Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Yogyakarta

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Indonesië beginnen! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Welkom in Indonesië! Na een korte overstap vlieg je direct door naar Yogyakarta waar je eind van de middag aankomt. Vanaf het vliegveld rijden we naar het hotel waar we drie nachten zullen verblijven. Wie ligt er als eerste in het zwembad? Ons hotel ligt vlakbij talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad. Kinderen worden in het hele land vertroeteld dus reken maar op veel aandacht!

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Wat is er veel te doen in Yogya! Het is de sultanstad én het eeuwenoude artistieke centrum van Java. Omdat er veel oude ambachten worden beoefend, kun je overal leuke souvenirs kopen. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel, maar ook batix en wiebelende wayang-poppen. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs ateliers en galeries in de smalle straatjes. Het is spannend om te zien hoe de chauffeur zich beweegt door het drukke verkeer, maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar.

  image

  We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Zo’n orkest kan wel uit 40 muzikanten bestaan! ’s Avonds zijn de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro leuk om rond te slenteren. Het is er druk, en het heerlijkste eten wordt er in kleine stalletjes verkocht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vandaag bezoeken we de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Wie is er als eerste boven? Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  naar Tawangmangu

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan, nog zo'n indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie tempels van de prambanan zijn prachtig gelegen. We rijden verder langs tabak- en suikerrietvelden naar de mysterieuze, Suhuktempel, die hoog boven de vlakte gebouwd is. Ver beneden ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht.

  image

  We maken een mooie en pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen dus je wordt goed in de gaten gehouden en alle kinderen zwaaien en lachen naar je. Weet jij al hoe je hallo in het Indonesisch zegt? Misschien worden we wel uitgenodigd voor een kopje thee of koffie bij de mensen thuis. De bus heeft inmiddels onze bagage al naar het hotel gebracht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Malang

  image

  Vandaag is de een van de weinige lange busdagen van de reis. Via een steile pas rijden we richting Oost-Java. In de namiddag arriveren we in ons comfortabele hotel in Malang. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken maar je kunt ook heerlijk relaxen bij het zwembad. Bommetje!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Malang / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag om te doen waar jullie zelf zin in hebben. Malang staat bekend om de vele prachtige koloniale gebouwen. Heb je na zoveel rijst stiekem toch zin in een lekkere Hollandse kroket, loop dan even langs het bekende café, Toko Oen. Toko Oen komt nog uit de koloniale tijd en serveert onder andere Nederlandse hapjes. 's Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  Vroeg uit bed, we gaan de Bromo-vulkaan op. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar Sawadee al jaren te gast is. Ons gastgezin heeft de koffie al klaar staan. Misschien is er tijd om met de jongeren te voetballen, houd er rekening mee dat je ingemaakt wordt! Onze bus maakt plaats voor stoere open jeeps. Staand heb je het beste uitzicht op het vulkaan landschap tussen Bromo en Semeru, het beginpunt van onze wandeltocht. We dalen af in de grote krater waar de Bromo in ligt,

  image

  en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lava zee naar de andere kant van de kraterrand. Toch best spannend dat dit ooit kokende lava is geweest. In de namiddag bereiken we ons hotel. Als je deze wandeling niet wilt doen, kun je een gedeelte met paarden afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Kalibaru

  image

  Jullie kunnen 's morgens vroeg opstaan om (optioneel) van de zonsopgang bij de Bromo te genieten. Zet je muts maar op, want is ’s ochtends erg koud op de Bromo. Met jeeps en vervolgens via een lange trap gaan we naar een spectaculair panoramapunt. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte is werkelijk adembenemend. We ontbijten en rijden in zo’n vijf uur naar Kalibaru. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Een volle dag om lekker zelf in te plannen! Gaan jullie chillen bij het zwembad, of over de plantages wandelen om te leren hoe de verschillende gewassen verbouwd worden? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Lovina

  image

  De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien we verschillende tempels. Ons comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier uit zwart vulkaanzand bestaat. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Lovina / vrije dag

  image

  Het is erg leuk om langs het strand te lopen en te zien hoe de lokale vissersbevolking leeft. Je ziet ze elke dag uitvaren. Maak een gezellig kletspraatje en wie weet word je uitgenodigd voor een kopje koffie. Of zie jij misschien een stoere zonnebril bij een van de vele kraampjes in Lovina?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Lovina / vrije dag

  image

  Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden, wauw! Wil je de onderwaterwereld op zijn allermooist zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan, dat op een uur rijden van Lovina ligt. Een echte aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Lovina / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie nog een heerlijke dag om te ontspannen met het gezin. Willen jullie nog iets actievers doen? Dan kun je ook een uitstapje maken naar warmwaterbronnen in de omgeving van Lovina. De Balinese bevolking komt hier om zich te reinigen, omdat het water een helende werking zou hebben. 's Avonds is er weer genoeg keuze uit restaurantjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Munduk

  image

  Vanaf Lovina is het zo'n 2 uur rijden naar Munduk in het Noordwesten. Onderweg zien we verschillende tempels.Munduk ligt hoog in de bergen, prachtig  tussen de rijstvelden, We verblijven hier in een bijzondere accommodatie. Traditionele lumbungs (rijstschuren) zijn omgebouwd tot comfortabele cottages. Het is heerlijk om hier op je terras te zitten en te genieten van het uitzicht over rijstvelden en valleien. 

  image

  Munduk is een ideale uitvalsbasis om mooie facultatieve wandelingen door de wilde binnenlanden te maken. Zo kan je een tocht maken die eindigt bij een hoge waterval. Via een duurzaam toerisme project dat hier is opgezet worden lokale gidsen ingehuurd die de tochten begeleiden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden van Bali dalen we af naar Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's (rijstterrassen), biedt leuke tripjes. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Ook zijn er musea die een mooie collectie moderne Indonesische schilderkunst bezitten. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken of natuurlijk mee dansen. Hoe los zijn jouw heupen? We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een fietstour (optioneel) door Ubud maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. Wie weet zie je nog een leuke souvenir om mee te nemen voor een vriendje of vriendinnetje. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 18

  naar het strand van Seminyak

  image

  De laatste dagen van de reis, heerlijk aan het strand. Na een korte rit zijn we in Seminyak, aan de westkust van Bali. Deze badplaats vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Seminyak is iets minder toeristisch en rustiger gelegen dan Kuta en Legian, maar beide bruisende badplaatsen liggen vlakbij. Ons hotel heeft een zwembad en ligt dichtbij het strand. Wie gaat er ’s avonds mee voor een bordje saté of bami?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Toch best lastig om te blijven staan! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Willen jullie liever wat actiefs dan kunnen jullie ook een bezoek brengen aan de beroemde Tanah Lot tempel of naar het uiterste zuiden van Bali gaan, waar je prachtige stranden en leuke vissersdorpjes vindt.   Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  De reis is zo snel gegaan, jammer! Vandaag nemen jullie afscheid van Indonesië en vertrek je weer naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Bali: Seminyak

  Indonesië, verlenging, strand, Seminyak


  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan kun je in hetzelfde hotel als waar je de reis eindigt verlengen met drie extra nachten.

  De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt. Het is mogelijk een derde bed op de kamer te plaatsen. Als je hiervoor kiest, geef dan bij boeking op het boekingsformulier aan dat je de verlenging boekt op basis van een 3-persoonskamer.


  - Verlenging Seminyak (2-persoonskamer, p.p.) 3 dagen v.a. € 165,-
  - Verlenging Seminyak (3-persoonskamer, p.p.) 3 dagen v.a. € 140,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Seminyak

  Vrij verblijf

 • 22

  Seminyak

  Vrij verblijf

 • 23

  Seminyak

  Vrij verblijf

 • 24

  terugvlucht Amsterdam

  Voor de gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 25

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Spectaculaire jeep- en wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan niet toeristische gebieden
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen en in de krater een tocht per paard te maken
 • Afsluiting aan het strand bij Seminyak vlakbij Kuta en Legian waar je kunt surfen
 • Optionele fietstocht per mountainbike langs rijstterrassen en dorpjes op Bali
 • Mogelijkheid tot strandverlenging in Seminyak

Familiereis Java & Bali

Vulkanen, rijstvelden en strand

Familiereis Indonesië
22 dagen vanaf € 2.299
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!