Achtergrond van India 

India is een groot land in Azië met ontzettend veel inwoners. Door de lange geschiedenis van India en de vele inwoners zijn er grote culturele verschillen te vinden. Het landschap van India is bezaaid met tempels en kloosters, de één nog mooier dan de andere. Kijk ook niet raar op als je een klooster hoog in de bergen op bijna onmogelijk bereikbare plekken ziet staan.

Wist je dat?

 • Ruim de helft van de Indiërs jonger dan 35 is?
 • India ruim 1.2 miljard inwoners heeft? Alleen China staat boven India qua inwonertal. 
 • Koeien heilig zijn voor Indiërs? Koeien lopen vaak midden op de weg en mogen zelfs dan niet worden weggejaagd.
 • India de grootste theeproducent van de wereld is?
Ladakh


Geschiedenis van India

India heeft een rol gespeeld in meerdere grote religies zoals het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Al ver voor onze jaartelling zijn er meerdere machtshebbers en koninkrijken geweest in het huidige India.

Aan het begin van onze jaartelling leefde het hindoeïsme op tijdens de Gupta-periode. Na 470 viel dit rijk uiteen door invallen van Hunnen uit Perzië en Turkije. Tussen 500 en 750 werd er een groot rijk gesticht door de Chalukya. Kort na 700 werd in een klein deel van India de Islam geïntroduceerd. Rond 1200 werd Noord-India aangevallen door de moslims en werd het hindoeïsme onderdrukt. Na verloop van tijd kwam er een manier van leven tot stand waarbij beide geloven samen konden bestaan.

In het zuiden kwam de Islam niet van de grond en bleef het grootste gedeelte van de bevolking aanhanger van het hindoeïsme. In 1526 vestigde het Islamitische Mogolrijk zich in India. De Taj-Mahal is het hoogtepunt van de Mogol-architectuur.

In de jaren hierna breidt de Europese invloed zich snel uit over India. De Portugezen waren de eerste Europeanen die India bereikte en daar kolonies oprichten. Vanaf de 17e eeuw begonnen ook de Engelsen India te beïnvloeden. Ongeveer een eeuw later was ruim een helft van het Indiase grondgebied onder Britse controle. In 1857 brak de eerste grote opstand tegen de Britse overheersing uit, deze werd echter hardhandig neergeslagen.

De jaren hierna groeide het nationalistische gevoel onder de Indiërs alleen maar meer. Tijdens de Eerste Wereldoorlog steunde de Indiërs de Britten wel in de hoop daarna onafhankelijk te worden. Dit werd echter niet toegelaten door de Britten. In de jaren na de oorlog waren er veel geweldloze acties, veelal geleid door Gandhi.

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de Britten tot de conclusie dat de koloniale status van India niet meer te handhaven was. In 1946 werd het land verdeeld in twee staten, India en Pakistan. India werd een hindoeïstische staat en Pakistan een islamitische. In de jaren erna is er veel spanning en zijn er zelfs meerdere oorlogen tussen de twee staten.

Halverwege de 20e eeuw is de rust in het land nog steeds niet wedergekeerd. India heeft te maken met gebieden die nog bezet zijn door Portugal en buurland China dat aanspraak maakt op delen van Ladakh. In de 21e eeuw stijgt zowel het bevolkingsaantal als de economie snel. 

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van India

Haal je wandelschoenen uit de kast en maak je klaar voor een wandelvakantie in India. De regio Ladakh in het noorden van India is de ideale plek voor de wandelaars die wel van een goede klim houden. Je wandelt hier hoog in het Himalaya gebergte en geniet van de spectaculaire uitzichten die het gebied te bieden heeft. Kijk niet raar op als je een klooster hoog in de bergen op bijna onmogelijk bereikbare plekken ziet staan.

Er zijn 0 wandelvakanties naar India die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Fotoverslag India

  Azië, 14-02-19

  Wietske ging op reis naar Noord-India. Nieuwsgierig bladeren we door haar fotoalbums. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: People, Parks & Places. We vragen Wietske naar haar verhaal a...

  Lees verder
 • Must-eat vegetarische gerechten in India

  Azië, 10-12-18

  Als je een rondreis door India maakt, zul je een aantal vragen erg vaak te horen krijgen. Waar je vandaan komt, wat je naam is en of je al gegeten hebt. Eten is in ieder land belangr...

  Lees verder
 • Hoe bereid je je voor op een reis naar India?

  Azië, 10-12-18

  India is allesbehalve een standaard reisbestemming. Ze zeggen vaak: je houdt ervan, of je houdt er niet van. Met 1,4 miljard inwoners is het één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het is...

  Lees verder
 • Het magische Jaipur

  Azië, 07-08-16

  Iris Piers en Leslie Dopper hebben hun banen opgezegd en hun tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijven ze hun mooiste ervaringen op.Jaipur, de roze stadRajasthan’s hoofd...

  Lees verder
 • De smaken van India

  Azië, 27-07-16

  Een vakantie naar India staat bij velen hoog op het wensenlijstje. De bijzondere tuk tuk’s, vriendelijke locals en kleurrijke tempels maken van India een bijzondere bestemming. Naast de bevolk...

  Lees verder
 • Actieve jongerenreis door India

  Azië, 20-06-16

  Ben je tussen de 18 en 26 jaar oud? Heb je zin in een actieve vakantie? En lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te reizen? Dan is de jongerenreis India Go-26 absoluut iets voo...

  Lees verder
 • De natuurparken in Noord-India

  Azië, 12-06-13

  De oren gespitst, de ogen alert op elke beweging in het hoge gras. Tijdens een safari in één van de natuurparken van Noord-India is het om de Bengaalse tijger te doen. Na urenlang turen z...

  Lees verder
image

Wandelvakantie India hoogtepunten

Met een wandelvakantie in India bezoek je letterlijk hoogtepunten, vooral de vele kloosters op haast onbereikbare plekken hoog in de bergen zijn een spectaculair gezicht. Om je alvast in de juiste stemming te brengen hebben we een paar hoogtepunten van een wandelvakantie in Inda kort voor je uitgelicht.

Delhi 

Tijdens een wandelvakantie in India kan een bezoek aan de hoofdstad van het land niet ontbreken. Delhi is een ontzettend grote stad met 14 miljoen inwoners. De stad bestaat eigenlijk uit twee delen, een oud en een nieuw deel. Het nieuwe Delhi is misschien hoe je het vaak op tv ziet, druk met veel brommers maar er zijn ook groene stadsparken te vinden. Het oude Delhi daarentegen dompelt je onder in de geschiedenis van verschillende machtshebbers. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Rode Fort uit de 17e eeuw. Vroeger was dit een belangrijk militair gebouw en in 1947 werd hier de onafhankelijkheid van India uitgesproken. De grootste moskee van India is in Delhi te vinden, namelijk de Jama Masjid Moskee. Niet gelovigen zijn hier ook welkom en kunnen hier duizenden mensen zien bidden.

Het Rode Fort in Delhi


Leh 

Om ons lichaam aan de hoogte te laten wennen verblijven we enkele dagen in Leh. De hoofdstad van de regio ligt op 3.600 meter hoogte en is de enige grote stad in een straal van 250 km. Vroeger diende Leh als karavaanstad op de oude Zijderoute. Tot de dag van vandaag heeft de stad haar exotische karakter kunnen bewaren. Je hebt hier de mogelijkheid om het Stok paleismuseum te bezoeken, dit was de residentie van de koning van Ladakh. 

