< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Odette Kusters Reisbegeleidster Oceanië

In de ban van de natuur

Al als kind droomde ik van een bezoek aan Nieuw Zeeland ofwel Aotearoa. Het 'land van de lange witte wolk', zoals het door de oorspronkelijke bewoners, de Maori's, wordt genoemd. Vele jaren later werd de droom werkelijkheid en overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Het eerste wat mij overweldigde was de enorme variatie aan planten en bomen, alles blijkt hier naast elkaar voor te komen. Het is dan ook alsof de hele wereld hier wordt vertegenwoordigd.

Door de unieke ligging en beweging van de tektonische platen, zijn de eilanden onderling erg verschillend. Je waant je het ene moment in Thailand met zijn uitgestrekte subtropische stranden en bossen, en het andere moment in Noorwegen met zijn fjorden en gletsjers.

De zeeën van ruimte, kolkende rivieren, subtropische wouden met gigantische bomen (kauri's), idyllische baaitjes met goudgele stranden, grillige kustlijnen, fjorden, gletsjers en de vele vulkanen, zijn uitermate geschikt voor allerlei activiteiten.

Of je nu houdt van lichte wandelingen of pittige trektochten, fietsen of vliegen, kajakken of raften, alles is mogelijk! Want de Kiwi, zoals de Nieuw Zeelander ook wel wordt genoemd, is zelf ook dol op zijn land met zijn spectaculaire landschap en vele mogelijkheden. Kortom, een uniek en adembenemend land om de batterij eens goed op te laden!

Na mijn eerste bezoek, alweer acht jaar geleden, was het dan ook een logische keuze om als reisbegeleidster voor Sawadee aan de slag te gaan om mijn grote liefde voor dit bijzondere land over te kunnen brengen aan anderen.

Dus waar wacht je nog op? Laat je meevoeren door een land van ongekende schoonheid. Iets dat voor altijd in je geheugen gegrift zal blijven staan als een bijzonder stukje aarde!

Rondreis Nieuw-Zeeland

In de ban van de natuur

image
28 dagen vanaf € 4.148
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!