Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Griekenland - Bergen en dorpen van Evia

Wandel, relax en leef het Griekse leven op onbekend Evia

8 dagen vanaf € 1.149

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de onbekende parel Evia met zijn prachtige natuur en oude culturele schatten
 • Rustige wandelingen langs ruige kusten en door authentieke dorpjes
 • Geniet van het Griekse leven en de heerlijke gerechten in traditionele taverna's
 • Zeven overnachtingen in een lokaal hotel aan de haven van het gezellige dorpje Karystos
 • Veel maaltijden inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Griekenland - Bergen en dorpen van Evia

Het prachtige eiland Evia is een echte verborgen en onbekende parel. Het ligt dichtbij Athene, maar toch ben je in een compleet andere wereld waarin schilderachtige bergdorpjes door oude stenen paden met elkaar verbonden worden. Dit wandelparadijs biedt een unieke geschiedenis en een authentieke sfeer terwijl je langs Romeinse steengroeven, aquaducten en Byzantijnse kerken loopt. Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen op een verlaten strand of in een verstopte baai. In kleine vissersdorpjes drink je na een wandeling ouzo op het terrasje van een traditionele taverna als aperitief voor een heerlijke Griekse maaltijd.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Athene / transfer naar Rafina en ferry naar Evia
 2. Dag 2 - wandeling door de Platanistos Kloof naar het strand van de baai van Potami
 3. Dag 3 - beklimming Mount Kliosi en bezoek aan de Acropolis van Styra
 4. Dag 4 - wandeling naar Gourna en bezoek aan het Castello Rosso
 5. Dag 5 - wandeling in de baai van Marmari / middag ter vrije besteding
 6. Dag 6 - wandeling in de Almyropotamos Fjord
 7. Dag 7 - wandeling door kloven naar de oostkust van Evia
 8. Dag 8 - veerboot naar Rafina / vlucht Athene - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Evia

Evia, een verborgen en onbekende parel

Evia is een langgerekt eiland en door een brug verbonden met het vasteland, niet ver van Athene. We laten de brug echter links liggen, na aankomst rijden we naar Rafina voor de overtocht per ferry naar Mamari op Evia. We slapen 7 nachten in een hotel in het gezellige dorpje Karystos, onze uitvalsbasis voor de wandelingen en voor een heerlijk weekje tussen de vriendelijke Griekse bevolking. Naast alle ontbijten zijn op de meeste dagen ook de lunch en het diner inbegrepen. Naar en van de wandelingen verplaatsen we ons per bus en soms per taxi. 

De kloven en fjorden van Evia

In het dorpje Platanistos begint onze wandeling naar de prachtige Platanistos Kloof die eindigt op één van de mooiste stranden van het eiland, Potami. Vanaf de berg Ohi, bewandelen we een beroemde kloofwandeling naar de ruige oostkust van het eiland en in de Almyropotamos Fjord maken we een kustwandeling waarbij we langs de kraterrand van een uitgestorven vulkaan lopen.  

De Acropolis van Styra en andere archeologische schatten

Evia is rijk aan archeolgische schatten waarvan we een aantal zullen ontdekken tijdens deze wandelweek. In de keizerlijke Romeinse steengroeven liggen monolithische marmeren zuilen in perfecte staat. We verkennen de ruïnes van Castello Rosso, een enorm Byzantijns fort uit de 13e eeuw en op  de top van Mt Kliosi vinden we de overblijfselen van de oude Acropolis van Styra. Vanuit de schilderachtige Styra-vallei kijken we over het water uit op het beroemde plaatsje Marathon, op het vasteland.

Wandelvakantie Griekenland - Bergen en dorpen van Evia

Wandel, relax en leef het Griekse leven op onbekend Evia

Wandelvakantie Griekenland
8 dagen vanaf € 1.149
Naar boven
 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!