Resultaten worden geladen

Rondreis Cambodja

Midden in Zuidoost-Azië ligt het mysterieuze Cambodja. Tijdens een rondreis door dit land ontdek je meerdere mysterieuze tempelsteden, prachtige koningspaleizen, traditionele vissersdorpjes, verlaten stranden en prachtige Nationale Parken. Daarnaast staan de binnenlanden nog altijd vol ongerepte jungle. Ook leer je tijdens je rondreis meer over de treurige geschiedenis van Cambodja en maak je kennis met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking.

Tijdens je rondreis naar Angkor Wat

Een rondreis door Cambodja is niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat in Siem Reap. De schoonheid, grootte en mooie afwerkingen van deze tempels zullen een diepe indruk op je maken. Eigenlijk is een bezoek van een dag lang niet genoeg om dit enorme tempelcomplex te bewonderen. Op verschillende plekken hebben de wortels van eeuwenoude bomen, die overal overheen groeien, de tempels een mysterieyuze sfeer gegeven. Je kunt Angkor Wat en Angkor Thom ook per fiets ontdekken tijdens onze groepsreis.

Bezoekje aan de locals in Battambang

Buiten de grote steden Siem Reap en Phnom Penh lijkt het soms alsof de tijd stil heeft gestaan. In de provincie Battambang vind je zelfs nog dorpen waar de Franse koloniale invloeden nog duidelijk te zien zijn. Op de markten in Battambang zijn voornamelijk agrarische producten te vinden en de provincie wordt dan ook wel de rijstschuur van het land genoemd.

Beste Reistijd Cambodja

Een rondreis door Cambodja is het hele jaar door prima te doen. Het is in Cambodja het hele jaar door warm. In de regentijd, die ongeveer van mei tot oktober duurt, kunnen er enkele keren per dag tropische buien vallen en kan de warmte nogal drukken. Een rondreis is hierdoor zwaarder, maar zeker nog prima te doen. Van november tot en met maart is het de beste reistijd voor Cambodja, aangezien het dan minder regent en de temperatuur zeer aangenaam is.

Bekijk onze reizen naar Cambodja per reissoort:

Naar boven