Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Edo Reisbegeleider Azië

Van India tot Borneo; ik voel me hier al 15 jaar 'thuis' en ik waardeer deze regio elke dag weer. Vooral de vriendelijke omgang met de mensen heeft ervoor gezorgd dat ze mijn hart hebben gestolen. Hoe men hier een brug slaat tussen diepgewortelde tradities en de moderne tijd blijft me boeien. Of je nu in een statig Indiaas fort bent of in de sprookjesachtige boeddhistische tempels van Sri Lanka of Thailand, de culturele historie is overweldigend. Bezoeken aan afgelegen stammen laten me telkens weer inzien hoe gelukkig een simpel leven in en met de natuur kan zijn. Vaak voel ik me net Tarzan, als ik weer op een jungletocht in het regenwoud ben. Het contrast met de reusachtige, chaotische Indiase steden is dan enorm. En dan heb je nog de idyllische witte zandstranden waar je vanuit je hangmat op de zee met vissersbootjes uitkijkt. Kort gezegd: Azië is het echt voor mij en wellicht ook voor jou!

Jungle en parelwitte stranden

Na jarenlang reizen door Azië heb ik onder de Thai mijn plek gevonden. Ik voel me in Thailand al acht jaar lang 'thuis' en waardeer dit land elke dag weer. Vooral de vriendelijke omgang met de mensen heeft ervoor gezorgd dat ze mijn hart hebben gestolen.

De welwillendheid, rust en sympathie, die ook tot uiting komt in de beroemde Thaise glimlach, maakt het leven hier heel plezierig. Hoe de Thai een brug slaan tussen hun diepgewortelde tradities en de snelle veranderingen in de moderne tijd blijft me boeien. Het kenmerkt hun zachtheid en soepelheid waar ik zo van onder de indruk ben. In de prachtige, bijna sprookjesachtige boeddhistische tempels waar Thailand vol van is, ben je dan ook altijd welkom om mee te doen aan het interessante tempelleven.

Maar Thailand biedt nog veel meer. De talloze bezoeken aan de traditionele dorpjes van de bergstammen laten me telkens weer inzien hoe gelukkig een simpel leven in en met de natuur kan zijn. Vaak voel ik me even net Tarzan als ik weer op een jungletocht ben in een van de vele natuurreservaten die Thailand rijk is. Het contrast met het gigantische Bangkok dat dan weer alles te bieden heeft aan de moderne grootstedelijke mens, is enorm. En dan heb ik nog niet eens de idyllische witte zandstranden genoemd waar je vanuit je hangmat op een diepblauwe zee met zijn vissersbootjes uitkijkt, voordat je het water induikt om de kleurenpracht van de onderwaterwereld te bewonderen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Over de Thaise keuken bijvoorbeeld, maar kort gezegd: Thailand is echt mijn land!

Familiereis Thailand Noord en Zuid

Jungle en parelwitte stranden

image
21 dagen vanaf € 2.469
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!