Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Israël Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tel Aviv / naar Jeruzalem

  Welkom in het Beloofde Land! Na aankomst rijden we in ongeveer een uur naar Jeruzalem waar we twee nachten verblijven. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 2

  Jeruzalem / bezoek Oude Stad

  image

  De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen. Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis. 

  image

  We bezoeken de Oude Stad, de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk en de Sint-Annakerk. Ook lopen over de Via Dolorosa(lijdensweg) naar de kerk van het Heilige Graf. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Nieuwe stad Jeruzalem / naar Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)

  image

  In de ochtend heb je de tijd om de nieuwe stad van Jeruzalem te bezoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om rond te dwalen door de Oude Stad. In de middag rijden we naar Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied). Bethlehem is de geboortestad van Jezus en Koning David. In Bethlehem bezoeken we natuurlijk een van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via de Dode Zee en Qumran N.P. (gelegen in Palestijns gebied) naar Tiberias

  image

  We rijden verder naar de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Vervolgens rijden we richting het noorden naar het Qumran Nationaal Park. Dit nationale park ligt in de Judea woestijn aan de noordelijke oevers van de Dode Zee. In de 2e eeuw voor Christus werd Qumran gevestigd door leden van de Essene-sekte, de schrijvers van de Dode Zeerollen. 

  In het park maken we een wandeling waarbij de reisbegeleiders ons van alles verteld over de geschiedenis van deze plek. Na de wandeling rijden we richting Tiberias, gelegen aan het Meer van Galilea. We slapen twee nachten in een kibboets. Een kibboets is een collectieve leefgemeenschap in Israël waar meerdere gezinnen samen wonen en leven. Deze kibboetsen spelen een belangrijke rol in de vorming van de Israëlische cultuur. Tegenwoordig worden veel kibboetsen gebruikt als accommodatie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  Tiberias / boottocht en bezoek rondom het meer van Galilea

  image

  We beginnen de dag met een ontspannen boottocht over het meer van Galilea. Hier zou Jezus over water hebben gelopen. Daarna bezoeken we verschillende plekken rondom het meer van Galilea die bekend zijn van verschillende Bijbelverhalen. We bezoeken de ruïnes van Capernaum en Tabgha. In Tabgha zou de brood en vis vermenigvuldiging hebben plaatsgevonden. Dit zien we terug in de Broodvermenigvuldigingskerk. Ook brengen we een bezoek aan de Berg der zaligsprekingen. Bijbelverhalen en geschiedenis komen tot leven rondom het meer. 

  Ten noordoosten van het Meer van Galilea liggen de Golanhoogten. In de middag maken we hier een wandeling. De uitzichten vanaf de toppen van het heuvelachtige landschap zijn prachtig. Na de wandeling keren we terug in onze kibboets.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Haïfa en Caesarea naar Tel Aviv

  image

  Langzaam reizen we in zuidelijke richting terug naar Tel Aviv. Langs de kust zijn ontzettend veel interessante plekken. We maken een stop in de kustplaats Haifa. De bekendste bezienswaardigheid van de stad zijn de Bahai tuinen. Daarna brengen we een bezoek aan Caesarea Nationaal Park, bekend als een archeologisch park. Hier zijn tientallen opgravingen gedaan. Als je door het park loopt ervaar je hoe indrukwekkend de geschiedenis van dit land is. 

  We sluiten deze reis af in Tel Aviv. In de namiddag maken we een wandeling door de oude stad. Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk. We slapen twee nachten in de bruisende stad Tel Aviv.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Tel Aviv / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om op eigen houtje te genieten van deze heerlijke stad. Bezoek bijvoorbeeld de Carmel markt, met kleurrijke stalletjes met fruit, groente, kruiden en specerijen en nog veel meer. Ook de Artist markt bij de Nahalat is een kijkje waard. Hier verkopen kunstenaars trots hun zelfgemaakte creaties. Op Rothschild Avenue struin je heerlijk langs de beroemde witte gebouwen in de Bauhaus stijl. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen op het strand of flaneren over de boulevard. In de avond kun je heerlijk eten. De Israëlische keuken is fantastisch en het aanbod in Tel Aviv is groot. Ga je voor een pita met gegrilde groenten en hummus of een shakshuka?

  NB. Vanaf dag 7 is er geen reisbegeleider aanwezig.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  vlucht naar Amsterdam

  Ons avontuur door het Heilige Land zit erop. Afhankelijk van de vlucht heb je nog vrije tijd in Tel Aviv. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  NB. Vandaag is er geen reisbegeleider aanwezig.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten
 • Ontdek alle hoogtepunten van het Heilige Land
 • Inclusief boottocht over het meer van Galilea
 • Bezoek aan de geboortekerk in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als Jeruzalem, Bethlehem en het Meer van Galilea
 • Drijven in de Dode Zee
 • Stadswandeling door de oude stad van Jeruzalem inclusief
 • Wandelen door de Golanhoogten en in Qumran N.P.
 • Bezoek aan Haïfa en Caesarea N.P.
 • Bezoek aan de oude stad Jaffa

Groepsrondreis Israël Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Boek nu je reis & krijg
een Bever cadeaubon t.w.v. €40 p.p.


Boek t/m 31 maart jouw reis en krijg per persoon een Bever cadeaubon t.w.v. €40 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.