Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Ga je alleen op reis en wil je graag met andere alleen gaanden in een groep? De reizen met vertrekdata 1 november en 6 december 2021 en 17 januari 2022 zijn een single vertrek. Het begrip ‘single’ hanteren wij ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze singlereizen boeken. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Auckland

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Auckland

  image

  Aan het einde van dag twee komen we aan in Auckland. Om bij te komen van de lange vliegreis, verblijven we de eerste twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum.

 • 3

  Auckland / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag en kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Relax op één van de gezellige terrasjes aan het waterfront. Een bezoek aan de Skytower is zeker de moeite waard. Met 328 meter is dit het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond. Een supersnelle lift brengt je naar de top, waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Het is vooral mooi om aan het einde van de middag te gaan, voor de zonsondergang.

 • 4

  via Kauri bos naar Paihia- Bay of Islands

  image

  De tocht van vandaag voert door het groene Noorden. Om de rit van ongeveer vijf uur te onderbreken, maken we verschillende stops bij onder andere het Matakohe Kauri museum. Onder leiding van een Maori gids wandelen we in het Waipoua Kauri bos, het grootste overgebleven Kauri bos in Nieuw-Zeeland. De Kauri bomen kunnen een omvang van meer dan vijf meter en een hoogte van 60 meter halen. De Maori gebruikten deze

  image

  bomen onder andere om boten van te maken. Je ontmoet één van de machtigste voorouders van de Maori, Te Matua Ngahere (vader van het woud). Deze gigantische boom is tussen de 3.000 en 4.000 jaar oud. Langs de prachtige Hokianga haven rijden we door naar de subtropische Bay of Islands. We brengen drie nachten door in Paihia, waar je verblijft in een hotel in het centrum. Pahia is een gezellige kustplaatsje in de Bay of Islands.

 • 5

  Paihia- Bay of Islands / vrije dag

  image

  Je hebt twee volledige dagen om de omgeving te verkennen per kano, fiets, (zeil) boot en te voet. Net buiten Paihia ligt het Waitangi nationaal reservaat, de plaats waar op 6 februari 1840 het verdrag tussen de Maori en de Engelsen is getekend. In Waitangi kun je het Treaty House en een Maori marae (dorpshuis met mooi houtsnijwerk) bezoeken. Het historische Russell, de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is te bereiken door het pontje naar de overkant te nemen.

 • 6

  Paihia- Bay of Islands / vrije dag

  image

  Liefhebbers kunnen een prachtige zeiltocht maken langs de vele eilandjes in de baai. Als je geluk hebt zie je hier dolfijnen opduiken. Ook een aanrader is om met een 4WD bus over 90 mile beach naar Cape Reinga te gaan, het noordelijkste puntje van Nieuw- Zeeland. Hier 'botsen' de groene Tasmanzee en de blauwe Stille Oceaan tegen elkaar. Ook kunnen we een wandeling maken door mangroves naar de Hararu watervallen.

 • 7

  naar Rotorua

  image

  Langs de Hibiscus kust rijden we in ongeveer zes uur naar Rotorua. Aan de zwavellucht ruik je direct dat je hier in een thermisch gebied zit. Ons hotel ligt prachtig gelegen aan de rand van het Rotorua meer, waar we twee nachten verblijven. Direct ernaast ligt de Polynesian Spa, een groot badencomplex, inclusief sauna en privé-baden waar het heerlijk bijkomen is van de lange reisdag.

 • 8

  Rotorua / vrije dag

  image

  Vandaag kun je het grootste thermale park van Nieuw-Zeeland bezoeken, het Whakarewarewa thermal reservaat. In dit park kun je wandelen door een indrukwekkend geothermisch landschap met borrelende modderpoelen en plotseling spuitende geisers. Een indrukwekkend landschap dat wij in Nederland niet hebben. Tevens kun je in het Maori kunstnijverheidscentrum een mooi staaltje Maorihoutsnijwerk bezichtigen. Hier kun je zien hoe jonge

  image

  Maori's worden opgeleid in de eeuwenoude kunst van het houtsnijden. Rotorua is het centrum van de Maoricultuur. ‘s Avonds kun je een traditionele Maorizang- en haka voorstelling bijwonen. In een speciaal nachtverblijf in het geothermische park Te Puia, kun je kennis maken met de kiwi, de typisch Nieuw- Zeelandse nachtvogel, waar de Nieuw- Zeelanders hun bijnaam aan te danken hebben. 

 • 9

  via Waiotapu naar Tongariro nationaal park

  image

  In ongeveer een half uur rijden we naar Waiotapu. Liefhebbers kunnen een wandeling maken langs kraters, kokende modderpoelen en de champagne pool, een prachtig gekleurd meertje met een hoge thermische activiteit. Een korte wandeling langs de Waikato rivier brengt ons in Taupo. Bij helder weer zien we de drie indrukwekkende vulkanen van het Tongariro nationaal

  image

  park. We rijden langs het Taupo meer, het grootste kratermeer van Nieuw- Zeeland, in ongeveer twee uur naar National Park Village. We verblijven in het hart van het Tongariro nationaal park. Dit is een vulkanisch gebied waar volgens de Maori mythologie de goden zetelen. Vanuit ons hotel, waar we twee nachten verblijven, heb je prachtig uitzicht op de Ruapehu en Ngauruhoe bergen.

 • 10

  Tongariro nationaal park / Tongariro crossing

  image

  Je kunt vandaag de Tongariro crossing lopen, bekend als één van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Het is een vrij zware tocht van 19 km, met een aantal pittige klims. Je loopt door een indrukwekkend landschap langs kraters en smaragdgroene kratermeren. Vind je deze wandeling te zwaar maar wil je toch graag meer van dit prachtige park zien, maak dan één van de kortere wandelingen, variërend van één tot zes uur.

 • 11

  naar Wellington

  image

  We rijden in ongeveer vijf uur naar Wellington, de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Ons hotel waar we twee nachten verblijven ligt in de buurt van de levendige Cuba straat. Je kunt het parlementsgebouw bezoeken, beter bekend als de Beehive, vanwege zijn vorm. Tegenover dit moderne gebouw staat de Old Government Building, één van de grootste teak houten gebouwen ter wereld. 

 • 12

  Wellington / vrije dag

  image

  Wellington biedt interessante musea met onder andere veel aandacht voor de Maoricultuur. Het nationaal museum Te Papa Tongarewa is alleen al daarom zeker een bezoek waard. Je kunt natuurlijk ook de stad achter je laten om één van de wandeltochten in de omgeving te maken. Vanaf de Victoria berg en de botanische tuinen heb je een schitterend uitzicht op de baai waar Wellington aan ligt.

 • 13

  vlucht naar Picton

  image

  In de vroege ochtend verlaten we het Noordereiland en vliegen we naar het Zuidereiland. Vanuit het kleine havenplaatsje Picton zijn er verschillende optionele excursies mogelijk om de groene en vruchtbare omgeving te ontdekken. Zo kun je per fiets de wijngaarden verkennen. De omgeving van Picton staat bekend om haar uitgestrekte wijngaarden en beroemde wijnhuizen. Voor wie lekker wil uitrusten kan in Picton neerstrijken op een van de vele terrasjes. De haven van Picton biedt geweldige vergezichten over de baaien met helder zeewater en op de achtergrond de groene eilanden van de Sounds. 

  image

  NB. Op de binnenlandse vlucht van Sounds Air mag de bagage maximaal 20 kg bedragen.

 • 14

  Picton / vrije dag - Marlborough Sounds

  image

  Je kunt vandaag een optionele wandeling naar de Marlborough Sounds ondernemen. Voorafgaand aan de wandeling vertrekken we in de ochtend per watertaxi naar Ship Cove, een kleine baai gelegen in de Marlborough Sounds. Aangekomen in Ship Cove kunnen wandelaars een deel van de Queen Charlotte Track lopen. Deze wandeling duurt ongeveer vijf uur en brengt ons door dichtbegroeide natuur en langs prachtige uitzichtpunten. We lopen tot aan de Furneaux Lodge waar we na aankomst nog even kunnen uitrusten alvorens de watertaxi ons terugbrengt naar Picton. De rest van de avond is ter vrije besteding. 

