Accommodaties van de Groepsrondreis Israël Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Jerusalem Gate Hotel - Jeruzalem (t/m 2019)

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Jeruzalem Gate Hotel is centraal gelegen bij de ingang van de Heilige Stad. Het historische stadscentrum ligt op 5 kilometer van het hotel. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De kamers hebben ieder een eigen badkamer. Het hotel beschikt over Wi-Fi. In de omgeving zijn diverse winkels en restaurants te vinden. 

 •  

  The Post Hotel - Jeruzalem

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit stijlvolle hotel ligt in het hart van Jeruzalem en heeft moderne kamers die beschikken over een eigen badkamer en wifi. In de bar en gemeenschappelijke ruimtes kun je gezellig zitten, hier hangt een ongedwongen sfeer. Op het dakterras heb je een mooi uitzicht over de oude stad.


 •  

  Nativity Bells Hotel - Bethlehem

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hotel ligt midden in het centrum. De bekende geboortekerk van Jezus is ongeveer 300 meter vanaf het hotel. Het hotel is modern ingericht en de kamers hebben een tv, airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over gratis WiFi. 

 •  

  Kibbutz Degania - Degania (Meer van Galilea)

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Degania is de oudste kibboets van Israël. Een kibboets is een collectieve leefgemeenschap in Israël waar meerdere gezinnen samen wonen en leven. Deze kibboetsen spelen een belangrijke rol in de vorming van de Israëlische cultuur. Tegenwoordig worden veel kibboetsen gebruikt als accommodatie, zo ook Degania. Deze kibboets heeft verschillende soorten kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De kibboets beschikt over verschillende tuinen waar je heerlijk kunt ontspannen en een zwembad (seizoensgebonden). In het restaurant van de kibboets eet je met de hele "gemeenschap". 

 •  

  Kibbutz Nehara - Ashdot Ya’akov (Meer van Galilea)

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Deze sfeervolle Kibboets ligt ten zuiden van het meer van Galilea in het plaatsje Ashdot Ya'akov. Op het grote terrein vind je verschillende soorten gebouwen met kamers. Rondom deze gebouwen is alles groen. Je kunt hier heerlijk bijkomen in een hangmat of aan een picknicktafel. Het zwembad van de kibboets is gedurende de zomermaanden (ongeveer vanaf juni t/m oktober) van 8.00-13.00 uur en vanaf 16.00 tot zonsondergang open. In welke gebouwen/huisjes we slapen is afhankelijk van de beschikbaarheid. De kamers hebben een eigen badkamer. In het hoofdgebouw is ook de eetzaal waar, zoals het hoort in een kibboets, iedereen gezamenlijk eet. 

 •  

  The Spot Hostel - Tel Aviv

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit hippe hotel ligt op een rustige locatie in Tel Aviv vlakbij de oude haven van de stad. Zowel het centrum als het strand zijn op loopafstand te bereiken. Het is een simpel maar modern in gericht hotel. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en van alle gemakken voorzien. De kamers hebben een eigen badkamer, WiFi, tv en airco. Er is een gezellige ruimte waar je kunt ontbijten en een kopje koffie kunt drinken. Er is tevens een groot terras en er zijn fietsen te huur bij de receptie. 

Accommodatie algemeen

De hotels zijn comfortabel en sommige hotels beschikken over een zwembad. We slapen twee nachten in een kibboets, een collectieve leefgemeenschap in Israël waar meerdere gezinnen samen wonen en leven. Tegenwoordig worden de meeste kibboetsen gebruikt als accommodatie. 

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Bij het boeken van een kamer op indeling, wordt van je verwacht dat je rekening houdt met je kamergenoot. Denk je dat jouw kamergenoot last van je gaat ondervinden omdat je snurkt, laat opblijft of vaak midden in de nacht op moet staan? Dan boek je te allen tijde een eenpersoonskamer. Boek je toch op indeling, maar blijkt tijdens de reis dat jouw kamergenoot overlast ervaart? Dan ben je verplicht ter plekke alsnog een eigen kamer te boeken. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor jouw rekening en dienen ter plekke te worden voldaan.

 Vervoer ter plaatse

Vrijwel de gehele reis hebben we een eigen bus tot onze beschikking. Houd er rekening mee dat we reizen met vervoer van lokale standaard. De wegen in Israël zijn goed en we maken geen lange reisdagen.

Groepsrondreis Israël Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven