< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam – Johannesburg

  Daar gaan jullie dan, op avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. Na aankomst staat de reisbegeleid(st)er te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Voor de exacte vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Omdat er geen tijdsverschil is met Nederland heb je geen last van een jetlag.

 • 2

  naar Graskop

  image

  Vandaag verlaten we de grote stad en langzaam zie je het landschap veranderen van vlak en industrieel naar heuvelachtig en landelijk. ’s Middags komen we in de beboste heuvels in het noordoosten van de provincie Mpumulanga. Spreek dat maar eens uit zonder je tong te breken! We slapen twee nachten in een comfortabel hotel bij Graskop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Graskop / Panoramaroute

  image

  Via het gouddelversdorpje Pilgrims Rest, bereiken we de Panoramaroute. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten. Vanaf God’s Window kijk je – als er geen bewolking is – uit op het 1500 meter lager gelegen laagland en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde, cirkelvormige uithollingen in de rotsen uitgesleten door het kolkende water. Zó komen de ‘Drie Rondawels’ in de Blyderivier Canyon dus aan hun naam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar het Krugerpark / gamedrive

  image

  We gaan naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Dit nationale park is zo groot is als half Nederland. Onderweg naar de accommodatie gaan jullie opzoek naar dieren! Het Krugerpark staat tenslotte bekend om de Big Five: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Deze hopen we natuurlijk allemaal te ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes gnoes of zebra’s. We verblijven in een comfortabel en mooi gelegen lodge nabij het Krugerpark.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Krugerpark / gamedrives per open terreinwagen

  image

  Wisten jullie dat de dieren in het Krugerpark vooral ’s ochtends vroeg en laat in de middag actief zijn? Dan is het namelijk niet te warm. We stappen met z’n allen in stoere open terreinwagens en rijden door het park, op zoek naar het wild. Tijdens deze gamedrives checken we ook de drinkplaatsen, waar veel dieren in de loop van de dag naartoe komen. Zie je enorm veel verschillende antilopen, dan weet je dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn! ’s Avonds kunnen we samen een braai (barbecue) houden en rondom het kampvuur luisteren naar het brullen van een leeuw in de verte.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Krugerpark / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen kinderen tot en met 16 jaar een korte rangercursus volgen. Je leert verschillende dieren te herkennen aan het geluid dat ze maken, je volgt de sporen van het wild en ontdekt welk beest bij welke voetafdruk hoort. Ook leer je alles over planten, over de medicinale werking en welke je wel en niet kunt eten. Na afloop van deze training weet je meer dingen over de Afrikaanse bush dan je ouders en krijg je een bushdiploma. Ook voor oudere kinderen en de ouders zijn er allerlei activiteiten te doen. Het zwembad is er in elk geval voor iedereen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Swaziland

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en reizen dwars door Swaziland. De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijkje Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag die jullie naar eigen wens in kunnen vullen. In Swaziland zijn verschillende parken en natuurreservaten die volop de gelegenheid bieden tot wandelen tussen klein wild in een heuvelachtig en grasachtig landschap. Ook is het mogelijk om de parken per fiets of per paard te verkennen. Alhoewel Zuid-Afrika nooit ver weg is, zul je merken dat je echt in een andere wereld bent beland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Hluhluwe

  image

  We rijden in zuidelijke richting waar we Zuid-Afrika weer binnen gaan. Onze volgende bestemming is Hluhluwe. Vlakbij het plaatsje Hluhluwe ligt Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park. In de middag kunnen jullie hier een gamedrive maken. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar St.Lucia

  image

  Hluhluwe ligt in KwaZulu-Natal, het land van Shaka Zulu, richting de kust. Van oudsher woonden de Zulu’s in ‘kralen’: cirkelvormige dorpen met halfronde lemen hutten, de zogenaamde ‘beehives’ (bijenkorven). Tegenwoordig worden op verschillende plaatsen nieuwe kralen gebouwd, omdat de Zulu vast willen houden aan hun traditie. Vanaf Hluhluwe is het nog maar een klein stukje rijden naar het kleine kustdorpje St.Lucia. We slapen twee nachten in dit levendige plaatsje. Na aankomst kunnen jullie een leuke fietstocht maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (kinderen t/m 11 jaar) / €12,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een leuke fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Tijdens de fietstocht komen we veel vogels en andere dieren tegen. De gids kan je er alles over vertellen. We fietsen over twee verschillende paden, langs het strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala of wrattenzwijn. Of misschien wel krokodillen en nijlpaarden! In het bos heb je de kans om een Narina Trogon te zien, dit is een vogel met prachtig gekleurde veren. Wie spot de vogel als eerst? Bij het strand leren we meer over het merensysteem wat daar wordt toegepast. 

  NB. de fietstocht duurt ongeveer 3 uur, een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 11

  St.Lucia / vrije dag

  image

  St. Lucia ligt midden in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. Er is van alles te beleven. De reisbegeleider vertelt welke mogelijkheden er zijn voor een paar superleuke dagen. De omgeving kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waarvan de bekendste bewoners de krokodillen en nijlpaarden zijn. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een relaxt boottochtje over Lake St. Lucia. Houd je voeten binnen boord! Jullie kunnen ook een halve of zelfs hele dag mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien en bij Cape Vidal zelf kun je prachtig snorkelen.

  image

  Maar er zijn nóg meer grote dieren te zien. Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika en vanuit St.Lucia kun je een boottocht maken om ook deze imposante dieren van dichterbij te zien. Doen jullie het liever wat rustiger aan? Ga dan met het gezin lekker uitwaaien op het strand. Denk er wel aan dat het in ‘onze’ zomermaanden in Zuid-Afrika juist winter is, het is daarom niet mogelijk om in de zee te zwemmen. Een (frisse) duik in het zwembad kan natuurlijk wel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Durban / vlucht naar Port Elizabeth

  image

  We laten KwaZulu-Natal achter ons en rijden verder naar de stad Durban. Vanaf daar vliegen we verder naar Port Elizabeth, waar de beroemde tuinroute begint. De Tuinroute slingert ongeveer van Port Elizabeth naar Mosselbaai. We slapen een nacht in Port Elizabeth. 's Avonds kunnen jullie een avondwandeling maken langs het strand en over de pier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Tsitsikamma NP naar Keurboomstrand

  image

  We rijden langs de kust verder de Tsitsikammabergen in naar het plaatsje Avontuur. Onderweg hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. Je kunt hier een prachtige wandeling maken. Daarna rijden we verder langs de kust naar Keurboomstrand, vlakbij Plettenberg Bay. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Keurboomstrand / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een heerlijke vrije dag aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Jullie kunnen een dagje naar het strand of bijvoorbeeld een optionele walvissafari maken. Er worden hier namelijk regelmatig walvissen gespot. Ook heb je kans op het zien van wilde dolfijnen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Oudtshoorn

  image

  We rijden verder richting het stadje Oudtshoorn. Hier kun je de sfeer proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. In Oudtshoorn zijn verschillende interessante musea. Bijvoorbeeld het Arbeidsgenot museum. Hier kom je meer te weten over de schrijver van het voormalig volkslied, C.J. Clangenoten. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan de Cango grotten of een van de vele struisvogelfarms waar Oudtshoorn bekend om staat. We overnachten in Rust, nabij Oudtshoorn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Hermanus

  image

  Vandaag rijden we over de Tuinroute en langs Swellendam naar het kustplaatsje Hermanus. Hermanus staat bekend om het spotten van walvissen. Binnen het seizoen (juni t/m november) is dit een van de beste plekken om deze reusachtige dieren te kunnen zien. Ben je hier buiten het seizoen? Geen punt. Hermanus is ook gewoon een gezellig, typisch Zuid-Afrikaans stadje. Ook hier kun je afhankelijk van het seizoen een walvissafari maken. Ook vanaf de kust heb je kans om walvissen te zien. Vergeet daarom zeker niet een verrekijker mee te nemen tijdens een wandeling langs de rotspartijen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Walvissafari Hermanus

  Tussen juni en november heb je de meeste kans op het spotten van walvissen in Hermanus. Met een boot varen we de zee op, op zoek naar deze grote bijzondere dieren. Vanwege het redelijk warme water vlak bij de kust, is het een aangename plek voor de walvissen. Ze kunnen zo maar ineens heel dicht bij de boot komen! Een onvergetelijke ervaring.

 • 17

  via de Kaapse wijnlanden naar Kaapstad

  image

  We rijden via de Kaapse wijnlanden naar onze eindbestemming, Kaapstad. De Kaapse wijnlanden zijn prachtig met bergen, wijngaarden en prachtige uitzichten. De volwassenen kunnen wijnproeven bij een van de wijnboerderijen. Daarna rijden we verder naar Kaapstad. Deze ‘Moederstad’ ligt aan de Tafelbaai en aan de voet van de beroemde platte Tafelberg, die ver boven de stad uitrijst.

  image

  ‘s Avonds kunnen jullie hier heerlijk uit eten en de Kaaps-Maleise keuken proeven in de kleurrijke Maleisische wijk Bo Kaap. Altijd al benieuwd geweest naar de smaak van krokodil of zebra? Bezoek dan een van de restaurants op Langstraat. ‘Geniet die ete!’

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Kaapstad / vrije dag

  image

  In totaal heb je twee volle dagen om de stad en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en er moeten dan ook keuzes gemaakt worden. Wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Maar ook zeilen over de Tafelbaai is een echte aanrader. Tijdens een twee uur durende tocht vaar je aan het eind van de middag een stuk de zee op. Vanaf hier zien jullie de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood opgloeien. Een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €75,00 per persoon

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (kind tm 11) / €38,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijdt je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay, waar je o.a. een boottocht kunt maken naar ‘Seal Island’ waar een kolonie zeerobben te zien is (kosten 75 rand p.p.).

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 19

  Kaapstad / vrije dag, avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, deze indrukwekkende familiereis naar Zuid-Afrika zit er alweer bijna op. Maar niet voordat jullie hebben genoten van een bijzondere laatste dag. Bezoek bijvoorbeeld Robbeneiland; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. ’s Avonds vliegen we met KLM naar Amsterdam, waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Let op: Houdt er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  Let op: Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg elk jaar enkele weken gesloten in juli en augustus. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af. Op www.tablemountain.net kun je zien of de kabelbaan operationeel is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00 of 13:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 20

  aankomst in Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend komen jullie weer aan op Schiphol.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Kaapstad

  kaapstad verlenging Zuid-Afrika


  Je kunt je reis verlengen met twee extra dagen in het bruisende Kaapstad. Tijdens de verlenging verblijf je twee nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, dagkamer, transfer en ontbijt.

  Voor de verlenging in Kaapstad proberen we hetzelfde hotel te boeken als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Indien dit niet lukt, boeken we een gelijkwaardig hotel voor je en regelen dan ook het vervoer van het ene naar het andere hotel.  Ter plaatse hoor je van de reisbegeleider in welk hotel je verblijft tijdens je verlenging.

  NB. Het is niet mogelijk om een driepersoonskamer te boeken. Indien je met een oneven aantal reist dien je een single kamer bij te boeken.


  - verlenging Kaapstad (twin/double pp) 2 dagen v.a. € 140,-
  - verlenging Kaapstad (single pp) 2 dagen v.a. € 260,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  Kaapstad - vrije dag

 • 20

  Kaapstad / vrije dag

 • 21

  Kaapstad / vrije dag, avondvlucht

 • 22

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende familiereis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika
 • Spannende gamedrive per 4x4 in Kruger National Park
 • Bijzondere rangercursus voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar
 • Overnachtingen in comfortabele hotels met ontbijt
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Voldoende rustmomenten, meestal twee of meer nachten op één plaats
 • Wandelen of fietsen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten
 • Uniek bezoek aan het platteland van Swaziland (incl. alle maaltijden)
 • Sta oog in oog met imposante nijlpaarden tijdens een boottocht bij St. Lucia
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth
 • Kans op het spotten van walvissen aan de kust
 • Relaxte afsluiting met drie volle dagen in het bruisende Kaapstad
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen in Kaapstad

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland

Op zoek naar de Big Five

image
20 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Familie actie (t/m 14 april)
Profiteer jij ook?

Actieve ouders met nieuwsgierige kinderen opgelet! Profiteer van 1 maart tot en met 14 april van een flightbag bij boeking van één van onze familiereizen naar de volgende bestemmingen: Indonesië, Thailand, China, Japan, Jordanië, Azoren, Tanzania en de Verenigde Staten.