Wandelvakantie India - unieke wandelreizen met Sawadee


Resultaten worden geladen

Wandelvakantie India 

Met een wandelvakantie in India bezoek je letterlijk hoogtepunten, vooral de vele kloosters op haast onbereikbare plekken hoog in de bergen zijn een spectaculair gezicht. Om je alvast in de juiste stemming te brengen hebben we een paar hoogtepunten van een wandelvakantie in Inda kort voor je uitgelicht.

Beste reistijd Wandelvakantie India - Ladakh  

Vanwege de grote regionale verschillen is het bijna onmogelijk om een ‘beste reisperiode’ voor India te bepalen. Aangezien het grootste gedeelte van de wandelvakantie India in Ladakh plaatsvindt, richten we ons daar op. 

De maanden juni tot en met september zijn de beste en vaak enige maanden waarop een trekking in Ladakh kan plaats vinden. In deze maanden zijn de passen namelijk begaanbaar. Buiten deze periode is het vaak te koud voor een wandelvakantie en is de kans groot dat de passen door de sneeuw onbegaanbaar zijn.

Reistips Wandelvakantie India

Zowel voor en na, maar ook tijdens je trekking van de wandelvakantie door India zijn er enkele momenten waarop je de dag of een dagdeel zelf kan indelen. Je kan er uiteraard voor kiezen om gewoon even tot rust te komen. Als je behoefte hebt aan extra activiteiten, dan hebben we verschillende reistips voor je.

Padum

Voordat je trekking begint hebben we een vrije dag in Padum. De lokale ploeg heeft hier de tijd om voorraden in te slaan terwijl je zelf alle tijd hebt om het gebied hier te verkennen. Padum zelf is omringd door akkers en op zichzelf niet inspirerend. De ligging van Padum is dat echter wel. In elke windrichting kan je genieten van een mooi berglandschap. Dit berglandschap is bezaaid met chortens en gompa’s.

Mune en Ichar

Tijdens je trekking van de wandelvakantie door India zijn er enkele momenten waarop je een extra activiteit kan ondernemen. Deze zijn niet verplicht en als je er geen behoefte aan hebt kan je er voor kiezen om tot rust te komen en te genieten van het berglandschap om je heen. Op de eerste dag van de trekking stoppen we bij Mune. Hier heb je de mogelijkheid om het avondgebed in het klooster bij te wonen. De volgende dag vertrekken we richting Ichar waarbij er onderweg de mogelijkheid is om een lokale school te bezoeken. De school is door middel van verschillende Europese projecten opgericht. Je kan hier zien hoe de kinderen in een vrij ‘moderne’ omgeving les krijgen.

Manali

De dag na het einde van wandelvakantie vertrekken we richting Manali. In dit bergdorp in de beboste Kulu-vallei heb je de volgende dag een vrije dag om even bij te komen van de afgelopen dagen. Manali is een populaire toeristische bestemming en je zal zelf snel merken waarom dit zo is. Zo zijn er een aantal interessante hindoe- en Tibetaan-boeddhistische kloosters te vinden. Voor veel toeristen is Manali het eind of beginpunt van een wandelvakantie in de bergen. De warmwaterbronnen die zich in Manali bevinden zijn ideaal om even bij te komen van je wandelvakantie.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven