's Middags reizen we door naar Brownsberg, waar we 2 nachten zullen verblijven. Brownsberg is een natuurreservaat gelegen in het Brokopondo district waar we een wandeling maken naar de Mazaronitop met het uitzicht over het Blommensteinmeer. Voordat hier een dam gebouwd werd, was het gebied van het meer bewoond. De mensen zijn verhuisd naar de zogenaamde transmigratiedorpen in de omgeving. In het meer zijn resten van boomtoppen nog zichtbaar, die zorgen voor een bijzonder beeld.

 • 9

  Brownsberg / wandeling

  image

  In Brownsberg maken we een wandeling en dalen we af naar verschillende watervallen die in het gebied voorkomen. De wandelpaden lopen dwars door het schitterende regenwoud over heuvels, maar vergen bij de klim en afdaling wel een goede conditie. Tussen de wandelingen door genieten we van een lekkere lunch in deze natuurlijke omgeving.

 • 10

  naar Jaw Jaw

  image

  We vertrekken vroeg richting de Afobakkaweg, die de noordelijke kustvlakte met het binnenland van het Amazoneoerwoud verbindt. Deze weg voert ons naar Atjoni, de belangrijkste aanmeer- en handelsplaats in het gebied. Eenmaal aangekomen in Atjoni, stappen we over in een traditionele houten korjaal. Tijdens deze boottocht zullen we enkele kleine Saramaccaanse dorpen passeren voordat we bij Jaw Jaw, onze verblijfplaats, zullen aankomen.

  image

  Saramaccaners is de naam die de slaven kregen die naar dit vroeger moeilijk bereikbare gebied zijn gevlucht. Bij de aankomst op Jaw Jaw zullen we eerst de lodges betrekken. Vervolgens verkennen we de omgeving en kunnen we lekker zwemmen in de sula’s. Na het avondeten is er een cultureel optreden met verschillende traditionele dansen en volop gelegenheid om de dorpsbewoners te ontmoeten.

 • 11

  Jaw Jaw / jungletocht

  image

  ‘s Morgens wakker worden midden in het Amazone oerwoud is een bijzondere beleving, zeker met de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die in de snel stromende rivier hun ochtend bad nemen. Vandaag zullen wij onder leiding van een lokale gids een lange wandeling maken door de jungle via Les Spanci naar Gunsi. Dit dorp, waar wij zullen lunchen, ligt dichtbij de Ferulassi watervallen en u kunt lekker afkoelen in het bruisende water dat dienst doet als natuurlijke ”jacuzzi”.

  image

  In de late middag varen we per boot naar Jaw Jaw. In de avonduren kun je bij het kampvuur, van zelf verzameld hout, bijpraten over de opgedane indrukken eerder op de dag. De gids zal uitleg geven over de leefgewoonten van de bijzondere bevolking in dit gebied, die door hun besloten gemeenschap veel oude gebruiken uit Afrika hebben kunnen behouden.

 • 12

  Jaw Jaw / bezoek dorpje en boswandeling

  image

  We brengen vandaag een bezoek aan een dorpje en maken vervolgens een boswandeling. Tijdens deze wandeling zien we misschien wat kostgrondjes. Hier verbouwen de Marronvrouwen hun gewassen. In de middag keren we terug en in de avond na het avondeten is er de mogelijkheid om een tocht te maken om misschien wel kaaimannen te spotten.

 • 13

  naar Palulu

  image

  Na het ontbijt kun je nog wat relaxen en indrukken opdoen van het dorp en de lokale bevolking. We keren per korjaal terug naar Atjoni waar de bus ons naar Palulu zal brengen. De eco-camping waar we verblijven heeft een unieke ligging midden in een immens groot beschermd savannebos. Respect voor de natuurlijke omgeving staat in een hoog vaandel. Jagen en vissen is ten strengste verboden en de flora en fauna zullen je regelmatig verrassen.

  image

  Na aankomst volgt een boswandeling en krijg je de gelegenheid heerlijk te zwemmen of pootje te baden in het koele water van de natuurkreek. Na het avondmaal genieten we van een kampvuur dat onze gids zal maken. ‘s Morgens hoor je al vroeg de geluiden van de ontwakende natuur. Het verblijf in dit prachtige gebied met alle eigenschappen van de volle jungle waar je in vooropgezette tenten slaapt, zal je zeker bevallen.

 • 14

  via Groningen en Totness naar Nickerie

  image

  Al vroeg vertrekken we in westelijke richting naar het rijstdistrict Nickerie met als hoofdplaats Nieuw-Nickerie. We stoppen onderweg in districten met elk hun eigen unieke karakter. Groningen is de hoofdstad van het Saramacca district en beschikt over de meeste monumenten. In dit gebied leven de 'boeroes' (Nederlandse boeren) hoofdzakelijk van de veeteelt en landbouw. We krijgen een rondleiding bij plantage Misgunst en worden op een interessante wijze bijgepraat over de geschiedenis van de plantage, de verschillende stammen en hun gewoonten.

  image

  Na de lunch vervolgen we onze weg naar het zeer dunbevolkte Coronie district wat bekend staat om de kokoscultuur. De meeste mensen wonen in Totness en Friendship, de twee belangrijkste nederzettingen van het district. De Engelse namen, evenals het links rijden, herinneren nog aan de tijd van de Engelse overheersing. In dit district is de architectuur van de slavenperiode nog steeds te zien. Zodra je merkt dat de kokospalmen gaandeweg plaats maken voor een uitgestrekt polderlandschap bevind je je in Nickerie. Hier verbouwt men voornamelijk rijst.
  We zullen hier een nacht verblijven.

