Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar onze accommodatie in de buurt van de luchthaven van Johannesburg.

  Let op:

  • De reizen met vertrek op 27 juli 2021 en 3 augustus 2021 hebben een nachtvlucht en komen in de ochtend op dag 2 aan. Na aankomst rijden jullie gelijk door naar Drakensbergen.
  • De reis met vertrek op 24 december 2021 is met een dag verlengd in het begin van de reis door de nachtvlucht en heeft een extra dag in Johannesburg. Na een nacht in Joburg rijden jullie naar Drakensbergen.
 • 2

  naar Drakensbergen

  image

  We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de imposante Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. Drakensbergen is een immense bergketen met een oppervlakte van zo'n 1100 kilometer. Het kan haast niet anders dan dat er in zo'n reusachtig gebied veel te beleven is! Er zijn diverse wandelgebieden en nationale parken waar dan ook prachtige wandelingen te maken zijn. De wandelpaden leiden jullie door ruige landschappen. We verblijven twee nachten in deze natuurlijke omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Drakensbergen / wandeling

  image

  Vandaag gaan we op avontuur tussen de machtige bergtoppen van de Drakensbergen. Je hebt de mogelijkheid de bergketen al wandelend te ontdekken. Bewandel de paden langs het weelderige groene landschap, de kabbelende riviertjes en de bijzondere flora & fauna. Een leuke actieve dag met het gezin of met de groep. Na al die inspanning is het heerlijk om even te relaxen bij het zwembad. In de avond kun je bij de lodge genieten van de prachtige gloed die bij de zonsondergang over het gebergte neerdaalt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar St. Lucia

  image

  Vanuit Drakensbergen rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia. Dit kleine kustdorpje ligt aan het gelijknamige meer, te midden van het iSimangaliso Wetland Park. We verblijven twee nachten in dit levendige plaatsje waar je leuke activiteiten kunt doen met je gezin of met de groep. Dit plaatsje staat bekend als leefgebied van de Nijlpaarden en krokodillen, dus grote kans dat je deze dieren spot! St. Lucia is de perfecte uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in de omgeving. In de avond heb je hier de vrijheid om te dineren bij een restaurant naar keuze. We slapen hier drie nachten in dit levendige plaatsje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  St.Lucia / vrije dag

  image

  De omgeving van St. Lucia kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waarvan de bekendste bewoners de krokodillen en nijlpaarden zijn. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een boottocht over Lake St. Lucia. Het is even zoeken maar al snel zie je nijlpaarden in grote groepen net boven het water uitkomen. Als jullie dichterbij komen zie je pas hoe glibberig deze dieren zijn. Daarnaast zijn er nog meer grote dieren te zien! Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika.

 • 6

  St.Lucia / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie de omgeving per fiets verkennen tijdens een leuke fietstocht of een tour naar Cape Vidal Nature Reserve. In het natuurgebied genaamd iSimangaliso Wetland Park bevind zich klein wild in een prachtig duinachtig landschap. Cape Vidal, gelegen op de punt van het schiereiland, is het mooiste strand in de buurt van St Lucia en ontleent zich uitstekend voor een strandwandeling. In ‘onze’ zomermaanden is het in Zuid-Afrika juist winter waardoor het niet mogelijk is om in de zee te zwemmen. Samen met de reisbegeleider kunnen jullie besluiten welke activiteit op welke dag plaatsvindt om zoveel mogelijk te kunnen doen. 

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (kinderen t/m 11 jaar) / €20,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Op de mountainbike rijd je door verschillende landschappen. Het varieert van valk tot licht heuvelachtig, gaat langs strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn en verschillende soorten vogels. Misschien zelfs krokodillen en nijlpaarden.

  De fietstocht duurt ongeveer 2 à 3 uur en is voor alle leeftijden goed te doen. Een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 7

  naar Hluhluwe

  image

  Onze volgende bestemming is Hluhluwe, een plaatsje gelegen in de buurt van het gelijknamige Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park. In deze heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, kudu’s en buffels maar het park staat vooral bekend om zijn neushoorns! Al gespot? Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Vandaag kunnen jullie er voor kiezen om het park in te gaan om wild te spotten. Welke spannende verhalen vertel jij vanavond bij het kampvuur?

 • 8

  naar Eswatini (voorheen Swaziland)

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en rijden na de grensovergang dwars door Eswatini. Weer een stempel erbij in je paspoort! De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Eswatini is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Eswatini is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. We overnachten nabij Mlilwane Nature Reserve of Hlane Royal Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Eswatini (voorheen Swaziland) / vrije dag

  image

  Op deze vrije dag kunnen jullie een van de parken verkennen, afhankelijk van waar we verblijven. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij jullie kunnen kiezen uit verschillende trails. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  image

  Hlane is een groter natuurpark en bestaat voornamelijk uit bosveld met vele oude bomen. Het park bestaat uit drie gedeeltes en elk gedeelte is het thuis van bepaalde diersoorten. De reden hiervan is om de bedreigde diersoorten beter te kunnen beschermen. Je kunt hier naast klein wild ook giraffen, olifanten, leeuwen en neushoorns vinden. In het park kunnen jullie verschillende leuke activiteiten ondernemen zoals een game drive, een begeleide mountainbiketocht of een begeleide wandeling. Check bij de reisbegeleider of het mogelijk is om vandaag nog een culturele dans bij te wonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar het Krugerpark

  image

  We gaan naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Dit nationale park is zo groot is als half Nederland. Het Krugerpark staat tenslotte bekend om de Big Five: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Deze hopen we natuurlijk allemaal te ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes impala’s en zebra’s. We verblijven drie nachten in een hotel in een plaatsje nabij het Krugerpark. Afhankelijk van de tijd van aankomst kun je vandaag misschien al een optionele gamedrive maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Krugerpark / gamedrive in 4x4

  image

  Verrekijker bij de hand en safarihoed op want vandaag staat volledig in het teken van het spotten van de Big Five. Samen met een echte ranger verkennen jullie het park in stoere open terreinwagens. Het voordeel hiervan is dat jullie op hoogte zitten en van de hoofdpaden af kunnen. De ranger kijkt goed om zich heen, kan al jullie vragen beantwoorden en heeft contact met andere rangers via zijn walkietalkie. Ergens een leeuw of luipaard gespot? Dan gaan we er snel op af. ’s Avonds bij het eten zullen de wilde verhalen over tafel vliegen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Krugerpark / vrije dag

  image

  De Big Five nog niet compleet of kun je er gewoon geen genoeg van krijgen? Komt dat even goed uit! Op deze vrije dag kunnen jullie er voor kiezen om nogmaals zelf het Krugerpark in te gaan met een open terreinwagen. De rangers bekijken per dag wat de beste route is om te rijden. Er is een redelijk grote kans dat jullie ze alle vijf zullen spotten deze twee dagen maar daar hebben jullie elkaar wel bij nodig. Teamwork! De een spot links, de ander spot rechts. Wil je liever een dagje uitslapen en relaxen? Dat kan natuurlijk ook.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Panoramaroute naar Ohrigstad

  image

  Vandaag staat de spectaculaire Panoramaroute op het programma. We stoppen bij mooie uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Dat ziet er raar uit! De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. Vervolgens rijden we door naar een accommodatie in de buurt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Middelburg

  Om de lange reis naar Johannesburg te onderbreken maken we een stop in Middelburg bij een familievriendelijke accommodatie waar leuke activiteiten mogelijk zijn voor jong en oud. Jullie kunnen hier ook goed bijkomen van de reis bij het zwembad en de opgedane indrukken op je in laten werken. Toch actieve zin? Er zijn genoeg mooie wandelroutes in de omgeving. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Johannesburg / avondvlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We rijden naar Johannesburg waar jullie nog op kunnen frissen in een hotel en een hapje kunnen eten voordat we op het vliegtuig naar Amsterdam stappen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het kopje 'vluchtinfo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug in Nederland!


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende familiereis langs de hoogtepunten van het noordoosten
 • Inclusief spannende gamedrive per 4x4 in Kruger Nationaal Park
 • Overnachtingen in gevarieerde hotels inclusief ontbijt
 • Voldoende rust in de reis, omdat we vaak meerdere nachten op één plaats verblijven
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Wandelmogelijkheden bij de bijzondere Drakensbergen
 • Oog in oog met de krokodillen en nijlpaarden in St.Lucia

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland - kort

Op zoek naar de Big Five

image
16 dagen vanaf € 2.099
Naar boven