Leh


Phuktal Gompa

Eén van de meest afgelegen kloosters van India is spectaculair gelegen in de Lungnak-vallei en is enkel te voet bereikbaar. De benodigdheden die het klooster nodig heeft worden met behulp van paarden en ezels naar het klooster gebracht. Achter het klooster zelf bevindt zich een grot en men vermoed dat er zo’n 2500 jaar geleden religieuze activiteiten plaats vonden. Phuktal Gompa is gebouwd op de rotswand van een kloof bij deze grot. Van een afstand ziet het klooster eruit als een gigantische honinggraat.

Phuktal Gompa


Kloosters: Alchi Choskor, Likir, Lamayuru

India was en is nog steeds een gelovig land. Dit is goed terug te zien aan de hoeveelheid kloosters in het land, vele daarvan bevinden zich zelfs op grote hoogtes en andere lastig te bereiken plekken. Tijdens één van onze reisdagen voor de wandeltocht bezoeken we drie van dit soort kloosters. Alchi Choskor, het klooster van Likir en Lamayuru zijn drie schitterende kloosters. Laatstgenoemde bevindt zich op een hoogte van 3.600 meter en is het oudste klooster van de regio Ladakh.

Beste reistijd India

Vanwege de grote regionale verschillen is het bijna onmogelijk om een ‘beste reisperiode’ voor India te bepalen. Aangezien het grootste gedeelte van de wandelvakantie India in Ladakh plaatsvindt, richten we ons daar op.

Reisadvies 

De maanden juni tot en met september zijn de beste en vaak enige maanden waarop een trekking in Ladakh kan plaats vinden. In deze maanden zijn de passen namelijk begaanbaar. Buiten deze periode is het vaak te koud voor een wandelvakantie en is de kans groot dat de passen door de sneeuw onbegaanbaar zijn.

image
image
image

Wandelvakantie India reistips

Zowel voor en na, maar ook tijdens de 9-daagse trekking van de wandelvakantie door India zijn er enkele momenten waarop je de dag of een dagdeel zelf kan indelen. Je kan er uiteraard voor kiezen om gewoon even tot rust te komen. Als je behoefte hebt aan extra activiteiten, dan hebben we onderstaande reistips voor je.

Padum 

Voordat de 9-daagse trekking begint hebben we nog een vrije dag in Padum. De lokale ploeg heeft hier de tijd om voorraden in te slaan terwijl je zelf alle tijd hebt om het gebied hier te verkennen. Padum zelf is omringd door akkers en op zichzelf niet inspirerend. De ligging van Padum is dat echter wel. In elke windrichting kan je genieten van een mooi berglandschap. Dit berglandschap is bezaaid met chortens en gompa’s.

De weg naar Padum


Mune en Ichar 

Tijdens de 9-daagse trekking van de wandelvakantie door India zijn er enkele momenten waarop je een extra activiteit kan ondernemen. Deze zijn niet verplicht en als je er geen behoefte aan hebt kan je er voor kiezen om tot rust te komen en te genieten van het berglandschap om je heen. Op de eerste dag van de trekking stoppen we bij Mune. Hier heb je de mogelijkheid om het avondgebed in het klooster bij te wonen. De volgende dag vertrekken we richting Ichar waarbij er onderweg de mogelijkheid is om een lokale school te bezoeken. De school is door middel van verschillende Europese projecten opgericht. Je kan hier zien hoe de kinderen in een vrij ‘moderne’ omgeving les krijgen.

Manali 

De dag na het einde van de 9-daagse trekking vertrekken we richting Manali. In dit bergdorp in de beboste Kulu-vallei heb je de volgende dag een vrije dag om even bij te komen van de afgelopen dagen. Manali is een populaire toeristische bestemming en je zal zelf snel merken waarom dit zo is. Zo zijn er een aantal interessante hindoe- en Tibetaan-boeddhistische kloosters te vinden. Voor veel toeristen is Manali het eind of beginpunt van een wandelvakantie in de bergen. De warmwaterbronnen die zich in Manali bevinden zijn ideaal om even bij te komen van de 9-daagse trekking die we kort geleden hebben afgerond. 

Manali


Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!