< Terug naar overzicht
De 8 allerleukste steden

De 8 allerleukste steden

Soms is het moeilijk kiezen, ál die mooie landen en steden. Voor de liefhebbers van stedentrips biedt dit lijstje een uitkomst:

Tokyo 

Tokyo is met bijna 38 miljoen bewoners niet alleen de grootste stad van de wereld, het is ook nog eens zo modern en veelzijdig, dat je je hier nooit en te nimmer zal vervelen. Door ruimtegebrek zijn ze in Tokyo erg creatief; zo bestaan er speciale capsulehotels waarbij je in een soort koker ligt te slapen, 24 uur per dag brandt er in deze stad licht, je kan hier dag en nacht shoppen en uit eten gaan. Daarnaast vind je hier hele aparte dingen zoals een enorme achtbaan midden in de stad, cafés waar je uiltjes of katjes kan aaien of kan je keihard meezingen in 1 van de vele karaokebars.

Sydney 

Bij een bezoek aan Sydney neem je natuurlijk een kijkje in de haven en het bekende operagebouw. Maar deze stad kent nog veel meer mooie plekken. Zo liggen er drie grote botanische tuinen; Mount Annan Botanical Garden, Royal Botanic Gardens en Mount Tomah Botanic Garden. Je vindt hier voornamelijk rust en heel veel natuurlijk schoon. De vele wandelpaden, bruggen, sculpturen en paviljoenen maken de oase helemaal compleet. Ook kent Sydney een mooi strand; Bondi Beach. Hier waan je je in een aflevering van Baywatch met gebruinde lifeguards en een enorm zandstrand. 

San Francisco

Deze stad in California heeft alles in huis voor een perfecte stedentrip. Een fantastische brug, heuvelachtige straten waar je door kan fietsen, een gemoedelijke sfeer, indrukwekkende victoriaanse stijl architectuur, een leuke haven, tal van culturele plekken en gezellige horeca. Een andere typisch manier van vervoer in San Francisco is de karakteristieke tram. Er zijn drie routes en een ritje met de tram kan je niet missen! 

Kaapstad 

Kaapstad wordt omringd door allerlei natuurelementen; de oceaan, een enorme (tafel)berg en beeldschone natuurparken. Je kan hier extreme dingen doen zoals op zoek gaan naar de big 5, zwemmen met witte haaien en kliffen beklimmen. De stad zelf is ook een bezoek waard. Zo heb je hier verschillende musea, galeries en tal van lekkere restaurantjes. Voor de liefhebbers is een wijntour een echte aanrader. Nog geen uur van Kaapstad vind je verschillende routes die je kan afleggen, te voet, per fiets of zelfs te paard. Hier zie, voel en proef je de perfecte omgeving van de wijngaarden, zie je hoe de boeren te werk gaan en ga je natuurlijk proeven! 

San José 

De hoofdstad van Costa Rica ligt in een vruchtbare vallei en wordt omringd door prachtig groene natuur, bergketens en vulkanen. Van de pre-koloniale tijd is nog maar weinig over. Sinds de stichting in 1564 is de stad in de eeuwen later enorm gegroeid. Door de inkomsten van de tabaks- en koffie-industrie wist de San José zich snel te ontwikkelen en kende als één van de eerste steden stadsverlichting en een telefoonnetwerk. Ook op cultureel en kunstzinnig niveau was San José erg vooruitstrevend. De oorzaak van deze welvaart is zeker een bezoek waard, in de omgeving van de stad liggen tal van koffieboerderijen waar je 's werelds beste koffiebonen treft. Voor wie liever in de stad blijft; bezoek één van de vele koffiebarretjes voor een goede kop. 

Havana 

Havana is de levendige hoofdstad van Cuba. Hier vind je mannen met grote sigaren, de mooiste oldtimers en zwierige salsa. Wie wat meer de diepte in wil gaan kan ook een bezoek brengen aan het Hemingway Museum. Hier leer je meer over Nobelprijswinnaar Ernest Hemingway die onlosmakelijk verbonden was aan zijn geliefde Havana. Een aantal van zijn verhalen zijn geschreven in Cuba. Als je de Hemingway route volgt kom je langs zijn voormalige huis 'Finca Vigia' en zijn favoriete plaatsen in de stad die jou misschien ook inspiratie geven. 

Marrakech 

Deze stad in Noordelijk Afrika is werkelijk een cultureel hoogtepunt. Je vindt hier karakteristieke gebouwen, souqs, markten en kleine straatjes om in te verdwalen. Franse namen herinneren aan een tijdperk lang geleden zoals: Jardin Majorelle, Palais de la Bahia en Ville Nouvelle. Wie Marrakech volledig wil ervaren kan gaan struinen door de Medina de Marrakech. Dit zijn de smalle en soms overdekte steegjes rond het Djemaa el Fna plein waar je honderden kraampjes vindt met koopwaar. Lampen, vloerkleden, tassen, kleding, schoenen en etenswaar, alles wat je maar kan bedenken! 

Athene 

Dat Athene een soort openluchtmuseum is mag voor iedereen duidelijk zijn. Door de enorme hoeveelheid ruïnes en gebouwen uit de oude Griekse tijd, denk aan het Parthenon en de Akropolis. Ook de vele musea zijn al een bezoek aan de oude stad waard. Maar wie aan Griekenland denkt, zal ongetwijfeld ook denken aan het lekkere eten. In Athene zijn er tal van mogelijkheden om een fiets tour te combineren met al dat lekkers. Zo leer je tussen het fietsen en kijken door de Griekse keuken kennen.

Laat een reactie achter