< Terug naar resultaten

Rondreis Antarctica

Per boot naar het Witte Continent

16 dagen vanaf € 8.098

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Een 15-daagse (soms 16-daagse), actieve cruise reis naar Antarctica
 • Wandelingen op gletsjers, tussen pinguïns en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Bij Antarctica twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat
 • Optionele excursies zoals kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, bergbeklimmen en langlaufen (niet op alle boten)
 • Interessant bezoek aan een wetenschapsstation

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 16 daagse rondreis Antarctica

Wie heeft er nooit van gedroomd naar de poolgebieden te gaan? Deze groepsreis naar Antarctica brengt je naar één van de meest ontzagwekkende bestemmingen op aarde: het vaste land van de Zuidpool. Per boot steek je vanuit het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika de Zuidelijke IJszee over om een week lang tussen ijsbergen, fjorden, kraters en natuurlijk duizenden pinguïns, robben en walvissen te varen. Zelfs kamperen op het ijs en kajakken in het ijskoude poolwater behoort tot de mogelijkheden.

 1. Dag 1 - Amsterdam – Buenos Aires
 2. Dag 2 - vrije dag Buenos Aires
 3. Dag 3 - naar Ushuaia
 4. Dag 4 - Ushuaia, aan boord
 5. Dag 5 - oversteek van de Drake Passage
 6. Dag 7 - Antarctica – dag 1
 7. Dag 8 - Antarctica – dag 2
 8. Dag 9 - Antarctica – dag 3
 9. Dag 10 - Antarctica – dag 4
 10. Dag 11 - Antarctica – dag 5
 11. Dag 12 - Drake Passage, Kaap Hoorn
 12. Dag 13 - aankomst Ushuaia, door naar Buenos Aires
 13. Dag 14 - Buenos Aires- Amsterdam
Bekijk Route rondreis Antarctica 16 dagen

Per boot naar het Witte Continent

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent in alle rust te aanschouwen. Kamperen op het ijs en kajakken zijn optioneel. Het zwaarst aan de reis is de vliegreis ernaar toe. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels. In Argentinië overnachten we in comfortabele hotels. Op de boot zijn er eenvoudige kamers en luxe suites, maar elk type heeft zijn prijskaartje. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde expeditieschepen. Dit zijn relatief kleine, ijsversterkte schepen met een relatief geringe diepgang, die het mogelijk maken om in de verschillende baaien van Antarctica rond te varen. De schepen dienen als "basisstation" voor de dagelijkse uitstapjes per zodiac. Ze zijn van alle gemakken voorzien en maken weinig lawaai. Ondanks dat de schepen goed gestabiliseerd zijn, bestaat er kans om zeeziek te worden. Het maximum aantal passagiers is op de Sea Spirit (114), Sea Adventurer (117), Ocean Diamond (189), Sea Explorer (111) en Ocean Endeavour (199).

Walvissen en pinguïns

Tijdens de oversteek van de Drake Passage worden lezingen over flora, fauna, geschiedenis en geologie van de Zuidpool gegeven. Na een dag varen, maakt het warme Atlantische water plaats voor het koude Antarctische en daalt de temperatuur fors. Nu begint het avontuur pas echt! Een week lang varen we tussen huizenhoge ijsbergen en grillige fjorden. Met opblaasbare 'zodiac'-boten gaan we op zowel de Zuidelijke Shetland Eilanden als het vasteland zo vaak mogelijk aan land. Admirality Bay is een goede plek om walvissen te 'spotten' en bij het sikkelvormige Half Moon Island kun je broedkolonies pinguïns en pelsrobben bekijken. Een eiland verderop wemelt het van de zee-olifanten, tientallen soorten vogels en nog veel meer soorten pinguïns.

Zwemmen bij de vulkaan

Indien het weer het toelaat, nemen we op Deception Island een kijkje bij de gigantische krater die het eiland domineert. De vulkaan is in de jaren 60 nog actief geweest. Waar het ijzige oceaanwater zich met het hete vulkanische water mengt, kun je een duik wagen tussen de stoompluimen.

Immense ijsbergen

Ook bezoek je Paradise Harbour of Hope Bay. Hier vormen immense ijsbergen in alle vormen en maten een van de meest overweldigende landschappen op aarde. Sommige ijsbergen hebben door eeuwen lange erosie de vorm van onaards vormgegeven sculpturen gekregen. Andere herbergen grotten en kloven die verlicht worden door een vreemd blauw licht. Brokken ijs zo groot als een klein dorp breken soms van de ijsmassa af en storten met groot geweld in zee.

Rondreis Antarctica

Per boot naar het Witte Continent

Pinguïns rondreis Antarctica
16 dagen vanaf € 8.098
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.