De leukste bezienswaardigheden in Lima | Reisblogs
< Terug naar overzicht
De leukste bezienswaardigheden in Lima

De leukste bezienswaardigheden in Lima

De hoofdstad van Peru is Lima. Deze typisch Latijns-Amerikaanse stad is een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, een hoop geluiden van auto’s, taxi’s en straathandelaren. Een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking leeft in of om de stad, welke in 1535 werd gesticht door Francisco Pizarro. Bij een bezoek aan Peru land je op de vluchthaven van Lima, dé uitgerekende kans dus om aan deze leuke stad een bezoek te brengen! Een aantal bezienswaardigheden en tips voor je op een rij.

Museo de la Nación 

Een bezoek aan het Museo de la Nación is een must voor cultuurliefhebbers. Je ziet hier voorwerpen van keramiek en textiel uit de Chimú-, Nazca- en Mochecultuur, en je krijgt een duidelijk overzicht van verschillende culturen die in het verleden in Peru geleefd hebben. 

Plaza de Armas 

Aan dit plein in het midden van het centrum vind je bijzondere koloniale bouwwerken. Hier ligt het presidentieel paleis, de kathedraal,  het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en de Club de la Union. Een aantal van deze gebouwen zijn geel gekleurd en hebben typische koloniale houten erkers. In de kleine straatjes om het plein vind je leuke winkels. Dit plein is een echte bezienswaardigheid!


Museo Oro del Peru 

De collectie goud in het Museo Oro is overweldigend. De gouden voorwerpen zijn voornamelijk afkomstig uit de Chimúcultuur. Je ziet hier prachtige gouden voorwerpen, vooral ceremoniële maar ook gebruiksvoorwerpen. Maar ook andere zaken zoals wapencollecties en mummies. 

Proef de Peruaanse keuken in Lima 

De Peruaanse keuken is hot! In dit land vind je veel restaurants van hoog niveau. Het vak van kok wordt er veel beoefend en gepromoot, er is dan ook genoeg concurrentie. Ga lekker proeven van de authentieke keuken in één van de vele restaurantjes in de stad. In het oude centrum zijn er genoeg goede restaurants te vinden maar breng ook een bezoek aan de wijk Miraflores en Barranco. 


Parque de la Reserva 

Dit prachtige park in Lima is zeker een bezoek waard. Je vindt hier een waar waterspektakel van fonteinen, zowel overdag als ’s avonds mooi om te bezoeken. Ook erg leuk voor de kinderen! Vergeet dan niet een set reservekleding mee te nemen, ze willen er vast even doorheen rennen. In dit park lopen veel gezinnen en stelletjes rond en er hangt een gezellige sfeer.