< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Kenia en Tanzania reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperatuur: Ondanks de ligging rond de evenaar is het in beide landen bijna nooit extreem warm. Overdag loopt de temperatuur op tot 25 à 30 °C, 's ochtends vroeg kan het fris zijn en 's avonds koelt het afhankelijk van de hoogte af tot 10 °C - 15 °C. Bij de Ngorongorokrater, Mount Kenya, aan de voet van de Kilimanjaro en in de Usambara Mountains kan het koud en mistig zijn. Een warme trui en windjack en een goede slaapzak zijn hier dan ook zeer wenselijk, zeker in de wintermaanden juli en augustus.
December t/m maart en juni t/m oktober: droge tijd
April + mei: lange regentijd
November: korte regentijd
Beste reistijd: vlak na de regentijd is het landschap groen en staan veel bomen en bloemen in bloei.
Naarmate de droge tijd vordert wordt het steeds warmer, en wordt het landschap geler en kaler. Bij vertrek eind oktober t/m begin december heb je kans om in Serengeti de migratie van de wildebeesten te zien.

image
Ramadan en Offerfeest

In 2016 duurt de ramadan van 6 juni t/m 5 juli. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2016 plaats zal vinden van 11 t/m 13 september.

Op Zanzibar kun je hinder ondervinden van de Ramadan. Sommige restaurants in Stonetown zullen gesloten zijn gedurende de dag.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een positieve en flexibele instelling zijn erg belangrijk. In Afrika lopen dingen soms anders dan we zouden willen of gewend zijn; wegen zijn vaak stoffig, vol kuilen en niet of weinig geasfalteerd; faciliteiten op kampeerplaatsen zijn vaak beperkt en de lokale timetable is anders dan de onze. Je moet er rekening mee houden dat je individuele vrijheid tijdens een safarireis minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Je dient je eigen tent op te zetten en af te breken en mee te helpen bij het in- en uitladen van de truck. Tijdens de kampeernachten maken we gebruik van eenvoudig op te zetten koepeltentjes en deel je het sanitair. Een aantal nachten is het mogelijk om ter plekke, via de reisbegeleider, tegen bijbetaling een kamer te boeken. Dit is echter niet te garanderen. Tijdens de reis zorgen wij voor de kampeeruitrusting, zoals tenten, slaapmatjes en de kookuitrusting. Een slaapzak moet je zelf meenemen. De tenten hebben een speciale muskietengaassluiting waardoor je geen klamboe hoeft mee te nemen.

Wandelingen zijn prachtig, maar kunnen door de warmte en heuvelachtig terrein wel zwaarder zijn dan gedacht. De wandelingen blijven natuurlijk optioneel. Deze reis is bijzonder afwisselend, maar ook intensief! Je moet vaak vroeg op en er zijn vier lange reisdagen. Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, prachtige natuur, veel wild en soms ongedwongen ontmoetingen met kleurrijke stammen.

Wij wijzen je erop dat je tijdens deze reis vijf dure kampeerovernachtingen midden in de parken maakt, waardoor je echt ‘tussen de dieren’ slaapt. Houd er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn. Op sommige plaatsen is er alleen koud water of zelfs helemaal geen stromend water en is het dus niet mogelijk om te douchen. Je kunt je wel altijd wassen met een teiltje water. De toiletten zijn vaak hurkwc’s en niet altijd perfect schoongemaakt. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk!

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tot het moment dat we naar Zanzibar gaan maken we gebruik van een safaritruck, het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. In de truck is uitzicht op de omgeving en de dieren prima. De trucks die we tijdens deze reis gebruiken, hebben over het algemeen al een heel leven achter zich. Trucks van 30 tot 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn doorgaans oersterk en beschikken niet over - voor Oost-Afrika - overbodige zaken als boordcomputers. Ze hebben echter wel heel wat te lijden op de slechte Oost-Afrikaanse wegen. Pech onderweg komt dan ook regelmatig voor, met name een lekke band. Onderweg wordt, als dit soort situaties zich voordoen, vaak gekozen voor provisorische oplossingen om het later verder te repareren. Kijk er dan ook niet van op als je de crew 's avonds, al sleutelend, onder de truck aantreft. De Ngorongorokrater bezoeken we per terreinwagen omdat de krater verboden is voor trucks. We vliegen van Arusha naar Zanzibar om een zeer lange saaie reisdag te voorkomen. Voor deze vlucht mag max. 20 kg aan ruimbagage mee worden genomen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Mago Guesthouse

In Kenia slapen we een nacht bij een school waar jongeren uit arme gezinnen les krijgen. In het guesthouse en het restaurant op het terrein van de school lopen jongeren stage. Het is een unieke kans om nader kennis te maken met de lokale bevolking en het leven van jongeren in Kenia. Voor meer informatie kijk op www.magoguesthouse.com

image

Mto wa Mbu

Tijdens de wandeling of fietstocht bij Mto wa Mbu leer je meer over de levensomstandigheden van de lokale bevolking. Het bedrag dat je hiervoor betaalt komt direct ten goede aan de lokale bevolking, bijvoorbeeld voor de bouw van scholen. De lunch wordt klaargemaakt door vrouwengroepen, waardoor ze een aanvullend inkomen verwerven voor hun families.

image

Fair Trade koffieplantage

In het groene vruchtbare gebied aan de voet van de Kilimanjaro bezoek je Fairtrade koffieboeren. Onder begeleiding van lokale gidsen maak je een prachtige wandeling langs veldjes met bananenplanten en kleinschalige koffieboerderijen en krijg je uitleg over het proces van koffieboon tot kopje koffie. De kennismaking met de hartelijke en gastvrije families is een onvergetelijke ervaring. De inkomsten van deze overnachtingen en excursies komen terecht bij de koffiecoöperaties van de boeren die met deze inkomsten sociale projecten ondersteunen. www.paseo.nu

Te Gast In Kenia

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

  Nieuws

 • Update visum Kenia

  Vanaf 1 februari 2016 is het voor kinderen onder de 16 jaar niet meer verplicht een visum voor Kenia aan te vragen. Een paspoort dat na vertrek uit Kenia nog zes maanden geldig is, is voldoende.

Familiereis Kenia en Tanzania

Hoeveel dieren tel jij?

image
23 dagen vanaf € 3.498
Naar boven