< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Rechtstreekse vlucht met KLM naar Arusha
 • Op jacht met pijl en boog met de Hadzabe
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Prettige afwisseling tussen kamperen in de parken en comfortabele hotels
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Mogelijkheid om te verlengen op Zanzibar
 • Safari’s in de wildrijkste parken: Serengeti, Ngorongoro krater en Tarangire
 • Gamedrive in Ngorongoro krater inclusief

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Arusha

  Het is eindelijk zover, ons Tanzania avontuur gaat van start! Na een vlucht met KLM / Kenya Airways arriveren we in Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zal je geen last hebben van een jetlag. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad, in een rustige buurt buiten de stad.

 • 2

  Arusha / vrije dag

  image

  In Arusha en omgeving kunnen jullie van alles doen. Op 35 km afstand ligt het Arusha Nationaal Park. Het park is gelegen tegen de flanken van de berg Meru. De hellingen van Mt. Meru zijn bedekt met typische bergbebossing en dit is een goede plaats om de zwart-witte colobusapen te spotten. In Arusha NP ligt het bijzondere Momela meer. Dit meer bestaat uit een viertal meren die alkalisch zijn. In het kleinere meer leven vooral nijlpaarden en in het grotere meer leven flamingo’s. Rond de meren leven waterbokken, buffels en dikdik paartjes. Allemaal gave dieren!

 • 3

  naar Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  's Ochtends verlaten we het heuvelachtige gebied rondom Arusha. Langzaamaan veranderen de groene heuvels in een droog savannelandschap. In het landschap zie je af en toe een eenzame Maasai in een rood gewaad met zijn kudde koeien door de savanne trekken. We lunchen midden in het Maasaigebied. In de loop van de middag bereiken we onze kampeerplaats midden in het Tarangire park.

  image

  Het Tarangire NP is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. De weg naar onze kampeerlocatie is onze eerste gamedrive (safari per truck). Omdat je in de truck vrij hoog zit, heb je een goed zicht op het wild. We verblijven twee nachten op een kampeerplek in het park. De eerste nacht in de bush is altijd spannend. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze meereizende kok een heerlijke maaltijd. Dat wordt smullen!

 • 4

  Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  Hoe was jullie eerste nacht in de tent? Vandaag staat volledig in het teken van dieren. In de vroege ochtend en late namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken, spannend! Rondom het hete middaguur zoeken de dieren de schaduw op en nemen ook wij een welverdiende pauze. Na de lunch gaan we naar een nabijgelegen lodge. Hier kun je genieten van een koud drankje terwijl je uitkijkt over de Tarangirerivier.

 • 5

  naar Lake Eyasi / bezoek stammen

  image

  Na het opbreken van de tenten rijden we in ongeveer zes uur naar Lake Eyasi. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat over een zeer zanderige, hobbelige weg. Nadat we in onze truck behoorlijk heen en weer zijn geschud, komen we aan bij Lake Eyasi. Rond dit meer trekken de Hadzabe rond, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt en nog slechts een paar honderd families telt. De Hadzabe leven van de jacht op klein en groot wild en van het verzamelen van eetbare knolgewassen.

  image

  Soms kunnen we met de mannen op jacht, een ervaring die je niet snel zult vergeten! Uitgerust met pijl en boog rennen de mannen door de bosjes op zoek naar wild, als echte jagers. Ook de Datoqstam woont in dit gebied. De vrouwen zijn fascinerend om te zien. Als teken van schoonheid hebben ze hun gezicht getatoeëerd. Datoq wonen in grote hutten, gebouwd van dikke takken en bedekt met een mengsel van klei en koeienvlaai. We kamperen een nacht vlakbij een oase met beperkt sanitair.

 • 6

  naar Karatu

  image

  In de loop van de dag rijden we naar Karatu. Karatu is een dorp gelegen net buiten het Ngorongoro reservaat en Lake Manyara. In de lodge waar we twee nachten zullen blijven, kan je al het stof van de voorbije dagen afspoelen. 's Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd in je hotel of van een traditionele maaltijd met nyama choma (gebraden vlees) in het dorp. Waar kiezen jullie voor? Maak kennis met de lokale bevolking en speel een partij pool.

 • 7

  Karatu / bezoek Mto wa Mbu

  image

  In een uur rijden we naar Mto wa Mbu waar je kunt deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen, een leerzame ervaring! Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. De wandeling gaat door het dorp, langs de school en de omringende bananenplantages en rijstvelden. Tijdens de fietstocht fiets je tussen de bananenplantages, langs dorpjes en naar de rand van Lake Manyara. Na de gezamenlijke lunch rijden we terug naar ons hotel in Karatu.

  NB: Je kan bij boeking aangeven of je wilt deelnemen aan de optionele wandeling of fietstocht. Helaas moet je kiezen en kun je niet aan beide deelnemen.

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We gaan vandaag via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We kamperen twee nachten midden in het park. Soms komen hyena’s ‘s nachts ons kamp doorzoeken op etensresten. Gelukkig wachten ze daar wel mee tot wij in onze tent liggen.

 • 9

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  Het landschap van de Serengeti wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. Wist je dat in het Maa, de taal van de Maasai, Serengeti ‘wijde plek’ betekent? Dit park is één van de meest wildrijke parken van Afrika, want het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's. Voor leeuwen en cheeta’s is het park een luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt.

 • 10

  Ngorongoro krater / gamedrives

  image

  We staan vroeg op voor een lange, maar indrukwekkende dag. We rijden naar de rand van de Ngorongoro krater en verruilen de truck voor stoere jeeps. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na het bezoek aan de krater rijden we naar onze lodge in Karatu.

 • 11

  Karatu / vrije dag

  image

  Vandaag heb je tijd om even bij te komen van alle mooie indrukken die je al hebt opgedaan tijdens de reis. Hoeveel foto’s heb jij al gemaakt? Je kan de hele dag invullen zoals je zelf wilt. Ontdek Karatu, ontspan bij het zwembad van onze comfortabele lodge of speel een potje voetbal met de lokale bevolking.

 • 12

  naar Moshi

  image

  We rijden naar Moshi, de stad aan de voet van de Kilimanjaro en overnachten in de Stella Maris lodge. Dit knalroze hotel ligt vlakbij Moshi en maakt deel uit van de Mailisita organisatie. De opbrengsten van het hotel worden gebruikt om de kinderen van de Stella Maris school van eten te voorzien en de salarissen van de leerkrachten te betalen. Naast het hotel bevindt zich de school. Na schooltijd kunnen we een voetbalwedstrijd organiseren. Wie scoort de meeste doelpunten? We overnachten hier twee nachten.

 • 13

  Moshi / koffie excursie

  image

  Lokale boeren geven ons een rondleiding door hun koffievelden en vertellen ons alles over koffie. Dit is niet alleen een leuke gelegenheid om meer te weten te komen over de achtergrond van koffie, maar het brengt ons ook op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. Een leuke ervaring voor jong & oud. Lokale boeren kunnen zich ontwikkelen als gids en lokale mama's verdienen een extraatje aan onze lunch. De koffie kan ons 'eerlijk' worden aangeboden. De rest van de dag heb je tijd om Moshi te verkennen met je familie.

 • 14

  vlucht naar Stonetown

  image

  We rijden naar de luchthaven van Arusha, afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten, vinden jullie ook niet? Het is een klein stukje rijden naar ons hotel voor de komende 4 nachten. Uiteraard aan de kust en met zwembad. Lig jij er als eerste in?

 • 15

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland. Vijf keer per dag hoor je de oproep tot het gebed van de moslims. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot) of ronddwalen in het historische Stonetown met zijn smalle straatjes en huizen met mooie bewerkte houten deuren. En meiden, het staat er vol winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen.

 • 16

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Je kunt een specerijenexcursie maken. Dan leer je alles over hoe onze keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt' groeien en smaken. Misschien zie je wel hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaatnoten. Een echte aanrader is de excursie Safari Blue. Vergeet dan vooral je duikbril niet! ’s Avonds kun je in het hotel eten of in een van de tentjes op straat.

  Optioneel Safari Blue

  Optioneel Safari Blue (kinderen tot en met 12 jaar)

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 8 deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 8 personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net

 • 17

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Er is van alles te beleven op Zanzibar. Wist je dat je de Red Colobus monkey, een zeldzame apensoort, op Zanzibar kunt zien? Het is ook heerlijk toeven aan het zwembad van ons hotel. Bommetje!

 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas jongens, we moeten alweer naar huis. Ons avontuur zit erop! Met een korte vlucht komen we aan in Nairobi (sommige vertrekken Dar es Salaam; zie hiervoor het vluchtschema), vanaf waar we tegen middernacht het vliegtuig terug naar huis nemen. 

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug in Nederland! Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Stone Town

  Stonetown

  Tijdens deze verlenging verblijf je nog drie nachten langer in ons bekende eindhotel. Omdat het hotel vlakbij het historische centrum van Stonetown ligt, is het makkelijk om nog een dagje rond te dwalen in de vele straatjes. De verlenging is inclusief transfers en ontbijt. 


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 18

  naar Stonetown

  Je vertrekt samen met de groep naar Stonetown en wordt afgezet bij je comfortabele hotel. Vanuit het hotel loop je zo de historische binnenstad van Stonetown in. Je vindt hier talloze restaurantjes, barretjes en prachtige, oude gebouwen. 

 • 19

  Stonetown

  Vrij verblijf

 • 20

  Stonetown

  Vrij verblijf

 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 22

  aankomst Amsterdam

 • +

  3-daagse verlenging aan het strand

  Zanzibar

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Langi Langi in Nungwi. Het hotel ligt aan het strand, je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. Bij laag water is de zee soms ondiep. In Nungwi zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Maar eet ook zeker een keer in het hotel, je zal genieten van de verse vis. Deze verlenging in Nungwi is inclusief ontbijt en transfers.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 18

  Nungwe / vrije dag

  De groep vertrekt vandaag, maar jullie blijven nog wat langer. Heb je al bedacht wat je de komende dagen nog wil gaan doen?

 • 19

  Nungwe

  Vrij verblijf 

 • 20

  Nungwe

  Vrij verblijf 

 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  Nu zit het avontuur er dan echt op. Met een transfer wordt je naar de luchthaven gebracht. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je via Nairobi of Dar es Salaam terug naar Amsterdam.

 • 22

  aankomst Amsterdam

Familiereis Tanzania

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!