Colca Canyon

< Terug naar resultaten

De Colca Canyon. Dit diepe ravijn in Peru, dat twee keer zo diep is als de Grand Canyon, biedt een spectaculair landschap en een onvergetelijke reiservaring. Geniet van panoramische vergezichten, ontmoet majestueuze condors in hun natuurlijke habitat en ervaar de warmte van de lokale cultuur in de pittoreske dorpjes die de canyon omringen. 

Over Colca Canyon

De Colca Canyon staat bekend om zijn indrukwekkende diepte van meer dan 3.270 meter, waardoor het twee keer dieper is dan de Grand Canyon. Deze adembenemende kloof herbergt een fascinerende geschiedenis, waarin de oude terraslandbouw en eeuwenoude irrigatiesystemen getuigen van de vaardigheden van de pre-Inca-beschavingen. Tegenwoordig is de canyon een populaire trekpleister voor reizigers, niet alleen vanwege het overweldigende landschap, maar ook vanwege de kans om majestueuze condors te aanschouwen die hoog boven de ravijnen zweven. De omliggende dorpjes, zoals Chivay en Yanque, bieden een inkijkje in het traditionele Peruaanse leven en cultuur.

Colca Canyon vallei

Wat is er te doen in Colca Canyon?

  • Condors spotten bij Cruz del Cóndor: Vroeg opstaan om condors te zien opstijgen vanaf Cruz del Cóndor, een natuurlijk uitzichtpunt. Een unieke ervaring om deze majestueuze vogels van dichtbij te bekijken terwijl ze zweven op thermische luchtstromen.
  • Thermale baden van La Calera: Ontspan in de thermale baden van La Calera, waar natuurlijk warm water zorgt voor een rustgevende ervaring. Het mineraalrijke water en het omliggende landschap maken het een populaire plek om te relaxen.
  • Mirador de Antahuilque: Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf Mirador de Antahuilque, waar je meer leert over de geschiedenis en landbouwpraktijken. Een perfecte plek om de grootsheid van de kloof te aanschouwen.
Condor Colca Canyon

Onze eigen ervaring 

Wees gewaarschuwd voor hoogtevrees, de grootsheid van de condors en ruige landschappen. De Colca Canyon is één van de plekken in Peru die me het meest is bijgebleven. Vanuit Arequipa vertrokken we met de groep in een georganiseerde tour over de hoge passages van de Andes. In onze lodge liepen lama’s vrij rond over het terrein en was het even acclimatiseren op hoogte. Na een goede nachtrust gingen we vroeg in de ochtend naar de plek om condors te spotten, zij vliegen tijdens de eerste uren na zonsopgang wanneer de thermische luchtbellen beginnen te stijgen. Na een tijdje wachten was het moment daar; grote roofvogels verschenen vanuit het diepe dal en zweefden boven de kloof. In de middag vertoefden we bij één van de thermale baden met uitzicht op de bergen. In deze omgeving tref je niet veel restaurants of accommodaties. Het meest gebruikelijke is om een lodge te overnachten waarbij je kunt eten.

Colca Canyon

Hoe kom ik bij Colca Canyon? 

Je kunt de Colca Canyon bereiken vanuit Arequipa, de dichtstbijzijnde grote stad, per bus of georganiseerde tour. De busrit duurt ongeveer 4 tot 5 uur en kost gemiddeld €10 tot €15. Als alternatief bieden lokale touroperators dagtochten aan met prijzen variërend van €20 tot €40, inclusief vervoer en gids. Houd er rekening mee dat je een hoogte van boven de 5.000 meter passeert.

Beste reistijd

De Colca Canyon kan het hele jaar door worden bezocht. In de zomer (december - februari) liggen de temperaturen overdag rond 20-25°C en 's nachts rond 5-10°C. In de winter (juni - augustus) zijn de dagen iets koeler, met temperaturen van 15-20°C overdag en 0-5°C 's nachts. De lente en herfst bieden aangename dagen van 20-25°C en milde nachten van 5-15°C.

Lokale informatie 

De meest populaire manier om te bezoeken is tijdens een dagtour of een 2-3-4 daagse wandeling, georganiseerd vanuit Arequipa, Puno, Chivay of Cusco. De beste manier om vanuit Arequipa te komen, is door een tour te boeken die ophaalservice vanuit het hotel in Arequipa omvat. De meeste Colca-tours starten in de stad Arequipa, maar het is ook mogelijk om te beginnen in Puno, Cusco en Chivay. Bijvoorbeeld met deze lokale touroperator.

Locatie Interesse gekregen in onze Peru reizen?

Bekijk alle rondreizen naar Peru

Bekijk deze bezienswaardigheden in Peru

Wij hebben de top 3 bezienswaardigheden voor u geselecteerd


 

Arequipa

Arequipa, ook wel de "Witte Stad" genoemd vanwege de elegante gebouwen van wit vulkanisch gesteente, is een stukje authentiek Peru dat je niet wilt missen. Gelegen aan de voet van indrukwekkende vulkanen, ademt de stad een relaxte sfeer uit met geplaveide straten en historische pleinen.

 

Huacachina

Te midden van de uitgestrekte Peruaanse zandduinen ligt Huacachina, een verrassende oase die rust en avontuur combineert. Deze kleine oase biedt een ontsnapping aan de woestijn, omringd door hoge duinen en een schilderachtig meer.

 

Iquitos

Iquitos is een fascinerende bestemming vanwege zijn unieke positie diep in het hart van de Amazone. Hier krijg je de kans om de rijke biodiversiteit van het regenwoud te ervaren, in direct contact te komen met inheemse gemeenschappen en te leren over eeuwenoude tradities die diep verankerd zijn in de lokale cult ...

Alle bezienswaardigheden van Peru