< Terug naar overzicht
Reisbegeleider Arjen vertelt over familiereizen in Afrika

Reisbegeleider Arjen vertelt over familiereizen in Afrika

Reisbegeleider Arjen Westra woont en werkt in Afrika. Met veel passie begeleidt hij al jaren onze familiereizen. Wij interviewen Arjen en willen natuurlijk weten waarom! 

Arjen, stel je eens kort even voor

"Ik ben Arjen Westra, ik woon sinds 2002 in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Ik schrijf en fotografeer reisgidsen en begeleid reizen (o.a.). Ik ben hier jaren geleden als freelance journalist naartoe gekomen. Waarom? Ik denk vanwege een combinatie van avontuur en idealisme: Ik had altijd het idee dat het beeld van Afrika dat de media schetsen niet klopte met de werkelijkheid. Ik wilde met eigen ogen weleens zien of dat klopte en daar eventueel verandering in brengen. Als reisbegeleider doe ik dat eigenlijk nog steeds."Wat is zo leuk aan het begeleiden van familiereizen?

"Ik vind het altijd een hele leuke relaxte sfeer: veel kinderen/jongeren hebben een geweldige nieuwsgierigheid en kijken vaak op hun eigen ‘jonge’ spontane manier naar de wereld waardoor je vaak hele verrassende vragen en opmerkingen krijgt."

Wat vind jij het mooiste van de Zuidelijk Afrika familiereis?

''We kletsen heel wat af bij het kampvuur: gewoon in de ongerepte natuur zijn met z’n allen is het allerleukste. En ik be zelf echt een fan van de woestijn. Die ruimte en de ruigheid van de natuur, vind ik fantastisch. Ik word trouwens ook altijd heel blij van oceanen en ruige rotskusten.''

Wat zijn jouw hoogtepunten van de Kenia en Tanzania familiereis? 

''De wilde dieren in de Serengeti en in de avond in de bush zitten en weten dat hyena’s en andere wilde dieren in het kamp kunnen komen, dat is natuurlijk één van de hoogtepunten om mee te maken.''Welke tips heb je voor families die naar Afrika reizen? 

''Ach die tips gelden meer voor reizen in het algemeen denk ik: stel je gewoon lekker flexibel op. Laat je horloge thuis en geniet. Verder is het superhandig om een hoofdlampje mee te nemen, eventueel een verrekijker en stroopwafels voor de reisbegeleider ;-)"

Ook interesse in een reis naar Afrika met de kinderen? Bekijk hier onze familiereizen.