 • 15

  Nickerie / boottocht Bigi Pan

  image

  Het hoogtepunt van de reis beleef je tijdens een vaartocht met een houten korjaal door de grootste lagune van Suriname, gelegen in het natuurreservaat Bigi Pan. Bigi Pan betekent 'groot meer'. Dit reservaat bestaat uit een groot moerasgebied met mangrovebossen, kreken en modderbanken. Ook is het rijk aan bijzondere flora en fauna.

  image

  Vogel- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bigipan. Verder wemelt het water van vele en verschillende soorten vissen, waardoor er bij de aanmeersteiger bijna altijd vissers te vinden zijn. Je kunt het moerasmeer verder verkennen, gaan vissen of neem bijvoorbeeld een modderbad. Als je geluk hebt, kun je hier ’s avonds kaaimannen spotten. We verblijven een nacht in een eenvoudige lodge midden op het meer.

 • 16

  naar Paramaribo

  image

  Na vele indrukken opgedaan te hebben in het natuurgebied van Bigipan vervolgen we onze weg terug naar Paramaribo. Onderweg zullen we nog een stop maken in het Coronie district waar we zullen genieten van een verkoelend kokosdrankje. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kun je zelf invulling geven aan alweer de een-na-laatste dag in Suriname. Bekijk alvast je geschoten foto's in de hangmat of neem een verfrissende duik in het zwembad van ons hotel.

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Aan het eind van dag 17 vliegen we terug naar Nederland. Je kunt vandaag bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Markt Zuid. Ook kun je een bezoek brengen aan de grootste moskee van het gehele Caribische gebied: de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam Mosque. Deze moskee is met de hand gebouwd; het kostte daardoor 20 jaar om dit bouwwerk neer te zetten. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 18

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug in Nederland!

Verlengingspakketten

 • +

  5-daagse verlenging op Curaçao in Rancho el Sobrino***

  verlenging Curaçao

  Het is mogelijk om je reis met vijf dagen te verlengen op Curaçao. De prijs is inclusief 1 extra overnachting in Paramaribo met ontbijt, transfer en 4 overnachtingen in een driesterrenhotel op Curaçao obv logies.

  Rancho el Sobrino is een klein maar intiem resort gelegen aan de westkust van Curaçao, vlakbij Playa Kalki en de Kleine Knip en omringd door tropische natuur. Er zijn 12 studio's en appartementen die voorzien zijn van airconditioning. Er is een zwembad, een restaurant, een bar en wifi is gratis beschikbaar.

  NB: Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao wordt je opgewacht door een Nederlandssprekende representative. Ze draagt een Sawadee T-shirt en zal je begeleiden naar de transfer die je naar het hotel zal brengen. Ook is zij tijdens het verblijf op Curaçao het aanspreekpunt en kun je met vragen bij haar terecht.


  - verlenging Curaçao Rancho el Sobrino*** (obv2p) 5 dagen € 595,-
  - verlenging Curaçao Rancho el Sobrino*** (obv1p) 5 dagen € 820,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 17

  extra nacht Paramaribo

  Terwijl de groep vandaag terugvliegt naar Amsterdam, blijf jij nog een extra dag en nacht in Paramaribo. De volgende dag vlieg je naar Curaçao.

 • 18

  vlucht naar Curaçao

  Vandaag vliegen we in ongeveer 2,5 uur naar Curaçao waar je een aantal dagen de tijd hebt om het eiland te verkennen en te genieten van de mooie stranden en de relaxte sfeer.

 • 19

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 20

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 21

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

 • 23

  aankomst Amsterdam

 • +

  5-daagse verlenging op Curaçao in Jan Thiel Resort****

  verlenging Curaçao

  Het is mogelijk om je reis met vijf dagen te verlengen op Curaçao. De prijs is inclusief 1 extra overnachting in Paramaribo met ontbijt, transfer en 4 overnachtingen in een viersterrenhotel op Curaçao obv logies.

  Livingstone Jan Thiel Resort ligt in de buurt van Willemstad, vlakbij de toeristische Jan Thiel baai. Dit comfortabele resort beschikt over ruime kleurrijke appartementen en bungalows, voorzien zijn van airconditioning. Het strand is op loopafstand. Verder is er o.a. een zwembad, een restaurant, een bar, verschillende winkeltjes een ijssalon en een spa.

  NB: Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao wordt je opgewacht door een Nederlandssprekende representative. Ze draagt een Sawadee T-shirt en zal je begeleiden naar de transfer die je naar het hotel zal brengen. Ook is zij tijdens het verblijf op Curaçao het aanspreekpunt en kun je met vragen bij haar terecht.


  - verlenging Curaçao Jan Thiel Resort**** (obv2p) 5 dagen € 765,-
  - verlenging Curaçao Jan Thiel Resort**** (obv1p) 5 dagen € 1.160,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 17

  extra nacht Paramaribo

  Terwijl de groep vandaag terugvliegt naar Amsterdam, blijf jij nog een extra dag en nacht in Paramaribo. De volgende dag vlieg je naar Curaçao.

 • 18

  vlucht naar Curaçao

  Vandaag vliegen we in ongeveer 2,5 uur naar Curaçao waar je een aantal dagen de tijd hebt om het eiland te verkennen en te genieten van de mooie stranden en de relaxte sfeer.

 • 19

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 20

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 21

  Curaçao / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

 • 23

  aankomst Amsterdam

Rondreis Suriname

Inheemse bevolking en ongerepte jungle

suriname
18 dagen vanaf € 2.398 € 2.198
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 30 september bij Pied a Terre, Amsterdam
 • 13 oktober bij theater Odeon, Zwolle 

Of zien we je tijdens ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november?

Meld je gratis & vrijblijvend aan.