< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Oog in oog met orang-oetans in Bukit Lawang
 • Ontdek Midden- en Oost-Java, de mooiste en groenste delen van Java
 • Mooie boottocht over het Tobameer inclusief lunch
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Zeer afwisselende en actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan Candirejo, een traditionele Javaanse kampong
 • Snorkelen boven prachtige riffen bij de minder toeristische kust van Noord-Bali
 • Uitgebreid bezoek aan het regenwoud van Gunung Leuser
 • Heerlijke afsluiting aan het strand van Seminyak
 • Uitgebalanceerde route met voldoende rustpunten
 • Mogelijkheid tot maken van een mooie fietstocht op Bali
 • Mogelijkheid tot strandverlenging in Seminyak

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Medan

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Indonesië beginnen! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Medan/ naar Bukit Lawang

  image

  Na aankomst in de tropenstad Medan rijden we in ongeveer drie uur over een hobbelige weg door plantages naar Bukit Lawang. Dat is wel even wat anders dan de snelwegen in Nederland! Bukit Lawang is een klein dorp gelegen aan de rand van het Gunung Leuser park. Onderweg nemen we een kijkje bij een plantage en struinen we rond op een markt. We overnachten twee nachten in een sfeervolle lodge.

 • 3

  Bukit Lawang / bezoek orang-oetans

  image

  Vandaag bezoeken we het orang-oetan voederplatform, waar zowel jonge als oudere orangs worden bijgevoederd tot ze definitief zelfstandig in de jungle kunnen wonen. Wat zien ze er komisch uit met hun lange armen! Op wie in jullie familie lijkt de orang-oetans het meest? We maken een wandeling door het regenwoud waar je grote kans hebt op het zien van andere apen die hier wonen. Het is geweldig om door een echt regenwoud te lopen en zelf te ervaren hoe overweldigend de natuur er is.

  image

  Vlakbij ons hotel woont de Nederlandse Saskia Landman en haar Indonesische man Sugianto. In 2003 werd het dorp verzwolgen door een overstroming, die veel slachtoffers gemaakt heeft. Kinderen die hun ouders hebben verloren, werden in hun huis liefdevol opgevangen. Ondertussen zijn de meeste kinderen groot, maar het blijft een interessant project om te bezoeken. Als je wil, kan je er gaan dineren en vertelt Saskia honderduit. Meer info op www.kindertehuisbukitlawang.com.

 • 4

  naar Berastagi

  image

  Vandaag is het ongeveer zes uur rijden naar Berastagi. Natuurlijk maken we onderweg stops om even de benen te strekken. We rijden door de Karo Hooglanden naar Berastagi. De Karo Hooglanden liggen op een groot en vruchtbaar plateau, geflankeerd door verschillende vulkanen. Door het koele klimaat was het een geliefde verblijfplaats voor de Nederlanders in koloniale dagen. 's Avonds moet je hier dan ook echt je trui aantrekken. In de middag komen we aan in Berastagi en heb je nog tijd om de beroemde fruitmarkt te bezoeken. Zie jij fruit wat je nog nooit in Nederland hebt gezien? Die wil je uiteraard even proeven!

 • 5

  naar het Tobameer

  image

  Een kronkelende weg door de Karo-hooglanden voert ons naar het Tobameer. Onderweg stoppen we bij Dokan, een klein Batak Karo dorp met traditionele huizen en de indrukwekkende 120 meter hoge Sipiso piso waterval. Het laatste deel van de weg geeft spectaculaire uitzichten op het Tobameer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië. We dalen af de kraterrand in en maken de overtocht naar het vulkanische schiereiland Samosir, waar we aan het eind van de dag aankomen. Ons hotel waar we drie nachten verblijven, is prachtig gelegen aan het meer.

 • 6

  Tobameer / boottocht

  image

  Trossen los! Vandaag maken we een mooie boottocht over het meer en wandelen naar een klein dorpje. Ook krijgen we een heerlijke lunch geserveerd en soms is er live muziek op de boot. Vergeet je zwembroek niet, want onderweg kun je heerlijk zwemmen in het meer.

 • 7

  Tobameer / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag om te doen waar jullie zelf zin in hebben. Lekker relaxen of juist wat meer actie! Verspreid over het eiland staan 'huisjes voor altijd', waarin de beenderen van overleden familieleden worden bewaard. Een gek idee, maar het is hartstikke leuk om hier fietsen te huren en zelf rond te kijken. Ook is het mogelijk een uitstapje naar Simanindo te maken. Daar is een museum dat oorspronkelijk een koninklijk adathuis was. Uiteraard kun je ook heerlijk zwemmen in het meer. Toch wel lekker zo’n verfrissende duik met dit warme weer! 's Avonds kun je in een van de vele kleine restaurantjes zien en horen waar de Batak in heel Indonesië beroemd om zijn: hun zangkunst en hun vrolijke, extraverte natuur.

 • 8

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  We rijden naar Medan waar we op het vliegtuig stappen naar Yogyakarta. Leuk om Indonesië eens van bovenaf te bekijken. Hier slapen we de komende drie nachten in een gezellig hotel met zwembad. Het hotel ligt in een buurt met talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid. Reken maar op veel aandacht! Doordat we in één keer naar Midden-Java vliegen sparen we een aantal lange reisdagen uit. We hebben ruim de tijd om Midden- en Oost-Java te bezoeken, de mooiste delen van Java.

 • 9

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Op een uur rijden van Yogyakarta ligt het sfeervolle Candirejo, een typisch Javaans dorp. De vriendelijke bewoners hebben een duurzaam toerisme project opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht brengt. Zo ga je gemakkelijk op in hun dagelijkse bezigheden. We maken een korte tocht met een traditionele angdong (paardenkar) langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt je een heerlijke Javaanse lunch aan bij een familie thuis. Dat is wat anders dan een boterham met pindakaas! Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking.

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Wie is er als eerste boven? Jullie kunnen de Borobudur helemaal zelf ontdekken via allerlei smalle trappetjes en paadjes. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 10

  Yogyakarta / bezoek Prambanan

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straatjes. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Meedansen mag! Daarna is het leuk om per becak een aantal kleinschalige galerieën en handwerkplekken te bezoeken. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. In de namiddag bezoeken we de Prambanan, een indrukwekkend hindoeïstisch bouwwerk. Dit lijkt totaal niet op de gebouwen in Nederland! De drie hoofdtempels zijn schitterend gelegen. We keren daarna weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 11

  met de trein naar Malang

  image

  Onze bus brengt ons naar het station en neemt onze bagage mee naar Malang. De treinreis naar Malang duurt ongeveer een uur of acht. Gelukkig gaat het snel want je zit lekker en er valt genoeg te zien. rijden we langs veel stadjes. De trein stopt midden in het centrum van Malang.

  image

  Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Heb je na zoveel rijst stiekem toch zin in een lekkere Hollandse kroket, loop dan even langs het bekende café, Toko Oen. Toko Oen komt nog uit de koloniale tijd en serveert onder andere Nederlandse hapjes. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. Je kunt hier weer allerlei nieuwe gerechten proberen. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

 • 12

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar Sawadee al jaren te gast is. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. Ze zijn super vriendelijk! In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stoere open jeeps, waarop we staand, want dan zie je het meest, een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze wandeltocht.

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Gek, om te bedenken dat dit ooit loeihete lava is geweest. Als jullie geen zin hebben in deze wandeling kunnen jullie ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat achter de krater mag je dat absoluut niet missen.

 • 13

  naar Kalibaru

  image

  Vroeg uit de veren, want je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Vergeet niet je muts op te zetten, want het kan ’s ochtends erg koud zijn op de Bromo. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om twee nachten bij te komen aan de rand van het zwembad. Wie ligt er als eerste in?

 • 14

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Jullie hebben hier een volle dag om uit te rusten bij het zwembad of over de plantages te wandelen en te leren over hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. In de omgeving zijn er verschillende tochten te maken. Het is schitterend om door de sawa's (rijstvelden) te lopen en kennis te maken met het vriendelijke, ongedwongen Javaanse dorpsleven. Met wat hand- en voetwerk kun je vragen of de Javanen laten zien hoe ze de rijst planten of oogsten. Ze laten het je met alle liefde zien.

 • 15

  naar Lovina

  image

  Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien we al de eerste tempels en kunnen we bij een apentempel stoppen, waar grappige aapjes uit elke hoek tevoorschijn komen. Let wel goed op je spullen! De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Ons comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

 • 16

  Lovina

  image

  Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan, dat op een uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

 • 17

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen we af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Ook is het leuk om Monkey Forest te bezoeken. Je kan 's avonds een dansvoorstelling bijwonen en natuurlijk mag je meedansen. Hoe los zijn jouw heupen? We slapen twee nachten in een hotel met zwembad.

 • 18

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een leuke optionele fietstocht langs rijsterrassen maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. Wie weet zie je nog een leuke souvenir om mee te nemen voor je vriendje of vriendinnetje. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 19

  naar het strand van Seminyak

  image

  Een korte rit brengt ons naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Onderweg stoppen we bij de beroemde Tanah Lot tempel. Seminyak vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Ons hotel heeft een zwembad en ligt dichtbij het strand. Wie gaat er ’s avonds mee voor een bordje saté of bami?

 • 20

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Toch best lastig om te blijven staan! Ook is het mogelijk om te gaan duiken vanuit Seminyak. Wat een hoop vissen! Houd er rekening mee dat je minimaal 24 uur voor je vlucht vertrekt niet mag duiken!Vraag je reisbegeleider naar de mogelijkheden.

 • 21

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Willen jullie liever wat actiefs, dan kunnen jullie ook naar het uiterste zuiden van Bali gaan. Daar heb je prachtige stranden en leuke vissersdorpjes.

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De reis is zo snel gegaan, jammer! Vandaag nemen jullie afscheid van Indonesië en vertrek je weer naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Bali / Seminyak

  sanur, strand, verlenging, bali

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een verlenging aan Seminyak. Je verblijft twee extra nachten in hetzelfde hotel in Seminyak. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.


  - Verlenging Seminyak (2-persoonskamer, p.p.) 2 dagen € 95,-
  - Verlenging Seminyak (3-persoonskamer, p.p.) 2 dagen € 85,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 22

  Seminyak

  Vrij verblijf in Seminyak.

 • 23

  Seminyak

  Vrij verblijf in Seminyak.

 • 24

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 25

  Aankomst Amsterdam

Familiereis Sumatra, Java en Bali

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven