< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  image

  Ahlan Wa Sahlan, welkom in Jordanië! De steden, het heerlijke eten en de ruige natuur zullen je positief verrassen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons hotel in de hoofdstad van Jordanië, Amman. 

 • 2

  Amman / streetfood tour en bezoek Amfitheater

  image

  Jordaanse gerechten, verse sappen en heerlijk geuren. Dat is wat je vandaag te wachten staat tijdens een streetfood tour door Amman. Samen met een deskundige lokale gids ontdek je de smaken van Jordanië en leer je over de cultuur van Amman. Het eten in Jordanië is fantastisch!

  image

  In de middag bezoeken we de Citadel van Amman en het Amfitheater. De Citadel is meer dan 4.000 jaar geleden gebouwd. Rondom de ruïnes heb je een prachtig zicht op de ruïnes en de stad! Ook bezoeken we het Amfitheater. Klim helemaal omhoog naar boven en laat je overweldigen door een mooi uitzicht. 

  image

  De Rainbow Street is vanavond zeker een bezoekje waard. In deze straat vind je leuke winkeltjes, gezellige restaurants en hippe rooftop bars! Deze kleurrijke straat is de meest hippe locatie die je zult vinden in Amman. Mocht je vanavond het uitgaansleven willen ontdekken, dan zit je hier ook goed. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Amman / Bezoek Jerash en Ajloun

  image

  Na het ontbijt bezoeken we eerst het centrum van Amman, in de oudheid “Philadelphia” geheten. In de oude stad vind je verschillende historische plaatsen uit de Romeinse tijd. Ook de wijk rond de Al-Hoesseini of King Hoessein-moskee is leuk om even rond te struinen.

  image

  We rijden door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen in ruim een uur naar Jerash. In deze goed bewaarde stad uit de oudheid woonden 20.000 inwoners, die zich voornamelijk bezighielden met de handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. De gids vertelt je graag alles over de achtergronden van deze bijzondere plaats. 

  image

  We vervolgen onze reis naar een andere ruïne: het kasteel van Ajloun. Dit kasteel, wat eerst werd gebruikt als fort, kun je al van ver op de heuvel zien liggen. Er zijn vele ruimtes om te bezichtigen en bovenop heb je een prachtig uitzicht van de omgeving. Na het bezoek rijden we weer terug naar het hotel in Amman. Na zo'n drukke dag kun je 's avonds ontspannen met een drankje op het terras. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Dana / optioneel Canyoning in Wadi Mujib

  image

  Vandaag reizen we verder naar het plaatsje Dana, spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over deze ruige rotsvallei is zonder meer indrukwekkend. Het Dana natuurreservaat is één van de mooiste parken van Jordanië en is daarom een perfecte locatie om een toffe wandeling te maken. Er leven vele vogelsoorten, maar ook amfibieën, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. 

  Optioneel Canyoning in Wadi Mujib

  image

  Klimmen, klauteren, springen en zwemmen in een indrukwekkende rivierkloof. Dit staat je te wachten in Wadi Mujib. Het terrein van Wadi Mujib is ruig en bergachtig, ideaal voor canyoning. In Jordanië is canyoning één van de spectaculairste activiteiten, dus maak je klaar voor een actieve dag in de natuur! Geïnteresseerd? Je kunt het per plaatse bepalen en moet het ter plaatse betalen. 


  Canyoning alleen beschikbaar van april t/m oktober

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  naar Petra / wandeling Dana

  image

  Maak je klaar voor een prachtige wandeling onder begeleiding van een lokale ranger! Tijdens de wandeling zijn er genoeg fotomomenten en kun je klimmen over de rotsen. Ook leren we over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. Na de lunch rijden we richting Petra. We brengen eerst nog een kort bezoek aan Little Petra, het kleine broertje van Petra. 

  image

  Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateeërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Petra / vrije dag / backdoor-route

  image

  Vandaag wordt een speciale dag want we gaan hiken. De 'backdoor'-route in Petra is een route waar niet heel veel mensen gebruik van maken. De route begint bij Little Petra en heeft spectaculaire panoramische uitzichten. Als je de backdoor route loopt kom je aan het einde van de wandeling aan bij de Treasury, waar het mogelijk tegen die tijd rustiger kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om niet mee te gaan met de wandeling en op eigen gelegenheid de oude stad  van Petra te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Wadi Rum / jeeptocht

  image

  's Ochtends heb je de mogelijkheid om nogmaals een bezoek te brengen aan Petra en nog een paar uurtjes te genieten van de mooiste bezienswaardigheden. Na de lunch rijden we naar de woestijn van Wadi Rum. Aan de rand van de woestijn stappen we over in stoere jeeps en scheuren we ongeveer twee uur door het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum. Het lijkt alsof je je op mars bevindt. Het is dan ook niet gek dat Wadi Rum vaak het decor is van speelfilms zoals Star Wars en The Martian

  Slapen onder de sterrenhemel?

  image

  We verblijven in een bedoeïenkamp midden in de woestijn. We eten vanavond gezamenlijk in een grote tent. Hopelijk beleven we een prachtige zonsondergang tussen de nagloeiende rotsen en genieten we vannacht van de indrukwekkende sterrenhemel. Als je wil mag je zelfs buiten slapen. Zoveel sterren heb je misschien nog nooit gezien!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Aqaba

  image

  In de ochtend is het nog mogelijk om een kameeltocht te maken door het magische landschap van Wadi Rum. In het begin is het even zoeken naar balans maar al snel heb je het onder de knie. Tijdens de tocht geniet je continue van de zandvlakte en de rode rotsen. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag nog een wandeling te maken voordat we afscheid moet nemen van de woestijn. 

  image

  Daarna reizen we vanaf Wadi Rum in een uurtje naar Aqaba, gelegen aan de kust. Aqaba is de perfecte plek om te relaxen en lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kun je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel dichtbij de zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Aqaba / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Aqaba. Als je nog een souvenir wil scoren, bezoek dan het het oude centrum van Aqaba. Ook vind je hier de marktstalletjes, en geniet je van de schitterende kleuren en geuren van de producten die je kunt kopen. Zin in avontuur? Aqaba heeft een aantal mooie strandtenten waarbij je een snorkeluitrusting kunt huren om de onderwaterwereld van Jordanië te bewonderen. Ook kun je een leuke boottocht maken. Meer zin in ontspanning, dan kun je vandaag ook lekker luieren en zonnen op het strand. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Madaba / Dode zee & Mount Nebo

  image

  Vandaag staat ons weer een druk programma te wachten. We reizen richting Madaba. Voordat we hier aankomen hebben we een paar leuke tussenstops. We bezoeken vandaag eerst de Dode Zee, die op ruim 400 meter beneden zeeniveau ligt. De zee bevat zoveel minerale zouten dat het onleefbaar is voor flora en fauna. De Dode Zee is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere gewaarwording. Je kunt het zelf proberen. Vergeet niet om leuke foto's te maken! Na deze bijzondere ervaring gaan we naar het Dead Sea Spa resort waar je nog een frisse duik kan nemen.

  Mount Nebo

  image

  Als laatste bezoeken we Mount Nebo, de plek vanwaar Mozes het beloofde land zag. Voor de geschiedenis liefhebbers een plek die je bezocht moet hebben. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en bij helder weer kun je zelfs Israël zien. Daarna reizen we door naar de stad Madaba voor onze laatste overnachting voordat we morgen terugkeren naar Amsterdam. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  Terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Jeeptocht door het woestijnlandschap van Wadi Rum
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra
 • Bezoek oude steden, tochten per jeep en snorkelen
 • Ontdek de smaken en geuren van Jordanië met de streetfood tour in Amman
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige wandeling
 • Overnachting in de Wadi Rum woestijn, in bedoeïenententen
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Optioneel Canyoning in Wadi Mujib
 • Een volle dag in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen

22-35ers reis Jordanië

Woestijn, middeleeuwse steden en ruige natuur

image
11 dagen vanaf € 1.799 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven