< Terug naar overzicht
Top 10: Bijzondere activiteiten volgens onze reizigers - deel 1

Top 10: Bijzondere activiteiten volgens onze reizigers - deel 1

Wat staat er op jouw bucketlist? Oog in oog staan met gorilla's in Uganda of toch liever een husky sledetocht in Lapland? De kans is groot dat je wensenlijstje eindeloos lang is, want er zijn immers zoveel bijzondere dingen te zien en te doen in de wereld! We legden dezelfde vraag voor aan een aantal Sawadee Facebook fans en lieten ze stemmen op een lijst van 100 activiteiten en bezienswaardigheden. Dit is de Top 10 van onze fans.

10. Lapland: Huskytocht maken

In Lapland kun je diverse honden boerderijen bezoeken. Hier krijg je uitleg over de honden, de geschiedenis van sledehondentochten en over de manier waarop de honden worden voorbereid op het rennen van wedstrijden. Na de uitleg kun je zelf een mooie tocht in de natuur maken. Voortgetrokken door vier tot zes honden glijd je met een flinke vaart door de wildernis, door de bossen en langs bevroren meren.


9. Tanzania: Leeuwen tellen in de Serengeti

Eén van de beroemdste nationale parken van Tanzania is de Serengeti. De naam van het Serengeti park betekent in het Maa (de taal van de Maasai) "oneindige vlakte". In sommige maanden is dit het meest wildrijke park van Afrika; in dit leefgebied leven dan meer dan een miljoen gnoes en zebra's. Voor leeuwen en cheeta's is het park een luilekkerland De door het park verspreid liggende kopjes (rotsformaties) worden door leeuwen vaak als siëstaplaats gebruikt. Als je geluk hebt ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes en zebra's. Grote aantallen gnoes en zebra's verlaten de steeds droger wordende Serengeti en trekken naar de Maasai Mara in Kenia. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti.


8. Japan: Kersenbloesem aanschouwen

De sakura (de kers) is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Ze is nauw verbonden met de samoerai en met de bushido, oftewel de erecode van de samoerai. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem. De bloesemperiode is eind maart / begin april en behalve dat het spectaculaire plaatjes oplevert is het ook een hele gezellige tijd van het jaar; de Japanners gaan massaal de parken in beladen met manden vol eten en veelkleurige kleedjes om te picknicken. 


7. Brazilië: Nat worden bij de Iguaçu watervallen

De Iguaçu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo'n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel van donderend geraas en omhoog spuitende witte wolken. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay dat door Unesco tot Wereld Erfgoed is verklaard. Aan de Argentijnse kant kun je tot zeer dichtbij de watervallen komen. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de "garganta del diablo", ofwel "keel van de duivel", waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. Aan de Braziliaanse kant heb je een prachtig panorama-overzicht van de watervallen.


6. Uganda: Gorilla's spotten

Bwindi in zuid-west Uganda is Gorilla land. Te voet kun je hier op zoek naar berggorilla's. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je naar gelang de locatie van de gorilla's circa twee tot acht uur onderweg bent. Via een redelijk steile en soms gladde heuvel ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Dit spoor volg je via soms dikke begroeiing en paadjes van bosolifanten. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren.


Nieuwsgierig hoe deze Top 10 afloopt? Lees dan hier verder.

Laat een reactie achter