< Terug naar overzicht
Top 10 leukste steden in Canada

Top 10 leukste steden in Canada

Reizigers met een liefde voor steden zijn in Canada zeker op de goede plek! Van steden met prachtige uitzichten tot steden met een Franse sfeer; de leukste steden van Canada hebben wij voor je op een rij gezet. Benieuwd welke jij zeker moet bezoeken? Laat je inspireren!

1. Vancouver

Vancouver

Vancouver is de grootste stad in westelijk Canada en is vaak het begin- of eindpunt van een reis door Canada. De stad heeft een bruisende en levendige sfeer, met een prachtige ligging aan de kust. Vancouver is populair vanwege zijn diversiteit aan activiteiten en hoogtepunten; van de Capilano Suspension Bridge en Canada Palace tot Granville Island. In deze Canadese stad heb je het allemaal! Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan Stanley Park, een van de grootste parken van Noord-Amerika. Je kunt Vancouver onder andere bezoeken tijdens onze Groepsrondreis Canada West Hoogtepunten – Hotelreis

2. Toronto

Toronto

Toronto is een van de meest multiculturele steden van de wereld en is daarnaast ook nog eens heel belangrijk op het gebied van cultuur, economie en entertainment. Loop door de sfeervolle wijken, bezoek een van de vele museums of maak een dagtrip naar de Niagara Falls. Toronto staat bekend om zijn prachtige skyline en de CN Tower,

met een hoogte van 350 meter. Bekijk de stad van een indrukwekkende hoogte of ga een hapje eten of drinken in het restaurant. Nog geen genoeg van het uitzicht? Bekijk Toronto dan vanaf het hoogste platform op 447 meter.

3. Montréal

Montréal

Montréal heeft een rijke historie en mooie architectuur. De stad heeft een Europees karakter, met veel Frans- en Engelstalige inwoners. Liefhebbers van jazz zijn hier zeker op de goede plek! In de zomer vindt er op het plein Places des Art het Montréal Jazz Festival plaats, dat gratis te bezoeken is. Breng ook zeker een bezoek aan de ondergrondse stad van Montréal, Ville Souterraine. Hier kan je onder andere winkelen, overnachten, uit eten of naar de film gaan.

4. Québec City

Québec City

Québec City is een oude stad met Franse sferen, gelegen aan de Saint Lawrence rivier. Het staat vooral bekend om zijn ligging en het oude stadsgedeelte, dat is omringd met muren. Het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit een hoger (Haute-Ville) en lager (Basse-Ville) gelegen gedeelte. In beide stadsdelen kan je heerlijk wandelen; bekijk de 400 jaar oude historie en de mooie architectonische gebouwen. Het is alsof je terugreist in de tijd!

5. Calgary

Calgary

Calgary wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor een bezoek aan het Jasper en Banff National Park en de Rocky Mountains, maar ook de stad zelf is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Populair in Calgary is het Heritage Park Historical Village Museum en de Calgary Tower. Het Heritage Historical Village Museum neemt je mee naar het dagelijkse leven in Calgary in het jaar 1900. De Calgary Tower is voor de echte waaghalzen; op een hoogte van 191 meter kan je vanaf hier de skyline van de stad zien. Je kunt Calgary onder andere bezoeken tijdens onze Familiereis Canada West – Kampeer/hotel reis.

6. Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese staat Alberta en gelegen in de wildernis, tussen het avontuurlijke landschap. Het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika bevindt zich hier en daar is van alles te beleven. Je kan er bijvoorbeeld shoppen in meer dan 800 winkels, overnachten in één van de hotels of zwemmen in het zwemparadijs. Daarnaast vind je in Edmonton ook het grootste stadspark van Noord-Amerika; River Valley Parks, bestaande uit een verzameling van meerdere stadsparken.

7. Ottawa

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada en gelegen aan de Ottawa rivier. De stad biedt enorm veel cultuur en historie. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is Parliament Hill. De drie gebouwen staan samen symbool voor de natie Canada. In Parliament Hill wordt onder andere vergaderd door de federale regering van Canada. Daarnaast kan je het gratis bezoeken voor een prachtig uitzicht op de stad.

8. Niagara Falls

Niagara Falls

Niagara Falls is een stad gelegen in de provincie Ontario met als absolute hoogtepunt de Niagara watervallen, bestaande uit de Horseshoe Falls, American Falls en Birdal Veil Falls. De drie watervallen liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Ze zijn te bekijken per boot, maar ook te voet of met de auto vanaf de Rainbow Bridge, die Canada en de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De Horseshoe Falls is volgens velen de indrukwekkendste waterval. Zoals de naam het al zegt heeft het de vorm van een hoefijzer, waarin het water van een hoogte van 53 meter naar beneden stort.

9. Winnipeg

Winnipeg is de verrassende hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba. Het voordeel van de stad is dat vele bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Er zijn hier vooral veel culturele bezienswaardigheden te vinden, zoals het Canadian Museum for Human Rights, Winnipeg Symphony en Royal Manitoba.

10. Halifax

Halifax

Halifax ligt aan een van de grootste havens ter wereld en is het economische en culturele knooppunt van de Canadese provincie Nova Scotia. Struin langs het populaire Halifax Waterfront en bezoek de leuke boetiekjes, musea en restaurants. Vanaf Halifax Waterfront kan je ook een boottocht maken door de haven. Halifax is ook een stad waar veel universiteiten zijn gevestigd, waardoor er veel studenten rondlopen en je er leuk kan uitgaan.

Wil jij een van deze leukste steden van Canada zelf bezoeken? Bekijk dan hier onze reizen naar Canada.