  image

  Mensen die vandaag niet willen wandelen, maar toch graag de Sounds willen zien en deze excursie willen ondernemen, kunnen met de boot meevaren tot aan Ship Cove die vervolgens doorvaart tot aan de Furneaux lodge. In de Lodge kun je gezellig een drankje drinken of je kunt er voor kiezen om de omgeving per fiets te ontdekken. Daarnaast zijn er vanuit de lodge verschillende activiteiten mogelijk, zoals kajakken in de baai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Motueka

  image

  Vanuit de Picton reizen we met met de bus naar Motueka. Aan het einde van de middag komen we in Motueka aan. Je slaapt de komende twee nachten in een hotel dat qua ligging dé perfecte uitvalsbasis geeft voor een bezoek aan het schitterende Abel Tasman nationaal park. Dit ligt op slechts 10 km rijden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Motueka / bezoek Abel Tasman NP

  image

  De bus brengt ons naar Kaiteriteri, het startpunt waarvandaan watertaxi's het Abel Tasman park binnen varen. Indien je de boottocht boekt, vaar je langs dezelfde fraaie kustlijn die ook de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman heeft gevolgd. Je kunt kiezen bij welke baai je wordt afgezet, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je loopt. 

  image

  De verschillende wandeltochten voerenover de bekende Abel Tasman Coastal Trek, één van Nieuw-Zeeland's Great Walks. Je loopt door subtropisch regenwoud en langs baaien met kristalhelder water. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan zwemmen, zee kajakken of lekker luieren op één van de vele 'gouden' zandstrandjes waar je weer door de boot opgepikt kunt worden.

 • 17

  naar Kaikoura

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vier uur naar Kaikoura, waar we twee nachten verblijven. Kaikoura is de plek in Nieuw- Zeeland om de gigantische potvis te spotten. Je kunt ook met wilde dolfijnen of zeehonden op open zee gaan zwemmen. Voor degenen die geen zeebenen hebben, bestaat de mogelijkheid om prachtige kustwandelingen te maken.

 • 18

  Kaikoura / vrije dag

  image

  Vandaag zal voor de meeste mensen in het teken staan van de zee en haar bewoners. Je kunt vandaag optioneel een walvis- of dolfijnenexcursie maken.

  Optioneel Walvis excursie Kaikoura (ter plaatse betalen)

  image

  Kaikoura is dé plek in Nieuw-Zeeland om de gigantische potvissen te spotten. Whalewatch, de organisatie die deze excursie aanbiedt heeft in 2009 de Responsible Tourism Awards in de wacht gesleept.

  Wil je aan de walvisexcursie deelnemen geef dit dan aan op het boekingsformulier (vanaf NZD 135 ter plaatse te betalen). Aanmelding garandeert geen deelname, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en weersomstandigheden. Het is helaas niet mogelijk om vandaag meerdere excursies te combineren, je zult dus een keuze moeten maken.

  Optioneel Zwemmen dolfijnen Kaikoura (ter plaatse betalen)

  image

  Je kunt ook met wilde dolfijnen of zeehonden op open zee gaan zwemmen, een geweldige ervaring! Wil je aan de dolfijnenexcursie deelnemengeef dit dan aan op het boekingsformulier (vanaf NZD162 ter plaatse te betalen).

  Aanmelding garandeert geen deelname, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en weersomstandigheden. Het is helaas niet mogelijk om vandaag meerdere excursies te combineren, je zult dus een keuze moeten maken.

 • 19

  via Lewis Pass naar Greymouth

  image

  Het is een lange en prachtige reisdag vandaag naar de West Coast. Totaal duurt de busrit ongeveer acht uur. De reis voert door ruige natuur over de Lewis Pass met indrukwekkende vergezichten.

 • 20

  via Fox Glacier naar Wanaka

  image

  Vandaag is een lange, maar bijzonder mooie dag. We rijden langs de West Coast en maken een lange stop bij de Fox Glacier. Er kunnen wandelingen gemaakt worden bij de gletsjers. Ook kun je een wandeling maken bij Lake Matheson, ook wel Mirror Lake genaamd, vanwege de spiegeling van Mt. Cook bij mooi weer. Na het bezoek aan Fox rijden we in zo'n drie uur door naar het hotel in Wanaka.

  image

  In de winter is Wanaka een ski-resort; in de zomer kun je hier schitterend wandelen door de bergen en/of nabij het Wanaka-meer, al dan niet georganiseerd. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 21

  Wanaka / vrije dag

  image

  Vandaag kun je er de hele dag op uit. Wie het rustig aan wilt doen kan een van de kortere, makkelijke wandelingen in de buurt van Wanaka maken. Zo kun je in een half uurtje naar Beacon Point of in een klein uur Mount Iron opwandelen, maar ook de drie uur durende Diamond Lake Track doen. Voor wie er de hele dag op uit wil, zijn er mogelijkheden om georganiseerde dagtochten te maken.

 • 22

  via Queenstown naar Te Anau

  image

  ‘s Ochtends vroeg vertrekken we richting het Fiordland nationaal park, met zijn 1,2 miljoen hectare het grootste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Onderweg maken we een lunchstop in Queenstown. Fiordland NP staat bekend om zijn fjorden en vele watervallen door de enorme hoeveelheid regen per jaar- meer dan zes meter! De rit duurt in totaal ongeveer vier uur en we verblijven twee dagen in Te Anau. Rondom Te Anau kunnen wandel- en boottochten worden ondernomen.

 • 23

  Te Anau / Milford Sound

  image

  Vanwege de unieke natuur is het Fiordland nationaal park door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Park. De beroemdste fjord in het park is de 22 km lange Milford Sound. Alleen de weg er naartoe is al spectaculair: volgens velen de mooiste weg van Nieuw-Zeeland. We rijden door Fiordland nationaal park, over de Avenue of the Disappearing Mountain en door de Homertunnel. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt en gewandeld, o.a. bij The Chasm, waar het water grillige steenformaties heeft uitgeslepen.

  image

  Liefhebbers kunnen bij The Divide naar Key Summit wandelen (deel van de beroemde Routeburn track). Hier kun je de alpine vegetatie bewonderen en genieten van de uitzichten op Hollyford valley. Eenmaal aangekomen bij Milford Sound kun je aan boord voor een tocht door dit prachtige fjordengebied met uitzicht op de talloze watervallen en de bergen om je heen. Als je geluk hebt wordt de boot vergezeld door zeehonden of dolfijnen.

 • 24

  via Gore en Tunnel Beach naar Dunedin

  image

  We verlaten de westkust en vervolgen onze weg. Onderweg maken we een paar leuke stops, zoals in het westelijk gelegen Gore. Vervolgens rijden we naar Tunnel Beach. Bij Tunnel Beach heb je na een korte wandeling fantastische uitzichten. Het gebied heeft een ruige kustlijn met prachtige verlaten stranden, genesteld tussen torenhoge kliffen. Vervolgens is het nog maar een korte rit naar Dunedin.

 • 25

  Dunedin

  image

  Dunedin heeft een lange en rijke relatie met Edinburgh en voelt daardoor erg Schots aan. Dit zie je terug aan de straatnamen, prachtige goed bewaarde gebouwen en de architectuur. Het is een mooie en gezellige stad. Je treft hier de eerste universiteit van Nieuw-Zeeland en door de vele studenten hangt er een gezellige sfeer in de stad. Er is ruime keuze aan gezellige barretjes en eet-etablissementen. 

  image

  Heb je meer zin om te wandelen en de natuur in te gaan? Nabij Dunedin ligt het schiereiland Otago, een van oorsprong vulkanisch schiereiland met hoge rotsen en indrukwekkende uitzichtpunten. Het schiereiland heeft veel te bieden qua wandelroutes en het herbergt een grote diversiteit aan wildleven. Zo kun je de bijna uitgestorven Geeloogpinguïn tegenkomen. Ook zijn de pelsrobben, de kleine blauwe pinguïn en de Zuidelijke koningsalbatros altijd in de buurt. 

 • 26

  naar Christchurch, via de Moeraki Boulders en Oamaru

  image

  Via de Southern Scenic route vervolgen we onze weg naar Christchurch, via de Moeraki Boulders. Deze Boulders zijn grote, logge en ronde stenen en zijn uniek op de wereld. Ook bezoeken we de Victoriaanse wijk in Oamaru én bezoeken we de haven. Het is erg leuk om hier rond te lopen, Oamaru heeft de best bewaard gebleven collectie historische gebouwen van Nieuw-Zeeland. 

  image

  Aan het eind van de middag komen we in onze laatste verblijfplaats aan, nog één nacht in de stad Christchurch. Door de cafeetjes met live muziek heerst er een gezellige sfeer.

 • 27

  vlucht Christchurch - Amsterdam

  image

  We nemen afscheid van het prachtige Nieuw- Zeeland en je zult niet meer verbaasd zijn dat het land vanwege haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid God's own country wordt genoemd. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 28

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  7-daagse verlenging Fiji

  verlenging Fiji

  Je kunt de reis verlengen met een verblijf op Fiji. Tijdens dit verblijf is het afnemen van een maaltijdpakket verplicht, deze kosten staan bij de bijkomende kosten vermeld.


  - Verlenging Fiji 7 dagen v.a. € 1.498,-
  - Verlenging Fiji (o.b.v. 1 persoon) 7 dagen v.a. € 1.998,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 27

  Vlucht naar Fiji, overnachting The Palm Denarau (Viti Levy)

  image

  In de loop van dag 27 neem je afscheid van de groep. Vervolgens vlieg je vanuit Chistchurch via Auckland naar Nadi.

  image

  Nadi is de op twee na grootste stad van Fiji en is gelegen op het eiland Viti Levy, het grootste van Fiji’s 300 eilanden. Je wordt op de luchthaven opgewacht en naar je comfortabele hotel met zwembad gebracht. Het hotel waar je verblijft ligt op een klein schiereiland nabij de mooie haven en het plaatsje Nadi. Leuke bezienswaardigheden zijn o.a. het Fiji museum en de kleurrijke Sri Siva Subramaniya Tempel, de grootste Hindu tempel op het zuidelijke halfrond. 

  image

  In de hoofdstraat van het nabijgelegen Nadi kun je geweldig shoppen, kleding, sieraden, souvenirs je vindt het er allemaal. 's Avonds is het gezellig in de vele barretjes en restaurants waar je zeker de nationale drank moet proberen. Kava wordt gemaakt uit de wortel van de peperplant en wordt gedronken tijdens culturele en religieuze rituelen. Verder is het fruit heerlijk en vers. 

 • 28

  Boottransfer naar de Yasawa eilanden

  image

  Vanaf het hotel word je naar de haven gebracht. Hiervandaan volgt een boottransfer naar de Yasawa eilanden. De komende dagen verblijf je in het comfortabele Mantaray Island Resort waar je verblijft in de zogenaamde 'Jungle Bure', een sfeervolle kamer met eigen douche en toilet.

  image

  Geniet van de idyllische witte zandstranden, de fantastische keuken van het resort, relaxte muziek en gezellig contact met de locals. Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk zoals beachvolleybal, zeekajakken en snorkelen. Fiji is tevens een waar duikparadijs, op een half uurtje varen van het resort vind je meer dan 40 verschillende ongerepte duikplekken! Ontdek de prachtige, onwerkelijke onderwaterwereld en maak kennis met walvissen, haaien en ontelbare kleurrijke vissen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om heerlijk te relaxen in één van de hangmatten en lekker bij te komen van het Nieuw-Zeeland avontuur.

 • 29

  Yasawa eilanden

  image

  Vrij verblijf op Fiji.

 • 30

  Yasawa eilanden

  Vrij verblijf op Fiji.

 • 31

  Yasawa eilanden

  Vrij verblijf op Fiji.

 • 32

  Yasawa eilanden

  Vrij verblijf op Fiji.

 • 33

  Boottransfer naar The Palm Denarau (Viti Levy)

  In de loop van de dag word je weer naar de haven gebracht en per boot vaar je terug naar Nadi, waar je de nacht doorbrengt in het al bekende hotel. Je kunt vanavond nog lekker uit eten gaan en de laatste souvenirs kopen.

 • 34

  Terugvlucht naar Amsterdam

  In de vroege ochtend word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Nadi gebracht voor je terugvlucht naar Nederland. Vluchten en tijden zijn op aanvraag.

 • 35

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Meest complete en gevarieerde rondreis door Nieuw-Zeeland met veel individuele vrijheid
 • Rust in het programma door vaak twee nachten op één plek te verblijven
 • Veel optionele wandelmogelijkheden door o.a. vijf verschillende nationale parken
 • Mogelijkheid om te wandelen in de Marlborough Sounds
 • Bezoek aan het Abel Tasman en Tongariro, dé nationaal park juwelen van Nieuw- Zeeland
 • Ontspannen driedaags verblijf in de Bay of Islands aan het begin van de reis
 • Kennismaking met de boeiende Maoricultuur in Waitangi en Rotorua
 • Binnenlandse vlucht van Wellington naar Picton
 • Optionele zevendaagse verlenging op Fiji
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

In de ban van de natuur

image
28 dagen vanaf € 4.499
Naar boven