Lima in Peru | Dit zijn onze tips

Lima

< Terug naar resultaten

Ontdek de betoverende stad Lima, waar koloniale pracht en moderne flair samenkomen. De zinderende sfeer, rijkdom aan cultuur en wereldberoemde culinaire scene maken deze Peruaanse hoofdstad een onmisbare bestemming voor avontuurlijke reizigers.

Over Lima

Eén van de meest intrigerende bezienswaardigheden in Lima is het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het herbergt prachtige koloniale architectuur, waaronder het Plaza de Armas, de regeringspaleizen, en oude kerken. Lima staat ook bekend om haar uitgebreide en gevarieerde culinaire scene, waarvan het zelfs de titel "Gastronomische Hoofdstad van Zuid-Amerika" heeft verdiend. Reizigers kunnen genieten van de beroemde ceviche, heerlijke pisco sour-cocktails en een scala aan andere Peruaanse lekkernijen. Een bezoek aan Lima is een boeiende reis door de geschiedenis, de smaakpapillen en het bruisende hedendaagse leven van Peru.

Plein van Lima

Top bezienswaardigheden in Lima

  • Historisch Centrum van Lima: Verken de prachtige koloniale architectuur, waaronder het Plaza de Armas en de indrukwekkende kathedralen. Proef de Peruaanse keuken in wereldberoemde restaurants zoals Central, Maido en Astrid y Gastón.
  • Paragliden boven de Stille Oceaan: Ervaar de sensatie van paragliden vanaf de kliffen van Miraflores, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht op de oceaan en de skyline van Lima.
  • Catacombes van de San Francisco-kerk: Daal af naar de ondergrondse catacombes van deze historische kerk en ontdek een macabere, maar fascinerende kant van Lima's geschiedenis.
  • Huaca Pucllana: Bezoek deze oude pre-Inca archeologische site midden in het hart van de stad. Maak een rondleiding en leer meer over de oude beschavingen die hier ooit bloeiden.
  • Larco Museum: Ontdek een schat aan pre-Columbiaanse kunst en artefacten in dit gerenommeerde museum. Bewonder de erotische Moche-keramiek en leer meer over de rijke geschiedenis van Peru.
Lima

Onze eigen ervaring 

Lima is meestal het start- en eindpunt van de rondreis door Peru. Zo ook ons startpunt waarbij we vier dagen hebben gepland voor een bezoek aan deze reusachtige stad in omvang. Het mooie aan de stad is naast de gastronomie en de koloniale gebouwen, de ligging aan de Pacifische kust met groene steile kliffen. Miraflores is een van de wijken die dient als ideale uitvalsbasis om te overnachten. We ontdekten een geweldig restaurant genaamd 'La Mar' dat bekend staat om zijn fantastische ceviche. De ambiance van de stad is bruisend en energiek, met name in Barranco. Vanuit Lima is het een absolute aanrader om een dagtrip te maken naar Paracas en Huacachina. Drink tevens een cocktail tijdens zonsondergang op de rooftopbar van SAHA. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Barranco Lima

Hoe kom ik in Lima? 

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Lima vliegen vanaf Schiphol Airport. De gemiddelde vliegduur is ongeveer 12 tot 14 uur, afhankelijk van de vlucht en eventuele tussenstops. De ticketprijzen variëren, maar liggen meestal tussen de €600 en €1000 voor een retourvlucht, afhankelijk van het seizoen en de boekingsperiode.

Vervoer in Lima

In Lima kun je jezelf vervoeren met taxi's, bussen en wandelen. Taxidiensten zoals Uber zijn beschikbaar en bieden vaak een veilige optie. Openbare bussen zijn goedkoop maar minder betrouwbaar. Voor extra veiligheid kunnen toeristen kiezen voor georganiseerde tours en officiële vervoersdiensten.

Overnachten in Lima 

  • Budgetvriendelijk:

Red Llama Eco Hostel: Een gezellig hostel gelegen in de hippe wijk Miraflores. Het biedt betaalbare slaapzalen en privékamers met een ecologisch bewust concept.

Website: https://www.redllama.info/

  • Gemiddeld budget:

Hotel Casa Andina Select Miraflores: Een comfortabel hotel in de wijk Miraflores, op loopafstand van winkels en restaurants. Het beschikt over moderne kamers en een dakterras met prachtig uitzicht.

Website: https://www.casa-andina.com/

Beste reistijd 

De beste reistijd voor Lima is tijdens de lente en de herfst, van april tot juni en van september tot november. Gedurende deze periodes liggen de gemiddelde temperaturen rond de 18-20°C, waardoor het weer aangenaam en mild is om de stad te verkennen.

Lokale informatie 

  • Officiële Toerisme Website van Peru:

Website: https://www.peru.travel/

  • La Mar Restaurant:

Website: https://www.lamarcebicheria.co...

  • Paragliden boven de Stille Oceaan:

Website van de Paragliding Club in Miraflores: https://www.parapuerto.com/

Locatie 


Interesse gekregen in onze Peru reizen?

Bekijk alle rondreizen naar Peru

Bekijk deze bezienswaardigheden in Peru

Wij hebben de top 3 bezienswaardigheden voor u geselecteerd


 

Iquitos

Iquitos is een fascinerende bestemming vanwege zijn unieke positie diep in het hart van de Amazone. Hier krijg je de kans om de rijke biodiversiteit van het regenwoud te ervaren, in direct contact te komen met inheemse gemeenschappen en te leren over eeuwenoude tradities die diep verankerd zijn in de lokale cult ...

 

Cusco

Cusco, de historische parel van Peru, waar oude Inca-ruïnes samenkomen met koloniale pracht. Deze stad met intrigerende ambiance trekt reizigers aan om te dwalen door geplaveide straten, oude ruïnes te verkennen en te genieten van de rijke Peruaanse cultuur.

 

Colca Canyon

De Colca Canyon. Dit diepe ravijn in Peru, dat twee keer zo diep is als de Grand Canyon, biedt een spectaculair landschap en een onvergetelijke reiservaring. Geniet van panoramische vergezichten, ontmoet majestueuze condors in hun natuurlijke habitat en ervaar de warmte van de lokale cultuur in de pittoreske dor ...

Alle bezienswaardigheden van Peru