Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Johannesburg

  Daar gaan jullie dan, op avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst staat de reisbegeleid(st)er te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Omdat er geen tijdsverschil is met Nederland heb je geen last van een jetlag, dat scheelt!

 • 2

  naar Mpumalanga regio

  image

  Vandaag verlaten we de grote stad en langzaam zie je het landschap veranderen van vlak en industrieel naar heuvelachtig en landelijk. ’s Middags komen we in de beboste heuvels in het noordoosten van de provincie Mpumulanga. We rijden over de Long Tom Pass, een prachtige route met een lengte van 8 km en maar liefst 1100 meter hoogteverschil. Het belooft een lange reisdag te worden maar we maken genoeg stops voor koffie en lunch. Eind van de middag komen we aan in ons hotel in de buurt van de bekende Panoramaroute waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Mpumalanga regio / langs de Panoramaroute

  image

  Vandaag staat de Panoramaroute op het programma; een spectaculaire route die vele hoogtepunten en uitzichtpunten kent. We maken diverse stops zodat jullie de natuurverschijnselen kunnen bewonderen. Vanaf God’s Window kijk je uit op het 1500 meter lager gelegen laagland en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde, cirkelvormige uithollingen in de rotsen uitgesleten door het kolkende water. Zo zijn ook de ‘Drie Rondavels’ in de Blyderivier Canyon ontstaan. Deze rots-hutten torenen metershoog boven het landschap uit. We verblijven nog een nacht in deze regio.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar het Krugerpark

  image

  We gaan naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Dit nationale park is zo groot is als half Nederland. Het Krugerpark staat tenslotte bekend om de Big Five: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Deze hopen we natuurlijk allemaal te ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes impala’s en zebra’s. We verblijven drie nachten in een hotel in een plaatsje nabij het Krugerpark.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Krugerpark / gamedrive in open terreinwagen

  image

  Verrekijker bij de hand en safarihoed op want vandaag staat volledig in het teken van het spotten van de Big Five. Samen met een echte ranger verkennen jullie het park in stoere open terreinwagens. Het voordeel hiervan is dat jullie op hoogte zitten en van de hoofdpaden af kunnen. De ranger kijkt goed om zich heen, kan al jullie vragen beantwoorden en heeft contact met andere rangers via zijn walkietalkie. Zie je enorm veel antilopen, dan weet je dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn! ’s Avonds bij het eten kunnen jullie napraten over de gebeurtenissen van deze dag. Gaaf zeker, zo’n eerste dag op zoek naar wild?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Krugerpark / vrije dag

  image

  De Big Five nog niet compleet of kun je er gewoon geen genoeg van krijgen? Komt dat even goed uit! Op deze vrije dag kunnen jullie er voor kiezen om nogmaals zelf het Krugerpark in te gaan met een open terreinwagen. De rangers bekijken per dag wat de beste route is om te rijden. Er is een redelijk grote kans dat jullie ze alle vijf zullen spotten deze twee dagen maar daar hebben jullie elkaar wel bij nodig. Teamwork! De een spot links, de ander spot rechts. Wil je liever een dagje uitslapen en relaxen? Dat is natuurlijk ook goed mogelijk. Het hotel beschikt over een zwembad waar het goed vertoeven is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Swaziland

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en rijden na de grensovergang dwars door Swaziland. Weer een stempel erbij in je paspoort! De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. We overnachten nabij Mlilwane Nature Reserve of Hlane Royal Nationaal Park. In de avonden genieten we hier met elkaar van traditionele diners.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Swaziland / vrije dag

  image

  Op deze vrije dag kunnen jullie een van de parken verkennen, afhankelijk van waar we verblijven. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij jullie kunnen kiezen uit verschillende trails. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  image

  Hlane is een groter natuurpark en bestaat voornamelijk uit bosveld met vele oude bomen. Het park bestaat uit drie gedeeltes en elk gedeelte is het thuis van bepaalde diersoorten. De reden hiervan is om de bedreigde diersoorten beter te kunnen beschermen. Je kunt hier naast klein wild ook giraffen, olifanten, leeuwen en neushoorns vinden. In het park kunnen jullie verschillende leuke activiteiten ondernemen zoals een game drive, een begeleide mountainbiketocht of een begeleide wandeling. Check bij de reisbegeleider of het mogelijk is om vandaag nog een culturele dans bij te wonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Hluhluwe

  image

  We rijden in zuidelijke richting waar we Zuid-Afrika weer binnen gaan. Onze volgende bestemming is Hluhluwe, een plaatsje gelegen in de buurt van het gelijknamige Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park. In deze heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, kudu’s en buffels maar het park staat vooral bekend om zijn neushoorns! Al gespot? Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Eenmaal aangekomen hebben jullie vrije tijd om in de buurt van de lodge te wandelen. Het is goed mogelijk dat je klein wild tegenkomt. Wie heeft de wildste verhalen vanavond bij het kampvuur?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar St. Lucia

  image

  Jullie hebben in de ochtend de mogelijkheid om een game drive te maken in Hluhluwe-Imfolozi, het park van de neushoorn en ander wild. Vanuit Hluhluwe is het namelijk niet lang meer rijden naar St. Lucia. Dit kleine kustdorpje ligt aan het gelijknamige meer, te midden van het iSimangaliso Wetland Park. We verblijven twee nachten in dit levendige plaatsje waar je leuke activiteiten kunt doen met je gezin of met de groep. In de avond heb je hier de vrijheid om te dineren bij een restaurant naar keuze.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  St. Lucia / vrije dag

  image

  De omgeving van St. Lucia kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waarvan de bekendste bewoners de krokodillen en nijlpaarden zijn. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een boottocht over Lake St. Lucia. In de middag zullen jullie een keuze moeten maken. De omgeving per fiets verkennen of een tour naar Cape Vidal Nature Reserve. In het natuurgebied genaamd iSimangaliso Wetland Park bevind zich klein wild in een prachtig duinachtig landschap. Cape Vidal, gelegen op de punt van het schiereiland, is het mooiste strand in de buurt van St Lucia en ontleent zich uitstekend voor een strandwandeling. In ‘onze’ zomermaanden is het in Zuid-Afrika juist winter waardoor het niet mogelijk is om in de zee te zwemmen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (kinderen t/m 11 jaar) / €20,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Op de mountainbike rijd je door verschillende landschappen. Het varieert van valk tot licht heuvelachtig, gaat langs strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn en verschillende soorten vogels. Misschien zelfs krokodillen en nijlpaarden.

  De fietstocht duurt ongeveer 2 à 3 uur en is voor alle leeftijden goed te doen. Een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 12

  naar Durban / vlucht naar Port Elizabeth

  image

  We laten KwaZulu-Natal achter ons en rijden verder naar de stad Durban waar we in de middag op het vliegtuig stappen naar Port Elizabeth. Deze badplaats aan de Oost-Kaap wordt ook wel 'The Friendly City' genoemd. Vele families reizen kiezen voor deze badplaats vanwege haar gouden stranden, de aangename temperatuur, moderne winkelcentra en goede restaurants. Al met al mist de stad wel wat charme om het de ideale badplaats de noemen. We slapen hier een nachtje voordat we beginnen aan de bekende Tuinroute. 's Avonds kunnen jullie eten in een van de vele restaurants en een avondwandeling maken langs het strand en over de pier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Tsitsikamma naar omgeving Plettenberg Bay

  image

  We rijden langs de kust verder de Tsitsikammabergen in met onderweg uitzicht op de Indische Oceaan. Een prachtige route! Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. Je kunt hier tot het middaguur een prachtige wandeling maken. Daarna rijden we verder langs de kust naar Plettenberg Bay. Hier kunnen jullie in de middag een interessante township tour maken. De rest van de dag is vrij in te vullen. De overnachtingplaats voor de komende twee nachten zal Plettenberg Bay, Keurboomstrand of het iets verder gelegen Knysna zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  omgeving Plettenberg Bay / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag die jullie kunnen doorbrengen aan de kust van Zuid-Afrika. In de omgeving van Keurboomstrand, Plettenberg Bay en Knysna is voldoende te beleven. Actief in de ochtend? Dat is overal goed mogelijk. ’s Ochtends kunnen er wandelingen gedaan worden bij Robberg- of Featherbed Nature Reserve. Verder staat dit gebied bekend als spotplaats voor zeehonden, dolfijnen en er worden regelmatig walvissen gespot. Optioneel kun je een walvissafari maken. Genieten van een dagje strand is ook mogelijk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Oudtshoorn

  image

  We rijden verder richting het stadje Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo. Je kunt hier de sfeer proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. Oudtshoorn heeft de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika! Overdag zeer aangenaam maar 's nachts kan het snel afkoelen. Na aankomst kunnen jullie een bezoek brengen aan de Cango grotten, een prachtig natuurverschijnsel met miljoen jaar oude kalksteengrotten. Ook staat Oudtshoorn bekend om zijn vele struisvogelfarms die jullie kunnen bezoeken. We verblijven hier een nachtje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Hermanus

  image

  Vandaag rijden we over de Tuinroute en langs Swellendam naar het kustplaatsje Hermanus. Hermanus staat bekend om het spotten van walvissen. Van juni t/m november is dit een van de beste plekken om deze reusachtige dieren te kunnen zien. Zin om een walvissafari te maken of hebben jullie deze imposante dieren al eerder tijdens de reis gezien? Tijdens een wandeling langs de rotspartijen is het ook goed mogelijk om ze te spotten dus vergeet vooral je verrekijker niet! Hermanus zelf is een gezellig, typisch Zuid-Afrikaans stadje. We verblijven hier een nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  via de Kaapse wijnlanden naar Kaapstad

  image

  We rijden via de Kaapse wijnlanden naar onze eindbestemming, Kaapstad. De Kaapse wijnlanden zijn prachtig met bergen, wijngaarden en prachtige uitzichten. De volwassenen kunnen wijnproeven bij een van de wijnboerderijen. Daarna rijden we verder naar Kaapstad. Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en genieten van de Kaapse wijnen. ‘Geniet die ete!’

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Je hebt twee dagen om “de Moederstad” en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen dus jullie zullen keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Ook kun je een bezoek brengen aan de kleurrijke Bo-Kaap en eind van de middag, voor zonsondergang, een bezoek aan de Tafelberg. Per ‘sweefspoor’ (kabelbaan) ben je binnen no-time boven en hebben jullie prachtig 360 graden panoramisch uitzicht op de stad. Een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €75,00 per persoon

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (kind tm 11) / €37,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 19

  Kaapstad / vrije dag; avondvlucht naar Amsterdam

  Helaas zit deze familiereis naar Zuid-Afrika er alweer bijna op. Maar niet voordat jullie hebben genoten van een bijzondere laatste dag. Bezoek bijvoorbeeld Robbeneiland; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. ’s Avonds rijden we naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • Extra informatie Kaapstad

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg dit jaar gesloten van 7 tot 26 juli. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af.

 • 20

  aankomst in Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend komen jullie weer aan op Schiphol.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Kaapstad

  kaapstad verlenging Zuid-Afrika


  Je kunt je reis verlengen met twee extra dagen in het bruisende Kaapstad. Tijdens de verlenging verblijf je twee nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, dagkamer, transfer en ontbijt.

  Voor de verlenging in Kaapstad proberen we hetzelfde hotel te boeken als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Indien dit niet lukt, boeken we een gelijkwaardig hotel voor je en regelen dan ook het vervoer van het ene naar het andere hotel.  Ter plaatse hoor je van de reisbegeleider in welk hotel je verblijft tijdens je verlenging.

  NB. Het is niet mogelijk om een driepersoonskamer te boeken. Indien je met een oneven aantal reist dien je een single kamer bij te boeken.


  - verlenging Kaapstad (twin/double pp) 2 dagen v.a. € 140,-
  - verlenging Kaapstad (single pp) 2 dagen v.a. € 260,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  Kaapstad - vrije dag

 • 20

  Kaapstad / vrije dag

 • 21

  Kaapstad / vrije dag, avondvlucht

 • 22

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende familiereis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika
 • Inclusief spannende gamedrive per 4x4 in Kruger National Park
 • Kans op het spotten van walvissen aan de kust
 • Overnachtingen in comfortabele hotels met ontbijt
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Voldoende rustmomenten, meestal twee of meer nachten op één plaats
 • Wandelen of fietsen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten
 • Uniek bezoek aan het platteland van Swaziland
 • Sta oog in oog met imposante nijlpaarden tijdens een boottocht bij St. Lucia
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth
 • Relaxte afsluiting met drie volle dagen in Kaapstad
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen in Kaapstad

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland

Op zoek naar de Big Five

image
20 dagen vanaf € 2.799
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!