< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Residence Inn - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Residence Inn is een statig hotel iets buiten het centrum van Paramaribo. Er is een zwembad aanwezig en het hotel heeft een mooie tropische tuin.

 •  

  Queens Hotel - Paramaribo

  • image image
   zwembad
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   wifi

  Het Queens Hotel ligt centraal gelegen in het uitgaans- en historisch centrum van Paramaribo. Het is omringd door gezellige terrasjes en restaurants en winkelstraten. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, balkon, airconditioning en koelkast. Verder is er in het hotel een fitnesscentrum aanwezig, een tuin met zwembad, restaurant en bar en kan er gebruik worden gemaakt van gratis Wi-Fi. 

 •  

  Hangmattenkamp - Johanna Margaretha

  • image image
   gedeelde badkamer

  Na de oversteek van de Commewijnerivier komen we aan bij Johanna Margaretha. De plek van deze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor moerastochten naar het strand van Matapica (seizoensgebonden) en wandelingen in de omgeving. Je brengt de nacht door in een eenvoudige open lodge in je eigen hangmat. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Galibi Lodge - Galibi

  • image image
   gedeelde badkamer

  We verblijven twee nachten in een eenvoudige accommodatie in Christiaankondre, gelegen in een prachtige omgeving aan het water. Je kan hier heerlijk op het strand luieren of in één van de hangmatten met een kop koffie of thee. We slapen hier op bedden en het sanitair wordt hier gedeeld. Ook deel je samen met 4 andere medereizigers een slaapkamer. 

 •  

  Brownsberg Lodge - Brownsberg

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in Brownsberg in verschillende guesthouses met meerdere kamers met in elk een aantal bedden. Je slaapt hier maximaal met 2- 4 personen in een kamer. Het sanitair is gemeenschappelijk.

 •  

  Jaw Jaw Lodge - Jaw Jaw

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Jaw Jaw overnachten we in een bijzondere omgeving. De kamers zelf zijn eenvoudig, maar het gaat hier meer om de locatie. Wat hier juist speciaal is, is dat de achtertuin een lokaal dorp is wat je van dichtbij kunt aanschouwen. In de kamers staan meerdere, zelf getimmerde bedden met klamboe. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met een koud-water douche, maar je kunt je natuurlijk ook wassen in de rivier. In de vooravond tot 22.00 is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruikgemaakt van olielampen.

 •  

  Palulu Campsite - Palulu

  • image image
   gedeelde badkamer

  Op deze unieke plek middenin een groot savannebos is de Palulu Jungle Camping gelegen waar we verblijven. Er zijn verschillende lodges voor hangmatten en tenten, een grote keuken met eettafel en twee gebouwen met toiletten en douches. De keuken is voorzien van zonnepaneelverlichting en de overige hutten worden door middel van petroleumlampen voorzien van verlichting in de avonduren. Verderop in het bos kun je zwemmen in de kreek en ontspannen op de vlonder. 

 •  

  Residence Inn Nickerie - Nieuw Nickerie

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hotel is gelegen vlakbij de Nickerie rivier in het gelijkgenaamde plaatsje Nieuw Nickerie. Het hotel beschikt over een ruim buitenterras en een restaurant en op loopafstand zijn er bovendien ook nog enkele restaurantjes te vinden. Je zult verblijven in een kamer met eigen badkamer. Ook is er gratis wifi in het complex. 

 •  

  Maratakka Lodge - Maratakka

  De zeer eenvoudige Maratakka Lodge is gelegen aan de Maratakka-rivier, een zijtak van de Nickerie-rivier. Hier ervaar je het echte Suriname. Een lodge midden in het Maratakka natuurreservaat, slapend in een hangmat met eenvoudige faciliteiten. Geniet van de omgevingsgeluiden en wordt gewekt door het geluid van de vogels. 

Accommodatie algemeen

Deze reis is alleen geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen. Dingen lopen in Suriname soms anders dan gepland; het toerisme staat nog in de kinderschoenen. We overnachten vaak onder zeer primitieve omstandigheden in een hangmat of op een matje/simpel bed in een gemeenschappelijke ruimte en er zijn niet altijd sanitaire voorzieningen. Tijdens de jungletocht beschikken we niet altijd over douches, maar je kunt altijd een verfrissende duik in de rivier nemen. Deze reis is dan ook bedoeld voor reizigers met een flexibele instelling. 

In Paramaribo overnachten we in tweepersoonskamers met eigen badkamer in een 3 sterren hotel. In Galibi en Nieuw Nickerie overnachten we in tweepersoonskamers met toilet en douche.

In Brownsberg en Jaw Jaw slapen we met twee of meer personen op een kamer. Eenmaal, bij Palulu, overnachten we in vooropgezette tenten.

In Johanna Margaretha, op Arouaba Eiland en Maratakka overnachten we in comfortabele hangmatten met klamboe in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Tijdens de reis overnachten we in enkele accommodaties waar de lokale mensen betrokken worden bij de accommodatie. Deze zijn in dienst van de accommodatie houder en ook worden er producten uit de omgeving ingekocht, zodat zij hier profijt aan hebben. Zo hebben de accommodaties in Galibi, Johanna & Margaretha bootmannen, een lokale gids en keukenpersoneel in dienst die allemaal uit het dorp komen.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 330.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 330.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Bij het boeken van een kamer op indeling, wordt van je verwacht dat je rekening houdt met je kamergenoot. Denk je dat jouw kamergenoot last van je gaat ondervinden omdat je snurkt, laat opblijft of vaak midden in de nacht op moet staan? Dan boek je te allen tijde een eenpersoonskamer. Boek je toch op indeling, maar blijkt tijdens de reis dat jouw kamergenoot overlast ervaart? Dan ben je verplicht ter plekke alsnog een eigen kamer te boeken. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor jouw rekening en dienen ter plekke te worden voldaan.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo en Nieuw Nickerie.

 Vervoer ter plaatse

Voor het vervoer over de weg hebben we de beschikking over een eigen bus met chauffeur, de Commewijne Plantages bezoeken we op de fiets. Naar Arouaba Eiland in de Marowijne Rivier, vanaf Atjoni naar Jaw Jaw in het Amazoneoerwoud en in het natuurreservaat Maratakka maken we gebruik van boten. Er zijn tijdens alle boottochten gedurende deze reis zwemvesten aanwezig. De boten vertrekken pas als iedereen zijn/haar zwemvest aan heeft.

Groepsrondreis Suriname

Inheemse bevolking en ongerepte jungle

suriname
18 dagen vanaf € 2.899 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven