Uitgebreide reisroute van de 22-35ers reis Georgië
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tbilisi

  Yes, het is zover! De reis naar Georgië gaat eindelijk beginnen. Na aankomst in de bruisende hoofdstad Tbilisi, is het een korte rit naar jullie comfortabele hotel. Het vluchtschema voor jouw reis vind je onder het kopje vluchtinfo. 

 • 2

  Tbilisi / stadstour

  image

  Tbilisi is cool. De oude binnenstad is klein, overzichtelijk en het zit vol met kleurrijke pleinen, smalle straatjes en gezellige terrassen. Vandaag maak je onder leiding van een lokale gids een uitgebreide stadstour. Na de stadstour kun je met de kabelbaan naar een prachtig panoramisch uitzichtpunt. Tbilisi is overduidelijk het kloppende hart van Georgië. Net als in vele grote steden in de voormalige Sovjet Unie staan er nog veel spuuglelijke flats in de buitenwijken, maar men is druk bezig de binnenstad te renoveren. 

  image

  Het is die mix van trotse Georgische geschiedenis, de last van de Sovjet-erfenis en duidelijke blik naar Europa en de toekomst, die steden als Tbilisi zo fascinerend maken. We weten zeker dat deze stad een plekje in hart verovert.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Kakheti wijnregio, Telavi

  image

  Houd je van wijn? Dan voel je je in de Kakheti regio als een vis in het water! Hier wordt al meer dan 7000 jaar wijn gemaakt, dus aan ervaring geen gebrek ;-) Maar voor we gaan proeven, rijden we eerst naar de stad van de liefde, Sighnaghi. Vanaf de stadsmuren van dit lieflijke stadje heb je een prachtig uitzicht over de Alazani vallei. 

  image

  We nemen de tijd om rustig rond te kijken en vertrekken dan in de richting van een Georgische familie die ons de heerlijkste gerechten (en wijnen) voorschotelt. De zoetekauwen onder ons kunnen les krijgen in het maken van de beroemdste zoete snack van Georgië: Churchkhela.

  image

  Na een korte fotostop bij het fotogenieke Gremi complex, bezoeken we een traditionele wijnkelder. De gastheer heeft een bijzondere liefde voor wijn en die proef je absoluut terug in de kwaliteit van zijn biologische producten. De manier waarop hij de natuurlijke wijn Zhghia maakt, staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Niet alleen lekker dus, maar ook heel bijzonder. Proeven mag! Hierna rijden we door naar het gemoedelijke stadje Telavi waar we 's avonds wéér getrakteerd worden op een home made maaltje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Biologische wijnproeven

  Wij brengen een bezoekje aan een wijngaard in Kondoli waar de eigenaar met traditionele Georgische technieken biologische wijnen produceert. Hier leren we meer over de geschiedenis van de wijn productie in Georgië. De eigenaar, meneer Giorgi Gvardzelashvili, heeft een aantal speciale druifsoorten die bijna niemand anders meer gebruikt om wijn mee te maken. 

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  naar Stepantsminda / wandeling naar de Gergeti Trinity church

  image

  The mountains are calling and I must go. Zo verwoordde de natuurbeschermer en Amerikaanse schrijver John Muir de magie van de bergen. Vandaag kunnen bergliefhebbers hun hart ophalen, want we vertrekken richting de hoge Kaukasus. We rijden over de beroemde Military Highway en onderweg kijk je je ogen uit. Wat een adembenemende uitzichten! Na een fotostop bij het kasteel van Ananuri, reizen we verder naar het plaatsje Stepantsminda. 

  image

  Vanuit hier wandelen we ongeveer anderhalf uur door prachtige valleien en bossen die ons leiden naar de Gergeti Trinity church op 2170m. Met een beetje geluk vangen we een glimp op van één van de hoogste bergen van de Kaukasus: Mount Kazbeg. We slapen twee nachten in Stepantsminda, waar je ’s avonds de eerste indrukken van de hoge Kaukasus kunt verwerken.


  We wandelen vandaag ongeveer 7 kilometer in 3 uur tijd. We stijgen en dalen 435 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Stepantsminda / wandeling naar de voet van Mt. Chaukhebi

  image

  Trek de wandelschoenen maar weer aan, want er staat ons wederom iets moois te wachten vandaag! Na het ontbijt rijden we door de spectaculaire Sno-vallei naar het exotische dorpje Juta. Dit dorp wordt omringd door prachtige bergen en is 6 maanden per jaar afgesloten van de rest van het land. Vanuit Juta maken we een wandeling naar de voet van Mt. Chaukhebi (2550 m.), het uitzicht tijdens de wandeling is fenomenaal! In de middag komen we weer terug in ons familiehotel in Stepantsminda waar het misschien tijd wordt om je groepsgenoten in te maken met een potje Uno?

  We wandelen vandaag ongeveer 8 kilometer in 4 uur tijd. We stijgen en dalen 360 meter. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via de Truso vallei naar Gori

  image

  Na het ontbijt rijden we door eeuwenoude bergdorpjes en komen we uit in de adembenemende Truso vallei, waar we mount Kazbeg weer van een heel ander perspectief te zien krijgen. Hoe dieper we de vallei ingaan, hoe sterker het gevoel van de charme van de Wilde Kaukaus. We wandelen langs de, met mineraalwater gekleurde, kliffen en afgelegen dorpen. 

  image

  Als we uitgewandeld zijn, rijden we verder naar het stadje Gori, de geboorteplaats van Jozeph Stalin. Uiteraard maken we een stop bij het huis waar hij geboren is en het museum. 's Avonds kun je op jacht naar de lekkerste Khinkali, de Georgische variant op dumplings. Lekker!


  We wandelen vandaag ongeveer 12 kilometer in 4 uur tijd. We stijgen 450 meter en we dalen 350 meter. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Uplistsikhe naar Kutaisi

  image

  Na het hiken in de Kaukasus doen we vandaag een stapje terug met een wat meer culturele dag. Grote kans dat je nog nooit zo'n bijzondere rotsstad hebt bezocht als Uplistsikhe. Houd je camera maar bij de hand! Terwijl je door een apotheek, theater en wijnkelder van duizenden jaren oud wandelt, kom je ogen te kort. Daarna rijden we door naar Kutaisi. Wie verwacht er palmbomen in Georgië? Niemand toch? Toch vind je die hier in het Westen van het land.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Kutaisi - bezoek naar Okatse- en Martvili kloof

  image

  Hopelijk heb je niet al teveel hoogtevrees, want we bezoeken vandaag twee hele gave kloven. We beginnen bij de Okatse kloof waar we een wandeling maken en genieten van de schitterende natuur. Alvast even sfeer proeven? Zoek maar eens een filmpje op youtube. Bij de Martvili kloof stappen we in een bootje. Smaragd groen water, een prachtige kloof, kleine watervallen en endemische bossen zorgen voor een onvergetelijke herinnering.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Guria naar Zugdidi

  image

  Alle theeleuten verzamelen! We reizen vandaag naar de kleinste regio van Georgie, Guria. Hier ontmoeten we een lokale theeboer die ons vol passie vertelt over de geschiedenis van thee. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de theeplantage en verschillende theetjes proeven. Daarna zullen we genieten van een smakelijke lunch met huisgemaakte gerechten. Einde van de middag rijden we door naar Zugdidi, de belangrijkste stad van de Samegrelo regio.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  naar Svaneti (Mestia)

  image

  We maken ons klaar voor het letterlijke hoogtepunt van onze reis: Svaneti. Dit is een afgelegen regio in de hoge Kaukasus. Zelfs zo afgelegen dat vrijwel geen enkele overheerser in de geschiedenis van Georgië echt greep kreeg op de dorpen hier. Men spreekt nog een eigen taal en er is vooralsnog slechts één relatief goede weg die naar dit berggebied leidt. 

  image

  Na een paar uur rijden komen de eerste wachttorens in beeld en niet veel later ook de eerste toppen van de soms meer dan 5000 meter hoge bergen. De hoogste top van Europa, de 5642 meter hoge Mt Elbrus, ligt hier niet ver vandaan aan de andere kant van de grens in Rusland. We slapen de komende drie nachten in het centrum van Svaneti: het plaatsje Mestia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Svaneti / dagtocht naar Ushguli

  image

  Vandaag stappen we met z'n allen in stoere 4WD's en rijden we naar Ushguli dat op 2200 meter ligt. Ushguli is het hoogstgelegen, permanent bewoonde dorp van Europa en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als je door de straatjes struint, dan kun je goed begrijpen waarom. Wat een bijzondere sfeer hangt hier! Wandel op je gemakje door het dorp en breng een bezoekje aan de Lamaria kerk. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Mestia. In Mestia kun je een bar op zoeken en een biertje doen tussen de locals en hikers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Svaneti / wandeling van Mulakhi naar Mestia

  image

  Een dag niet gewandeld, is een dag niet geleefd! Na een stevig ontbijt brengt de bus ons naar het plaatsje Mulakhi. Van een afstandje doet dit dorp denken aan een prachtig schilderij. We maken weer een heerlijke wandeling in de frisse berglucht waarbij we soms klimmen en soms dalen. De vergezichten zijn werkelijk prachtig. In de middag komen we terug in Mestia waar je nog kan genieten van de laatste dag in de bergen.

  We wandelen vandaag ongeveer 14 kilometer in 5 uur tijd. We stijgen in totaal 520 meter en we dalen 650 meter. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Batumi

  image

  We verruilen de bergen voor de zee en we vertrekken richting Batumi. Dit oude kuststadje heeft zich inmiddels ontpopt tot dé badplaats van Georgië. Niet in de laatste plaats omdat de vorige president ook uit Batumi komt, wordt het centrum volop gerestaureerd en zijn er – in tegenstelling tot veel andere steden van het land – volop restaurants, cafés en kraampjes. 

  image

  Batumi is een vreemde mix van modern strandvertier, retro-Sovjet kitsch, knusse straatjes en een kilometers lang kiezelstrand. 's Avonds flaneer je heerlijk door het gezellige en pas gerestaureerde centrum van Batumi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Batumi / vrije dag

  image

  Batumi is een bruisende stad en dat voel je aan alles. Ga een dagje tannen op het strand, huur een Sup of strijk neer op een terrasje met een boek of je zoveelste wijntje. Kortom: doe lekker waar je zelf zin in hebt! Wat je ook doet, we weten zeker dat dit met een grote glimlach op je gezicht zal zijn. Deze reis zal je voor altijd blij blijven, beloofd!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht Batumi - Amsterdam

  Helaas is het alweer tijd om te gaan. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Drie dagen in Svaneti: Hét hoogtepunt van Georgië
 • Overnachtingen in bijzondere (familie)hotels
 • Heerlijke afsluiting in Batumi aan de Zwarte Zee
 • Laat je verrassen door hippe hoofdstad Tbilisi
 • Proef de heerlijkste wijnen, rechtstreeks van de boer
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom

22-35ers reis Georgië

Ain't no Mountain High Enough

image
15 dagen vanaf € 1.999 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven