< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.


 • In april en december 2019 hebben we ook weer twee vertrekken waarbij de ene reis de ene route volgt en de andere reis de omgekeerde route. De zomervertrekken volgen alleen de route Johannesburg naar Kaapstad.

  Meer info onder het tabje 'data & prijzen' en 'vluchtinfo'.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Johannesburg

  Vandaag begint jullie familiereis naar Zuid-Afrika. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Na aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel met zwembad te brengen. Omdat er geen tijdsverschil is met Nederland heb je geen last van een jetlag, dus je zult zeker heerlijk slapen. 

 • 2

  naar Graskop

  image

  Vandaag is een reisdag en we verlaten snel de grote stad. Langzaam zie je het landschap veranderen van vlak en industrieel naar heuvelachtig en landelijk. De natuur is prachtig, dus vervelen zullen jullie je niet. ’s Middags komen we in de beboste heuvels in het noordoosten van de provincie Mpumulanga. We slapen een nacht in een comfortabel hotel bij Graskop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Panoramaroute naar het Krugerpark

  image

  We reizen vandaag via de bekende Panoramaroute naar het Krugerpark. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten. Vanaf God’s Window kijk je – als er geen bewolking is – uit op het 1500 meter lager gelegen laagland en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde, cirkelvormige uithollingen in de rotsen uitgesleten door het kolkende water. Zó komen de ‘Drie Rondawels’ in de Blyderivier Canyon dus aan hun naam.

  image

  Vervolgens rijden we verder naar onze lodge gelegen nabij het Krugerpark. Kruger is één van Afrika’s oudste en bekendste wildparken met een ongelooflijk rijk wildleven. Het Krugerpark is bekend om de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) die we hopelijk allemaal zullen spotten, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. We overnachten twee nachten in een mooie lodge nabij het Krugerpark. Afhankelijk van de tijd van aankomst kun je vandaag misschien al een optionele gamedrive maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Krugerpark / gamedrives

  image

  Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is en de dieren het meest actief zijn, rijden we met onze eigen bus het park door op zoek naar het wild. Tijdens deze zogenaamde gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen. Wie van de familie spot de meeste dieren? Olifanten kruisen soms ons pad en we stoppen bij kuddes gnoes of zebra’s. Een geweldige ervaring voor het hele gezin. ’s Avonds kunnen we een braai (barbecue) houden en rondom het kampvuur luisteren naar het brullen van een leeuw in de verte.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Hoedspruit en omgeving

  image

  We rijden door het Krugerpark, waar we de laatste wilde dieren kunnen spotten, naar de lodge in Hoedspruit. Onze lodge ligt mooi gelegen nabij de ingang van het park. Vanuit de lodge is het mogelijk om verschillende parken als Manyeleti en Timbavati te bezoeken. Deze parken maken onderdeel uit van het Greater Kruger National Park en tussen deze gebieden en het Kruger Park staan geen hekken, waardoor je ook hier veel kans hebt op het spotten van wild. Hoeveel dieren van de ‘Big Five’ hebben jullie inmiddels gezien?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Hoedspruit / vrije dag

  image

  Tijdens het verblijf nabij Kruger kunnen kinderen tot 16 jaar een korte rangercursus volgen. Je leert verschillende dieren te herkennen aan het geluid dat ze maken, je volgt de sporen van het wild en ontdekt welk beest bij welke voetafdruk hoort. Ook leer je alles over planten, over de medicinale werking en welke je wel en niet kunt eten. Na afloop van deze training weet je meer dingen over de Afrikaanse bush dan je ouders en krijg je een bushdiploma. Ook voor oudere kinderen en de ouders zijn er allerlei activiteiten te doen. Het zwembad is er in elk geval voor iedereen en ook vandaag kun je weer op zoek gaan naar wild in een ander gedeelte van het Krugerpark.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de rangercursus is 4 en wordt niet uitgevoerd tijdens de 16+ reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Swaziland

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en reizen dwars door Swaziland. De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijkje Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag die jullie naar eigen wens in kunnen vullen. In Swaziland zijn verschillende parken en natuurreservaten die volop de gelegenheid bieden tot wandelen tussen klein wild in een heuvelachtig en grasachtig landschap. Ook is het mogelijk om de parken per fiets of per paard te verkennen. Alhoewel Zuid-Afrika nooit ver weg is, zul je merken dat je echt in een andere wereld bent beland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar St.Lucia

  image

  We verlaten Swaziland en rijden door KwaZulu-Natal, het land van Shaka Zulu, richting de kust. Van oudsher woonden de Zulu’s in ‘kralen’: cirkelvormige dorpen met halfronde lemen hutten, de zogenaamde ‘beehives’ (bijenkorven). Tegenwoordig worden op verschillende plaatsen weer nieuwe kralen gebouwd, omdat de Zulu vast willen houden aan de traditie van hun stam. In de middag arriveren we in het kleine kustdorpje St.Lucia. We slapen drie nachten in dit levendige dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St.Lucia / vrije dag

  image

  St.Lucia ligt aan de Indische Oceaan en midden tussen een groot moerasgebied, een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan dieren, waarvan krokodillen en nijlpaarden wel het bekendst zijn. Toch best spannend om deze dieren in het wild te zien. Tijdens een optionele boottocht over het meer kun je deze imposante dieren van dichterbij bekijken. Voeten binnenboord!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  St.Lucia / vrije dag

  image

  Ook in de omgeving van St.Lucia is genoeg te zien en te beleven. Naar het noorden strekt zich een smal schiereiland uit. Je kunt een halve of zelfs hele dag mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien en bij Cape Vidal zelf kun je prachtig snorkelen. Iets verder weg, maar ook zeker de moeite is de excursie naar Hluhluwe, een wildreservaat dat vooral bekend staat om de zwarte neushoorns. Weet jij al wat het verschil is tussen witte en zwarte neushoorns?

  image

  Alle activiteiten in en vanuit St.Lucia zijn optioneel. Samen met de reisbegeleider kunnen jullie besluiten welke activiteit op welke dag wordt gehouden. Kijk bij bijkomende kosten voor een indicatie van de kosten per activiteit.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (kinderen t/m 11 jaar) / €12,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Op de mountainbike rijd je door verschillende landschappen. Het varieert van valk tot licht heuvelachtig, gaat langs strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn en verschillende soorten vogels. Misschien zelfs krokodillen en nijlpaarden.

  De fietstocht duurt ongeveer 2 à 3 uur en is voor alle leeftijden goed te doen. Een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 12

  vlucht naar Kaapstad

  image

  We staan vroeg op om naar Durban te rijden. Vanaf hier nemen we een korte binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Het is leuk om Zuid-Afrika ook eens van bovenaf te bekijken. ‘De Moederstad’ ligt prachtig aan de Tafelbaai en aan de voet van de beroemde platte Tafelberg, die ver boven de stad uitrijst. ’s Avonds kun je heerlijk uit eten in één van de vele restaurantjes in de sfeervolle wijken van de stad of aan de Waterfront. Je kunt de Kaaps-Maleise keuken proberen in Bo Kaap, de kleurrijke Maleisische wijk of een keer diverse wildsoorten als krokodil of zebra proeven, die in de restaurants op Langstraat volop wordt aangeboden. Wie durft?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Kaapstad / vrije dag

  image

  In Kaapstad is enorm veel te doen en te beleven, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een tocht naar de beroemde Kaap de Goede Hoop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €75,00 per persoon

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (kind tm 11) / €37,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 14

  Kaapstad / vrije dag

  image

  De laatste dagen in Kaapstad en Zuid-Afrika en ook op deze dagen is er nog van alles te ondernemen. Je hebt nog de volle dag om te shoppen, relaxen, rondkijken of de natuur rond Kaapstad in te gaan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Township Tour (volwassenen) / €40,00 per persoon

  Optioneel Township Tour (kind tm 11) / €20,00 per persoon

  image

  Een zeer interessante excursie is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Zuid-Afrika dan wat de meeste reizigers én Zuid-Afrikanen ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. De tour duurt in totaal drieënhalf, waarvan je ongeveer twee uur door verschillende townships rijdt en ongeveer anderhalf uur door verschillende townships wandelt.

  image

  Onderweg maak je een praatje, drink je een drankje en ontmoet je de vriendelijke bevolking. Je zult ontdekken dat de inwoners er het beste van proberen te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. Maak kennis met de mensen van Afrika tijdens deze indrukwekkende tour.

  NB. Het minimum aantal deelnemers is 4 personen. Deze excursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids.

 • 15

  Kaapstad, avondvlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag in Kaapstad. Een van de vele hoogtepunten is natuurlijk een bezoek aan de Tafelberg. De inspannende klim via Skeleton Gorge beloont je met uitzichten over Kaapstad en de Atlantische Oceaan. Voor wie niet van klimmen houdt, gaat er ook een kabelbaan. Je kunt dit bezoek het beste even laten afhangen van het weer, aangezien dit vrij snel kan veranderen in Kaapstad. Een zonnige dag zonder al te veel wind is natuurlijk het meest ideaal.

  image

  Je kunt ook (als het weer het toelaat) en bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Hier heb je vast al iets over gehoord tijdens de geschiedenis lessen. Het is een indrukwekkend bezoek voor het hele gezin. Helaas stappen we 's avonds weer op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Let op: Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg elk jaar enkele weken gesloten in juli en augustus. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af. Op www.tablemountain.net kun je zien of de kabelbaan operationeel is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00 of 13:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 16

  aankomst in Amsterdam

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten
 • Niet kamperen; wel hotels met zwembad en een enkele eenvoudige bungalow
 • Bijzondere rangercursus voor kinderen van 6 tot 16 jaar
 • Op zoek naar walvissen en pinguins (optioneel)
 • Bezoek aan het St. Lucia Wetland Park met veel nijlpaarden, krokodillen en vogels
 • Vaak meerdere nachten op één plaats
 • Relaxte afsluiting met drie volle dagen Kaapstad waar je kunt doen waar je zelf zin in hebt
 • Op diverse plaatsen mogelijkheid om tochten te paard of per mountainbike te maken

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland - kort

Op zoek naar de Big Five

image
16 dagen vanaf € 2.998 € 2.898
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je tot €50 korting per persoon