< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Een ontspannen manier om de hoogtepunten van het heilige land te beleven
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als het Meer van Galilea, Nazareth en Bethlehem
 • Bekijk de Klaagmuur, Tempelberg en de Heilige Grafkerk in Jeruzalem
 • Twee nachten in een Kibboets
 • Volle dag in bruisend en modern Tel Aviv en het historische Jaffa
 • Drijven in de Dode Zee
 • Ontspannen afsluiten in Eilat, waar je perfect kunt duiken en snorkelen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar het hotel in Tel Aviv, waar we de komende twee nachten verblijven.

 • 2

  Tel Aviv / stadstour

  Tel Aviv is de bruisendste en meest vrijdenkende metropool van het Midden-Oosten. Tel Aviv wordt ook de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl, welke we vandaag zeker tegen zullen komen tijdens de stadstour. Tijdens deze stadstour doen we verschillende delen van Tel Aviv aan zoals de Rostchild Boulevard en het oude Jaffa. Het historisch rijke Jaffa wordt beschouwd als een van de oudste steden ter wereld. Met zijn kronkelende straatjes en bezienswaardigheden als de kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda-rots, het Kedumim-plein en de Sint-Peter kerk een bezoek meert dan waard.

 • 3

  Oude Romeinse steden en Nazareth

  We verlaten Tel Aviv en rijden noordwaarts naar de Grieks-Romeinse stad Caesarea en de kruisvaardersstad Akko. Caesarea staat bekend als een archeologisch park. Hier zijn tientallen opgravingen gedaan. Zo kun je nog verschillende vondsten, zoals een aquaduct, kathedraal en het paleis van Herodes, bekijken.

  Akko is een oude havenplaats met een lange geschiedenis in de Griekse en Romeinse tijd en in 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. We gaan verder naar een van de belangrijkste steden uit de geschiedenis: Nazareth, de stad waar Jezus opgroeide. In deze stad, omgeven door heuvels, bezoeken we de grootste basiliek van het Midden-Oosten: de Basiliek van de Aankondiging of Annunciatie. Uiteraard bezoeken we het oude centrum en de kleurrijke markt, waar je lekkernijen en zoetigheden kunt proeven. We slapen twee nachten in een comfortabele kibboets.

 • 4

  Boottocht over het Meer van Galilea en de Golanhoogvlakte

  Vanuit Akko vervolgen we onze weg naar de Hoogvlakte van Golan, waar we op berg Bental prachtig uitzicht hebben. Rond het Meer van Galilea liggen veel belangrijke christelijke plaatsen, aangezien een groot deel van Jezus' leven zich afspeelde rond dit meer. Jezus heeft een tijd lang aan het Meer van Galilea gewoond, in Kafarnaüm, waar hij onderricht gaf in de oude synagoge, welke we dan ook bezoeken. Naast deze bezoeken maken we ook een prachtige boottocht over het meer van Galilea en in de omgeving bezoeken we een Druzen-dorp. De Druzen zijn een Arabisch sprekende minderheid, van wie het geloof kenmerken van de Islam vertoont, maar ook niet-Islamitische elementen, zoals reïncarnatie bevat. Het is erg bijzonder om kennis te maken met deze bevolkingsgroep.

 • 5

  naar Jeruzalem / stadstour

  De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen. Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis en tijdens de stadstour bezoeken we de Oude Stad, de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk. Ook gana we langs de Via Dolorosa naar de kerk van het Heilige Graf. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 6

  Jeruzalem

  Vandaag heb je de tijd om Jeruzalem verder te ontdekken. In Jeruzalem is ongelofelijk veel te zien en te beleven, wat betekent dat je je niet zult vervelen de komende twee dagen! Natuurlijk wonen we een Joodse Bar Mitzwa bij die bij de klaagmuur in de Oude Stad worden gehouden. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Verder kun je Mount Zion en de Olijfberg op om een schitterend uitzicht op de gehele oude stad te hebben, je kunt naar de Kruisigingskerk of een bezoek brengen aan het Holocaustmuseum, waar op indrukwekkende wijze de Jodenvervolging in beeld wordt gebracht. Een ander bijzonder museum is het Israëlmuseum, waar de Dode Zee rollen met beschrijvingen van Bijbelinterpretaties liggen.

 • 7

  Jeruzalem / optionele excursie Bethlehem

  De ochtend kun je zelf nog door de straten van de oude en eeuwig stad dwalen. Vandaag kun je een bezoek brengen aan het dichtbij gelegen Bethlehem. Bethlehem ligt gelegen in het Palestijnse gebied en is naast Nazareth, een van de bekendere Bijbelse steden. Zowel de wieg van koning David als van Jezus zouden hier gestaan hebben. In Bethlehem bezoek je een van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee Hierna gaan we terug naar Jeruzalem voor de laatste overnachting in deze indrukwekkende stad.

 • 8

  naar de Negev woestijn / bezoek Dode zee

  Door de wildernis van Judea gaan we op weg naar het Fort van Massada, die op een rots bij de Dode zee staat. Dit is het laatste bolwerk van de Joden is in hun opstand tegen de Romeinen. Je kunt omhoog met een kabelbaan of via het zeer oude en bekende slangenpad, dat al door Josephus wordt beschreven. Hierna vervolgen we onze weg naar het laagste oppervlaktepunt van Israël (en zelf van de wereld!): de Dode Zee, dat in een natuurlijk dal op ruim 400 meter onder zeeniveau ligt. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. We nemen de hele middag de tijd om hier te genieten! Hierna rijden we de Negev-woestijn in, waar we op de thee gaan bij een bedoeïenfamilie en waar je deze manier van leven leert kennen. Vannacht slapen we in een bedoeïenenkamp in de woestijn.

 • 9

  naar Arad via bezoek Ramon krater / optionele jeeptour

  Vandaag word je midden in de Negev-woestijn wakker, een hele andere setting dan je tot nu toe gewend bent van Israël. Na het ontbijt kun je kiezen om een jeeptour of een mountainbike tour door de woestijn te maken. Onderweg maken we een stop bij de beroemde Ramonkrater. Deze krater is een geologisch gevormde krater en met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld. We slapen vannacht in een hotel in Arad.

 • 10

  Naar Eilat

  ’s Ochtends gaan we op weg naar de zuidelijk gelegen plaats Eilat. Onderweg stoppen we bij een wijnmakerij, wat een hele aparte gewaarwording is zo in het midden van de droge woestijn In Eilat kun je lekker luieren aan het strand, snorkelen in zee. In Eilat overnacht je in een comfortabel hotel.

  Optioneel Boottocht Eilat

  Boottocht Eilat
  Vandaag zijn we de hele dag in Eilat. Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van 4uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een lunch is inclusief de boottocht. Liefhebbers van snorkelen en duiken kunnen hun hart in de wateren bij Eilat ophalen. Door de overvloed aan koraal en de veelkleurige vissen is dit één van de beroemdste onderwater tuinen ter wereld. De boottocht is inlcusief snorkelmateriaal.

  Optioneel Petra in Jordanië

  Petra in Jordanië
  De roze stad Petra in Jordanië behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Op slechts 2 uur rijden van Eilat ligt de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Eén van de wegen ernaartoe is via een smalle hoge kloof vol kleurschakeringen in de rotswanden. Tijdens deze excursie is de lunch en de entree van Petra inbegrepen. N.B. Houdt er rekening mee dat er nog extra kosten bijkomen: $50,- voor de grenstaxen. N.B. Houdt er rekening mee dat je paspoort nog 6 maanden geldig is.
 • 11

  terug naar Tel Aviv

  In de loop van dag 11 gaan we terug naar Tel Aviv, waar je tot aan het vertrek een hotelkamer hebt en nog de stad in kunt. In de loop van de nacht rijden we naar het vliegveld van Tel Aviv.

 • 12

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Tel Aviv

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Eilat

  Je kunt deze reis met drie dagen verlengen aan het strand van Eilat. Je verblijft in het comfortabele La Playa Hotel waar je de eerdere twee nachten in Eilat ook overnacht hebt. Na nog twee dagen doorgebracht te hebben aan het strand van Eilat neem je op dag 14 een binnenlandse vlucht naar Tel Aviv. Hier heb je nog een overnachting om in de vroege ochtend van dag 15 de terugvlucht naar Amsterdam te nemen.
  De prijs is inclusief:
  • Twee hotelovernachtingen met ontbijt
  • Transfer naar de luchthaven van Eilat
  • Binnenlandse vlucht Eilat – Tel Aviv
  • Een overnachting in Tel Aviv
  • Transfers van en naar het vliegveld van Tel Aviv


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 11

  Eilat

 • 12

  Eilat

 • 13

  Eilat

 • 14

  Eilat

 • 15

  Vlucht naar Tel Aviv / vlucht naar Amsterdam

 • +

  3-daagse verlenging Tel Aviv

  Je kunt deze reis met drie dagen verlengen in de bruisende metropool Tel Aviv. Je verblijft in het comfortabele waar je aan het begin van de reis ook verblijft. Op dag 11 ga je met de groep naar Tel Aviv, waar je afgezet zal worden bij het hotel waar je eerder tijdens de reis overnacht hebt. Gedurende de drie dagen kun je Tel Aviv van binnen en van buiten leren kennen. In de vroege ochtend van dag 15 keer je terug naar Amsterdam.
  De prijs is inclusief:
  • Drie hotelovernachtingen met ontbijt
  • Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 11

  naar Tel Aviv

 • 12

  Tel Aviv

 • 13

  Tel Aviv

 • 14

  Tel Aviv

 • 15

  Vlucht naar Amsterdam

Rondreis Israël Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven