Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

In de ban van de natuur

Al als kind droomde ik van een bezoek aan Nieuw Zeeland ofwel Aotearoa. Het 'land van de lange witte wolk', zoals het door de oorspronkelijke bewoners, de Maori's, wordt genoemd. Vele jaren later werd de droom werkelijkheid en overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Het eerste wat mij overweldigde was de enorme variatie aan planten en bomen, alles blijkt hier naast elkaar voor te komen. Het is dan ook alsof de hele wereld hier wordt vertegenwoordigd.

Door de unieke ligging en beweging van de tektonische platen, zijn de eilanden onderling erg verschillend. Je waant je het ene moment in Thailand met zijn uitgestrekte subtropische stranden en bossen, en het andere moment in Noorwegen met zijn fjorden en gletsjers.

De zeeën van ruimte, kolkende rivieren, subtropische wouden met gigantische bomen (kauri's), idyllische baaitjes met goudgele stranden, grillige kustlijnen, fjorden, gletsjers en de vele vulkanen, zijn uitermate geschikt voor allerlei activiteiten.

Of je nu houdt van lichte wandelingen of pittige trektochten, fietsen of vliegen, kajakken of raften, alles is mogelijk! Want de Kiwi, zoals de Nieuw Zeelander ook wel wordt genoemd, is zelf ook dol op zijn land met zijn spectaculaire landschap en vele mogelijkheden. Kortom, een uniek en adembenemend land om de batterij eens goed op te laden!

Na mijn eerste bezoek, alweer acht jaar geleden, was het dan ook een logische keuze om als reisbegeleidster voor Sawadee aan de slag te gaan om mijn grote liefde voor dit bijzondere land over te kunnen brengen aan anderen.

Dus waar wacht je nog op? Laat je meevoeren door een land van ongekende schoonheid. Iets dat voor altijd in je geheugen gegrift zal blijven staan als een bijzonder stukje aarde!

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

In de ban van de natuur

image
28 dagen vanaf € 4.399
Naar boven