Uitgebreide reisroute van de Familiereis Tanzania en Zanzibar
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 27 juli heeft een avondvlucht. Je komt de volgende ochtend aan in Arusha. De overnachtingen op Zanzibar zijn omgedraaid. Bij aankomst verblijf je de eerste 2 nachten aan het strand en de laatste 2 nachten in Stonetown vanwege een vroege terugvlucht. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Arusha

  image

  Het is eindelijk zover, ons Tanzania avontuur gaat van start! Na een vlucht met KLM / Kenya Airways arriveren we in Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zal je geen last hebben van een jetlag. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar onze accommodatie. We verblijven hier één nacht.

 • 2

  naar Tarangire Nationaal Park / gamedrive

  image

  's Ochtends verlaten we het heuvelachtige gebied rondom Moshi. Langzaamaan veranderen de groene heuvels in een droog savannelandschap. In het landschap zie je af en toe een eenzame Maasai in een rood gewaad met zijn kudde koeien door de savanne trekken. We lunchen midden in het Maasaigebied. In de loop van de middag bereiken we onze kampeerplaats midden in het Tarangire park.

  image

  Het Tarangire NP is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. De weg naar onze kampeerlocatie is onze eerste gamedrive (safari per truck). Omdat je in de truck vrij hoog zit, heb je een goed zicht op het wild. We verblijven twee nachten op een kampeerplek in het park. De eerste nacht in de bush is altijd spannend. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze meereizende kok een heerlijke maaltijd. Dat wordt smullen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Tarangire Nationaal Park / gamedrive

  image

  Hoe was jullie eerste nacht in de tent? Vandaag staat volledig in het teken van dieren. In de vroege ochtend en late namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken, spannend! Rondom het hete middaguur zoeken de dieren de schaduw op en nemen ook wij een welverdiende pauze. Na de lunch gaan we naar een nabijgelegen lodge. Hier kun je genieten van een koud drankje terwijl je uitkijkt over de Tarangirerivier.

 • 4

  naar Lake Manyara / gamedrive

  image

  We vervolgen onze weg richting Lake Manyara National Park. De uitgestrekte savannes, moerassen en groene omgeving geeft een schitterend aanzicht. Zo mooi zelfs, dat dit nationale park als decor voor de film 'Tarzan' werd gekozen! We maken hier een gamedrive door de schitterende natuur. Pak je verrekijker en begin maar met afstrepen van de Big Five, want de kans is groot dat we hier veel dieren zien. We verblijven hier één nacht in een fijne lodge met een zwembad. 

 • 5

  naar Lake Eyasi / bezoek stammen

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer zes uur naar Lake Eyasi. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat over een zeer zanderige, hobbelige weg. Nadat we in onze truck behoorlijk heen en weer zijn geschud, komen we aan bij Lake Eyasi. Rond dit meer trekken de Hadzabe rond, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt en nog slechts een paar honderd families telt. De Hadzabe leven van de jacht op klein en groot wild en van het verzamelen van eetbare knolgewassen.

  image

  Soms kunnen we met de mannen op jacht, een ervaring die je niet snel zult vergeten! Uitgerust met pijl en boog rennen de mannen door de bosjes op zoek naar wild, als echte jagers. We mogen zelf ook eens de boog proberen! Ook de Datoqstam woont in dit gebied. De vrouwen zijn fascinerend om te zien. Als teken van schoonheid hebben ze hun gezicht getatoeëerd. Datoq wonen in grote hutten, gebouwd van dikke takken en bedekt met een mengsel van klei en koeienvlaai. We kamperen een nacht vlakbij een oase met beperkt sanitair.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Karatu

  image

  Vandaag reizen we door naar Karatu waar we twee nachten in een lodge verblijven. Jullie hebben vandaag een vrije dag die jullie naar eigen wens kunnen invullen. Karatu is een gezellig dorp gelegen net buiten het Ngorongoro reservaat en Lake Manyara. Bezoek de markt, proef het lokale fruit, speel een spelletje pool met de lokale bevolking of wandel over nabijgelegen koffieplantages. Ook kun je je prima vermaken bij het zwembad van het hotel. ‘s Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd in je hotel of van een traditionele maaltijd met nyama choma (gebraden vlees) in het dorp. Waar kiezen jullie voor?

 • 7

  Karatu / koffie excursie

  image

  Vandaag heb je nog een dag in Karatu. Dol op koffie? Lokale boeren zullen ons vandaag een rondleiding geven door hun koffievelden en ons alles vertellen over koffie. Dit is niet alleen een leuke gelegenheid om meer te weten te komen over de achtergrond van koffie, maar het brengt ons ook op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. Een leuke ervaring voor jong & oud! Lokale boeren kunnen zich ontwikkelen als gids en lokale mama's verdienen een extraatje aan onze lunch. De koffie kan ons 'eerlijk' worden aangeboden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We stappen voor de komende dagen over op overland trucks en rijden via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We kamperen twee nachten midden in het park. Soms komen hyena’s ‘s nachts ons kamp doorzoeken op etensresten. Gelukkig wachten ze daar wel mee tot wij in onze tent liggen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  Het landschap van de Serengeti wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. Wist je dat in het Maa, de taal van de Maasai, Serengeti ‘wijde plek’ betekent? Dit park is één van de meest wildrijke parken van Afrika, want het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's. Voor leeuwen en cheeta’s is het park een luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt.

 • 10

  via Ngorongoro krater naar Karatu / gamedrives

  image

  We staan vroeg op voor een lange, maar indrukwekkende dag. We maken vandaag een gamedrive in de Ngorongoro krater. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Vanavond verblijven twee nachten in Karatu.

 • 11

  Karatu / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om even bij te komen van alle mooie indrukken die je al hebt opgedaan tijdens de reis. Hoeveel foto’s heb jij al gemaakt? Je kunt de hele dag invullen zoals je zelf wilt. Ontdek Karatu, ontspan bij het zwembad van onze comfortabele lodge of speel een potje voetbal met de lokale bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Mto ma Mbu

  image

  We rijden vandaag in een klein uurtje naar Mto wa Mbu. Dit dorpje is prachtig gelegen middenin de groene en vruchtbare omgeving. Hier zijn diverse optionele excursies mogelijk waarbij de lokale gemeenschap gesteund wordt. Je kunt er ook voor kiezen om lekker te relaxen bij de accommodatie. 

  image

  Je kunt o.a. in Mto wa Mbu deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen, een leerzame ervaring! Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. De wandeling gaat door het dorp en de omringende bananenplantages en rijstvelden. Tijdens de fietstocht fiets je tussen de bananenplantages en langs dorpjes. 

  NB: Je kan bij boeking aangeven of je wilt deelnemen aan de optionele wandeling of fietstocht. Helaas moet je kiezen en kun je niet aan beide deelnemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch / €26,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch / €43,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 13

  vlucht naar Stonetown

  image

  We rijden naar de luchthaven van Arusha, afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Zo snel staan we al op het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten, vinden jullie ook niet? De eerste twee nachten slapen we in Stonetown. De stad is een aaneenschakeling van slingerende lanen, ronde torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en prachtige moskeeën. Dompel je onder in deze unieke smeltkroes van de Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Stonetown / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag een specerijenexcursie maken. Hier leer je alles over hoe de lokale keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt' groeien en smaken. Misschien kun je zelfs zien hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaat noten. Een echte aanrader op Zanzibar is de Safari Blue excursie met een traditionele zeilboot. Vergeet dan vooral je duikbril niet want snorkelen is prachtig tijdens de tocht! ’s Avonds kun je een gezellig tentje in de buurt zoeken om een hapje te eten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Safari Blue / €85,00 per persoon

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 14 volwassen deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 14 volwassen personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net


  Let op: houd rekening met langere reistijden wanneer je niet in Stonetown verblijft.

 • 15

  Strand Zanzibar / vrije dag

  image

  We rijden naar het noorden van het eiland naar onze accommodatie aan het strand. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland. Vijf keer per dag hoor je de oproep tot het gebed van de moslims. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot). Natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk zonnen op het strand en af en toe een duik nemen in het heerlijke water. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Strand Zanzibar / vrije dag

  image

  Er is van alles te beleven op Zanzibar. Wist je dat je de Red Colobus monkey, een zeldzame apensoort, op Zanzibar kunt zien? Deze aap komt echt alleen hier voor dus kijk goed of jij hem kunt spotten! De aap is te herkennen aan zijn zwart, wit en rode vacht en een lichtroze plek rond de neus en mond. Ook is het heerlijk vertoeven aan het zwembad van ons hotel. Of liever iets actiever? Het strand ontleent zich uitstekend om (water)sporten te beoefenen. Potje volleybal?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas jongens, we moeten alweer naar huis en zullen het prachtige eiland moeten verlaten. Ons avontuur zit erop! Met een korte vlucht komen we aan in Dar es Salaam, vanaf waar we in de late avonduurtjes het vliegtuig terug naar huis nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug in Nederland! Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Safari’s in de wildrijkste parken: Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro krater inclusief
 • Comfortabele en tijdbesparende vlucht naar Zanzibar
 • Per overland truck op safari in de beroemde Ngorongoro krater
 • Spot de Big Five: olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Prettige afwisseling tussen kamperen in de parken en comfortabele hotels, meestal met zwembad
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Op jacht met pijl en boog met de Hadzabe (bosjesmannen)
 • Bezoek aan een leuk en leerzaam koffie project bij Karatu
 • Overnachten midden in de parken
 • Meereizende kok die boodschappen doet en de maaltijden bereidt tijdens de kampeernachten
 • Alle entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom
 • Mogelijkheid om te verlengen op Zanzibar

Familiereis Tanzania en Zanzibar

Het grote Afrika avontuur

image
18 dagen vanaf € 4.269,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven