8-daagse groepsrondreis Israël Hoogtepunten | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Israël Hoogtepunten

Zeg sjalom tegen Israël

Waarom deze reis?

 • Rechtstreekse vluchten
 • Ontdek alle hoogtepunten van het Heilige Land
 • Inclusief boottocht over het meer van Galilea
 • Bezoek aan de geboortekerk in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als Jeruzalem, Bethlehem en het Meer van Galilea

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  1 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 8 daagse Groepsrondreis Israël Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van Israël tijdens deze rondreis door het beloofde land in 8 dagen. We beginnen de reis in Heilige stad Jeruzalem en eindigen in relaxt Tel Aviv. Jeruzalem is een bijzondere stad. Tijdens ons bezoek aan de oude stad komen Bijbelverhalen tot leven wanneer we de Via Dolorosa volgen. Bij het meer van Galilea slapen we in een kibboets, bezoeken we Bijbelse plaatsen rondom het meer en maken we een boottocht. Uiteraard bezoeken we de Dode Zee waarin je blijft drijven door het hoge zoutgehalte in het water. We strekken de benen in Qumran Nationaal Park en de Golanhoogten, waar je prachtig kunt wandelen. Nergens anders kun je deze rondreis beter afsluiten dan in ontspannen Tel Aviv. 

 1. Dag 1 - vlucht naar Tel Aviv / naar Jeruzalem
 2. Dag 2 - Jeruzalem / bezoek Oude Stad
 3. Dag 3 - Nieuwe stad Jeruzalem / naar Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 4. Dag 4 - via de Dode Zee en Qumran N.P. (gelegen in Palestijns gebied) naar Tiberias
 5. Dag 5 - Tiberias / boottocht en bezoek rondom het meer van Galilea
 6. Dag 6 - via Haïfa en Caesarea naar Tel Aviv
 7. Dag 7 - Tel Aviv / vrije dag
 8. Dag 8 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Israël, dagen

Over de Via Dolorosa naar de Heilige Grafkerk

Geen enkele stad is zoals Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg heb je een prachtig uitzicht over de Oude Stad. We lopen over de Via Dolorosa (lijdensweg) die Jezus zou hebben afgelegd vanaf zijn veroordeling tot aan de Heilige Grafkerk. Op verschillende plekken op de lijdensweg vind je een Romeins getal aan de muur waar zich een gebeurtenis voor zou hebben gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld zien waar Jezus de eerste keer zou zijn gevallen en waar Simon hem hielp het kruis te dragen. De Via Dolorosa eindigt in de Heilige Grafkerk, waar Jezus uiteindelijk gekruisigd zou zijn. In de Oude Stad bezoeken we natuurlijk ook de klaagmuur. 

Bijbelse hoogtepunten & slapen in een kibboets

Overal in Israël vind je natuurlijk plekken waar Bijbelse gebeurtenissen zich zouden hebben afgespeeld. In Bethlehem staat de geboortekerk, waar Jezus zou zijn geboren. Op en rondom het Meer van Galilea zouden vele verhalen zich hebben afgespeeld. Zo liep Jezus hier over het water en vond in Tabgha de broodvermenigvuldiging plaats. In de omgeving van Tiberias, gelegen aan het Meer van Galilea, overnachten we in een kibboets. Een kibboets is een collectieve leefgemeenschap waar meerdere gezinnen samen wonen en leven. Kibboetsen zijn zeer belangrijk voor de vorming van de Israëlische cultuur. Tegenwoordig worden veel kibboetsen gebruikt als accommodatie die nog steeds wordt gerund door dezelfde families. 

De Dode Zee, ruige natuur & Caesarea

Wanneer je gaat zitten in de Dode Zee en je voeten van de bodem loslaat, floep je direct met je benen omhoog en blijf je drijven. Een vreemd, maar heerlijk gevoel. Het zout en de modder van de bodem van de Dode Zee zijn goed voor je huid, dus smeer je er zeker mee in. Het is alleen al leuk voor de foto! In Qumran Nationaal Park en de Golanhoogten maken we een wandeling door ruige natuur. Je kunt een bezoek brengen aan Caesarea Nationaal Park. In dit archeologisch park zijn tientallen opgravingen gedaan. 

Flaneren over de boulevard 

Tel Aviv is een heerlijke stad. Iedereen lijkt ontspannen. Je kunt het oude Jaffa bezoeken, slenteren over de boulevard, zwemmen in de zee, verschrikkelijk lekker eten en 's avonds gezellig borrelen op een van de vele terrasjes. Genietend deze reis afsluiten doe je nergens beter dan in Tel Aviv! 

Reizen door Israël

Israël is een bijzonder land en de mengelmoes van religies is zonder meer fascinerend. Met name de Bijbelse geschiedenis maakt dit land zo populair onder reizigers. Tijdens de reis zal je merken dat het op de meeste Bijbelse/historische plaatsen erg druk kan zijn. Wij wisselen deze plekken daarom zoveel mogelijk af met minder druk bezochte plaatsen. Deze Bijbelse/historisch plekken hebben uiteraard te maken met openingstijden en vanwege drukte ook wachttijden. Doordat we veel van deze plekken aan jullie willen laten zien kan het voorkomen dat je tijdens een reis door Israël minder individuele vrijheid hebt dan je misschien gewend bent.

 Ook zien we dat veel andere reisorganisaties nogal eens met groepen van 40 personen of meer door Israël reizen. Hierdoor zijn er vooral veel grote hotels gebouwd en is het voor ons niet altijd mogelijk om je onder te brengen in de kleinschalige accommodaties, die je van ons gewend bent. Daarnaast krijgen Israëlische reisbegeleiders vanuit de overheid een intensieve training voordat ze groepen reizigers mogen begeleiden. In deze training leren ze heel veel over de rijke geschiedenis en de cultuur van dit prachtige land, welke ze graag uitgebreid met je delen. Zoals je weet, is de politieke situatie in Israël en haar directe buurlanden uiterst complex. Het hierover met elkaar van gedachten wisselen, kan erg interessant zijn. Bedenk daarbij wel dat de gemiddelde Israëliër doorgaans heel anders tegen de situatie in het Midden-Oosten aankijkt dan wij in Nederland. Voorkom in zo’n geval een mogelijk heftige  discussie en respecteer dan dat iemand er anders over denkt dan jij. Wij wensen je alvast een geweldige reis in dit prachtige land. 

Groepsrondreis Israël Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven